A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Úgy tűnik akkor megvan a várt 2. század: 12 db L-39NG és 4 Gripen akkor nyilván D............. Ezt a 4 db-ot akár Dél-Afrikából is meg tudják venni. Hívhatjuk akár NER századnak is. A 11 db radar 6 év alatt lesz leszállítva. Ehhez képest a Csiga-offenzíva idegbeteg kapkodás volt.
Idén egy, jövőre évente kettő. Így kijönne a matek.
Vajon milyen lesz az első példány? Légtérellenőrző, vagy a tüzérség kapja? Utóbbit nem tartanám kizártnak, mert a fél tüzérosztály már itt lesz, nem ártana melléjük a felderítő radar.

• Tetszik
Reactions: borisz and Aladeen
"Elmondta, a hadsereg Országgyűlés által jóváhagyott létszáma 37 500, ezt a számot el kell érni, majd legalább meg kell duplázni az elkövetkező években." :eek:

70 ezres honvédséget terveznek? Mibőőő?
A mostani létszám elérése se megy egyelőre...ezt a 70+ ezert tartalékosokkal együtt kell érteni?
@krisss ?
Részleges sorkötelezettség???

Részleges sorkötelezettség???
szerintem azzal itt választást lehet veszíteni..."az ellenzék háborúba viszi a fiatalokat" mantra hozott pár mandátumot tavasszal a fidesznek. A sorozás ezt váltaná ki a szavazókból...
Meg még többen húznának külföldre. Ha Honvédség lesz ez egyik legjobban fizetett állami munkahely sok juttatással, azzal talán...kényszerrel béke időben nem hiszem...

Last edited:
  • Tetszik
Reactions: Bubu bocs
"Elmondta, a hadsereg Országgyűlés által jóváhagyott létszáma 37 500, ezt a számot el kell érni, majd legalább meg kell duplázni az elkövetkező években." :eek:

A mostani létszám elérése se megy egyelőre...ezt a 70+ ezert tartalékosokkal együtt kell érteni?
@krisss ?
Mondott egy nagy számot ami jól hangzott. Ennyi

Na akkor most, hogy mégis kaptatok egy bejelentést (még ha egy kicsit is), hogy feldobjam a bulit esélyes, hogy lesz még bejelentés idén. :oops:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

1669811312360-png.4226342

1669811406222-png.4226346
Elég sok minden máshogy van ezen az ábrán, mint ahogy fél éve mondták....

Épp egy hete jelentették be, hogy csak 2023-ban érkezik az első radar.

Akkor mégsem 2024-ben/-re érkezik meg mind a 12 L-39NG, mint ahogy néhány helyen írták.

@krisss ?
Épp most akartam én is idézni a népszerű falusi "buliindító" fordulatot, hogy:
"MIVAN?MIVAN?MIVAN?".
Csak mert én is is így értelmeztem. Mármint, hogy a 37500 főt meg akarják duplázni, és még efölött emlegette a tartalékosokat....

Elég sok minden máshogy van ezen az ábrán, mint ahogy fél éve mondták....

Épp egy hete jelentették be, hogy csak 2023-ban érkezik az első radar.

Akkor mégsem 2024-ben/-re érkezik meg mind a 12 L-39NG, mint ahogy néhány helyen írták.
Évi 3 gép jön átlagban? Bizonyára mi kértük így mert 12-24 gépes kapacitással egy-két év alatt át tudná adni az AERO.
Vélhetően a felderítővel tovább szüttyögnek, mire "lopakodóvá" és "mindentlátóvá" teszik... :p

• Tetszik
Reactions: tomcat1 and bel
Épp most akartam én is idézni a népszerű falusi "buliindító" fordulatot, hogy:
"MIVAN?MIVAN?MIVAN?".
Csak mert én is is így értelmeztem. Mármint, hogy a 37500 főt meg akarják duplázni, és még efölött emlegette a tartalékosokat....
Tartalékosokkal együtt elérni a 70ezres létszámot önmagában csodával határos lenne...ambíció az van! :)

• Tetszik
Reactions: Zaphod Beeblebrox
Negyedéves parancsnoki értekezletet tartott dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka november 29-én, kedden, Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián...