[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

donpepe84

Well-Known Member
2013. március 5.
429
1 672
93
Tök jó hogy leváltották az oroszok szurovikint, de felismerhetnék már hogy magasabb szinten lett elcseszve az egész háború. Konkrétan putyin hozott rossz döntést azáltal hogy megindította. Bárki is vezeti az oroszokat Ukrajnában, ezen a helyzeten nem fog tudni változtatni.

Amúgy van egy humor topic, az jobban illik hozzád!
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 933
14 012
113
A tegnapi videón lelőtt ukrán katona (a fiatalabb) egy banderista tik tokker volt, mint kiderült, arról beszélt, hogy fogja megb@..ni az oroszokat. Ahogy elnézem a karma megtalálta egy análintruderrel.....

Látom követed face-en az oldalam :D Csak ennyi fért bele a kiemelt zöld mezőbe :D
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 445
7 171
113

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 650
1 477
113
Tök jó hogy leváltották az oroszok szurovikint, de felismerhetnék már hogy magasabb szinten lett elcseszve az egész háború. Konkrétan putyin hozott rossz döntést azáltal hogy megindította. Bárki is vezeti az oroszokat Ukrajnában, ezen a helyzeten nem fog tudni változtatni.

Ennek a Racznak megdugta a nojet valami ruszki koma, azert ennyire elfogult ellenuk?
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 482
34 436
113
nem légi hadjárat, de eddig fogalmam nem volt hogy az oroszoknak is van ilyen bayraktar-szerű (pici irányított bombás) technikájuk, és ezek szerint használják is:
az orion valami atgm-et használ ez megvolt, de hogy a kab-20 a világon van (pedig ráguglizva nem új dolog) az kimaradt
https://pl.wikipedia.org/wiki/KAB-50 van nekik kab 50 is amit 122mm grad rakéta részeiből faragtak.

oroszoknál érdekes hogy hogyha tehetik nem az alapfegyver elemeit cserélik le hanem egy szorítószallaggal hozzáteszik az irányítást és a függesztést.

https://pl.wikipedia.org/wiki/FAB-50 ez is 122 es rakétára épül.
 
K

Kopi2000

Guest
Az ukránok állítják, Szoledarnál még tartják a pozícióikat...


Orosz, BMP-3 veszteség....


Bónusz: Berdjanszki orosz helikopter bázisról, műhold képek...

https://www.youtube.com/watch?v=z0NHxc2Uz1M

Szoledar, átláthatatlan a hadihelyzet....

 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
Ukrán M-55S harckocsik az arcvonalon
IMG-20230111-082504-603.jpg

IMG-20230111-082508-550.jpg

Az ukrán 46. dandár maradványainak sikertelen kitörése Szoledarnál, egy megsemmisült VAB roncsai
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 771
3 199
113
Orosz Forpost UAV lelkiismereti okbol ugy dontott hogy inkabb Belgorod elektromos halozatat teszi tonkre.

Az ukranok meg mindig uraljak Soledar egyik felet.

Raknek en be tobb hirt is de a twitter link korlat miatt nem tudok. Brutalis felvetelek vannak arrol ahogy neheztechnika nelkul hajtak az oroszokat nekik az ukranoknak. Hullanak az eliteltek mint a legyek. Nincs semmi erteke az emberi eletnek az oroszoknal.
Azért én megnezném azokat a brutális videókat.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
776
7 097
93

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 050
5 532
113

Az oroszok és az ukránok is döntő csatára készülnek

A következő két-három hónap nagyon fontos lesz az Oroszország és Ukrajna közötti háborúban, mindkét fél döntő csatára készül” – jelentette ki Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi tanács (RNBO) titkára, miután nemrég Szergej Szurovikint az „orosz légierő atyjának” nevezett Valerij Geraszimov váltotta az ukrajnai orosz erők parancsnoki posztján.

Olekszij Hromov dandártábornok, az ukrán hadsereg műveleti főigazgatóságának helyettes főnök Geraszimov kinevezéséről úgy vélekedett, hogy a megszálló csapatok vezetésében a gyakori személycserék az orosz csapatok irányításának problémáit jelzik. Hromov szerint a közelmúltban bekövetkezett személyi változások azt jelzik, hogy soraikban össze kell vonni a csapatok irányítását. Nem minden sikerül úgy, ahogy ők szeretnék.

Az ukrán fegyveres erők vezérkara arra számít, hogy a közeljövőben az orosz csapatok igyekeznek elfoglalni a donyecki régió teljes területét, majd ezt követően a zaporizzsjai régióban folytatják az előrenyomulást.

A vezérkar azt is előrevetíti, hogy az orosz erők változatlanul indítanak rakéta- és légicsapásokat Ukrajna-szerte a létfontosságú infrastrukturális létesítmények ellen. Ukrajna elfoglalására vonatkozó tervei megvalósítása érdekében Oroszország nagyszabású intézkedéseket jelentett be a fegyveres erők megreformálására, egyebek mellett a teljes létszám 1,5 millióra való növelését és legalább 20 új hadosztály felállítását.

A vezérkar úgy véli, hogy az Oroszországi Föderáció legutóbbi lépései a Kreml azon szándékáról tanúskodnak, hogy hosszú távú konfrontációra és nagyszabású harci cselekményekre készül. Az ellenség fő célja hazánk teljes területének elfoglalása és Ukrajna államiságának megsemmisítése
– foglalta össze a dandártábornok.

Hromov szerint „Szoledarban heves csaták dúlnak, kissé helytelen százalékosan megbecsülni, hogy a város mekkora részét ellenőrizzük mi, és mekkorát igyekszik ellenőrizni az ellenség”.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Rég voltak már echte ukrán hírek (avagy mi volt ma az esti ukrán állami híradóban, orginál edisön):

Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:
  • A BUST OF THE JEW TO BE INSTALLED IN THE US CAPITOL (https://www.washingtontimes.com/news/2023/jan/11/joe-wilson-wants-volodymyr-zelenskyy-bust-display-/) KNEEL, goy!
  • Evil Russians want to break the AFU defense in Soledar and capture the town
  • Now brave international redditors can officially serve the jew in the National Guard (including Azog battalion). Previously they could legally do it in AFU
  • 60% of the people in Ukraine named the jew the politician of the year. (((Official))) poll claims
  • 2.4 million Ukrainians continue to live in damaged or destroyed dwellings
  • James Webb space telescope found its first exoplanet
  • Poland to send Leopard tanks to Ukraine. But Goymoney has not confirmed it yet
  • The kike's minions to rename two subway stations and more streets in Kiev. More newspeak for goyim
  • The kike's minion Danilov claims that tanks that the West will send to Ukraine will be enough for the victory. He also believes that the next two months of the war will be critical for Russia. Checkmate Putin!
  • Battlefields are freezing. No advances are possible! (https://www.bloomberg.com/news/arti...eeze-solid-don-t-expect-the-big-offensive-yet)
  • Blackouts for goyim continue
  • Less drugs for goyim in pharmacy stores. Some brands are banned (if they did not leave Russian market), some drugs become more expensive
  • (((Activists))) are protesting against a new coal mine in Goymoney
  • US and allies prepare more oil sanctions for Russia
  • The kike's goons issue draft notices in the streets, malls, subway stations of Kharkov
  • Chinese biologists modified mice to make them benefit from photosynthesis
  • The residents of Kiev can expect the kike's goons from SBU to knock on their doors to check documents
  • US safety agency to consider ban on gas stoves. Kek


Kezd hideg lenni azokban a rókalyukakban:


Már linkeltem ma egyszer, de itt egy felvétel a tegnapi esemény utóéletéről, elég egyértelmű, hogy:
A javában zajlott a csata mikor az eset történt
B az orosz katonát eléggé megrázta az esemény mivel visszatért tűzharc kellős közepén a helyszínre megnézni a hullákat
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 053
54 243
113
Kezd hideg lenni azokban a rókalyukakban:


