[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
316
1 556
93
Ukrán Mig-29 szállt le;
Tt0qJHAWiHs.jpg


a4d56g8LRuY.jpg
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 962
113
A tegnapi adat már 23 ezer fölött. 3 napja nőnek a számok (3 nap alatt 63 ezer, elötte 3 napra 24 ezer). A romániából jöttek száma nő nagyon. Vagyis a dél ukrán rész irányában nem lehet túl rózsás a helyzet. Persze lehet, hogy a mostani növekmény a moldáviai tulcsordulás miatti.
Egyebkent hogy szamoljak azt tudjuk?
A forgalmat szamoljak, vagy a forgalmon belul az ukran utleveleket, vagy az umran utleveleken belul a menedeket keroket, stb? Mert azert ne felejtsuk azt sem hogy holnap Januar 9 lesz, es kezdodik az elet, az uj ev ojropaban. Mennek vissza a vendegmunkasok, akik lehet hogy nők, vagy tobbes allampolgarok.

Az ukránoknak minek a Krím? Tele van oroszokkal, akiket ki akarnak pusztítani! Nem nekik kell, hanem az US NAVY-nek. Innentől kezd érdekes lenni a helyzet. A kérdés az, hogy mennyit ér meg az USA-nak, aki bármelyik "szövetséges" országot képes beáldozni az érdekeiért, akár minket, magyarokat is? Szerintem az USA (angolszász) végzete, az egyre nagyobb kapzsisága lesz, amikor már szinte alig lesznek szövetségesei. Túl fogják tolni és el fog fogyni a levegő. (A legnagyobb cápára is, ha megsebesül, egyszerre ront rá a többi kis cápa. Ez a természet törvénye.)
Szerintem is tok mindegy ezeknek hogy az utolso ukranig, vagy az utolso magyarig. Azt se tudjak hol van Ukrajna vagy Magyarorszag.

A torokok ajandeka megerkezett Artyemovszkba. Hadd lassuk hat mennyit ernek!

 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 299
10 193
113

Az ukrán fegyveres erők bevetési pontjain Kramatorszkban végrehajtott megtorló csapás következményei (FOTO)​

Megjelentek az Ukrán Fegyveres Erők Kramatorszkban lévő bevetési pontjain végrehajtott megtorló csapás következményeiről készült felvételek.
Érdekes ez a propaganda mindkét oldalon, 600 ember de semmi felvétel, lehozzák az ukrán propagandaképeket 0 találatról mint a jégarénánál amikor a fontos vasúti csomópontról egy kép se szivárgott ki.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 919
113
A harckocsi BC robbanása következtében a legénység a nyíláson keresztül 60 méter magasra kilökődött
A drón egyedi esetet vett fel, amikor a legénység egy tagja kilökődött a harckocsi lőszerének felrobbantásakor.

A Bahmutért folyó harcok során egy pilóta nélküli légijármű egyedülálló esetet tudott rögzíteni, amikor az érintett harcjármű legénysége egy detonációs lőszerhullámot dobott csaknem 60 méter magasba.
Подробнее на: https://avia.pro/news/v-rezultate-vzryva-bk-tanka-ekipazh-vybrosilo-cherez-lyuk-na-vysotu-60-metrov
A lába vajon ott maradt-e?
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 783
12 661
113
sixtus csak egy álhírt nyomott be (nem véletlenül nem rakott be forrást), ne foglalkozz vele.

Egyébként egyre több ország tesz egyre többet a béke kikényszerítése érdekében. Például most küld Bradleyt az USA és mintha mozgolódnának európai országok, hogy Leo2-t is küldjenek.

Ne...itt a link...ettől még lehet álhír
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 783
26 901
113
De kapnak és készítik elő az újabb offenzívát, az oroszok meg csak a védelem kiépítésére képesek a legtöbb helyen. Jelentős orosz offenzívára nincs esély, sőt Bahmut környékén is már kifulladni látszanak.

Én is tudok random számokat mondani, csak értelmét nem látom.
A 100 000+ halottat vdLeyen mondta, hetekkel ezelőtt.

https://index.hu/kulfold/2023/01/08...llamok-fegyveres-tamogatas-nuklearis-fegyver/

Mondjuk az "alvajáróként sétálni" magyarul "vakon masírozni", üdvözlöm Gúgli Transzlét nevű újságírót.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113
Bahmut. Érkezik az áldás a kaprokra. Nagyjából szerintem utoljára röhögnek... :cool:



Így hazudnak az ukránok !

