[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mijki

Well-Known Member
2012. augusztus 12.
340
886
93
Ebben már hiszel Zelenszkijnek?
Ő sosem hazudna.

És természetesen elhiszed, hogy 100-150 ezer orosz katona harcol Ukriban.
Igen, a hivatásos orosz katonák száma ennyi, még a NATO szerint is a maximális létszám 175 - 190 ezer fő (Forrás). A többiek az LNR, DNR harcosok, Wagner zsoldosok, csecsen és szír önkéntesek.

Ez is csak magyarázkodás, hogy miért bukdácsol az orosz haderő, miért jönnek mindíg a kudarcok.
Az persze fel sem merül benned még ennyi idő után sem, hogy erre képesek csak. Az orosz börtöntöltelék harcba küldése is a kétségbeesés jele.
Mai szám: 8047 és 1503
Először is Ukrajna szórta az utcán a gépfegyvereket mindenkinek, majd engedte ki a rabokat és fogdosta össze az utcán a civileket. Sőt az is elfelejtődött látom, hogy ők adtak gyerekek kezébe éles lőfegyvereket, nem az oroszok.

+ Nem az oroszok lövik a zaporozsjei atomerőművet, hanem az ukránok...

A NATO nyugat-európai szárnya egyedül - értsd USA nélkül - Kadhafival sem bírt el.
És ahogy mondtam korábban, Ukrajna és egész Európa sokkal nehezebb terep, mint ahol a NATO volt az elmúlt években. A RoE közeli, sok az álcázási lehetőség és fejlett az ellenség felderítése. Ilyen ellenfél ellen a NATO technika is hullana.

Ha esetleg - de ne legyen így - Amerika és Kína összeakaszkodik, majd meglátjuk mennyire állja a sarat a NATO egy fejlett ellenséggel szemben. Előtte érdemes lesz majd zászló manufaktúrát létesíteni mert sok kell majd.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 105
83 565
113
Fogalmuk sincs mit tudnának bevállalni. A 3. Vht biztos nem vállalnák be, sőt, esélyének felbukkanásakor azonnal dobnák az 5. cikkelyt. Kizárt, hogy a háborút választanák holmi fos Lettország-Litvánia-Románia stb. kedvéért. 100%ban biztos vagyok ebben. Tudjátok miért? Mert azonnal vége lenne a liberális játszótérnek, zsarolásnak mindörökre, és ez jobban fájna nekik, mint egy NATO tagállam elvesztése.

A lengyel eset kapcsán egyetlen nagy igazság kimondása maradt el: senki nem mondott még köszönetet annak az embernek, aki jófejségből, kivagyiságból, csak úgy, tök mindegy milyen okból feltette a netre a traktor környékén talált rakétáról készült képeket, és így akaratlanul hozzájárult ahhoz, hogy a hazudozás ne öltsön olyan méreteket, mint amit eddig a 8 év alatt Ukrajna belehazudott az európaiak pofájába. Ugyanis, ha nincs a traktor körüli "bébikráter"-ről kép, nincs magáról az S-300 maradványról egyetlen fotó sem, akkor bizony itt bármi lehetett volna, ahogy eddig is: S-300al földi célpontra tüzelnek az oroszok, atomerőművet ágyúznak, civileket rakétáznak, gyengék, saját donyecki lakosaikat lövik, menekülnek, óriási veszteségek, több halott, mint az ukránoknál, stb. Kb. mindent bevett a felsoroltakból a mainstream segítségével a nyugati ember, de még a hazait is jól behülyítették vele február óta. Ha ez a képfelrakás nincs, nem tudnánk még mindig semmit. Csak amit a russzofób politikusok nyilatkoznak.

Mert mi nyert most a képekkel értelmet? Az, hogy ha ez a rakéta nem Lengyelországban vagy Magyarországon esik le, akiket a sajtószabadság kapcsán a legjobban támadnak a libsevikek az EUban, hanem mondjuk Németországban, akkor simán eltussolják, lesöprik, ahogy a kölni esetet a migirikkel, ahogy eddig kb. mindent, ami szembement volna a fősodorral. Míg pont ott, ahol pedig azt hazudják, hogy a média elnyomás alatt van, a kormányén, pont ott, Lengyelországban simán kikerülnek a képek, és ezzel kb. meg is mentik a világot egy atomháborútól. Tudom, egy eset, lesz újabb és újabb, ameddig Z be nem bizonyítja, hogy ugye, megmondta, hogy orosz, szóval próbálkozni is fognak, de hogy ez mennyire lesz kifizetődő? Egy biztos, pofátlanok. Már Friedman benyögése, hogy "megköszönheti Oroszország", hogy kivételesen az igazat mondták már mutatja azt a gőgöt, ahogyan ezt a háborút kezelik, viszont érzik, hogy ebből bármi kisülhet ...