Már linkeltem ma egyszer, de itt egy felvétel a tegnapi esemény utóéletéről, elég egyértelmű, hogy:
A javában zajlott a csata mikor az eset történt
B az orosz katonát eléggé megrázta az esemény mivel visszatért tűzharc kellős közepén a helyszínre megnézni a hullákat




Nekem úgy tűnik,mintha a végén el akarnák látni a lyukban lévő sebesültet,nem kötszert vesz elő a társa is,szerintem az öregebb ukrán élt még,mozdult a feje,de nagyon kapkodott a kamera.
Mit beszélnek a végén, miután visszament a lyukhoz?


Ui:fejezzétek abba a trollok táplálását!
Irgum,burgum!
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
607
7 353
93
A háború szörnyűsége sokakat e felvétel után vág mellbe. Az erőszak látványos bemutatásának hatása mindig csak fokozza az erőszakot, kegyetlenkedést. Valószínűleg sok száz, vagy ezer hadifogoly, vagy potenciális hadifogoly élet esélyei csökkennek az ilyen felvételek után. Mindkét oldalon.
Ezért nem volt túl okos dolog nyilvánosságra hozni, ez nagy lépés a népirtás és a háború elhúzódása felé, úgy, hogy a harctéri eredményeket nem befolyásolja, mert mindkét oldalt azonos módon érinti.
Ezért butaság, amit Big Troty irkál. :) Az lényegében népirtásra, háborús bűncselekmények elkövetésére való uszítás.



Választották?
Az, hogy valaki szerint lehetett volna abban a 2 másodpercben másképp is viselkedni, az egy vélemény. Arra utalok, hogy nem ők lőttek, nem tűnt úgy, hogy szeretnék a fegyverüket használni, csak nem akarták átadni. 1-2 másodperc volt.
Meghaltak.
Az oroszt nem menti semmi. De nem akarok népbírósági ítéletet hirdetni, csak a kommunikációs baklövésre akartam a figyelmet felhívni.
Semmi értelme ilyen videókat terjeszteni, a béke lehetősége távolodik, de nem nyernek semmit. Veszítenek, emberéleteket.
Kivételesen válaszolok, mert hónapok óta ignore-on vagy (sajna van, ahol nem bejelentkezve olvasom a fórumot, és akkor látlak)

Sírsz, hogy mások minősítgetnek téged, te viszont mást se csinálsz, pluszba gyalázkodsz, sértegetsz (ugye eleve úgy kezdted, hogy a hozzászólásban engem sértegettél). Pluszba még bűncselekménnyel is rágalmazol, amit olyasmibe látsz bele, ami nincs ott. Hogy uszítok én népirtásra? Azzal, hogy szerintem szórólapozni és célzatos TV adásokat kell nyomatni, ezzel rábírni az ukrán lakosságot, hogy forduljon a saját vezetése ellen? Vagy, hogy leírom, hogy az oroszok részéről logikus lépés lenne az ukrán felső vezetés "lefejezése'?

