[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 095
113
Eltévesztetted a házszámot haver, demokrata vagyok, nem liberális.
De a legnagyobb baj, hogy puszta tudatlanságból kevered a szezont a f@szommal: a muzulmán az mióta faji kategória?

Mindig az üléspont határozza meg az álláspontot: én a nyugati civilizáció gyermeke vagyok és a nyugati ember nem akar keleti módon élni.
Ha keleti emberek lakják be a nyugatot, akkor keleti normák (ideológiai és/vagy vallási diktatúra, feudális viszonyok, elnyomás, totális nyomor a társadalom 99%-a számára, urak és szolgák világa) fognak érvényesülni.

Értelmes európai, észak-amerikai, ausztrál, új-zélandi, tágabb értelemben izraeli, japán, dél-koreai vagy tajvani ezt nyilván nem akarja:
  • ha ehhez kerítés kell tűzparanccsal a civilizációnk határán az iszlamista térfoglalók ellen, ám legyen.
  • ha Leopard 2-est vagy Abrams-t kell adni az ukránoknak az oroszok feltartóztatására, ám legyen.
  • ha Tajvant fel kell fegyverezni Kína gyengítésére, ám legyen.
Köszönjük szépen, nem kérünk a keletből, volt szerencsénk hozzá, először 150, aztán 45 évig, és a tapasztalatok enyhén szólva sem pozitívak: kipróbáltuk, nem saját akaratunkból, és kimondhatjuk, hogy kurvára nem jött be. Mi nem szeretnénk így élni. Pont. Aki idejön, és ránk akarja erőltetni, azt tudásunk és képességünk szerint minden lehetséges eszközzel el fogjuk takarítani az útból, vagy legalábbis megpróbáljuk. Vagy szerinted rögtön a totális kapitulációval kéne indítani?

Ettől függetlenül minden keleti és déli embert szeretettel várunk, aki a mi normáinkat és együttélési szabályainkat maximálisan tiszteletben tartva és azokat teljes mértékben elfogadva úgy dönt, hogy civilizációt vált, és a nyugati társadalom megbecsült tagjává válik. Ez a 1000 éves Szent Istváni eszmény.

És most markolj erősen a karfába! Egy igazi demokrata minden izmust írt, amit csak ér: legyen az nácizmus, kommunizmus dzsihadizmus, genderizmus, vagy wokeizmus. Egyre megy, minden normális nyugati civilizációban szocializálódott demokrata ezeket ott üti, ahol csak tudja.

Személy szerint én az utolsó töltényig hajlandó vagy harcolni a szólásszabadságért, a szabad választásokért, a jog előtti egyenlősségért, a szexuális szabadságért, a disznótorosért, az alkoholfogyasztás szabadságáért, a miniszoknyáért, a bikiniért és a többi nyugati vívmányért illetve alapjogért.
Pogány elvtárs, te ezt másként gondolod????
Igen, én a keletről jött időkig nézek vissza amikor még jó volt nekünk és ettől a nyugat is szívott magába az elmebeteg tömeggyilkos eszméin kívül mást is bár nagyon nem tette a magáévá. Mert hát ugye úgy tenni mintha nem az istenített nyugat része lettünk volna amikor jöttek a törökök, előtte a tatárok, vagy amikor épp szétkúrták darabokra az országunkat, az meglehetős figyelmetlenségre vall vagy némi bikiniért megvett hozzáállásra. Hol is volt a nyugatod ezekben az időkben? Ja éppen hátbatámadott minden egyes alkalommal. :D

De sebaj, te mint önálló elme, bőszen támogatod az amúgy fullra wokeizmusban és az összes retardizmusban szenvedőket abbéli igyekezetükben, hogy az országod helyett az ukránokat támogassák, akikkel szemben ugye az országod az összes szövetségük tagja (már megint) és láss csodát a demokráciások mégis az országod szankcionálják. De sebaj, Ukrajna hirtelen veri máccs mór demokrata lett, nem a keleti despotizmus egyenértékű része így milliószám jöhet az orosz helyett. Mert az általad nem támogatott woke gazdáid ezt írták és független tényellenőrök is ellenőrizték. :D

Ja és ha a nyugat nem találta volna ki, amit te nagyon szeretsz, hogy a muszlimok elleni vélt vagy valós támadást rasszizmusnak hívja, a hozzám hasonlók nem tudnának ez (is) élcelődni. :D
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 505
113
Mi a ménykő az a 'szexuális szabadság' amiért az utolsó ukránig, bocs töltényig harcolni kell?

A kommentem némileg többről szól mint Ukrajna, de látom ezt neked nem jött át, pedig igyekeztem.

Mindenki azzal dug, akivel kölcsönös beleegyezés alapján szeretne. Akár házas, akár nem. És akármi a résztvevő felek neme. Ebbe se egy muzulmán, se egy genderista, se a keleti típusú totális állam ne pofázzon kívülről bele. Majd a légyottban érintett felek eldöntik, hogy ez nekik jó-e így, vagy sem. A nyugati civilizációban a szex (is) magánügy.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 095
113
A "teljesen beoltott" Norvégiában túlterheltek a temetkezési vállaltok, olyan sok a hulla.
13 százalékkal nőtt a mortalitás náluk, ahhoz a 2021-es évhez képest, amikor "tombolt" a koronavírus. Ez a durva!!
Csakis az ukránokért aggódás lehet a háttérben. :D
 

deze75

Well-Known Member
2010. április 25.
1 099
3 050
113
Most jól értem, hogy a gulág, a málenkij robot, a csador, a burka és a bacha bazi "kultúrájának" tapsikolsz ily lelkesen a rubelekért cserébe?
Az ukránok egyébként ugyanolyan keleti tróger, velejéig korrupt poszt-szovjet népség mint az oroszok: homo sovieticus mindkettő.
ez az alapvető baj veled...a te szemedben az egyik népnek több joga élni :mad::mad:....átéltük már ezt a gondolkodást mind keletről mind nyugatról :eek::eek:.......előbb utóbb eltüntök megint a süllyesztőben ,mint ahogyan a történelemben sokszor.......
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 095
113
Most jól értem, hogy a gulág, a málenkij robot, a csador, a burka és a bacha bazi "kultúrájának" tapsikolsz ily lelkesen a rubelekért cserébe?
Az ukránok egyébként ugyanolyan keleti tróger, velejéig korrupt poszt-szovjet népség mint az oroszok: homo sovieticus mindkettő.
Kívánom annyi esztendőt érj meg, ahány rubelem volt, van és lesz.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 001
32 372
113
Az atatürki szekularizált állam eszméjével igazából végül több évtized után sem tudott megbarátkozni a török lakosság, a kilencvenes évektôl megindult muszlim visszarendezôdés egyre gyorsul, így udvariasan, de határozottan vissza kéne terelni ôket oda ahová valók: a középkori elveket valló muszlim világba, Európából Ázsiába és legfôképp ki a NATO-ból, és soha be nem engedni ôket az EU-ba. Egy civilizációs blokkokba rendezôdô világban nekünk és a törököknek nem egy brancsban van a helyünk, nincs harag, sok sikert hozzá nekik, de kívül tágasabb.

Van egy rossz hírem, már bent vannak.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 657
55 317
113
Ha németekkel beszélsz és persze panaszkodnak és mondod nekik, hogy a mainstream politika ellen jelzésként választhatnak AfD-t, akkor már nemleges a válasz többnyire, mert "azok nácik". A túlnyomó többség már teljesen agymosott. Innen már nincs visszaút. A volt NDK-ban kicsit más ugyan a helyzet még, de meddig?
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Németország nem fogja visszatartani Lengyelországot attól, hogy tankokat küldjön Ukrajnába...

2 órával ezelőtt

Annalena Baerbock német külügyminiszter kijelentette, hogy Berlin nem áll útjába, ha Lengyelország úgy dönt, hogy Leopard tankokat küld Ukrajnába.

Emmanuel Macron francia elnök nem zárta ki, hogy nehéz harckocsikat küldjön Ukrajnába.

Németország nem állná útját, ha Lengyelország elküldené német gyártmányú Leopard 2 tankjait Ukrajnába – mondta Annalena Baerbock német külügyminiszter vasárnap az LCI francia televíziónak adott interjújában.

Arra a kérdésre, hogy mi történne, ha Lengyelország továbblépne és elküldené Leopard 2-es tankjait német jóváhagyás nélkül, Baerbock azt mondta: "Egyelőre nem tették fel a kérdést, de ha megkérdeznék, nem állnánk az útban."

"Tudjuk, milyen fontosak ezek a tankok, ezért tárgyalunk erről most partnereinkkel" - tette hozzá a német külügyminiszter. "Gondoskodnunk kell arról, hogy megmentsék az emberek életét, és felszabadítsák Ukrajna területét."



Korábban vasárnap Olaf Scholz német kancellár megerősítette, hogy Berlin és Párizs támogatni fogja Ukrajnát az orosz megszállás elleni harcában, és nem engedi, hogy Európa visszatérjen a "gyűlölethez és a nemzeti rivalizáláshoz".

"Továbbra is minden támogatást megadunk Ukrajnának, ameddig csak szükséges. Együtt, európaiakként, hogy megvédjük európai békeprojektünket" - mondta, amikor Párizsban járt, hogy megünnepelje a mérföldkőnek számító francia-német 60. évfordulóját. Élyséei Szerződés .

Boris Pistorius német védelmi miniszter vasárnap azt mondta, hogy hamarosan döntést vár a harckocsik Ukrajnába szállításáról.

Pistorius a német ARD köztelevíziónak azt mondta, hogy Berlin nem fog elhamarkodott döntést hozni, mert számos tényezőt figyelembe kell venni, köztük a német lakosság biztonságát érintő hazai következményeket.

Németországra jelentős nyomás nehezedett, hogy Leopard 2 harckocsikat szállítson Ukrajnának, és lehetővé tegye más országok számára, hogy elküldhessék német gyártmányú harckocsijaikat az ukrán erőknek. Berlin azonban tétovázott a rendkívül fejlett, Leopard 2 tankok Ukrajnába küldésével kapcsolatban, mert az aggodalmát fejezte ki, hogy az orosz háború kiszélesedéséhez vezethet Ukrajnában.

Lengyelország többször is sérelmezte Berlint tétova álláspontja miatt.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök a PAP nemzeti lengyel hírügynökségnek azt mondta: "Németország hozzáállása elfogadhatatlan. Majdnem egy év telt el a háború kezdete óta. Minden nap ártatlan emberek halnak meg."

"Az orosz bombák pusztítást végeznek az ukrán városokban. Civil célpontokat támadnak, nőket és gyerekeket gyilkolnak" - tette hozzá.


Bareback Anna csak egy hang a német kormányból (emellett az egyik legfőbb atlantista ügynök, immáron házon belül).
A tény, hogy ilyeneket következmények nélkül kimondhat arra utal, hogy a német kormány, mint saját döntési folyamatokkal, értékrenddel, stb rendelkező entitás igazából nem létezik.
Ez egy ügyvivő testület. A koalíciójuk mindegyik része foggal-körömmel próbál ragaszkodni a szavazóbázisához - kivéve Bareback Annát, ő ugye már kifejtette egyszer, hogy leszarja, mit akarnak a szavazói, neki ukrajna a prioritás. De a történet itt megáll, és ez ad lehetőséget pl a zöldeknek ilyen kommunikációs csapdák felállítására.
Ugyanis ami senkit nem érdekel a német kormányban az az, hogy bármilyen egységet próbáljanak sugallni magukról. Egy ilyen szivárványos koalícióban ugyanis már azzal is megégetheti magát a saját szavazói előtt bármelyik párt, ha túlságosan egyet merészel érteni valamelyik konkurensével. Úgyhogy a biztonsági játék nekik az, hogy mindenki a sajátjához beszél, mintha nem egy kormányuk lenne, hanem ahány pártból áll a koalíció.

Anna is kijelent valamit, előreszalad a narratívában (már amelyiket neki vinnie kell), aztán hátradőlve várja, hogy amikor már a 25. német tartományi sajtóorgánum is lehozza, hogy "a német kormány nem fogja visszatartani..." (holott ezt csak ő nyilatkozta), akkor biztos lehet benne, hogy előbb-utóbb meg is történik majd valamilyen tankok átadása, mert a német kormány ügyvivő testület arcvesztése innen csak akkor lenne nagyobb, ha mégse adnának át semmilyen tankot.

Jó kis játék ez, ugyanakkor tegyük össze a két kezünket, hogy nálunk nincs ilyen buzeráns koalíció (azzal együtt, hogy Orbánék is megfelelően korlátoltak). Ha pedig igaz, hogy az atlantistákhoz húzó tiszteket rugdosták ki most, az bónuszpont ;)
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 847
35 427
113

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 091
25 053
113
Akkor fordítva? Különben itt van az EU újabb vívmánya.
"Jóváhagyta az Európai Bizottság: jöhet a lisztkukac és a darált tücsök az élelmiszerekbe
Forrás: https://kuruc.info/r/6/254240/"
Egyáltalán nem szoktam ide felmenni, csak az egyik hsz.-t olvasva akadtam rá.
Az ember zsebében kinyílik a bicska és akkor még szépen fogalmaztam. Mi jöhet még?