George Friedman, a magyar származású amerikai zsidó amúgy okos, nagy szemétláda, csak le van maradva. Ugyanis, mintha a mostani eset tromfolt volna rá, ill. ugye volt egy USA-RUS találkozó az atomfegyverek bevetése kapcsán arra, hogy elkezdett a nyugat is félni, hogy ebből bizony jó nem sül ki. Mintha elengedni készülnek Z kezét. Z persze támad, mint a sarokba szorított kutya, aki azóta rájött, hogy túltolta a kocsmát, próbálkozik a szokásos eddig bevált módszerekkel, mint: Bucsázás, most Herszonban (bár már kilóg a lóláb, lásd a nyugati média képeit, ami miatt kitiltottak egyeseket ...), de hogy mennyire fog beválni ez úgy, mint korábban, mert mintha mindenki elkezdte volna a f.szzongoristát unni. Legalábbis, most konkrétan ahogy a szenátus meglett, van "vétója" a demokratáknak a republikánus próbálkozásokra (a szenátus miatt nem mehet minden át, ahogy nem is fog, bár a mani miatt meg kell egyezniük a Kongresszussal, mert ugye pont ma húzták be a repik a Kongresszust, meg van a 218 hely, és még lesz több is), úgy mintha megabiztosabbnak kezdenének látszódni, ami ugyan Bidennel nem fog menni, sőt, Kamalával se, de a hangnem szemmel láthatóan más, főleg, hogy ha a jelenlegi adatokat nézzük, a repik simán nyerték volna az elnökválasztást, ami bárki is indul majd a demokratáktól, valószínűleg azért őket is elgondolkodtatta ...

Tehát, itt állunk most, és mintha már nem annyira ragaszkodnának az amerikaiak ahhoz, hogy Ukrajna ebben a formában megmaradjon. Ahogy látom, a politikusok még pofáznak, de már a vezérkar jóval realistább. Itt két eset lehetséges: a hadsereg/vezérkar - bár hülyeségeket beszéltetnek a brit tudósokkal és a médiájukkal - mintha azt a tárgyalásosdit keresné, hogy bár Afganisztánból elmenekültek, a kurdokat cserbenhagyták, hogyan tudnának kijönni jól ebből az orosz-ukránból úgy, hogy a káposzta is megmaradjon, de a kecske is jól lakjon. Én azt érzem, mintha az USA külügy Lavrovéknál valamiféle bismarcki megoldásra törekedne, amit a poroszok az osztrákok ellen elértek, vagyis vannak olyan dolgok, amiben tényleg gyengék maguk az oroszok, tényleg voltak vezetési hibák, de az USA látja, hogy egyébként ha minden egyben lesz, simán bedarálnak mindent maguk előtt, ki tudja meddig! - köszönhetően a gyenge Európának - , és ezt az USA is tudja, így (a poroszoknál Ausztriával szemben pl. a tüzérség és a lovasság gyengébb volt, de a puskáik miatt megvolt a gyalogsági fölény), mintha azt próbálnák elérni, hogy arcvesztés nélkül az USA jól jöjjön ki ebből a drága és mondjuk ki értelmetlen ukrajnai kalandból, és ne alázzák meg egy totális orosz győzelemmel, nem pedig a cél egy atomháború. Ahogy látom, pont a gyengeségek miatt az oroszok hajlandóak arra, hogy gyengének maradjanak meg az emlékezetében a világnak, és minimum a minimális célokat szeretnék elérni, ami ki tudja mi, ők maguk se tudják, de vsz sokról indulnak majd, és meg fognak egyezni. Persze, mindezt gyorsan kell. Herson is vsz valamiféle deal volt a nyugattal, máshogy ugyanis érthetetlen ami történt, sőt, talán még a szeptemberi események is érthetetlenek, hacsak nem fogadjuk el azt a szokásos fost, hogy az orosz hadsereg gyenge, a légierő szar, igazi lúzerek. Oké, de akkor mi is az ami történik úgy két napja? Este cirkálók, reggel drónok, ma reggel cirkálók, este meg drónok? Nekem nem úgy tűnik, hogy lúzerek, hanem mintha lenne egy terv, olyan oroszos, és ettől nem akarnának eltérni. Ezt pedig bármi lehet, bármilyen célokkal.