"Az ukrán fegyveres erők bohócai felvételeket mutattak be Csernobajevkából (Herson), ahol állítólag több ezer egység semmisült meg, az Orosz fegyveres erők felszerelése. A felvételen egy csomó ütött-kopott "Ancsa" látható "Aeroflot" felirattal, pár teherautó és a reptéri terminál tönkremenve, illetve egy helikopter Z betűvel.
Csak a farkán valamiért ( ??? :)) ukrán a felirat : "Veszélyes "

Согласно современной украинской мифологии уничтожены тысячи единиц российской техники. Это фото из Чернобаевки представил генштаб ВСУ. Присутствует буква Z, но на хвосте почему-то написано "Небезпечно". Вот так у них всё. Банки с огурцами закончились.
1f602.svg


Fl4l5JqWQAQWfC4
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 293
44 899
113
Érdekes ez a propaganda mindkét oldalon, 600 ember de semmi felvétel, lehozzák az ukrán propagandaképeket 0 találatról mint a jégarénánál amikor a fontos vasúti csomópontról egy kép se szivárgott ki.
Beszéljünk a "csalásról".

Ez a fegyveres erőinket (és nem csak őket) mélyen érintő jelenség az elmúlt hónapokban aktív viták és elítélések okává vált csatornánkon és kollégáink körében is. A hamis jelentések, a minden szinten lefestett jelentések, az értelmetlen feljelentések és az ilyen tevékenységeket végzők büntetlensége régóta az aktuális események állandó kísérője.
Például már megszokhattuk, hogy Konasenkov úr az eligazításain csaknem több HIMARS-berendezést semmisített meg, mint amennyit Ukrajnának szállítottak, és az ukrán Szu-25-ös támadógépek már négyszer többet lőttek le, mint amennyi volt. Néha azonban hihetetlen magasságokba nyúlik a vágy, hogy eltakarja az embert a nyomozás elől. És most, hogy megpróbálja közvetíteni a helyzetet az Ukrán Fegyveres Erők támadásával a katonáink Makeevkában, a védelmi minisztérium "hadműveleti megtorlást" adott ki, sújtva az ukrán katonák Kramatorszkban tartózkodó helyére.
A január 8-án éjszakai rakétatámadások Kramatorszk 28. és 47. iskoláira estek, ahol az ellenséges katonákat elszállásolták. Amint az a helyszíni eredményekből is látszik, az épületekre soha nem értek közvetlen találatot – a rakéták akár a közeli, akár a szomszédos garázsok földjét csapták be, betörve az ablakokat és megrongálódva az iskolák burkolata.
Nem világos számunkra, hogy ki és milyen okból döntött úgy, hogy 600 ukrán katona halt meg egyszerre bent, ha az épületet nem érte ütés (még a lámpa is égve maradt). Nem világos, hogyan jelentették ezt, és milyen szinten döntöttek úgy, hogy "pontokat dörzsölnek", de megvan, amink van. Az ellenséges személyi állomány valódi megsemmisítése helyett, ami méltó válasz lett volna, a megtorló médiaműveletet találták ki.
Ha valaki megtorlást akar kiszabni az orosz katonák haláláért, akkor ehhez először is meg kell büntetni a rakéta hatótávolságán belüli masszív elhelyezkedésükért felelősöket, másodszor pedig az ellenséget megelőzően és pontosan, időzítés nélkül meg kell semmisíteni. bármilyen eseményt.

Az orosz különleges erők tisztje a Soledarban zajló heves városi harcokról beszélt​

A különleges erők önkéntes alakulatának parancsnoka, Vlagyimir Novikov Alabai hívójellel a Soledar irányában kialakult taktikai helyzetről beszélt. Elmondása szerint jelenleg heves harcok dúlnak a városban. Novikov ezt a TASS-nak adott interjújában mondta.
A tiszt hangsúlyozta, hogy az ukrán fegyveres erőkkel való összecsapások során szó szerint minden házért meg kell küzdeni a városban. A városi tér ebben a helyzetben szinte teljes egészében erődítményré alakul, és az ütközési vonal enyhe előrehaladása is jelentős erők alkalmazását igényli.
Novikov ugyanakkor megjegyzi, hogy a várost szisztematikus erőfeszítésekkel visszafoglalják Ukrajna Fegyveres Erőitől , amit segít az egymást támogató különböző egységek harcosainak részvétele a hadműveletekben.

Ukrajna katonai sikerei Putyint igazolják - Robert C. Castel​

 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 043
5 488
113
De kapnak és készítik elő az újabb offenzívát, az oroszok meg csak a védelem kiépítésére képesek a legtöbb helyen. Jelentős orosz offenzívára nincs esély, sőt Bahmut környékén is már kifulladni látszanak.

Én is tudok random számokat mondani, csak értelmét nem látom.
A 300 ezer sorozott több mint fele még mindig kiképzésen van, a front közelébe sem jutottak, és láttuk a rengeteg videót a front felé özönlő orosz technikáról...
Az amcsi és nyugati legújabb csomag célja is egyértelmű, a még értelmesen kiképzett ukrán maradékból megindítani egy offenzívát (ne felejtsük el több 100 ezer ukrán van fegyverben) és kb egy nagy offenzívára lehet még erejük...

Feltéve, ha az orosz nem lesz gyorsabb és akkor a beérkezett technika mehet "tűzoltásra" a támadás helyett.
A rakéták kifogyásáról csak annyit, hogy pont év végén lengették be a ruszkik, hogy idén már a strat. bombázóikról is nagyszámú csapást fognak mérni!
 

kw3v865

Well-Known Member
2022. április 11.
268
820
93

Legjobbak a pokolban | Wagner film az ukrán háborúról magyar felirattal​


Még nem néztem végig, de megtekintésre ajánlottnak minősítem. Orosz szemszögből mutatja be az eseményeket, nyilván részrehajló, de most nem is az a lényeg. A faszi, aki feltöltötte és magyarra fordította megjárta a francia idegenlégiót, így a fordítás szakmai szempontból biztosan helyes.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 648
8 450
113
Kétszeresére növelték a kilőtt rakéták számát az oroszok Bahmutnál, ez tényleg a kifulladás jele lenne?
Sok ujjat tanul itt az ember a haditechnikáról.
Mire alapozod ezt? Én pont azt olvastam hogy egyre kevesebb rakétát tudnak kilőni. Idővel úgyis meglátjuk mire mennek az oroszok Bahmutnál.
A 100 000+ halottat vdLeyen mondta, hetekkel ezelőtt.

https://index.hu/kulfold/2023/01/08...llamok-fegyveres-tamogatas-nuklearis-fegyver/

Mondjuk az "alvajáróként sétálni" magyarul "vakon masírozni", üdvözlöm Gúgli Transzlét nevű újságírót.
Jó, hát Leyen azt mondta, én meg nem vagyok meggyőzve. Szerintem egyszerűen keverte a halottakat meg a veszteségeket amibe a sebesültek is benne vannak.

talán azért mert Törökország (de lehet nem vetted észre :D ) elég kétkulacsos játékot játszik,és a saját érdekei szerint hol ide,hol oda helyezkedik,tudva,hogy a geo.strat térképen hol van a helye,tisztában van a saját erejével ,és a jogi helyzetével,pláne a térséget illetően (montreux-i egyezmény) ,ami ha bevonulna oda a NAVY pár hordozóval, stb kb semmit nem jelentene onnantól fogva,és szabad az út nekik a térségben.


ráadásul se a görögökre, se a bolgárokra ne fogadj,hogy annyira törnék magukat egy oroszok elleni háborúban hiába NATO tagok .. van ott erősebb kötelék mint a NATO tagság,bár az nem politikai vonzatú.

na hát kb ezért kellene nekik (is) a Krím
Törökország tényleg kétkulacsos, de ott van Görögország is ami az Égei tenger nagy részét ellenőrzi és nem valószínű hogy egy platformra kerülne a törökökkel. Van is konfliktusuk az Égei tenger kapcsán.
A 300 ezer sorozott több mint fele még mindig kiképzésen van, a front közelébe sem jutottak, és láttuk a rengeteg videót a front felé özönlő orosz technikáról...
Az amcsi és nyugati legújabb csomag célja is egyértelmű, a még értelmesen kiképzett ukrán maradékból megindítani egy offenzívát (ne felejtsük el több 100 ezer ukrán van fegyverben) és kb egy nagy offenzívára lehet még erejük...

Feltéve, ha az orosz nem lesz gyorsabb és akkor a beérkezett technika mehet "tűzoltásra" a támadás helyett.
A rakéták kifogyásáról csak annyit, hogy pont év végén lengették be a ruszkik, hogy idén már a strat. bombázóikról is nagyszámú csapást fognak mérni!
De miért vannak még mindig kiképzésen? Egyáltalán meg van az oroszoknak még a kapacitásuk hogy ilyen mozgósításokat levezessenek?
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 911
16 793
113

Volt CIA-tanácsadó: Ukrajna csúnyán elveszíti a háborút.​


793894_ukrajna_harcok_veszteseg.jpg


2023. január 8. 18:57

Jams G. Rickards hírszerzési forrásokra hivatkozva arról is írt, hogy az ukrán veszteség a többszöröse az orosznak.


James G. Rickards, a CIA egykori stratégiai tanácsadójának a Daily Reckoning nevű oldalon jelent meg nemrég egy írása az orosz-ukrán háborúról „Itt az ideje, hogy komolyan beszéljünk Ukrajnáról” címmel. Rickards többek között arra hívta fel a figyelmet a cikben, hogy senki ne higgyen annak, amit az Egyesült Államok és egyes médiaorgánumok sugallnak Ukrajnáról:
„Ukrajna nem csak, hogy nem nyeri meg a háborút, hanem csúnyán elveszíti”.
Majd azzal folytatta, hogy bár arról szóltak a hírek, hogy az elmúlt hónapokban az ukrán haderő gyarapodott, miközben Oroszország visszavonult, az igazság az, hogy „ez a mainstream, ukránbarát narratíva. A valóság az, hogy a legtöbb ukrán győzelem olyan gyengén védett állások ellen történt, amelyeket az oroszok gyorsan feladtak, mert nem volt érdemes harcolni a védelmükért”.
„Ezeket az orosz csapatokat (valójában a donbászi milíciát) arra utasították, hogy vonuljanak vissza a megerősített vonalakhoz, miközben az űrt betölteni igyekvő ukrán erőket az orosz bombázások lemészárolták” – írta a volt stratéga.

A legfőbb cél az ukrán erők felemésztése​

Rickards arra is kitért, hogy egy háborúban nemcsak azt kell nézni, hogy melyik fél mennyi terüketet foglal el. Úgy véli, hogy „az oroszok szívesen átengednek területeket, hogy később, kedvezőbb körülmények között újra harcolhassanak. (...) Az elsődleges orosz cél az ukrán fegyveres erők ledarálása” – húzta alá.
Az egykori CIA-s a cikkben olyan hírszerzési adatokat is emlegetett, amelyek szerint
Ukrajna 8-10-szer több katonát veszít a háborúban, mint az oroszok.
„Ez az arány nem tartható fenn Ukrajna számára” – írta James G. Rickards véleménycikkében.
 

vilmoci

Well-Known Member
2010. április 24.
1 688
3 832
113
Az ukrán húsdarálóban hal meg hazája védelmében
Mármint a gyarmataiba csimpaszkodik az ukrán és közben feldobja a pacskert...
Ukrán Mig-29 szállt le;
Tt0qJHAWiHs.jpg


a4d56g8LRuY.jpg
Minden esetre szívósak ezzel a légi erőlködéssel az ukrik. :)
Úgy áll az ukrán légierő a repülőkkel, mint az északkoreaiak a covid-fertőzöttekkel:
89920251_1534375516710930_7796927592996536320_n.jpg

Amint összelapátolnak egyet, azonnal le is lövik első útján az oroszok.
gy hazudnak az ukránok !

"Az ukrán fegyveres erők bohócai felvételeket mutattak be Csernobajevkából (Herson), ahol állítólag több ezer egység semmisült meg, az Orosz fegyveres erők felszerelése. A felvételen egy csomó ütött-kopott "Ancsa" látható "Aeroflot" felirattal, pár teherautó és a reptéri terminál tönkremenve, illetve egy helikopter Z betűvel.
Csak a farkán valamiért ( ??? :)) ukrán a felirat : "Veszélyes "
1:09-nél a PZU gombák kék-sárgára vannak festve.
Szerintem minden ukránnál van festékszóró spray és ha megáll alattuk valami talicska, rögtön fújják rá a fehér Z-t, utána meg teszik fel a jutúbra a captured-videókat.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 679
34 573
113
A Honvédelmi Minisztérium megtorló akciót jelentett be az ukrán fegyveres erők Makeevka elleni támadása miatt
Kifejtették, hogy az elmúlt nap folyamán titkosszolgálatok felderítették az ukrán fegyveresek támaszpontjait Kramatorszk városában. Ezt az információt több független csatorna is megbízhatóan megerősítette. A 28-as kollégiumban több mint 700, a 47-es kollégiumban pedig több mint 600-an tartózkodtak az Ukrán Fegyveres Erők harcosai.
"Az Ukrán Fegyveres Erők ideiglenes bevetési pontjait ért hatalmas rakétatámadás következtében több mint 600 ukrán katona vesztette életét" - írja a jelentés.