[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
871
4 851
93
Nem képesek úgy működni mint egy fehér, mert teljesen más a szociális környezet, amiben felnőttek, mint az átlag fehéré.
Oké.
És akkor hogyan tovább?
Nem működött a koncepció, ideje váltani.
Mert ez így nem maradhat...
Nem, nem azt mondom, hogy csak a fehérek tegyenek meg mindent. Sőt. A meló java a dzsippókra vár.
Illúzióim sincsenek, hogy ez menne állami erőszak nélkül, hiszen nekik ez a "társadalmuk" alapja.
Néhány ötlet a hogyan továbbra:

1.) A legfontosabb a mindenféle cigány- és roma-támogatások teljes lenullázása. A magyar állam, a többségi magyar társadalom egy lyukas petákot, egy perc munkaórát ne áldozzon semmiféle cigány- vagy roma-célokra, se kulturális, se szociális, se közoktatási, se egyéb vonatkozásban! Tehát semmiféle erőforrást ne költsünk semmire csak azért, mert az cigány!
Lehet (és kell is) azért, mert rászoruló, mert tehetséges, mert állampolgári joga van hozzá, de azért soha, mert "roma". Vagy bantu, vagy nganaszan vagy patagón. (Magának a "roma" szónak is el kellene tűnnie a politikai szóhasználatból.)
A magyarországi cigány társadalom jelentős része ugyanis nyitott az integrációra, a beolvadásra, az asszimilációra, egy részük alkalmas is rá, és EZT a folyamatot kellene támogatni, nem a másságukat hangsúlyozni, a "roma identitást" erősíteni. Magánszemélyek, magán-adományozók kedvükre létrehozhatnak roma kulturális egyesületeket, cigány hagyományőrző klubokat, ösztöndíjprogramot roma gyerekeknek, de adóforint efféle célra nem mehet több.
Egy példa: X szakellátási intézményben rendre úgy tapasztalták, hogy a hozzájuk bekerülő csellengő, kallódó gyerekek számára "semmit nem jelent a roma identitás, nem tudatosult bennünk a saját cigányságuk" - ezért az intézmény minden évben roma napokat szervez nekik... Abszurd! (A magyar állam és intézményei ugyanazt csinálják, mint Trianon előtt, tehát a kisebbségeket erősítik, támogatják, nem tudatosan, hanem merő ostobaságból. Akkor százas(!) nagyságrendben szlovákosodtak, illetve románosodtak el magyar falvak a Felvidéken és Erdélyben, ma a keveredés azt jelenti, hogy echte magyarokból is cigányok lesznek.) Na ezt kellene sürgősen megállítani az összes faji alapú állami támogatást megszüntetésével.
(A nemzeti kisebbségek támogatása más téma, azzal elviekben nincs semmi gond, sőt, a "Nemezetek Európája" gondolatnak éppen ez az alapja.)

2.) Nagyszabású állami bérlakásépítési program beindítása - mindenkinek. Aki nem örököl ingatlant a szülei után, annak ma Magyarországon rohadtul föl kell kötnie a gatyát, ha saját lakást szeretne. Ha vidéken marad, ahol olcsóbb az ingatlan, nem sokat fog keresni (sok helyen semmit, mert nincs is munka), ha fölköltözik Budapestre vagy más nagyvárosba, nem fog tudni félretenni, mert elmegy a pénze albérletre - ahová gyereket sem vállalhat. Sokkal kevesebben vándorolnának ki Nyugatra, ha itt sokkal többen juthatnának relatíve könnyen saját ingatlanhoz. Az ingatlan nagy kincs, akinek saját háza, lakása van, annak van egy alapvető biztonságérzete, másfelől meg veszítenivalója is van, és mindkét tényező arra sarkallja, hogy beilleszkedjen, rendezett életet éljen. Fizessenek csak havi 50 ezret egy 50 négyzetméteres lakás után 20 évig (ami után az övék lehet) - és értelme lesz az életüknek! Lesz hova hazamenni, lesz miért dolgozni, értelmet nyer az "otthon" kifejezés. És sok ilyen lakás kell, hogy ne szorongjon a kevésben több család. A lakások hosszú állami (vagy önkormányzati) tulajdonjoga azt is biztosítaná, hogy az együttélési normákat betartani képtelen, garázda elemek, antiszociális családok gyorsan ki legyen penderítve az ilyen lakásokból.