Szóval, visszatérve a legelejére, két dolog lehetséges:
1. megegyeztek, ennek van alapja, megváltozott a közeg, elzavarták Zselét, stb.
2. megegyeztek, de azért az orosz is elkezdett darálni, hogy:
A. megmutassa;
B. kapitulációra kényszerítse Ukrajnát bármi áron, még újév vagy a pravoszláv karácsony előtt!

Bármelyik is történik, már semmi se ugyanaz, mint volt. Az orosz haderő összeáll, az ukrán már az 50+os vénasszonyoknál tart, nincs áram, fűtés, gáz, víz a maradék Ukrajna szinte 80%án. Kárpátalja megmutatta, hogy milyen lenne a lengyel kisebbség élete, ha nem szállít Lengyelország fegyvert, mert ahogy a muszka betartja a kötelezettségeit (lásd ő kivonult Kelet-Nyugat-Európából/a Vasfüggöny mögül, míg az USA maradt, bár megállapodtak róla), gesztusokat tesz (lásd felén Kárpátalját), hajlik nem megalázni az ellenfeleit, viszont az ellenségeivel (ISIS, Zelenszkíj) elbánik minden áron.

Biztos vagyok benne, hogy ha nem lesz sehol semmi, 3 napon belül mínuszok lesznek Ukrajna szerte, akkor be fogja dobni, miután mindent szétqurt, vsz ezért is siet, hogy 1 milla dollár/ bármelyik ukrán vezető és oligarcha, és ahogy Líbiában a NATO segített, most csak félre fog nézni, pár jó tippet adva a "lakosságnak" ki hol van, Putler meg simán javasolja Ukrajna népének, hogy lázadjon fel saját maga a vezetői ellen. Az meg a la Románia 1989 (bevált, a nyomokat és bizonyítékokat a secusok eltüntették) megteszi azt amit a haza megkövetel. Nem lepődnék meg, hogy a NATO nem mentené meg a jelenlegi ukrán vezetést. Cserébe viszont Oroszország amit tervezett, ahogy lekopnak a nyugati zsoldosok, kiképzők, szinte áldozatok nélkül behúznak mindent, Ogyesszától ki tudja meddig és mit, viszont nem lesz megalázva a NATO, sőt, ha félrenéz, nem lesz legyilkolva semmilyen további ukrán sem, hanem a nép, ahogy 2014ben, akár 2022ben is képes lesz elűzni a korrupt és szemtelen vezetőit! Hogy ebből mi lesz orosz, mi lesz megszállt terület, mi lesz autonóm proxy valamelyik kezében, az most lényegtelen, a lényeg, hogy sokba kerül és hogy igazából értelmetlen, vagy jön a nagy bumm!

Szvsz, csak ez a megoldás létezik, innen azonnal érthető miért is volt olyan ez a háború, amilyen, és ha megtörténik, kb. mindenki jól jár (kivétel a halottak és családjaik) ... Szépen leülnek beszélgetni, eltologatják, huzogatják a határokat, majd megegyeznek, ahogy megegyeztek 1878ban, ahogy megegyeztek 1918 után, és ahogy megegyeztek 1989et követően. És volt pár határmódosítás! 1918 után a török nem ismerte el a határait, fegyverrel vívta ki a békéjét. De volt itt olasz egység, német egység, 1878as kongresszus, két balkáni háború, majd 1989 után még egy. stb. stb. és bár szakadt meg szív, sok volt az áldozat, működik, működhet, mert nincs más lehetőség, csak vagy egy totális ukrán háború, vagy egy atomháború. Egyiket se akarják, de mindenki hiú, így lesz kompromisszum. Máskor is történt ilyen, most is fog. Mert mivel egyik fél se képes veszíteni, semelyik fél veresége nem elképzelhető.

