[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 678
34 565
113
A DPR közzétette a lengyel zsoldosok beszélgetéseit Maryinkában
Elmondása szerint nem sokkal az újévi ünnepek előtt az ukrán parancsnokság két harcoscsoportot vetett be a front e nehéz szektorába. Bezsonov tisztázta, hogy kezdetben 120 fő volt a számuk, de mára már csak körülbelül 30-an élték túl.
"Hová jutottunk?! Azt mondták nekünk az ellenkezőjét... Nincs hova bújni. A kommunikáció akadozik... Az ukránok elmenekültek, de nem figyelmeztettek minket. Veszteségeink vannak. Nagy veszteségek... Ukrán aknavetők ütnek minket. Halljuk a lövedék irányát... Kimegyünk az oroszokhoz. Igen, elmegyünk... Le voltunk győzve. Vártak ránk! .. "- idézte Bezsonov a lengyelek nyilatkozatait.
A külügyminisztérium szóvivője, Maria Zakharova november elején elmondta, hogy több mint 60 országból több mint nyolcezer zsoldos érkezett Ukrajnába, a legtöbb csoport Lengyelországból, az Egyesült Államokból, Kanadából, Romániából és Nagy-Britanniából, bár sok országban tiltják a zsoldoskodást. törvény és büntetőjogi eljárás folyik ellene.rendben van.
Ekkor már több mint háromezer külföldi harcost öltek meg, és ugyanennyien tértek haza.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 890
113
Danilov, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács vezetője háborúval fenyegette meg Németországot, ha az megtagadja a tankok szállítását

Egy másik videó a Druzskovka jégarénából, ahol a PA fegyveresei tartózkodtak

Akna robbantotta fel a Harkiv régióban az Ukrán Állami Sürgősségi Szolgálat különleges mentőcsapatának pirotechnikai és robbanóanyag munkacsoportjának vezetőjét, Szerhij Goculjak alezredest. Ukrajna Ternopil régiójából származik.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 890
113
Sűrű roham folyik az ep-re. Kleshcheevka három oldalról délről, keletről és északról Jó híreket várunk Ez egy nagyon fontos megerősített terület Vuk

Valamint a délelőtti ellenséges jelentés beszámol a település megrohanásáról. Vyemka (Soledarsky kerület), és ez már messze van a Liszichanszk-Artemovszk autópályától

A különleges katonai művelet krónikája 2023. január 3-4

Krími Köztársaság:
▪️Reggel két ellenséges drón próbálta megtámadni a Belbek repülőteret Szevasztopol külvárosában , az orosz légvédelmi rendszerek minden célpontot elfogtak a tenger felett.
Starobelsk iránya:
▪️A Kupjanszko-Szvatovszkij szektorban az ukrán parancsnokság további erőket adott át a Bolsoj Burluknak a csoport megerősítése érdekében .
Az Ukrán Fegyveres Erők 67. Gépesített Dandárának a Jobb Szektor DUK nacionalistái alapján létrehozott egységei megérkeztek Dvurecsnaja , Sinkovka és Kupjanszk térségébe .
Az ellenséges drónok felderítik az orosz csapatok állásait Kupjanszk környékén .
▪️A Liman szektorban az ellenség tovább készül a Kremennaya elleni nagyszabású offenzívára .
▪️Az orosz tüzérség az ellenséges koncentrációkat Makejevkánál , Sztelmahovkánál , Kupjanszknál , Tabajevkánál és Nyevszkijnél találta el .
Az ukrán alakulatok lőtték Ploscsankát , Dibrovát és Krasznopopovkát .
Soledar irány ( térkép ):
▪️A Bahmut (Artyomovszkij) szektorban a Wagner PMC rohamkülönítményei továbbra is heves csatákat vívnak Bahmut délkeleti külvárosában .
Bahmuttól északkeletre az orosz csapatok Podgorodny környékén nyomultak előre, és Bahmutszkij felől szorították ki az Ukrán Fegyveres Erők 17. és 60. dandárjának egységeit Krasznaja Gora külvárosában .
Bahmut keleti külvárosában a Wagner PMC rohamosztalékai visszaverték az Ukrán Fegyveres Erők 57. gépesített dandár 42 zászlóaljának és 24. gépesített dandárának 3 zászlóaljának támadását.
▪️A Soledar szektorban az orosz csapatok három erődítményt irányítottak Soledar déli részén, és ellenséges állásokat a Dekonskaya pályaudvaron.
Az RF fegyveres erők egységei kiütötték a 10. tűzoltóság 109. hegyi rohamzászlóaljának ukrán egységeit a Soledar-Veseloje vonalon lévő megfigyelőállomásról .
Luganszki Népköztársaság:
▪️Az ukrán egységek aknavetőkkel lőtték ki Kremennaya lakóépületeit : egy nő meghalt.
Donyecki irány:
▪️Marinkán folytatódnak a helyzetharcok : a motoros puskás egységek a város nyugati peremére szorítják az ellenséget.
▪️Az ágyú- és rakétatüzérség ukrán alakulatai lakóépületeket és polgári infrastruktúrát lőttek Donyeckben , Jaszinovatajában , Horlivkában , Makejevkában , Olekszandrivkában , Panteleymonovkában és az agglomeráció más településein. A civilek között halottak is vannak.
Zaporozhye régió:
▪️Az ukrán fegyveres erők parancsnoksága az offenzíva előkészítéseként folytatja a tartalék erők felállítását Orekhov térségében .
▪️A tüzérségi párbajok az érintkezési vonal mentén folytatódnak: az orosz fegyveres erők kidolgozták az ellenséges állásokat Dorozsnyanka , Novodanilovka , Charivny , Novoandreevka és Maly Shcherbaki területén .
Az ukrán katonák pedig a tokmaki körzeti kórház épületét és Vaszilivka polgári infrastruktúráját lőtték le, legalább 11 embert megöltek és 15 embert megsebesítettek.
Déli front. Kherson iránya:
▪️A Bayraktar drón már harmadik napja járőrözi az Ochakov partjai feletti légteret , felderítve az orosz fegyveres erők tevékenységét a Kinburn-félszigeten.
▪️Az orosz tüzérség Hersonban , Inzsenernijban , Beriszlavban és Dudcsanyiban találta el az ellenséges koncentrációkat .
Az ukrán fegyveres erők civil célpontokat támadtak Nova Kahovkában és Aleshkiben : lakóépületek és elektromos vezetékek sérültek meg.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 079
11 757
113
Egy két gondolat Bernard-tól
Google fordítás:
1.

Ukrajna – A nagy nyomás a háború befejezéséhez​

Karácsonykor rövid beszélgetést folytattam egy rokonommal az ukrajnai háborúról. Megkérdezte, hogy ki nyer, és megdöbbent, amikor azt mondtam: "Ukrajnának nulla esélye van a győzelemre." Ez a személy olvas néhány német fősodorbeli híroldalt, és nézi a nyilvános tévéhálózatokat. Ezekkel az „információs forrásokkal” elhitették vele, hogy Ukrajna megnyeri a háborút.

Mentségére lehet, hogy soha nem volt katona, és nem volt politikai elkötelezettsége. De mégis vannak olyan alapszámok, amelyek alapján az elején arra következtethetünk, hogy Oroszországnak, a sokkal nagyobb, gazdagabb és iparosodottabb országnak egyértelműen minden előnye megvolt. A rokonomnak nyilván soha nem jutott eszébe ez a gondolat.

A „nyugati” propaganda még mindig elég erős. Azonban, amint arra tavaly márciusban rámutattam, a propaganda nem változtat a háborún , és a hazugság sem nyeri meg . A hihetősége csökken.

Volt alezredes. Alex Versinin, aki júniusban rámutatott, hogy az ipari hadviselés visszatért , és a „Nyugat” nem áll készen arra, hogy megvívja azt, új, ajánlható darabja van, amely mindkét oldal taktikáját elemzi, előre tekint, és arra a következtetésre jut, hogy Oroszország szinte biztos, hogy megnyeri a háborút. háború:

A lemorzsolódó háborúkat a saját erőforrások gondos gazdálkodásával lehet megnyerni, miközben elpusztítja az ellenségét. Oroszország hatalmas anyagi fölénnyel és nagyobb ipari bázissal lépett be a háborúba, hogy fenntartsa és pótolja a veszteségeket. Gondosan megőrizték erőforrásaikat, minden alkalommal visszavonultak, amikor a taktikai helyzet ellenük fordult. Ukrajna kisebb erőforráskészlettel kezdte a háborút, és a nyugati koalícióra támaszkodott háborús erőfeszítéseinek fenntartásában. Ez a függőség rákényszerítette Ukrajnát egy sor taktikailag sikeres offenzívára, amelyek felemésztették a stratégiai erőforrásokat, amelyeket Ukrajna – véleményem szerint – nehezen fog pótolni. A valódi kérdés nem az, hogy Ukrajna vissza tudja-e szerezni teljes területét, hanem az, hogy képes-e elegendő veszteséget okozni az orosz mozgósított tartalékosoknak ahhoz, hogy aláássák Oroszország belső egységét.
Az orosz belső egység a háború alatt csak nőtt. Ahogy Gilbert Doctorow rámutat, a háborúk nemzeteket alkotnak . A háború nemcsak Ukrajna egyes nacionalista részeit egyesíti, akik még mindig a Krím visszafoglalásáról álmodoznak . Ez is egyesíti egész Oroszországot. Ukrajnával ellentétben Oroszország megerősödik tőle.

A háborúkban áldozatok várhatók, és ezt jól tudják az oroszok, akik állandóan emlékeznek a második világháborúra, mint a Nagy Honvédő Háborúra. Csavarások is előfordulnak, és időnként néhány rossz vezetői döntés rossz helyre juttatja az embereket, ahol az ellenség megölheti és meg is fogja őket ölni. Ez történt Makejevkában (Donyeck) újév napján, éjfél után 2 perccel. Mintegy 100 orosz tartalékos halt meg. Az orosz vezetés rámutatott, hogy amerikai HIMARS rakéták ölték meg őket. A volt indiai diplomata, MK Bhadrakumar úgy ítéli meg, hogy ez egy amerikai eszkaláció volt, amely valószínűleg választ fog kapni:

A valós idejű titkosszolgálati bemenetek közvetlen amerikai részvételt mutatnak az orosz sorkatonák újévi partiját célzó szörnyű hadműveletben, éppen akkor, amikor a pohárköszöntők elkezdődtek. Természetesen a háború egyik alapvető amerikai célja a Putyin elleni közvélemény felkorbácsolása Oroszországban.
Szürke zónába lépünk. Az orosz erők „sebészeti csapásaira” is számítani kell. Hiszen valamikor elég hamar kiderül, hogy ami szósz a libának, az mártás a libának.
Némi megtorlás már megtörtént. Tegnap az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy több mint 130 külföldi zsoldos halt meg a Maszljakovka és Kramatorszk melletti bázisaik elleni támadásokban. Azok a lengyel katonák most eltűntek. Az orosz hadsereg is folytatja meglehetősen sikeres ellentüzérségi hadjáratát:

A Druzskovka pályaudvar (Donyecki Népköztársaság) közelében hardverkoncentrációnál indított rakéta- és légicsapások a következőket eredményezték:
  • két kilövő rámpa az Egyesült Államokban gyártott HIMARS többszörös kilövésű rakétarendszerekhez (MLRS);
  • négy páncélozott harcjármű a cseh gyártású RM-70 Vampire MLRS-hez;
  • több mint 800 rakéta az MLRS-hez;
  • hat gépjármű és legfeljebb 120 ukrán személyzet.
Az ellenelemes hadviselés keretein belül Kramatorszk közelében két, az Egyesült Államokban gyártott HIMARS MLRS indítórámpáját észlelték és semmisítették meg, amelyeket a Donyecki Népköztársaság településeinek ágyúzására használtak.
Három amerikai gyártású M-777-es tüzérségi rendszer megsemmisült az Artjomovszk (Donyecki Népköztársaság) és Cservonaja Dibrova (Luganszki Népköztársaság) közelében lévő lőállásainál.
A Grad MLRS két ukrán harcjárműve megsemmisült Volchanszk (Harkov régió) és Szerebrjanka (Donyecki Népköztársaság) közelében.
Két D-30 tarack megsemmisült Kamenszkoje és Gulyaypole (Zaporozhye régió) közelében.
Ez négy HIMARS, három M-777, néhány cseh „segély”, 800 HIMARS rakéta és néhány ukrán fegyver, amelyek mindössze egy nap alatt elvesztek. Ez valószínűleg több volt, mint amennyit a „Nyugat” tud nyújtani a következő hónapokban.

Még a New York Times is megjegyzi, hogy Oroszország kimeríti Ukrajnát és nyugati támogatottságát azzal, hogy egyszerűen olcsó dolgokat dob rá:

Az iráni gyártmányú Shahed-136 drónok, amelyekre Moszkva október óta egyre inkább támaszkodik, viszonylag egyszerű eszközök és meglehetősen olcsók, a szakértők szerint az égből való kilövésükhöz használt fegyverek sokasága sokkal drágább lehet. Az önmegsemmisítő drónok előállítása akár 20 000 dollárba is kerülhet, míg egy föld-levegő rakéta kilövésének költsége a szovjet kori S-300-as 140 000 dollártól az amerikai NASAMS rakétáéig 500 000 dollárig terjedhet.
Ez csak megerősíti Alex Vershinin álláspontját. Oroszország törődött erőforrásaival, míg Ukrajna és a NATO leginkább a jól védett orosz csapatok elleni értelmetlen fronthadjáratokra pazarolta a dolgait.

Yves Smith, a Naked Capitalism munkatársa rámutat, hogy Versinin kihagyta a háború gazdasági oldalát, ahol a kép éppoly rossz Ukrajna számára, mint a helyszínen:

Ukrajna a Nyugattól függ, hogy finanszírozza kormányát, új értelmet adva az „ügyfélállam” kifejezésnek. Ukrajna GDP-csökkenése 2022-ben a becslések szerint 35-40%-os nagyságrendű lesz. Ukrajna novemberben 38 milliárd dolláros költségvetési hiányt prognosztizált 2023-ra. Ne feledje, ez az alapvető szolgáltatásokra vonatkozik, és valószínűleg alábecsüli az elektromos hálózata elleni orosz támadások kezelésének költségeit és mellékhatásait. Az IMF még a rácscsapások előtt havi 3-4 milliárd dollárra becsülte Ukrajna költségvetési szükségletét. Könnyű fogadni, hogy ez a 38 milliárd dolláros finanszírozási hiány könnyen eléri az 50 milliárd dollárt.
A tanárok fizetése, nyugdíja, útjavítás, kórházak fizetése pedig nem az a fajta dolog, ami gazdagítja a hadiipari komplexumot. Ez óriási összeg a Nyugat számára. Az Euronews az akkori becslések szerint 38 milliárd dolláros lyukat tárgyalva határozottan utalt arra, hogy Ukrajna nem fog sikerülni : ...
Yves Smith arra is rámutat, hogy amint azt márciusban megjósoltuk, az Ukrajna-barát propaganda nem igazán javítja a háborút:

Végül és egyáltalán nem utolsósorban az ukrán propaganda sikere csökkenni látszik annak ellenére, hogy a média és a politikusok mindent megtesznek azért, hogy az ellenkezőjét keltsék. Lambert és én is nagyon meglepődtünk, amikor azt olvastuk, hogy a valószínű amerikai szavazók (mint például a feltehetően politikailag elkötelezettek) körében végzett közelmúltbeli közvélemény-kutatás szerint Ukrajna nyeri meg a háborút, kevesebb mint egyharmada .
Végül, hogy megtudjuk, ki nyeri ezt a háborút, utalhatunk arra a december közepi interjúra, amelyet Valerij Zaluzsnij ukrán hadvezér adott az Economistnak .

Zaluzsnij tábornok, aki új hadtestet állít fel, kívánságlistát dob fel. „Tudom, hogy meg tudom győzni ezt az ellenséget” – mondja. „De szükségem van forrásokra. 300 harckocsira, 600-700 IFV-re (gyalogsági harcjárművekre) és 500 tarackra van szükségem. Az általa keresett inkrementális arzenál nagyobb, mint a legtöbb európai hadsereg teljes páncélosereje.
Zaluzhny valójában azt mondja, hogy a háború elveszett, ha nem kapja meg ezeket a forrásokat. Tudja jól, hogy nem fogja elfogadni őket.

Tehát hogyan fog továbblépni Oroszország a meccs végére?
folyt. 2 óra múlva
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
Egy két gondolat Bernard-tól
Google fordítás:
1.

Ukrajna – A nagy nyomás a háború befejezéséhez​

Karácsonykor rövid beszélgetést folytattam egy rokonommal az ukrajnai háborúról. Megkérdezte, hogy ki nyer, és megdöbbent, amikor azt mondtam: "Ukrajnának nulla esélye van a győzelemre." Ez a személy olvas néhány német fősodorbeli híroldalt, és nézi a nyilvános tévéhálózatokat. Ezekkel az „információs forrásokkal” elhitették vele, hogy Ukrajna megnyeri a háborút.