3.) Közösségépítés. Lakótelepek, játszóterek köré szerveződve, olyan szociális munkásokkal, akik segítenek a lecsúszottaknak, elsősorban azzal, hogy személyes példát mutatnak, illetve megtanítják őket társadalomban élni. Foglalkoznak a gyerekekkel (korrepetálás, játékok), programokat, csoportokat, foglalkozásokat tartanak, felvilágosítást adnak, prevenciós munkát végeznek, mentálhigiéniés szolgáltatást nyújtanak, szükség esetén segítenek eljutni ped. szakszolgálathoz, pszichológushoz, jogi tanácsadóhoz, stb. (Egy 300 fős lakóközösségnek nagyjából 3 főállású, elhivatott szocmunkás + néhány önkéntes elég is lenne.)

4.) A sport is jó dolog, de a küzdősportok sokszor kontraproduktívak, pláne egy eleve erős bűnözői attitűdökkel élő réteg esetében. Foci, pingpong, gördeszka, kézi- és kosárlabda, csapatjátékok, versenysportok mind jobbak. A focit támogatja is a kormány elég régóta, elég erőteljesen, népszerű, tömegsport, focilabda kell Rikárdónak, nem bokszkesztyű!

5.) A bűnözői kultúra letörése, üldözése, tiltása. Se a tévék, se a rádiók, se a koncertszervezők ne adjanak teret olyan előadóknak, amelyek akár közvetve bűncselekmények elkövetésére buzdítanak, vagy az antiszociális, primitív, bűnözői életmódot népszerűsítik. 20 éve náci zenekarokat tiltottak-, sőt, esetenként börtönöztek be a gyűlöletkeltő szövegeik miatt (amik a társadalom legfeljebb ezredrészéhez jutottak el), ma a gengszterrap ünnepelt, mainstream műfaj. Ennek, és a hasonló értékű szennyáradatnak véget kell vetni. A médiát lángszóróval kell megtisztítani, mert jelenlegi formájában iszonyú kártékony a társadalom minden rétegére.

6.) Zéró tolerancia a visszaeső- és durván erőszakos bűnözőkkel szemben. Rommá verni, elzárni, ha kell, megsemmisíteni. Amennyiben nemzetközi törvényekbe ütközne egyik-másik ilyen törekvés, akkor elég ha a gyakorlat mutat diszkréten ebbe az irányba. (Magyarországon ugyebár mindig magas volt az öngyilkosságok aránya.)

Hát kapásból ennyi jutott eszembe. Ezek közül egyedül a lakásépítés jelentene számottevő költségvetési terhet, ugyanakkor az építőipart is tovább pörgetné, és gyorsan megtérülne, mert több fiatal maradna itthon és vállalna gyereket.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 966
82 832
113

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 972
113
Néhány ötlet a hogyan továbbra:

1.) A legfontosabb a mindenféle cigány- és roma-támogatások teljes lenullázása. A magyar állam, a többségi magyar társadalom egy lyukas petákot, egy perc munkaórát ne áldozzon semmiféle cigány- vagy roma-célokra, se kulturális, se szociális, se közoktatási, se egyéb vonatkozásban! Tehát semmiféle erőforrást ne költsünk semmire csak azért, mert az cigány!
Lehet (és kell is) azért, mert rászoruló, mert tehetséges, mert állampolgári joga van hozzá, de azért soha, mert "roma". Vagy bantu, vagy nganaszan vagy patagón. (Magának a "roma" szónak is el kellene tűnnie a politikai szóhasználatból.)
A magyarországi cigány társadalom jelentős része ugyanis nyitott az integrációra, a beolvadásra, az asszimilációra, egy részük alkalmas is rá, és EZT a folyamatot kellene támogatni, nem a másságukat hangsúlyozni, a "roma identitást" erősíteni. Magánszemélyek, magán-adományozók kedvükre létrehozhatnak roma kulturális egyesületeket, cigány hagyományőrző klubokat, ösztöndíjprogramot roma gyerekeknek, de adóforint efféle célra nem mehet több.
Egy példa: X szakellátási intézményben rendre úgy tapasztalták, hogy a hozzájuk bekerülő csellengő, kallódó gyerekek számára "semmit nem jelent a roma identitás, nem tudatosult bennünk a saját cigányságuk" - ezért az intézmény minden évben roma napokat szervez nekik... Abszurd! (A magyar állam és intézményei ugyanazt csinálják, mint Trianon előtt, tehát a kisebbségeket erősítik, támogatják, nem tudatosan, hanem merő ostobaságból. Akkor százas(!) nagyságrendben szlovákosodtak, illetve románosodtak el magyar falvak a Felvidéken és Erdélyben, ma a keveredés azt jelenti, hogy echte magyarokból is cigányok lesznek.) Na ezt kellene sürgősen megállítani az összes faji alapú állami támogatást megszüntetésével.
(A nemzeti kisebbségek támogatása más téma, azzal elviekben nincs semmi gond, sőt, a "Nemezetek Európája" gondolatnak éppen ez az alapja.)

2.) Nagyszabású állami bérlakásépítési program beindítása - mindenkinek. Aki nem örököl ingatlant a szülei után, annak ma Magyarországon rohadtul föl kell kötnie a gatyát, ha saját lakást szeretne. Ha vidéken marad, ahol olcsóbb az ingatlan, nem sokat fog keresni (sok helyen semmit, mert nincs is munka), ha fölköltözik Budapestre vagy más nagyvárosba, nem fog tudni félretenni, mert elmegy a pénze albérletre - ahová gyereket sem vállalhat. Sokkal kevesebben vándorolnának ki Nyugatra, ha itt sokkal többen juthatnának relatíve könnyen saját ingatlanhoz. Az ingatlan nagy kincs, akinek saját háza, lakása van, annak van egy alapvető biztonságérzete, másfelől meg veszítenivalója is van, és mindkét tényező arra sarkallja, hogy beilleszkedjen, rendezett életet éljen. Fizessenek csak havi 50 ezret egy 50 négyzetméteres lakás után 20 évig (ami után az övék lehet) - és értelme lesz az életüknek! Lesz hova hazamenni, lesz miért dolgozni, értelmet nyer az "otthon" kifejezés. És sok ilyen lakás kell, hogy ne szorongjon a kevésben több család. A lakások hosszú állami (vagy önkormányzati) tulajdonjoga azt is biztosítaná, hogy az együttélési normákat betartani képtelen, garázda elemek, antiszociális családok gyorsan ki legyen penderítve az ilyen lakásokból.

3.) Közösségépítés. Lakótelepek, játszóterek köré szerveződve, olyan szociális munkásokkal, akik segítenek a lecsúszottaknak, elsősorban azzal, hogy személyes példát mutatnak, illetve megtanítják őket társadalomban élni. Foglalkoznak a gyerekekkel (korrepetálás, játékok), programokat, csoportokat, foglalkozásokat tartanak, felvilágosítást adnak, prevenciós munkát végeznek, mentálhigiéniés szolgáltatást nyújtanak, szükség esetén segítenek eljutni ped. szakszolgálathoz, pszichológushoz, jogi tanácsadóhoz, stb. (Egy 300 fős lakóközösségnek nagyjából 3 főállású, elhivatott szocmunkás + néhány önkéntes elég is lenne.)

4.) A sport is jó dolog, de a küzdősportok sokszor kontraproduktívak, pláne egy eleve erős bűnözői attitűdökkel élő réteg esetében. Foci, pingpong, gördeszka, kézi- és kosárlabda, csapatjátékok, versenysportok mind jobbak. A focit támogatja is a kormány elég régóta, elég erőteljesen, népszerű, tömegsport, focilabda kell Rikárdónak, nem bokszkesztyű!

