Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 190
20 165
113
Persze, csakis az EU-nak köszönhető hogy az elmúlt 12évben nem volt semmilyen komolyenergetikaikorszerűsítésiprogram, és a mezőgazdaság is simán csak a területalapú támogatások felmarkolására állt rá.
EU vagy nem EU, de volt,
  • hűtőgépcsere program,
  • gázfűtés korszerűsítési program,
  • panel szigetelési program.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 951
82 752
113
Nem ülök a kormányban, közel sincs annyi infóm, hogy érdemi javaslatot tudjak tenni. Tudod azok a kis apró részletek.
És azt se képzelem, hogy a bölcsek köve nálam van.
Nagy MNB alelnökként folyamatosan harcban volt Matolcsyval. Az MNBből is elment emiatt. Pol pályára került. Kb. úgy kell elképzelni a szitut, mint Tarlós vs Vitézy. És most Nagy még magasabb pozícióba került. Ezt fújta fel Trolldai.
Oké, semmi extra.
Megint az ego. Ez most is csak a szokásos évek óta tartó vitája Matolcsynak Nagy Mártonnal, csak most a nobodybuilder Trolldai kivitte a nyilvánosság elé, mint ahogy a Jobbik szokta volt az ötletekkel, amit hall a Bizottsági üléseken, és azt "ellopja" a Fidesz.

Lapozzunk!

"Egészen új megvilágításba helyezi Matolcsy György jegybankelnök hétfői szavait a Világgazdaság információja. A lap úgy tudja: a kormánypárt egy korábbi frakcióelnökségi ülésén elhangzott, hogy nemrég megkereste a frakciót a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felsővezetése. Azt kérték tőle: a kormánypártok támogassák, hogy a jegybankelnök megbízatása élethosszig tartson. A frakció ezt nem támogatta, ahogy azt a későbbi felvetést sem, hogy az MNB elnöke három cikluson keresztül tölthesse be a tisztséget. Így ezekből semmi nem került be a jegybanktörvény-módosításba, amely jelenleg az Országgyűlés előtt van. A Világgazdaság szerint ennek a személyes sérelemnek tudhatók be az MNB-elnöktől elhangzott kritikai észrevételek."


Ilyenkor szoktak ellenzéki portálhoz menni picsogni, vagy keresnek egy hülyét (esetünkben Trolldai), aki politikai ambícióit tudja tovább hajtani. És mindehhez benzinprobléma bullshitelés, és máris minden szar, mint mindig.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 635
113
EU vagy nem EU, de volt,
  • hűtőgépcsere program,
  • gázfűtés korszerűsítési program,
  • panel szigetelési program.
Sőt, személyesen ismerek embereket, akik pRoGrAm nélkül szigeteltették a tipikus, ‘80as évekbeli hodályukat. Nyugdíjas tanárok.

Kicsit elegem kezd lenni ebből a “van rá pályázat, akkó’ megcsináljuk, különben nem” miliőtől :mad:
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Alapvetően az árstoppok nem fullban az inflációt hívatottak letörni, hanem a legmélyebben lévők életét próbálják elviselhetőbbé tenni.
Olyan mechanizmust indítottak el, ami differenciálta az infláció társadalmi csoportokra gyakorolt hatását.
Gyakorlatilag a közép és felsőbb réteggel fizettetik ki a szegényebbek életben maradását.
Valószínűleg egy kupon vagy jegy rendszer hatékonyabb lenne, de ennek negatív politikai üzenetét nem akarják - érthetően - felvállalni.
Az az érdekes, hogy a mechanizmus valamint kivetett különadók azt eredményezik, hogy az állam még jól is jön ki az egészből, ugyanis a kereskedők szabadrablása végül lecsapódik adók formájában.
Ugyanakkor majd érdekes lesz megfigyelni, hogy mekkora rekordnyereséget fognak elérni az élelmiszer kiskerek. Ugyebár annak ellenére, hogy buknak az árstoppos cuccokon.
Buknak az árstoppos cuccokon, csakhogy szinte nem lehet kapni. Nálunk kiraknak egy karton árstoppos tejet nyitáskor, aki ott volt, ott volt, aki nem, IJ. Napi egy karton tejen mennyit bukik bárki is? És nyilván ezen szisztéma szerint más termékekkel is ugyan így, vagy hasonlóan van. Vagy a másik, hogy egyszer-egyszer kiraknak egy raklappal -de az is átlagban kb. az a napi 1-2 karton tej.
Üzemanyagnál meg szerintem inkább a hisztéria megy úgy, hogy akinek munkaeszköz az autó, annak meg így is-úgy is teleáras a dolog; gyanítom, többet (de legalább közel annyian) vásárolnak számlára, mint magánszemélyek.
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 972
113
Ez amúgy pontosan így igaz. Nagyon pesszimista nép a magyar, sokkal pesszimistább, mint amit a valós helyzete indokolna. Persze ettől még rengeteg gond van, nem lesz minden szupi szuper.
Egyszer olvastam valami tanulmányt, hogy annyira búvalbaszottak vagyunk, mint a legcsóróbb fekete-afrikai országokban, ahol talán még meg is esznek. Persze, a himnuszunkat is úgy adják elő, mint egy siratóéneket...
Az okok csak részben kormányzatiak. Bár elismerem, hogy tehetne többet is.
Igen, részben. Nyilvánvaló, hogy az elvándorlás nem magyar jellegzetesség. Csak a kilátások most majd olyan borúsak, mint 2008-2010 körül...
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo and hendrick

