[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
976
2 780
93
Most már csak az a kérdés, hogy a történelemkönyvekbe, ez úgy kerül be mint a szovjetek nagy tisztogatása, ami lefejezte a Magyar Honvédséget és emiatt vége lett Magyarországnak, vagy, hogy 2023-tól a megindult a Mayar Honvédség technikai és szellemi modernizációja, ami a térség egyik legfejlettebb leginnovatívabb hadseregéhez vezetett... valakinek nincs esetleg egy törikönyve 2100-ból ? :D :D
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 886
22 298
113

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Ami Vadai szerint rossz az nagy valószinűséggel a nemzetnek jó...
egyáltalán nem törvényszerű.
Ahogy a magyar államot ismerem, ez kb úgy megy, hogy szépen jött az üzi, h a tisztek 30%-a leves. Szóval fogták az állományt, és minden harmadikat lehúztak a listáról.
Most már csak az a kérdés, hogy a történelemkönyvekbe, ez úgy kerül be mint a szovjetek nagy tisztogatása, ami lefejezte a Magyar Honvédséget és emiatt vége lett Magyarországnak, vagy, hogy 2023-tól a megindult a Mayar Honvédség technikai és szellemi modernizációja, ami a térség egyik legfejlettebb leginnovatívabb hadseregéhez vezetett... valakinek nincs esetleg egy törikönyve 2100-ból ? :D :D
Amennyire idehaza komolyan van véve a hadsereg az előbbi
 
  • Szomorú
Reactions: Nagy Csaba

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 037
10 077
113
Ami Vadai szerint rossz az nagy valószinűséggel a nemzetnek jó...
Nekem azért -ha igaz- kicsit soknak tűnik a 150 főtiszt kibaszása a honvédségből.
Egyrészt nyilván ellenálltak minden, akár hasznos szervezeti átalakításnak, de hát mindig minden szervezet ezt teszi. Mindig, mindegyik. Mert mindenki fél az újtól, ha ezt a miniszter úr nem tudja, akkor egy alkalmatlan idióta.
Másrészt van olyan amikor egy átalakítás szart hoz, és aki ezzel szemben szól azt nem kell kivágni mint a szart, hanem meg kell kérdezni a véleményét.
Nyilván egy 58 éves helikopter pilotát lehet nem kell már árképezni, hanem megköszönve hogy szolgálta a hazát el kell engedni korai nyugdíjba,

(én egy 75 fős tervező-tanácsadó cégnél vagyok tervezőmérnök, és itt is másfél éve megy a baszakodás a szervezetátalakításról, mert rengeteg vita van a felelősségi körökről. Például amikor egy projektvezető bele akar szólni az én csapadékvíz tározó méretezésembe, és én mondom neki hogy ha leírja utasításba megfelezem a medencét a tervekben, viszont a tervet alá nem írom, akkor menten kidől a balhé, és ezt nem mindig tudja a cég kezelni. De a felelős tervező aláírás az enyém, a tározó ha túlfolyik mondjuk az aluljáróba én leszek a törvényileg elővehető, nem ő.
Akár csak a seregben, a miniszter alakítgathatja a rendszert napestig, kirúghatja azokat akik ellenállnak, de ha csak bólogató jánosok maradnak akkor megette a fene az egészet)
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 896
8 165
113
Nem tudom, melyik topic részbe írjam, amiért most anyázás lesz gondolom de iderakom
----
Hozzáteszem Én erre már a rendelet kihírdetésekor gondoltam:

---
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a honvédség személyi állományának fiatalítására hivatkozva a kormány rendeletben tette lehetővé, SAJÁT MAGÁNAK hogy a egyoldalú döntésével, kéthavi felmentési idővel felmondhassa a szolgálati viszonyát azoknak a katonáknak, akik betöltötték 45. életévüket, és legalább 25 év tényleges szolgálati viszonnyal rendelkeznek.

A Magyar Közlönyben kedden megjelent kormányrendelet a Magyar Honvédség parancsnokságainál, alakulatainál és támogatói szervezeteinél, illetve a Honvédelmi Minisztérium katonai állományánál szolgáló katonákra terjed ki.

Az érintett állomány részére a kormány bevezeti a „honvédelmi szolgálati juttatást”; ennek alapja az utolsó illetmény 70 százaléka, amely az életkor és a nyugdíjkorhatár között még hátralévő évek száma szerint, évenként 2 százalékkal csökken. A szaktárca szerint „példátlanul előnyös” honvédelmi szolgálati juttatás abban az esetben is teljes összegében megilleti az arra jogosultat az öregségi nyugdíj korhatár betöltéséig, ha mellette munkát vállal. Azonban a honvédelmi szolgálati juttatás nem jár automatikusan, hanem egyénenkénti miniszteri döntéshez kötött.

A modern fegyverrendszerek, hadműveleti és harcászati eljárások alkalmazásához, az ezekhez kapcsolódó kiképzési és gyakorlatozási feladatokhoz, valamint a sikeres toborzáshoz elengedhetetlen egy jól felkészült, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező, fiatal tiszti és altiszti állomány. Annak érdekében, hogy a fiatalok előreléphessenek, szükség van a parancsnoki és tiszti állomány átalakítására.
---
A 45.éves magasabb parancsnokok, magasabb parancsnokok, akik a NATO csatlakozás óta különféle vezérkari akadémiákat végeztek - általában nagyobb NATO tagországok katonai oktatási intézményeiben (Sandhurst vagy West Ponint stb.).

Több információ szerint már több mint 1700 tisztet és főtisztet váltottak le. (mondhatni ez a "tábornokok éjszakája", amit már egyébként szóbeszéd szerint tavaly akart a kormánypárt meglépni). Lényege, hogy a Nyugat Atlanti (NATO) és EU elkötelezett katonatisztek helyett, a Fidesz politikájának megfelelő katonatisztek legyenek a honvédségnél parancsnoki állományban. Tény, hogy nagy "vízfejjel" rendlekezik még mindig a Honvédség, tehát nem optimális a főtisztek tisztek,altisztek állományi összetétele és létszáma, a rendelet azonban nem erről rendelkezik, hanem a MINISZTER "feketelistázás" után elküldi a számára nem megfelelő lojalitással rendelkező katonákat.

Tegyük hozzá, hogy elvileg win-win az eljárás, hiszen ugyan az Orbán féle vezetés, elvette a kedvezményes nyugdíjat a katonáktól, rendőröktől és a tűzoltóktól, de így kvázi mégis visszacsempészte rendeletben havi juttatásként az érintett katonáknak.

Az eljárás azonban egyáltalán nem felel meg a modern honvédség megteremtésének, amely egyébként létszámhiánnyal küzd megalakulása óta, és épp a tapasztalt és NATO elkötelezett katonatisztek elküldésében nyilvánul meg.
NEKEM olyan érzésem van, hogy Orbánék copy past átvették Erdogan tisztogatását amit néhány éve csinált (még a kirakatpucss előtt) anno a török hadseregben a NATO-hoz és Törökországhoz valamint a demokráciához hű tisztek, főtisztek elküldésével.
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 649
113
Nem tudom, melyik topic részbe írjam, amiért most anyázás lesz gondolom de iderakom
----
Hozzáteszem Én erre már a rendelet kihírdetésekor gondoltam:

---
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a honvédség személyi állományának fiatalítására hivatkozva a kormány rendeletben tette lehetővé, SAJÁT MAGÁNAK hogy a egyoldalú döntésével, kéthavi felmentési idővel felmondhassa a szolgálati viszonyát azoknak a katonáknak, akik betöltötték 45. életévüket, és legalább 25 év tényleges szolgálati viszonnyal rendelkeznek.

A Magyar Közlönyben kedden megjelent kormányrendelet a Magyar Honvédség parancsnokságainál, alakulatainál és támogatói szervezeteinél, illetve a Honvédelmi Minisztérium katonai állományánál szolgáló katonákra terjed ki.

Az érintett állomány részére a kormány bevezeti a „honvédelmi szolgálati juttatást”; ennek alapja az utolsó illetmény 70 százaléka, amely az életkor és a nyugdíjkorhatár között még hátralévő évek száma szerint, évenként 2 százalékkal csökken. A szaktárca szerint „példátlanul előnyös” honvédelmi szolgálati juttatás abban az esetben is teljes összegében megilleti az arra jogosultat az öregségi nyugdíj korhatár betöltéséig, ha mellette munkát vállal. Azonban a honvédelmi szolgálati juttatás nem jár automatikusan, hanem egyénenkénti miniszteri döntéshez kötött.

A modern fegyverrendszerek, hadműveleti és harcászati eljárások alkalmazásához, az ezekhez kapcsolódó kiképzési és gyakorlatozási feladatokhoz, valamint a sikeres toborzáshoz elengedhetetlen egy jól felkészült, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező, fiatal tiszti és altiszti állomány. Annak érdekében, hogy a fiatalok előreléphessenek, szükség van a parancsnoki és tiszti állomány átalakítására.
---
A 45.éves magasabb parancsnokok, magasabb parancsnokok, akik a NATO csatlakozás óta különféle vezérkari akadémiákat végeztek - általában nagyobb NATO tagországok katonai oktatási intézményeiben (Sandhurst vagy West Ponint stb.).

Több információ szerint már több mint 1700 tisztet és főtisztet váltottak le. (mondhatni ez a "tábornokok éjszakája", amit már egyébként szóbeszéd szerint tavaly akart a kormánypárt meglépni). Lényege, hogy a Nyugat Atlanti (NATO) és EU elkötelezett katonatisztek helyett, a Fidesz politikájának megfelelő katonatisztek legyenek a honvédségnél parancsnoki állományban. Tény, hogy nagy "vízfejjel" rendlekezik még mindig a Honvédség, tehát nem optimális a főtisztek tisztek,altisztek állományi összetétele és létszáma, a rendelet azonban nem erről rendelkezik, hanem a MINISZTER "feketelistázás" után elküldi a számára nem megfelelő lojalitással rendelkező katonákat.

Tegyük hozzá, hogy elvileg win-win az eljárás, hiszen ugyan az Orbán féle vezetés, elvette a kedvezményes nyugdíjat a katonáktól, rendőröktől és a tűzoltóktól, de így kvázi mégis visszacsempészte rendeletben havi juttatásként az érintett katonáknak.

Az eljárás azonban egyáltalán nem felel meg a modern honvédség megteremtésének, amely egyébként létszámhiánnyal küzd megalakulása óta, és épp a tapasztalt és NATO elkötelezett katonatisztek elküldésében nyilvánul meg.
NEKEM olyan érzésem van, hogy Orbánék copy past átvették Erdogan tisztogatását amit néhány éve csinált (még a kirakatpucss előtt) anno a török hadseregben a NATO-hoz és Törökországhoz valamint a demokráciához hű tisztek, főtisztek elküldésével.
Baszki te melyik hadseregről beszélsz? Merthogy a Magyar Honvédségben nincs 1700 + aki maradt fő tiszt az biztos, ha van akkor meg nagyon nagy baj volt vele.
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 896
8 165
113
Baszki te melyik hadseregről beszélsz? Merthogy a Magyar Honvédségben nincs 1700 + aki maradt fő tiszt az biztos, ha van akkor meg nagyon nagy baj volt vele.
Tisztek és főtisztek. Egyébként rettentő sok tábornok van még mindig, de azért ennek töredéke, de saját info szerint még 46. Elvileg 112 tábornoki beosztás volt, de ezt csökkentették. (Csak nyilvános adatok szerint látom).
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 886
22 298
113
Lényege, hogy a Nyugat Atlanti (NATO) és EU elkötelezett katonatisztek helyett, a Fidesz politikájának megfelelő katonatisztek legyenek a honvédségnél parancsnoki állományban.
Remélem ezt nem gondolod komolyan...
Tény, hogy nagy "vízfejjel" rendlekezik még mindig a Honvédség, tehát nem optimális a főtisztek tisztek,altisztek állományi összetétele és létszáma
Igen, az első megoldandó feladatok között szerepelt mindig is,...
a rendelet azonban nem erről rendelkezik, hanem a MINISZTER "feketelistázás" után elküldi a számára nem megfelelő lojalitással rendelkező katonákat.
Ugye nem gondolod, hogy SzBK leül egy üres A4-es papirt elővesz és elkezd rá neveket felirni...remélem ezt sem gondolod komolyan...
NEKEM olyan érzésem van, hogy Orbánék copy past átvették Erdogan tisztogatását amit néhány éve csinált (még a kirakatpucss előtt) anno a török hadseregben a NATO-hoz és Törökországhoz valamint a demokráciához hű tisztek, főtisztek elküldésével.
Még szerencse, hogy csak Neked van ilyen érzésed. SZERINTEM minden szempontból komolytalan feltételezés...
 

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
899
3 231
93
Tisztek és főtisztek. Egyébként rettentő sok tábornok van még mindig, de azért ennek töredéke, de saját info szerint még 46. Elvileg 112 tábornoki beosztás volt, de ezt csökkentették. (Csak nyilvános adatok szerint látom).
Benkőt nem azért küldték el mert ő ezt nem volt hajlandó meglépni? Hiszen akiket ki kell rúgni azok egy padban ültek vele, egy körletben aludtak, stb. Szalay-Bob meg simán megcsinája, őt nem érdekli ki kivel zuhanyzott valamikor.
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 046
3 984
113
Nem tudom, melyik topic részbe írjam, amiért most anyázás lesz gondolom de iderakom
----
Hozzáteszem Én erre már a rendelet kihírdetésekor gondoltam:

---
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a honvédség személyi állományának fiatalítására hivatkozva a kormány rendeletben tette lehetővé, SAJÁT MAGÁNAK hogy a egyoldalú döntésével, kéthavi felmentési idővel felmondhassa a szolgálati viszonyát azoknak a katonáknak, akik betöltötték 45. életévüket, és legalább 25 év tényleges szolgálati viszonnyal rendelkeznek.

A Magyar Közlönyben kedden megjelent kormányrendelet a Magyar Honvédség parancsnokságainál, alakulatainál és támogatói szervezeteinél, illetve a Honvédelmi Minisztérium katonai állományánál szolgáló katonákra terjed ki.

Az érintett állomány részére a kormány bevezeti a „honvédelmi szolgálati juttatást”; ennek alapja az utolsó illetmény 70 százaléka, amely az életkor és a nyugdíjkorhatár között még hátralévő évek száma szerint, évenként 2 százalékkal csökken. A szaktárca szerint „példátlanul előnyös” honvédelmi szolgálati juttatás abban az esetben is teljes összegében megilleti az arra jogosultat az öregségi nyugdíj korhatár betöltéséig, ha mellette munkát vállal. Azonban a honvédelmi szolgálati juttatás nem jár automatikusan, hanem egyénenkénti miniszteri döntéshez kötött.

A modern fegyverrendszerek, hadműveleti és harcászati eljárások alkalmazásához, az ezekhez kapcsolódó kiképzési és gyakorlatozási feladatokhoz, valamint a sikeres toborzáshoz elengedhetetlen egy jól felkészült, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező, fiatal tiszti és altiszti állomány. Annak érdekében, hogy a fiatalok előreléphessenek, szükség van a parancsnoki és tiszti állomány átalakítására.
---
A 45.éves magasabb parancsnokok, magasabb parancsnokok, akik a NATO csatlakozás óta különféle vezérkari akadémiákat végeztek - általában nagyobb NATO tagországok katonai oktatási intézményeiben (Sandhurst vagy West Ponint stb.).

Több információ szerint már több mint 1700 tisztet és főtisztet váltottak le. (mondhatni ez a "tábornokok éjszakája", amit már egyébként szóbeszéd szerint tavaly akart a kormánypárt meglépni). Lényege, hogy a Nyugat Atlanti (NATO) és EU elkötelezett katonatisztek helyett, a Fidesz politikájának megfelelő katonatisztek legyenek a honvédségnél parancsnoki állományban. Tény, hogy nagy "vízfejjel" rendlekezik még mindig a Honvédség, tehát nem optimális a főtisztek tisztek,altisztek állományi összetétele és létszáma, a rendelet azonban nem erről rendelkezik, hanem a MINISZTER "feketelistázás" után elküldi a számára nem megfelelő lojalitással rendelkező katonákat.

Tegyük hozzá, hogy elvileg win-win az eljárás, hiszen ugyan az Orbán féle vezetés, elvette a kedvezményes nyugdíjat a katonáktól, rendőröktől és a tűzoltóktól, de így kvázi mégis visszacsempészte rendeletben havi juttatásként az érintett katonáknak.

Az eljárás azonban egyáltalán nem felel meg a modern honvédség megteremtésének, amely egyébként létszámhiánnyal küzd megalakulása óta, és épp a tapasztalt és NATO elkötelezett katonatisztek elküldésében nyilvánul meg.
NEKEM olyan érzésem van, hogy Orbánék copy past átvették Erdogan tisztogatását amit néhány éve csinált (még a kirakatpucss előtt) anno a török hadseregben a NATO-hoz és Törökországhoz valamint a demokráciához hű tisztek, főtisztek elküldésével.
Nem lehet, hogy egy nullát elütött valaki?
Csak mert baromi sok az 1700 tiszt, főtiszt, és Vadai pedig 170-ről beszélt!
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 896
8 165
113
Nem lehet, hogy egy nullát elütött valaki?
Csak mert baromi sok az 1700 tiszt, főtiszt, és Vadai pedig 170-ről beszélt!
Lehetséges. Nekem ez az egyoldalú rendlelet ütött szeget a fejembe. Van ismerős is akit elküldtek.. És nem egy 130 kg-os pohos tábornok, aki ősöreg ismeretekkel rendelkezett a hadviselésről..
 

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 905
4 744
113
Nem tudom, melyik topic részbe írjam, amiért most anyázás lesz gondolom de iderakom
----
Hozzáteszem Én erre már a rendelet kihírdetésekor gondoltam:

---
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a honvédség személyi állományának fiatalítására hivatkozva a kormány rendeletben tette lehetővé, SAJÁT MAGÁNAK hogy a egyoldalú döntésével, kéthavi felmentési idővel felmondhassa a szolgálati viszonyát azoknak a katonáknak, akik betöltötték 45. életévüket, és legalább 25 év tényleges szolgálati viszonnyal rendelkeznek.

A Magyar Közlönyben kedden megjelent kormányrendelet a Magyar Honvédség parancsnokságainál, alakulatainál és támogatói szervezeteinél, illetve a Honvédelmi Minisztérium katonai állományánál szolgáló katonákra terjed ki.

Az érintett állomány részére a kormány bevezeti a „honvédelmi szolgálati juttatást”; ennek alapja az utolsó illetmény 70 százaléka, amely az életkor és a nyugdíjkorhatár között még hátralévő évek száma szerint, évenként 2 százalékkal csökken. A szaktárca szerint „példátlanul előnyös” honvédelmi szolgálati juttatás abban az esetben is teljes összegében megilleti az arra jogosultat az öregségi nyugdíj korhatár betöltéséig, ha mellette munkát vállal. Azonban a honvédelmi szolgálati juttatás nem jár automatikusan, hanem egyénenkénti miniszteri döntéshez kötött.

A modern fegyverrendszerek, hadműveleti és harcászati eljárások alkalmazásához, az ezekhez kapcsolódó kiképzési és gyakorlatozási feladatokhoz, valamint a sikeres toborzáshoz elengedhetetlen egy jól felkészült, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező, fiatal tiszti és altiszti állomány. Annak érdekében, hogy a fiatalok előreléphessenek, szükség van a parancsnoki és tiszti állomány átalakítására.
---
A 45.éves magasabb parancsnokok, magasabb parancsnokok, akik a NATO csatlakozás óta különféle vezérkari akadémiákat végeztek - általában nagyobb NATO tagországok katonai oktatási intézményeiben (Sandhurst vagy West Ponint stb.).

Több információ szerint már több mint 1700 tisztet és főtisztet váltottak le. (mondhatni ez a "tábornokok éjszakája", amit már egyébként szóbeszéd szerint tavaly akart a kormánypárt meglépni). Lényege, hogy a Nyugat Atlanti (NATO) és EU elkötelezett katonatisztek helyett, a Fidesz politikájának megfelelő katonatisztek legyenek a honvédségnél parancsnoki állományban. Tény, hogy nagy "vízfejjel" rendlekezik még mindig a Honvédség, tehát nem optimális a főtisztek tisztek,altisztek állományi összetétele és létszáma, a rendelet azonban nem erről rendelkezik, hanem a MINISZTER "feketelistázás" után elküldi a számára nem megfelelő lojalitással rendelkező katonákat.

Tegyük hozzá, hogy elvileg win-win az eljárás, hiszen ugyan az Orbán féle vezetés, elvette a kedvezményes nyugdíjat a katonáktól, rendőröktől és a tűzoltóktól, de így kvázi mégis visszacsempészte rendeletben havi juttatásként az érintett katonáknak.

Az eljárás azonban egyáltalán nem felel meg a modern honvédség megteremtésének, amely egyébként létszámhiánnyal küzd megalakulása óta, és épp a tapasztalt és NATO elkötelezett katonatisztek elküldésében nyilvánul meg.
NEKEM olyan érzésem van, hogy Orbánék copy past átvették Erdogan tisztogatását amit néhány éve csinált (még a kirakatpucss előtt) anno a török hadseregben a NATO-hoz és Törökországhoz valamint a demokráciához hű tisztek, főtisztek elküldésével.
Ismét félrebeszélsz, a sejtéseid pedig nem ránk tartoznak.
 

Pista a hegyről

Well-Known Member
2018. április 4.
914
2 270
93
Nem vagyok nagy barátja a rendszernek és elég kritikusan állok a honvédség körüli szervezkedésekhez (alakulatok átnevezése-átszervezése, L-39NG beszerzés stb rengeteg van amitől fogtam a fejem), DE ez "nato partiak kirúgása" színtiszta politikai csúsztatás Vadaitól ez 99% szerintem, most ezt ebben a helyzetben rohadtul rá lehet fogni egy ilyen intézkedésre, az átlag embernek meg teljesen hihető is. Közben semmi alapja nincs, mi alapján lennének az elküldöttek Nato-elkötelezettek, a többiek meg nem? Eleve hogy illik össze a Nato-talanítás azzal hogy milliárdos üzleteket kötünk nagyrészt Nato országokkal, stb. Színtiszta politikai lózung.