A pénz világa

• Hűha
Reactions: LMzek 2.0
Floridai és magyar minőségi élelmiszer árainak összehasonlítása.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: BJani and LMzek 2.0
Exportált termékekre megszűnik a NETA. Oka, a külföldi verseny pozíciónk javítása.
Itthon marad, tehát tovább rontunk a hazai-külföldi árak mérlegén!

• Hűha
Reactions: enzo and Kim Philby
.

Lassan kialudják magukat Brüsszelben, letörlik az orruk alól a "porcukrot", vagyis --szerintem-- (újra-)indul az K-K-Eu-s gyarmatok stresszelése --Magyarország példa-statuálásával az élen--, ezért a szerintem tuti-várható HUF-cseszegetések miatti árfolyam-romlást kicsit "meg-short-olom". :oops:

Kíváncsi leszek, hogy jól tippelek-e. Egy általam nem várt árfolyam-javulás esetén is "jó vagyok" a kb. 386 HUF/€-s álom-szintig. Úgy tervezem, hogy valahol 406 körül szállok ki, egy kb. téli időszak rezsi-ár-csökkentésnnyi nyereséggel segítve a házi-költségvetést.
A téli hónapokban ugyanezt megtettem 4x a várható --ellenkező irányú-- árfolyam-mozgással is.
Jó ajándékokat adtam. :)

... csak érdekesség képen.

.

Gyuri bá a xarkeverő nemment el Davosba

JLL2dNwm_mU.jpg

• Hűha
  • Tetszik
Reactions: enzo and Kim Philby
Gyuri bá a xarkeverő nemment el Davosba

JLL2dNwm_mU.jpg

Kár: Így nem-tud vele "leesni" a repcsi! :oops:

"Amúgy" ő csak a kirakat-bábú: vmi csaj intézi már évek óta a háttér-alapítványokban vezetőként a dolgot. Előtte "vmi" amcsi minisztériumban dolgozott 2-3 évtizedet! :oops:.

.

• Tetszik
Reactions: enzo

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Bukó bankó.

• Imádom
Reactions: LMzek 2.0

Vki meg tudná "kuccsantani", hogy a hitelminősítőkbe melyik bankok vásárolták be magukat a válság alatt a kimentésükre adott pénzekből? :oops:
Gyorsan meg lehet találni a választ, a "Miért?"-re !

.

Mint Kádár és az impexesei voltak? Csodák nincsnek.

Inkább, mint a Führer és Hjalmar Schacht. Na persze ott volt egy reálgazdaság. A külkereskedelemben pedig barterügyletekkel váltották ki a fontot, dollárt stb. Meg a MEFO utalványok, amivel a Reichsbank kölcsönt tudott adni a saját kormányának, amit a központi bankoknak nem volt szabad.

Inkább, mint a Führer és Hjalmar Schacht. Na persze ott volt egy reálgazdaság. A külkereskedelemben pedig barterügyletekkel váltották ki a fontot, dollárt stb. Meg a MEFO utalványok, amivel a Reichsbank kölcsönt tudott adni a saját kormányának, amit a központi bankoknak nem volt szabad.

Nincs szükség a központi bankok kölcsönére a fenti furcsa trükkel!

• Tetszik
Reactions: Kim Philby