  1. Itt ezen a fórumon senki sem tud uszítani még akkor sem, ha akarna, mert az itt írtak nincsenek hatással az orosz vagy az ukrán társadalomra. Az uszítás alapvető feltétele a 'clear and present danger'. Amikor te és a hasonlóan vélekedők leírjátok valahol, hogy szerintetek ki kéne végezni Putyint, meg ezt meg azt kéne csinálni az orkokkal, az se lesz uszítás, hiába undorít sokakat, mert hiányzik az a feltétel, hogy a mondandótok olyan hatással legyen másokra, hogy valós veszélye álljon fel annak, hogy ezek a te hatásodra az általad leírt cselekményeket elkövessék.30/1992. (V. 26.) AB határozat
  2. Az, hogy valaki kifejti azon véleményét, hogy valamelyik fél úgy zárhatja le legkönyebben a háborút, ha 'lefejezi' a másik fél politikai és katonai vezetését, szerintem egy evidens és reális vélemény, történelmi példák sorával. De az is, hogy sokunk szerint az ukrán embereknek, vagy a realista ukrán katonai vezetőknek maguknak kéne elintézni Zelenszkijéket, hogy minél előbb vége legyen ennek (ugyanilyen véleményt ti is megfogalmaztok Putyinnal szemben), mert láthatóan nem számít neki se az ukrán emberek élete, se a városok, az infrastrukrúra, a termőföldek épen történő megőrzése a háború után ott majd élni próbáló emberek számára. Ez pedig igencsak hasonló Hitler 1945 április felfogásához, hogy mindent feláldozva folytatni kell a harcot, mert ha el is pusztulnak benne, akkor úgyse érdemesek arra, hogy éljenek, fennmaradjanak. Miért nem adták fel Mariupolt? Miért lőtték és lövették szét? Tekintve, hogy már 14-ben is ellenálltak az ukrán hadseregnek a mariupoli lakosok, és rég körbe volt zárva a város? Miért kellett Szoledárt erődnek használni? Ugyanakkor az orosz inkább kiüríti és elvonul Herszonból, hogy a saját katonáit és a civileket megkímélje.
Ma ott tartunk, hogy a felvilágosult nyugaton az a hülye, aki azt szorgalmazza, hogy fogadják el a realitást, zárják le a harcokat és adják fel az elfoglalat területeket, hogy több embernek ne kelljen meghalnia, és az az okos, aki szerint nem szabad tárgyalni, az utolsó ukránig kell harcolni, és feszíteni a húrt, hátha világháború lesz belőle. A hülye lengyelek és lettek ma pl kijelentették, hogy a külpolitkájuk elsődleges prioritása oroszország legyőzése és megsemmisítése.

Emberek százezrei élnének ma is, ha a nyugati és ukrajnai vezetők elfogadták volna azt a realitást, hogy ukrajna keleti része oroszok által lakott, oroszországhoz akar tartozni, illetve, hogy oroszországnak, mint nagyhatalomnak, reális biztonsági igényei és érdekszférához való joga van (akár csak a másik félnek), így a nyugat soha nem vetheti meg a lábát ott, ukrajna soha nem lehet nyugati orientációjú.

Más: azt az orosz katonát pedig azért nem menti semmi, mert nem is kell. Akkor se lenne semmi, ha adott helyzetben kérdés nélkül lelövi őket, vagy gránátot dob a rókalyukba, mert az ott a frontvonal és éppen rohamoznak. Igazából lovagias volt, és óriási veszélynek tette ki magát azzal, hogy emberséget mutatott és megadta az esélyt. Hogy mi volt a félreértés oka, az már mellékes. Ez a háború szörnyűsége.
Az elit alakulatban van egy hasonló jelenet, ajánlom nézd meg párszor, gondolkodj el az itteni munkásságodon, és tanulj egy kis emberséget.

Népirtás, genocídium tényszerűen nincs Ukrajnában, az oroszoknak nincs ilyen céljuk. Hadműveletek vannak, aminek sajnálatosan vannak civil áldozatai is, de ezek mértéke eltörpül bármelyik USA által indított háborúkban tapasztaltakhoz képest, ráadásul a felelős értük az, aki az első naptól kezdve embereket pajzsként, városokat erődként használ, ahelyett, hogy visszavonulna egy következő, nem lakott területen lévő védvonalig, vagy elfogadná a realitást és milliók önrendelkezéshez való jogát. Ahogy a csehek és a szlovákok is békében elváltak, a majdani buli után még simán lehetett volna az, hogy jó, mi erre, ti arra. De olyan nem létezik, hogy mi erre, és ti vagy jöttök velünk, vagy indul az ATO és kinyírunk, elüldözünk titeket. Ugye a szerbeket pont azért szokás utálni a 91-es balkáni háborúért, mert ezt csinálták. Szlovének, horvátok azt mondták mi erre, ti arra, mire a szerbek azt mondták no-no, vagy együtt megyünk tovább, vagy dádá.

UI: Válaszolni nem kell, mert nem lesz viszontválasz. Én erre, te arra.