5.) A bűnözői kultúra letörése, üldözése, tiltása. Se a tévék, se a rádiók, se a koncertszervezők ne adjanak teret olyan előadóknak, amelyek akár közvetve bűncselekmények elkövetésére buzdítanak, vagy az antiszociális, primitív, bűnözői életmódot népszerűsítik. 20 éve náci zenekarokat tiltottak-, sőt, esetenként börtönöztek be a gyűlöletkeltő szövegeik miatt (amik a társadalom legfeljebb ezredrészéhez jutottak el), ma a gengszterrap ünnepelt, mainstream műfaj. Ennek, és a hasonló értékű szennyáradatnak véget kell vetni. A médiát lángszóróval kell megtisztítani, mert jelenlegi formájában iszonyú kártékony a társadalom minden rétegére.

6.) Zéró tolerancia a visszaeső- és durván erőszakos bűnözőkkel szemben. Rommá verni, elzárni, ha kell, megsemmisíteni. Amennyiben nemzetközi törvényekbe ütközne egyik-másik ilyen törekvés, akkor elég ha a gyakorlat mutat diszkréten ebbe az irányba. (Magyarországon ugyebár mindig magas volt az öngyilkosságok aránya.)

Hát kapásból ennyi jutott eszembe. Ezek közül egyedül a lakásépítés jelentene számottevő költségvetési terhet, ugyanakkor az építőipart is tovább pörgetné, és gyorsan megtérülne, mert több fiatal maradna itthon és vállalna gyereket.
Ezek teljesen vállalható intézkedések és igazából nem csak a cigóknak, hanem gyakorlatilag minden szociálisan hátrányos helyzetűnek.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 977
14 035
113
Na végre:

Nekimegy a MOL a szlovák kormánynak: jöhet a per?


https://mandiner.hu/cikk/20230118_szlovakia_magyarorszag_mol_slovnaft_olaj_belfold !!!


  1. Nem véletlenül tettem ide: A MOL stratégia vállalat normál Világpolitikai Helyzetben is! Vagyis: Ilyen szinten ez már biztonság-politikai feladata a kormánynak!
  2. Most nem-normál Világpolitikai Helyzet van ! ... hanem lehet hogy III. V-h. (közeli) helyzet !
  3. Kimondottan, --és szó szerint Kimondva is-- a magyar tulajdonosi háttér miatt hozták ezt a --szerencsére könnyen támadható-- döntést! :mad:
  4. A horvátoknál is gyanús --nem kicsit-- több hasonló döntés!!! :oops:
  5. ...vagyis: Mire várunk ??? :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:


.
 
  • Tetszik
Reactions: PFZ and Pogány

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 181
61 077
113
Ha sokszor elmondják, elhiszik, ált. még nagyobb lesz a bukta:
Ez a zöldképviselő miért nem zöld programokkal foglalkozik? Például a lignitbányák okozta környezetpusztítással?
Mi dolga van egy "környezetvédő" pártnak a jogállamisággal, a gazdasági kérdésekkel és az ideológiai háborúval?
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
1 981
7 079
113
nem munkaerő hiány van hanem bér hiány, s a rabszolga munkához szokott dél ázsiai meg nem fog panaszkodni hiszen sokkal kevesebbhez szokott eleve.

Emlékszünk e még mikor dicső Orbán kiállt és elszavalta hogy Magyarország nem külföldi munkaerőből fogja megoldani a munkaerő hiányt ? avagy segget csinált a szájából és nem sokkal utána elözönlötték az országot az Ukránok.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 376
8 983
113
Ennyit akkor Schengenről!
Valahogy a német médiákat nagyon ránk csibészeltették.
Ha sokszor elmondják, elhiszik, ált. még nagyobb lesz a bukta:
Szinte biztos vagyok benne, hogy a kis dani ezzel a kijelentésével túlment a tolerálhatón és megfelelő kampánnyal, (média, eu-s képviselők, tehát minél nagyobb csinnadratta), minimum le lehetne némítani a fickót.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 091
113
Nem, én alapvetően nem ezt látom.
A fórumon baromi erős lett az ukrán gyűlölet/hibáztatás a háborúért.
Miközben ők úgy látják (én is) hogy az oroszok vannak Ukrajnában, nem fordítva.
Ezzel nem kívántak azonosulni.
Szerintem alapvetően arról van szó, hogy pártunk és kormányunk radikalizálta az országot gyűlöletkeltéssel és összeesküvés-elméletek terjesztésével hogy a valóságot elfedje és a saját hatalmát növelje. Megtehette a 2/3ával. Itt is ez tükröződik vissza. Nagy sikereket is ért el vele a lakosság kárára. Szerintem ennek az országnak nagyon jót tett volna, ha pártunknak és kormányunknak sosem lett volna 2/3os többsége, nem lett volna ez a személyi kultusz és abnormális gondolkodás. Akkor kezdett ez nagy mértéket ölteni, mikor a kormányszlogenek kezgtek hasonlítani a Rákosi-rendszer szlogenjeire. És ugye a kormányunk nyelve jelenleg Putyin ülepébe van beszorulva.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 966
82 832
113

