[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 265
76 828
113
Én hobbi szinten, főleg régebben szoktam az oldalamra. Sőt még pár éve meg is kerestek, a fos média át is akarta volna venni az oldalamat, hogy ilyen blog szerűként futtatnák.



Orosz CM-re sem volt bizonyíték. Most meg telesz@rják a gatyát tőlük.
De arra sincs bizonyíték, hogy az m1 és a leo 2 ilyen körülmények között jól végzik dolgukat.
Majd most lesz.
Úgyis több m1-et szednek majd ki amcsi javelinnel, mint orosz apfsds-el. Egészen egyszerűen azért, mert az előbbire nagyságrenddel többször fog sor kerülni, mint tankcsatára...


Amúgy abba belegondoltatok, hogy mikor a náci németország megtámadta az oroszokat, akkor az oroszok és a német haderő milyen állapotban voltak? Lényegesen nagyobb handicappel indultak akkor az oroszok, mint most.
Ez nem igaz. A mennyiségük volt kérdés az orosz CM-eknek, az nem volt titok, hogy rendszerbeállították őket és a sorozatgyártás is megkezdődött.

Viszont ezzel lesz bajuk...
FB-IMG-1674776114466.jpg
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 836
13 003
113
Magyar feliratkozóm ma esti panasza...k...anyátok ukránok! Nekem írta személyesen!

Kárpátalján semmi nincs jelenleg ,csak erőszakkal visznek el mindenkit és házról házra járnak a hoholok..
Tüntetnek el minden Magyar dolgot,legyen szó emlékműről,magyar feliratról,vagy épp Magyar zászlóról mindent eltüntetnek..Magyarul beszélni mar évek óta nem lehet rendesen ,mert neked álnak hogy miért beszélsz magyarul,es ha kinyitod a szád hogy magyar vagy es ide születtél es ők vannak a mi földűnkön képesek “eltaposni “az embert..
áram ellátásról ne is beszéljünk,3-4 órát van fény nappal..

Tudnák mit mesélni jelenleg is Kárpátalján tartózkodom mert itt ragadtam ,es bujkálok ,ha ne talán egyszer elvisznek egyből megadom magam ha nem lőnek hátba a kék-sárga rongyos narkós nácik .

Ezeket imádjátok? Kopter csiga, lada stb...szégyelljétek magatokat... !
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 490
12 632
113
Ez nem igaz. A mennyiségük volt kérdés az orosz CM-eknek, az nem volt titok, hogy rendszerbeállították őket és a sorozatgyártás is megkezdődött.

Viszont ezzel lesz bajuk...
FB-IMG-1674776114466.jpg


Valahogy mégis bevallottan meglepetésként érte a nyugatot, hogy az oroszok több száz kmes indítási távolságokról csapásokat vittek véghez.
Kalibertől volt hangos a nyugati sajtí is, annyira nem igaz.

Egy kis éjszakai humor:
 

Faboo78

Well-Known Member
2018. január 4.
258
995
93
Úgy ahogy Herszonnál, Harkovnál.

Ez még fip táblázata szerint sem igaz és jelenleg ott tartunk, hogy nulla bizonyíték van arra, hogy egyáltalán rendelkezik az orosz hadsereg 3BM59/60 lőszerrel.

Ez még fip táblázata szerint sincs így. Ott a svéd érték a Leopard 2A5-ről. Jól látszik, hogy még 3BM59/60-al is csak elképesztően szerencsés találattal lehet kilőni a többi orosz APFSDS-nek meglepkefing 2023-ban.
Ne haragudjatok, de a vitát arra vonatkozóan, hogy mit lő ki és mit nem az orosz tank szerintem zárójelbe teszi az a tény, hogy a T62-t leszámítva gyakorlatilag az összes jelenleg hadszintéren megforduló orosz/ukrán tank ATGM-et tud kilőni, T72B-től (egyes források szerint T72A-tól) felfele a 9K120 / 9K119 családot tudomásom szerint, az alatt marad az elavult Kobra rendszer. A tandem robbanófejes 5000 m hatótávolságú 9K119/9K120-as ATGM családnak a páncélátütő képessége szerintem meggyőző.