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 951
82 752
113
Buknak az árstoppos cuccokon, csakhogy szinte nem lehet kapni. Nálunk kiraknak egy karton árstoppos tejet nyitáskor, aki ott volt, ott volt, aki nem, IJ. Napi egy karton tejen mennyit bukik bárki is? És nyilván ezen szisztéma szerint más termékekkel is ugyan így, vagy hasonlóan van. Vagy a másik, hogy egyszer-egyszer kiraknak egy raklappal -de az is átlagban kb. az a napi 1-2 karton tej.
Üzemanyagnál meg szerintem inkább a hisztéria megy úgy, hogy akinek munkaeszköz az autó, annak meg így is-úgy is teleáras a dolog; gyanítom, többet (de legalább közel annyian) vásárolnak számlára, mint magánszemélyek.
Minden multi, boltok, MOL trükközik.

Nincs még EUs pénz, komcsi tanárok és sorosjugendek tünciznek, infláció. Senki le se. De a benya, mert egy hülye kitalálja, hogy nem lesz benya hétfőtől, a sok hülye meg kimozdul belpestről és lemeríti az összes pesti kutat, aztán ahol van, odaözönlenek, mert valami hülye a libsevik médiában kitalálja, hogy írd meg, hol tankoltál, és megy a paraszt oda. Aztán ott se lesz. Mindehhez asszisztál a MOL (már rég repülnie kellett volna a bandavezéreknek már a nyári nyomásgyakorlás miatt is!), és lesz belőle az, ami, miközben VAN BENYA, VAN sima 95ös, csak mivel mindenki végítéletezik, mint a cukor és a wc papír kapcsán anno, köszönhetően a gecibuta médiának, most az van, amit láttatni akarnak: hogy nincs. De várj, mégis, csak a pesti megint beszopta és beindított egy dominót? Ismerős történet. Mindig ez van. A budipapírnél és a cukornál, lisztnél is ez volt, ugyanezektől, sőt, 2020 márciusában konkrétan a libsevik média erre egy kampányt is csinált. Az is baromság volt, ez is az, ahogy pedig a MOL kezeli a helyzetet, az meg katasztrófa, de érthető, hisz ezzel is nyomást akarnak gyakorolni a kormányra. Csak nehogy az legyen, amit Boros is követel, mert akkor sok csúcsvezető mehet új munka után karácsony környékén a MOLnál ...
 

rm40

Well-Known Member
2013. február 23.
1 611
3 257
113
Kezdődik, állítólag meg van sértődve...:

Meg az anyja is egy malomtulajdonos kulák szeretője volt?
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Minden multi, boltok, MOL trükközik.