Na ennyit erről, meg a sajtó szabadságáról nyugaton! :D


Mondom, hogy mákunk volt, hogy a polákoknál esett le. Ha a németeknél öl meg két farmert, tuti felturbózták volna magukat azóta a nagyeszű uszítók, Z pofája akkora lenne, mintha nem is a náci csürhéje mészárolná az orosz hadifoglyokat ...

Más.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 526
12 899
113
Csak arra céloztam hogy a második vh idején sokkal nagyobb hangulatot keltett egy tank megjelenése mint ma ! Akkoriban nem volt kornet és javelin féle cuccok

Én szívesen megnézném az arcodat egy saras retkes , cigányputri ukrán lövészárokban, amikor elkezd robogni pár semmitérő t62m feléd.
Szerintem miután összesz@rnád magad, ki sem mernéd dugni a fejed, hanem beletaposna a lövészárokba.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
18+++++
Újabb videó jelent meg a neten az ukrán nácik atrocitásairól.....nincs tárgyalás ezekkel a bűnöző gazemberekkel
Harctéri stressz, stb stb, a háború ilyen, stb stb
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 972
30 811
113
"Váratlan utazás"
Tgyalogok
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 418
46 165
113
18+++++
Újabb videó jelent meg a neten az ukrán nácik atrocitásairól.....nincs tárgyalás ezekkel a bűnöző gazemberekkel
Eddig is egyértelmű volt, hogy kivégezték őket, a megadás és a kivégzés testhelyzete megegyezett. Néztem a Youtube-on videót, hát ennyi tudatlan kommentelőt Nyugaton. Az egyik azt magyarázta, hogy csak színleg adták meg magukat, az utolsó orosz katona lövöldözésekor felugrottak, és lövöldözni kezdtek. Így érte őket a halálos lövés. Nem volt tisztában azzal, hogy a megadás csak fegyvertelenül történhet, hogy a testhelyzetek megegyeznek, és a fejlövés egységessége kizárja, hogy harc közben esett el a 11 fő. Nem is szólva a fejlövés szögéről.Na, az ilyennek nem ártana egy kis harci tapasztalat.
Az emberek a beállítódásuk igazolására ,minden logikátlanságot képesek bemagyarázni maguknak.

Egy másik megsemmisült ukrán ezredes Volodimir Szuholitkij. november 19-én semmisült meg.
A karakter az ukrán bábkontingens tagjaként részt vett Irak megszállásában.
Felügyelte a 125. Volkssturm dandár pénzügyi szolgálatát. Nyilvánvalóan alig futott géppuskával elöl, így nagy valószínűséggel valami a dandár főhadiszállására repült.
 

Gungnir (F1End)

Well-Known Member
2021. március 24.
442
1 189
93
Az orosz hadsereg túlnyomó része még pihen, "csak" 100-150 ezer harcoló orosz katona van Ukrajnában.
Ezzel szemben ha hiszünk Zelenszkijnek akkor több mint 700 ezer ukrán ellen.
Majd kiderül mi változik ha befut az a 300 ezer ember.
Ez.
Valaki magyarázza már el nekem, hogy amit mostanáig elértek az oroszok a fenti kondíciókkal, az milyen dimenzióban utal arra, hogy már elvesztették a háborút és hogy számukra itt a vég?
Vagy fordítva, hogyan mutatja ez azt, hogy az ukránok “erősek”??
A fegyveres szervezetek kisebb része a harcoló, nagyobb része pedig a támogató alakulat. Erre angolul "tooth-to-tails ratio" -ként szoktak hivatkozni. A wikipedia elsődlegesen erre az oldalra hivatkozik, ami szerint például 1991 -ben a US Army -nál ez 17% volt. Tehát 100 katonából 17 volt a harcoló.

Az orosz fegyveres erők papíron kb 1,3 millió főt számláltak. Ebbe beletartozik a légierő, a haditengerészet, azok a katonák, akik a több határt őrzik, akik az országot lefedő radarhálózatot és egyéb katonai infrastruktúrát kezelik, akik a nukleáris elrettentő erő eszközeit üzemeltetik, s azok a tisztek is, akik a moszkvai minisztériumi épületekben tologatják a papírt.
Ebből tehét a ténylegesen harcoló szárazföldi alakulatok (VDV és tengerészgyalogságot beleértve) valószínűleg max pár százezerő fő, ráadásul a sorállomány nagyobb része is a szárazföldi alakulatoknál van, de egészen szeptember végéig a sorozottak nem vagy csak elenyésző mértékben vettek részt harcokban.
Tehát az a 100-200 ezer főnyi orosz katona, akik egyidőben ukrán területen tartózkodtak (valószínűleg ennél többen fordultak meg ott, mert időnként pihentetni kell az egységeket, voltak mozgósított BARS tartalékosok, és egyéb újonnan létrehozott erők), gyakorlatilag az összes, frontra vezényelhető nem sorozott katonát lefedte, amivel Oroszrszág rendelkezik.

Hasonlóan, hiába van Zelenszkij szerint 700 000 főnél is több ember az ukrán hadsereg állományában, annak csak egy része harcoló alakulat és közülük sem lehet egyszerre mindenkit a frontra vezényelni, mégha kevesebb háttérmeló van számukra, mint az orosz oldalon.

Nem tudjuk, hogy valójában pontosan mennyi harcoló ukrán és orosz katona van a frontokon. Viszont bármennyi is van, az oroszok szükségesnek érezték, hogy bevonják a Wagnert és engedélyezték nekik, hogy börtönökből toborozzanak, rendes gyalogságként alkalmazzák a Roszgvardijat (ami inkább rendentartó alakulat lenne), az orosz szövetségi körzeteket önkéntes alakulatoka felállítására kötelezzék, majd ezek után mozgósítsanak több százezer embert, akik közül több tízezret 1-2 héten belül, a megígért képzést nélkülözve a frontra vezényeljenek. Mindezek ellenére sem voltak képesek a Dnyeper nyugati partján lévő herszoni területeiket megtartani, ami stratégiailag bukás, mert így az Odesszára irányuló, Ukrajnát potenciálisan a tengertől teljesen elvágó támadásra gyakorlatilag nincs esély a belátható jövben.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 274
27 112
113
Hadifoglyok:
Nincs messze a nem ejtünk foglyokat, és a nincs kegyelem.
Miért ejtenének foglyokat! Tavasz óta offenzívában vannak, ők ejtik foglyul az oroszokat. Akik az ukránok közül fogságba esnek, azok közül csak a jól motivált neonácik értékesek az ukrán államnak, az ágyútöltelék nem, úgyhogy nem kell igazi megtorlástól tartaniuk ezért.

Ráadásul ezek a videók se random szivárognak ki szerintem, hanem részei az ukrán psyops-nak! Egyszerű pszichológiai hadviselés az oroszok felé, az egyre rosszabbul motivált oroszok azon része felé, amelyik még nincs a fronton, de jobb ha tudja, hová akarja küldeni őt az orosz vezetés hiányos és szar felszereléssel, alkoholista, vén szovjet tisztek vezetésével, roncs járműveken!
Érik a légicsapás a felső vezetésre is.
Oszt mivel? A fedett objektumokból irányító vezetést nem lehet cirkálórakétákkal kilőni. Ahhoz légifölény kell fölöttük és a teljes kontroll birtokában állandó felderítőtevékenység mellett a fedett vezetési pontok felderítése majd azonnali megsemmisítése. Erre egy NATO légierő képes volt Irak fölött, de az orosz légierő nem képes semmire. Az ukrán politikai és katonai vezetés majdhogynem teljes biztonságban van, őket az oroszok nem tudják fenyegetni!
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 966
21 853
113
Nem tudom, mi az igazság. Valószínűleg kevesen vannak tisztában a helyzettel. Ezt figyelembe véve másolom ide egy hozzászóló kommentjét:

"
Tiszetlt Zsolt Krika úr! Amit Ön leírt csak azzal kell kiegészíteni, hogy jelenleg 586.000 átmenetileg állományon kívül helyezett NATO katona harcol „ukrán hadsereg“ fedőnév alatt az oroszok ellen Ukrajna területén. Nem véletlenül az angol a hivatalos nyelv az ukrának hazudott egyenruhás bandákban. A NATO vezérkar által „zsoldosok“ álnév alatt Ukrajnába vezényelt USA, kanadai, angol és lengyel katonák - mint ahogyan írtuk 586.000 fő, pusztulnak a gyáva náci és fasiszta keverék ukránok helyett. Az Ukrajnában harcoló katonáknak ma már csak 8-11%-a ukrán. Az összes többi NATO katona. A szintén náci és fasiszta beállítottságú a tömeggyilkos Bandera-t imádó aljasul hazug NATO bandevezér, Jens Stoltenberg, - aki Banderához hasonlóan szintén egy tömeggyilkos, - nem véletlenül nyilatkozta azt, hogy „….ha az oroszok győznek akkor nem Ukrajna, hanem a NATO lesz a háború vesztese….“. Ezzel is utalva az 586.000 Ukrajnában harcoló NATO katonára, és a további 50.000 szinten zsoldosnak álcázott, átmenetileg állományon kívül helyezett a lengyel-ukrán határ mentén bevetésre váró NATO katonára.
EÉMSZ
Public Relation"

Beazonosítottak egy amerikai zsoldost, aki részt vett az orosz hadifoglyok kivégzésében Makiivkában.
Chris Naganuma
volt gyalogos egy másik név az ukrán fegyveres erők büntetőinek listáján, akik részt vettek az orosz hadifoglyok közelmúltbeli kivégzésében. Az amerikai TGK szerint Chris Naganuma nyolc napja érkezett Ukrajnába. Meglátogatta a FOG - Task Force 31 nevű amerikai zsoldoscsapatot, és most harci újságíróként dolgozik. Naganuma az Egyesült Államok hadseregének egykori gyalogosa, jelenleg ezzel az amerikai zsoldoscsapattal fényképez és edz.

Az ukrán fegyveres erők 80. dandárja részt vett orosz hadifoglyok kivégzésében: mit lehet tudni róla

Oroszország ukrajnai különleges hadműveletének megkezdése előtt a Lvivben állomásozó dandár az ukrán hadsereg egyik legharcképesebb alakulata volt. Az NMD megkezdése után az alakulat a legveszélyesebb területekre került, ahol változatlanul súlyos veszteségeket szenvedett.
A Katonai Krónika szerint a dandár a Harkov irányú harcokban szenvedte el a legnagyobb veszteségeket. Az egységet kétszer töltötték fel. A 107., 112. és 128. területvédelmi dandárból létszámhiány miatt ellenőrzés nélkül kerültek be a 80. dandárba a katonák. Ezek az alakulatok február 24. után alakultak egykori ultrákból és bűnözőkből.
A 80. dandár katonái különös kegyetlenséget tanúsítottak, amikor Izyumban és Kupjanszkban „szűrték” a polgári lakosságot. Egyes hírek szerint AGS-17 gránátvetőről lőttek Oroszországgal rokonszenves civilek házaira.
Október 22-én egy tüzérségi csapás megsemmisítette a dandár tarackászlóalj parancsnokát, Dmitrij Kucsinszkij alezredest. Néhány nappal később az egység súlyos veszteségeket szenvedett, miközben megpróbálta megtámadni az RF fegyveres erők állásait Kuzemovka térségében.
Makeevkában, ahol a dandár katonái orosz hadifoglyokat lőttek, a 80. dandárt az Ukrán Fegyveres Erők 66. gépesített dandárjának zászlóalja, a zsitomiri 95. légideszant dandár és a dnyeperi 25. légideszant dandár egységei fedezték.
@milchronicles
t.me/milchronicles/1326

586ezer NATO katona… a sracnak vagy komoly mentalis problemai vannak es orvost igenyel vagy durvan ko cuccot hasznal es el kellene gondolkodnia a teritesen! :D

Ezek a telibekurt szemetladak akik igy agyonlovoldoznek katonakat… ahogy mar irtam, az egesz szazadukat szet Gradoznam, bombaznam, Kalibreznem es meg egy kis dron. Semmi kegyelem.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 105
83 565
113
586ezer NATO katona… a sracnak vagy komoly mentalis problemai vannak es orvost igenyel vagy durvan ko cuccot hasznal es el kellene gondolkodnia a teritesen! :D

Ezek a telibekurt szemetladak akik igy agyonlovoldoznek katonakat… ahogy mar irtam, az egesz szazadukat szet Gradoznam, bombaznam, Kalibreznem es meg egy kis dron. Semmi kegyelem.
Ha igazak a 200 ezres ukrán veszteségek, bármit el tudok képzelni. Még azt is, hogy az argentínok kikapnak a $zaúdiaktól azt is ... ;)
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 103
11 140
113
18+++++
Újabb videó jelent meg a neten az ukrán nácik atrocitásairól.....nincs tárgyalás ezekkel a bűnöző gazemberekkel

Az ilyen ostoba vérgőzös vérengzés az,ami eszkalálja a háborút és vérszivattyúvá változtatja a már alapállapotban is destruktív konfliktust.

Ahelyett, hogy foglyul ejtették volna őket aztán egy fogolycsere alkalmával becserélték volna őket pár ukránra.

Fegyvertelen,fekvő,magukat megadott embereket csak olyanok képesek agyon lőni,akik békeidőben is olyanok,mint az elszabadult hajóágyú,társadalomra veszélyesek. Ezeket kellene kiiktatni halálbüntetéssel.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 326
113
Eddig is egyértelmű volt, hogy kivégezték őket, a megadás és a kivégzés testhelyzete megegyezett. Néztem a Youtube-on videót, hát ennyi tudatlan kommentelőt Nyugaton. Az egyik azt magyarázta, hogy csak színleg adták meg magukat, az utolsó orosz katona lövöldözésekor felugrottak, és lövöldözni kezdtek. Így érte őket a halálos lövés. Nem volt tisztában azzal, hogy a megadás csak fegyvertelenül történhet, hogy a testhelyzetek megegyeznek, és a fejlövés egységessége kizárja, hogy harc közben esett el a 11 fő. Nem is szólva a fejlövés szögéről.Na, az ilyennek nem ártana egy kis harci tapasztalat.
Az emberek a beállítódásuk igazolására ,minden logikátlanságot képesek bemagyarázni maguknak.
Figyu...
Ez a video rohadtul nem AZ a video.
Ugyanis abban a videoban (kivéve azt a kozmetikázott verziót, amiről 'véletlenül' lehagyták az utolsó 2-3mp -et)
egyértelműen látszik, hogy az utolsó katona rálő az ukránokra -utána valóban lelőtték őket, ez van - a megadással nem
kéne játszani, aztán hisztikézni, ha a foglyul ejtők begőzölnek és/vagy pánikból megszalad a ravasz.
De ezt itt már kitárgyaltuk.
 

kw3v865

Well-Known Member
2022. április 11.
269
821
93
Figyu...
Ez a video rohadtul nem AZ a video.
Ugyanis abban a videoban (kivéve azt a kozmetikázott verziót, amiről 'véletlenül' lehagyták az utolsó 2-3mp -et)
egyértelműen látszik, hogy az utolsó katona rálő az ukránokra -utána valóban lelőtték őket, ez van - a megadással nem
kéne játszani, aztán hisztikézni, ha a foglyul ejtők begőzölnek és/vagy pánikból megszalad a ravasz.
De ezt itt már kitárgyaltuk.
Részletes elemzése a szituációnak: elég hosszú, de érdemes végigolvasni/végignézni a videókat alaposan.

 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 041
41 830
113
Akkor most van Z betű rajta vagy nincs? Orosz vagy nem? Működőképes vagy nem?
Fake! Ukrán volt és nincs rajta Z.
Itt az eredeti videó:
Itt pedig egy mentett kép a videóból:
S300.png
 

Martin15

Well-Known Member
2021. március 12.
69
461
53
Figyu...
Ez a video rohadtul nem AZ a video.
Ugyanis abban a videoban (kivéve azt a kozmetikázott verziót, amiről 'véletlenül' lehagyták az utolsó 2-3mp -et)
egyértelműen látszik, hogy az utolsó katona rálő az ukránokra -utána valóban lelőtték őket, ez van - a megadással nem
kéne játszani, aztán hisztikézni, ha a foglyul ejtők begőzölnek és/vagy pánikból megszalad a ravasz.
De ezt itt már kitárgyaltuk.
Tehát akkor megerősíted te is, hogy nem egy elszigetelt eset, hogy az ukránok rendszeresen kivégzik a magukat megadó orosz katonákat...Mennyi lehetet még amiről nem készült felvétel, vagy nem lett nyilvános. Biztos minket is így kezelnének a "hős" honvédok.