Mentségére lehet, hogy soha nem volt katona, és nem volt politikai elkötelezettsége. De mégis vannak olyan alapszámok, amelyek alapján az elején arra következtethetünk, hogy Oroszországnak, a sokkal nagyobb, gazdagabb és iparosodottabb országnak egyértelműen minden előnye megvolt. A rokonomnak nyilván soha nem jutott eszébe ez a gondolat.

A „nyugati” propaganda még mindig elég erős. Azonban, amint arra tavaly márciusban rámutattam, a propaganda nem változtat a háborún , és a hazugság sem nyeri meg . A hihetősége csökken.

Volt alezredes. Alex Versinin, aki júniusban rámutatott, hogy az ipari hadviselés visszatért , és a „Nyugat” nem áll készen arra, hogy megvívja azt, új, ajánlható darabja van, amely mindkét oldal taktikáját elemzi, előre tekint, és arra a következtetésre jut, hogy Oroszország szinte biztos, hogy megnyeri a háborút. háború:


Az orosz belső egység a háború alatt csak nőtt. Ahogy Gilbert Doctorow rámutat, a háborúk nemzeteket alkotnak . A háború nemcsak Ukrajna egyes nacionalista részeit egyesíti, akik még mindig a Krím visszafoglalásáról álmodoznak . Ez is egyesíti egész Oroszországot. Ukrajnával ellentétben Oroszország megerősödik tőle.

A háborúkban áldozatok várhatók, és ezt jól tudják az oroszok, akik állandóan emlékeznek a második világháborúra, mint a Nagy Honvédő Háborúra. Csavarások is előfordulnak, és időnként néhány rossz vezetői döntés rossz helyre juttatja az embereket, ahol az ellenség megölheti és meg is fogja őket ölni. Ez történt Makejevkában (Donyeck) újév napján, éjfél után 2 perccel. Mintegy 100 orosz tartalékos halt meg. Az orosz vezetés rámutatott, hogy amerikai HIMARS rakéták ölték meg őket. A volt indiai diplomata, MK Bhadrakumar úgy ítéli meg, hogy ez egy amerikai eszkaláció volt, amely valószínűleg választ fog kapni:


Némi megtorlás már megtörtént. Tegnap az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy több mint 130 külföldi zsoldos halt meg a Maszljakovka és Kramatorszk melletti bázisaik elleni támadásokban. Azok a lengyel katonák most eltűntek. Az orosz hadsereg is folytatja meglehetősen sikeres ellentüzérségi hadjáratát:


Ez négy HIMARS, három M-777, néhány cseh „segély”, 800 HIMARS rakéta és néhány ukrán fegyver, amelyek mindössze egy nap alatt elvesztek. Ez valószínűleg több volt, mint amennyit a „Nyugat” tud nyújtani a következő hónapokban.

Még a New York Times is megjegyzi, hogy Oroszország kimeríti Ukrajnát és nyugati támogatottságát azzal, hogy egyszerűen olcsó dolgokat dob rá:


Ez csak megerősíti Alex Vershinin álláspontját. Oroszország törődött erőforrásaival, míg Ukrajna és a NATO leginkább a jól védett orosz csapatok elleni értelmetlen fronthadjáratokra pazarolta a dolgait.

Yves Smith, a Naked Capitalism munkatársa rámutat, hogy Versinin kihagyta a háború gazdasági oldalát, ahol a kép éppoly rossz Ukrajna számára, mint a helyszínen:


Yves Smith arra is rámutat, hogy amint azt márciusban megjósoltuk, az Ukrajna-barát propaganda nem igazán javítja a háborút:


Végül, hogy megtudjuk, ki nyeri ezt a háborút, utalhatunk arra a december közepi interjúra, amelyet Valerij Zaluzsnij ukrán hadvezér adott az Economistnak .


Zaluzhny valójában azt mondja, hogy a háború elveszett, ha nem kapja meg ezeket a forrásokat. Tudja jól, hogy nem fogja elfogadni őket.

Tehát hogyan fog továbblépni Oroszország a meccs végére?
folyt. 2 óra múlva

Mindeközben a való világban:

 

Foxbat

Well-Known Member
2021. február 28.
297
1 810
93
És mit kezdenek a rengeteg regi M-54 bombatesttel? Azok a tökök 1 métert nem képes siklani még akkor sem ha IL-76 méretű szarnyakat kapnak.