Nincs még EUs pénz, komcsi tanárok és sorosjugendek tünciznek, infláció. Senki le se. De a benya, mert egy hülye kitalálja, hogy nem lesz benya hétfőtől, a sok hülye meg kimozdul belpestről és lemeríti az összes pesti kutat, aztán ahol van, odaözönlenek, mert valami hülye a libsevik médiában kitalálja, hogy írd meg, hol tankoltál, és megy a paraszt oda. Aztán ott se lesz. Mindehhez asszisztál a MOL (már rég repülnie kellett volna a bandavezéreknek már a nyári nyomásgyakorlás miatt is!), és lesz belőle az, ami, miközben VAN BENYA, VAN sima 95ös, csak mivel mindenki végítéletezik, mint a cukor és a wc papír kapcsán anno, köszönhetően a gecibuta médiának, most az van, amit láttatni akarnak: hogy nincs. De várj, mégis, csak a pesti megint beszopta és beindított egy dominót? Ismerős történet. Mindig ez van. A budipapírnél és a cukornál, lisztnél is ez volt, ugyanezektől, sőt, 2020 márciusában konkrétan a libsevik média erre egy kampányt is csinált. Az is baromság volt, ez is az, ahogy pedig a MOL kezeli a helyzetet, az meg katasztrófa, de érthető, hisz ezzel is nyomást akarnak gyakorolni a kormányra. Csak nehogy az legyen, amit Boros is követel, mert akkor sok csúcsvezető mehet új munka után karácsony környékén a MOLnál ...
Semmi köze ennek BP-hez. Persze, ahogy írtam, jelentős részt hisztéria, és az is tele akarja tankolni most az autót, aki eddig csak a tank alján lötyögtette. Másik, hogy csökkent az ellátás a még fenntartott(?) karbantartás miatt és a kisebb, maszek kutak forgalma is nagyrészt a MOL-nál és más nagyobb kutaknál csapódik le. Ami érthetően sort generál a tömeg, meg tömeget vonz. :) Kb. ennyi, nem feltétlen kell sokkal többet belelátni.
Az újságok, meg tartalomgyártók, meg nyilván foglalkoznak a témával, aminek értelemszerűen hatása is van, de hogy ez mennyire propaganda, vagy mennyire a szokásos újságírósdi, azaz a "rossz" hírek felnagyítása; az más kérdés.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 951
82 752
113
Nocsak, rájöttek, hogy máshol kell az ellenséget keresni?

Semmi köze ennek BP-hez. Persze, ahogy írtam, jelentős részt hisztéria, és az is tele akarja tankolni most az autót, aki eddig csak a tank alján lötyögtette. Másik, hogy csökkent az ellátás a még fenntartott(?) karbantartás miatt és a kisebb, maszek kutak forgalma is nagyrészt a MOL-nál és más nagyobb kutaknál csapódik le. Ami érthetően sort generál a tömeg, meg tömeget vonz. :) Kb. ennyi, nem feltétlen kell sokkal többet belelátni.
Az újságok, meg tartalomgyártók, meg nyilván foglalkoznak a témával, aminek értelemszerűen hatása is van, de hogy ez mennyire propaganda, vagy mennyire a szokásos újságírósdi, azaz a "rossz" hírek felnagyítása; az más kérdés.
Vidéken valóban sok kis kút van, de velük nem számolok. A nagyvárosi kutak viszont tényleg hasonló baromság miatt szopnak, mint a pestiek.

Én még megijedt OMVs tulajt nem láttam. Pedig nyáron is próbáltak amúgy feszkót kelteni, de akkor leállították őket, mert vége is lett volna az idegenforgalomnak. De most holtidő van. Se 4 napos ünnep, se karácsony, a tünciket is ezért ütik, mert meleg, stb. De a végén már mindenki csak parázik, és megy ki a kutakra, aztán sokan a sor miatt is beparáznak. Nincs hozzászokva a magyar ehhez a történethez. Rég volt olyan, hogy valami nem volt vagy kevesebb van, mint ahányan vennék. Régen a banán miatt álltak sorba, most hogy van, nem állnak sorba érte. Korábban a szaloncukorral játszották el ezt, és még ki tudja mikkel! Most a benyával.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 080
9 051
113
Majd hétvégén meghallgatom.
Matolcsy mondott ilyet is, olyat is.
Ezt pl. nagyvonalúan kifelejtik sok helyen.

Ugyanakkor a devizatartalékok szintje Matolcsy szerint megfelelő, így az MNB stabilan vállalhatta és vállalja is az energiaszámla kiegyenlítését.
AZOKAT A MEGJEGYZÉSEKET IS VISSZAUTASÍTOTTA, HOGY A MAGYAR GAZDASÁG ÖSSZEOMLIK, ÉS FIZETÉSKÉPTELENSÉGI KOCKÁZATRÓL EGYÁLTALÁN NEM LEHET BESZÉLNI.
..
Kitért a forintra is, amely szerinte a következő hetekben újabb spekulációs támadás elé néz, de a jegybank erre felkészült, a shortolók sokat fognak veszíteni szerinte.

Egyébként árstop ügyben pénzügyi, gazdasági szempontból biztos igaza van, de a kormánynak van társadalompolitikai szempontja is és úgy már más a szitu.

Árstop nélkül sokkal rosszabb lenne itthon a szitu.
Osztrák magyar élelmiszerár összehasonlítás
9bdf11af05d767eda995b86727ba47be.jpg
Pedig milyen finom a krumplis pulykamellsonka 1 kg hagymával!
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby
K

Kopi2000

Guest
A 300k HUF magyar fizetés az 9000 Euro éves bér...
A volt nejem, meg évek óta bécsi lakosként, diplomás kórházi ápolónőként keres 3000 EURO körül, havonta... Nem panaszkodott még a megélhetésére. A Schönbrunni kastély közelében bérel albérletet......
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 431
46 320
113
Viszont mindent megemelnek, amit csak lehet, hogy "kompenzálják" a kiesést. Szerintem az indokoltnál sokkal magasabbak az árak sok terméknél, mert most minden áremelkedést meg lehet magyarázni az árstopenergiabenzinárinflációval.
Pontosan ez a helyzet!
Amit az élelmiszerláncok jelenleg csinálnak az a nagyon durva szabadrablás minősített esete.
Sajnos az embereknek még mindig van elég pénze, hogy a szokásos szarjaikat megvegyék. Hétvégén voltam a budaörsi bevásárló központoknál.
Annyi autó volt, hogy odafelé még csak-csak találram parkolót, de visszafelé már alig tudtam kijönni, mert már 2. sorokban álltak meg az emberek, arra várva, hogy valaki elmenjen, mert egyszerűen nem volt hely! o_O
Tegnap este 7-kor mentem ki a soroksári Ikeaba. 8kor zár. Hétfő este.
A parkoló 80℅osan volt fullon.
Nagyon kíváncsi leszek a 4. negyedéves áfabevételekre!
 

Martin15

Well-Known Member
2021. március 12.
68
421
53
Pontosan ez a helyzet!
Amit az élelmiszerláncok jelenleg csinálnak az a nagyon durva szabadrablás minősített esete.
Sajnos az embereknek még mindig van elég pénze, hogy a szokásos szarjaikat megvegyék. Hétvégén voltam a budaörsi bevásárló központoknál.
Annyi autó volt, hogy odafelé még csak-csak találram parkolót, de visszafelé már alig tudtam kijönni, mert már 2. sorokban álltak meg az emberek, arra várva, hogy valaki elmenjen, mert egyszerűen nem volt hely! o_O
Tegnap este 7-kor mentem ki a soroksári Ikeaba. 8kor zár. Hétfő este.
A parkoló 80℅osan volt fullon.
Nagyon kíváncsi leszek a 4. negyedéves áfabevételekre!
Kedvencem a halgazdaság indoklása: azért magasabb az élő hal ára 40-50% mert aszály volt? wtf? kiszáradt a tórendszer? 7 ből 1 napot mesterséges vízben töltötték? Ugyan az a pofátlanság megy a kereskedőknél mint amikor áfát csökkentettek - 2 hónap alatt eltüntették. Az alapelv, minden annyit ér amennyiért megveszik.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 944
19 231
113
Kedvencem a halgazdaság indoklása: azért magasabb az élő hal ára 40-50% mert aszály volt? wtf? kiszáradt a tórendszer?
Igen, részben, voltak a halpusztulásról is cikkek. Így az év eleji beruházásból (telepítés) és üzemköltségekből kevesebb hús lesz, de ha nem akar csődbemenni, legalább nullára kell kijöjjön, drágábban adja a halat.

Ha nem csak hőbörögnél, akkor egy kis olvasnivaló:

De tavaly is téma volt már: https://hvg.hu/zhvg/20210817_halgazdasagok_haltermeles_aszaly_szarazsag_halastavak
 
  • Tetszik
Reactions: krisss and zeal
Status
Not open for further replies.