Szomorú, majdnem minden halál az, de ezt odaírni!
"Szabadság nélkül nem lehet élni."

Nem kommentálom, 90 éves volt, szép kor, meghalt, de pár dolog gondolva van ...
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 730
3 830
113
Szerintem alapvetően arról van szó, hogy pártunk és kormányunk radikalizálta az országot gyűlöletkeltéssel és összeesküvés-elméletek terjesztésével hogy a valóságot elfedje és a saját hatalmát növelje. Megtehette a 2/3ával. Itt is ez tükröződik vissza. Nagy sikereket is ért el vele a lakosság kárára. Szerintem ennek az országnak nagyon jót tett volna, ha pártunknak és kormányunknak sosem lett volna 2/3os többsége, nem lett volna ez a személyi kultusz és abnormális gondolkodás. Akkor kezdett ez nagy mértéket ölteni, mikor a kormányszlogenek kezgtek hasonlítani a Rákosi-rendszer szlogenjeire. És ugye a kormányunk nyelve jelenleg Putyin ülepébe van beszorulva.
Ki vagy kik ellen folyik a gyűlölet keltés?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 966
82 832
113
nem munkaerő hiány van hanem bér hiány, s a rabszolga munkához szokott dél ázsiai meg nem fog panaszkodni hiszen sokkal kevesebbhez szokott eleve.

Emlékszünk e még mikor dicső Orbán kiállt és elszavalta hogy Magyarország nem külföldi munkaerőből fogja megoldani a munkaerő hiányt ? avagy segget csinált a szájából és nem sokkal utána elözönlötték az országot az Ukránok.
Mert ez most meg van oldva?

Tudom, jön Dúró Dorka, magassarkúban, kiteszi a csöcseit, és megoldódik a bér és munkaerőhiány.

Ne bohóckodjatok már itt! Gci unalmas! Főleg gazdasági válság, háború és infláció kellős közepén úgy, hogy még az EU is politikai okokból tart be, és mellettük a hazaárulók is kreálnak hozzá problémákat.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 730
3 830
113
Gyurcsány, migráncs, Soros, Ballibsi, Eu, minden egyéb ellenzék, LMBTQ? Nem mondom, nagyon ügyesek, mert ebből néhányan valóban nem túl szimpatikusak. Ja, és majd elfelejtettem: Ukrajna, USA, NATO...
Attól, hogy ezt te elhiszed( állítod, tehát hiszed) még nem igaz. Ha sokat állítod, akkor sem válik igazzá.
 
  • Tetszik
Reactions: megazez

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
1 981
7 079
113
Mert ez most meg van oldva?

Tudom, jön Dúró Dorka, magassarkúban, kiteszi a csöcseit, és megoldódik a bér és munkaerőhiány.

Ne bohóckodjatok már itt! Gci unalmas! Főleg gazdasági válság, háború és infláció kellős közepén úgy, hogy még az EU is politikai okokból tart be, és mellettük a hazaárulók is kreálnak hozzá problémákat.
Te vagy a DK-s nyugdíjjas Fideszes verziója. mocskos szájú és elvakult. A hibákat nem akarod észrevenni sőt minél hangosabban ordibálod hogy Orbán a messiás.