Az M-62 verziókat is 1962 óta gyártották, nem aggódnék ezen.

Nem hiszem amúgy, hogy akár új bombatestek gyártása gond lenne. Az elektronika lesz mindig a szűk keresztmetszet.
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 023
3 901
113
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
A DPR közzétette a lengyel zsoldosok beszélgetéseit Maryinkában
Elmondása szerint nem sokkal az újévi ünnepek előtt az ukrán parancsnokság két harcoscsoportot vetett be a front e nehéz szektorába. Bezsonov tisztázta, hogy kezdetben 120 fő volt a számuk, de mára már csak körülbelül 30-an élték túl.
"Hová jutottunk?! Azt mondták nekünk az ellenkezőjét... Nincs hova bújni. A kommunikáció akadozik... Az ukránok elmenekültek, de nem figyelmeztettek minket. Veszteségeink vannak. Nagy veszteségek... Ukrán aknavetők ütnek minket. Halljuk a lövedék irányát... Kimegyünk az oroszokhoz. Igen, elmegyünk... Le voltunk győzve. Vártak ránk! .. "- idézte Bezsonov a lengyelek nyilatkozatait.
A külügyminisztérium szóvivője, Maria Zakharova november elején elmondta, hogy több mint 60 országból több mint nyolcezer zsoldos érkezett Ukrajnába, a legtöbb csoport Lengyelországból, az Egyesült Államokból, Kanadából, Romániából és Nagy-Britanniából, bár sok országban tiltják a zsoldoskodást. törvény és büntetőjogi eljárás folyik ellene.rendben van.
Ekkor már több mint háromezer külföldi harcost öltek meg, és ugyanennyien tértek haza.

Tegnap chug-on azon élcelődtek, hogy Lengyelország nem hadviselő félként már elvesztette a hadereje 2%-át...


Artemovszknál likvidált amerikai zsoldos és felszerelése.
y2JxHf5.jpg



Az első börtönből verbuvált Wagner csapat teljesítette fél éves megbízatását, ezért mindannyian amesztiát kaptak korábbi bűneik alól.
Sokan közülük meghosszabbították a szerződésüket.
ciVpWDQ.jpg
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 423
12 047
113
És mit kezdenek a rengeteg regi M-54 bombatesttel? Azok a tökök 1 métert nem képes siklani még akkor sem ha IL-76 méretű szarnyakat kapnak.

Butabombaként elszorhatják. Plusszba a tüzérség mellé. Csak úgy kedvtelésből. Gyakorlásként. Ha meg fele mellémegy, akkor meg mindig hozza az f111es preciziós bombázas megsemmisitési arányát.


Szu 34 "GROWLER"

Akartan linkelni a vasuti vagonos bombaszállítmányt. Lassan ez is elérkezik, amit olyan régóta vártak.

Amúgy mit tippeltek?
Patriot üteg meddig húzza? Valóságban mennyit hoznak? Milyen módon fejezi be pályafutását?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 890
113
Vállalom! Nőként elérzékenyültem én is!

A Nagy Honvédő Háború egyik résztvevője az NWO-ba távozó egyetlen unokájától ígéretet vett, hogy visszatér.
Az unoka betartotta a szavát, örömteli találkozás!

Erőteljes támadás van Artemovsk és Soledar - Krasznaja Gora és Podgorodnij között

Kurakhovo TPP a tegnapi érkezések után

Az Európába érkező ukrán menekültek száma meghaladta a 7,9 millió főt – közölte az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának Hivatala.
A legtöbb menekültet Oroszország fogadta be, több mint 2,8 milliót

Forrásunk az OP-ban elmondta, hogy Zaluzsnij azt mondta Zelenszkijnek, hogy el kell hagynia Bahmutot, Szeverodonyeck példáját követve.

Nincs arra utaló jelünk, hogy Putyin elnök megváltoztatta volna terveit és céljait Ukrajnában, ezért veszélyes alábecsülni Oroszországot - Stoltenberg NATO-főtitkár
Ritka józan pillanatok a szövetség élén

A helyi lakosok arról számolnak be, hogy az Ugledaro-Maryinsky oldalon erőteljes csata folyik


Mi az orosz Blitz valódi célja Ukrajnában?​

Robert C. Castel