A hadszintéren is jelen van, hiszen az ukránok Harkovnál zsákmányoltak ilyen rakétákat, kb 30 darabot.

 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 709
30 206
113
Zuhanyhiradó...
A mexikói elnök...
Összfogl.
Sport.
Jurij szerint.
(Ha az F-16osok valóban Szlovákiából szállnak fel és le...az közvetlen NATO művelet. Meg kik a pilóták?)
Kalibrációs lista.
Lo.
Ugledar elvágva...
Van aki ezeknek tapsol!

A kárpátaljai Baloga-klán.
Krasznaja Hora.
Douglas McGregor szerint....
Ugledar utánpótlás lassan konyec....
Egy ukrán "gyerekcsíny" a sok közül.
Angol tudósok...
Kremenna.2xBMD-2k+BTR-ZD.(?)
BMPT...
Főbb hírek 21:00
Marker UGV.
Artyemovszk tűzkererítésben.
Az uránmagos lövedékekről.

A kárpátalji magyarokkal történt események fényében az Ukrajnának "szurkoló" fórumtársaim hozzáállása számomra érthetetlen!
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 836
13 003
113
Kárpátaljai ismerősöm történetének folytatása, amit ma éjjel írt...
Tényleg nem szégyenlitek magatokat kopter és tsai, hogy a saját népetek ellen ezeket támogatjátok???
Egyszer élőben bármelyikőtökkel lejátszanám élőben ennek a megbeszélését.... és most finom voltam....tudjátok...nekem írnak az ottaniak, de nem tudok nekik segíteni!

Rengeteg minden történik,azt amit a média le nyom a tv-be a fele nem igaz,és semmi orosz barát vagy bármi ilyesmit nem lehet még közösségi oldalon kedvelned se,az egyik ismerősömet az “SZBU”-kihallgatásra vitte es figyelmezteték hogy ne legyen ilyen mert haza árulásért börtönbe zárják.


Gyuri Vaszilenko

A Nép már nagyon unja,nem csak a magyarok,az ukránok is ,csak nem mer fellázadni a nép mert ezek képesek lennének lelövöldözni mindenkit..semmit nem néznek ..mozgás serülteket se engednek a határon,sőt az is megeset hogy az embernek nem volt a két kézfeje és behívót kapott .


Gyuri Vaszilenko

Olyan jelenleg az ország mint anno nemétoroszág ,Hitler ideje alatt,mindenki fél mindenki tudja hogy rossz az amit Zeller csinál,mégse tesznek semmit mert rettegésbe van tartva az egész lakosság..
Kisebbséget elnyomják ott az oroszokat itt a magyarokat..
Már csak abban bízunk sőt en tudom is.
Hogy az orosz felszabadítja ezt a naciktól hemzsegő “országot”



Gyuri Vaszilenko

Több száz vagy talán ezer magyar harcol a fronton es mind a legveszélyesebb helyekre van küldve és semmit se hallanak róluk valószínűleg mar majdnem mindenki meghalt,Soledár Bahmut ahol a leghevesebb a harc ,oda küldik azokat akikért nem kár az ukránoknak.


Gyuri Vaszilenko

Népirtás megy,engem ha ne adj isten megfognak, azt lövöm le először aki a kezembe adja a fegyvert..megadni se merik magukat mert hátba lőnek a nackók… remélem mi hamarabb véget ér ez az égész rémálom.
Es bízom benne hogy Kárpátalja ujra magyar föld lesz hivatalosan is:)
Köszönöm ezt a remek oldalt nagyon sokat tájékozódok innen is..mert ami itt megy az eltér attól amit te leírsz..itt folyamatosan az “ukránok nyernek “foglalnak vissza mindent”minden rakétát lelőnek” ez megy a rádióban..de már a nép kezd ébredni ahogy mondtam..csak senki mer lépni.
❤
1


3:52
Holnap beszélünk...mondj el mindent én közzéteszem
 
K

Kopi2000

Guest
Kaiser Ferenc arról, hogyan képzeli el Putyin az új világrendet. Ti tényleg egy olyan világban szeretnétek élni a gyerekeitekkel, ahol a nyers katonai erő a meghatározó az országok közötti kapcsolatban? Európában is? Csak az a kár, hogy pont azok nem fogják ezt meghallgatni, és elgondolkodni, akiknek ez a beszélgetés szólna...

 
K

Kopi2000

Guest
SIXTUS ÍRTA:

Kárpátaljai ismerősöm történetének folytatása, amit ma éjjel írt...
Tényleg nem szégyenlitek magatokat kopter és tsai, hogy a saját népetek ellen ezeket támogatjátok???
Egyszer élőben bármelyikőtökkel lejátszanám élőben ennek a megbeszélését.... és most finom voltam.

KIM PHILBY ÍRTA:

A kárpátalji magyarokkal történt események fényében az Ukrajnának "szurkoló" fórumtársaim hozzáállása számomra érthetetlen!

Szerintem roppant nagy demagógia, amit írtok. Egyrészt, ha meggondolnátok, Magyarországot fegyverrel megtámadnák a pirézek, nyilván itt sem azt kérdeznék, hogy kézeltartással jelezze, aki akar menni a frontra, hanem vinnék (összefogdosva a mozgósíthatókat) a magyarok mellett a hazai szlovákokat, románokat, horvátokat és a cigányokat is. Ez, szerintem háborús helyzetben így történik mindenhol, ahol szükség van az élőerőre a sereg feltöltésére és azokat érinti, akik nem akartak vagy tudtak dobbantani..... Meg ne feledjed, Putyin támadta meg Ukrajnát és nem fordítva. Legfeljebb, valami alternatív valóságban van ez máshogy. Ha ez a támadás nem indult volna meg, most más lenne a helyzet. De megindult....

Orosz sebesültek magára hagyása....



Harcok Bahmut ipari övezeteiben....


Egy T-80-as tank felgyújtása....
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 603
113
Ezt mondjuk itt páran a háború kezdete óta, hogy ha az oroszok csak a szájukat tudják tépni, akkor a nyugat folyamatosan emelni fogja a tétet. Oké, hogy fogynak az ukránok, de lassan ott fogunk tartani, hogy az oroszok már attól sem tudják visszatartani a nyugatot, hogy csapatokat küldjenek be Nyugat-Ukrajnába, meg kelet-Galíciába.
Azt a nyugat saját népessége nem engedi. Minden más meg megy az alig képzett ukránokhoz, és hiányozni fog a nyugat védelméből.
Természetesen érthető ha az Oroszok nem engedték aláírni Janukovicsnsnak aláírni a szerződést és eltávolodni "érdekszférájukat" nyugat felé.Véleményem szerint tisztában lehettek azzal hogy az Ukránok jelentős része "fellázad" hasonlóan a 2004-es eseményekhez.
Természetesen az oroszok tettek egy ellenajánlatot, ami jobb volt mint azbEUs, így Janukovics azt választotta. Semmi nem engedte nem volt.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 836
13 003
113
SIXTUS ÍRTA:

Kárpátaljai ismerősöm történetének folytatása, amit ma éjjel írt...
Tényleg nem szégyenlitek magatokat kopter és tsai, hogy a saját népetek ellen ezeket támogatjátok???
Egyszer élőben bármelyikőtökkel lejátszanám élőben ennek a megbeszélését.... és most finom voltam.

KIM PHILBY ÍRTA:

A kárpátalji magyarokkal történt események fényében az Ukrajnának "szurkoló" fórumtársaim hozzáállása számomra érthetetlen!

Szerintem roppant nagy demagógia, amit írtok. Egyrészt, ha meggondolnátok, Magyarországot fegyverrel megtámadnák a pirézek, nyilván itt sem azt kérdeznék, hogy kézeltartással jelezze, aki akar menni a frontra, hanem vinnék (összefogdosva a mozgósíthatókat) a magyarok mellett a hazai szlovákokat, románokat, horvátokat és a cigányokat is. Ez, szerintem háborús helyzetben így történik mindenhol, ahol szükség van az élőerőre a sereg feltöltésére és azokat érinti, akik nem akartak vagy tudtak dobbantani..... Meg ne feledjed, Putyin támadta meg Ukrajnát és nem fordítva. Legfeljebb, valami alternatív valóságban van ez máshogy. Ha ez a támadás nem indult volna meg, most más lenne a helyzet. De megindult....

Orosz sebesültek magára hagyása....



Harcok Bahmut ipari övezeteiben....


Egy T-80-as tank felgyújtása....
Ja ...baxott nagy demagógia amit egy ott élő ukránoktól szenvedő, félig halálraítélt nemzettársunk személyesen mond el...tehát nem én pofázom orosz propiként.... kapjál már a fejedhez míg valaki más nem kap hozzá...
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 041
113
A németekkel leszállíttaják a Leo 2-eseket, amelyek beégnek, de sebaj, mert a csúnyán és visszavonhatatlanul beágyazódott ügynökök (Annalena, Ursula, stb) azonnal leadják a rendelést a "biztonságos" amerikai felszerelésre.
Aztán befut majd az AbramsX mint az f-35 szárazföldi analógja !!! Az új gen jenki tank is úgy fog terjedni exportban mint az f-35, mert ez a háború megmutassa a leo veszteségek után hogy myilen szarok ! Bezzeg az új amerikai
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 805
35 256
113
Ne haragudjatok, de a vitát arra vonatkozóan, hogy mit lő ki és mit nem az orosz tank szerintem zárójelbe teszi az a tény, hogy a T62-t leszámítva gyakorlatilag az összes jelenleg hadszintéren megforduló orosz/ukrán tank ATGM-et tud kilőni, T72B-től (egyes források szerint T72A-tól) felfele a 9K120 / 9K119 családot tudomásom szerint, az alatt marad az elavult Kobra rendszer. A tandem robbanófejes 5000 m hatótávolságú 9K119/9K120-as ATGM családnak a páncélátütő képessége szerintem meggyőző.

A hadszintéren is jelen van, hiszen az ukránok Harkovnál zsákmányoltak ilyen rakétákat, kb 30 darabot.

A T-62 is tud lüni rekettyét az álgyujábul.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Ne haragudjatok, de a vitát arra vonatkozóan, hogy mit lő ki és mit nem az orosz tank szerintem zárójelbe teszi az a tény, hogy a T62-t leszámítva gyakorlatilag az összes jelenleg hadszintéren megforduló orosz/ukrán tank ATGM-et tud kilőni, T72B-től (egyes források szerint T72A-tól) felfele a 9K120 / 9K119 családot tudomásom szerint, az alatt marad az elavult Kobra rendszer. A tandem robbanófejes 5000 m hatótávolságú 9K119/9K120-as ATGM családnak a páncélátütő képessége szerintem meggyőző.

A hadszintéren is jelen van, hiszen az ukránok Harkovnál zsákmányoltak ilyen rakétákat, kb 30 darabot.


Van kép ilyennel kilőtt tankról?
Az átütése csalóka, mert a legtöbb nyugati harckocsi frontpáncelját nem tudja átütni.
A kumulatív elleni védelem értéke más, mint a kinetikus elleni.
Nem véletlen, hogy nem fejlesztik már ezeket a csőből inditható rakétákat. A cső átmérő korlátozza az átütő képességét.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 894
5 185
113
Azt a nyugat saját népessége nem engedi. Minden más meg megy az alig képzett ukránokhoz, és hiányozni fog a nyugat védelméből.

Természetesen az oroszok tettek egy ellenajánlatot, ami jobb volt mint azbEUs, így Janukovics azt választotta. Semmi nem engedte nem volt.
Aminek hatása boritékolható volt hogy megimétlődik az ami a 2004-es narancsos forradalom idején is volt.Ukrajna már régóta megosztott volt már 2014-ben is.Véleményem szerint mind az Eu-nak,mind az Oroszoknak előnyös lehetett volna akár Ukrajnán keresztül egy szorosabb gazdsdasági szövetség.