[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 580
16 177
113
Szerintem Inkább az orosz stratégiai zsarolásra szolgáló eszközeinek hatástalansága lesz az egyik ilyen körülmény. Ezzel párhuzamosan az orosz bevételek csökkenése a másik.
Fogy a levegője az orosznak.

Gázárra majd áprilisban térjünk vissza (betárolás kezdete); hacsak nem szatyorban akarod elhordani, áruld már el; hova rakod/nád a most elérhető gázt?
Komolyan érdekel, de a "majd megoldják", "nem lehetetlen" meg a "Józsibácsi szomszédjának az öccse mondta, h németbe simán így csinálják" szintet most hagyjuk. Elképzelem a "brain"-stormingot, ahogy kijev alsón kifordulsz a forgószékből kopi és más hasonszőrűek felé és felütitek a wikipédiát :)
Hátha segít.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 383
23 115
113
Bocs hogy így hosszan, de így van értelme:

d019d9c0411f52132cecd151f9b674e3.jpg


Ryan O'Leary volt amerikai katona, jelenleg ukrán katonatiszt (az ukrán hadseregben állampolgárként, és nem egy külföldi zsoldos egységben) elkeseítő képet fest a Soledarban vereséget szenvedő alakulata állapotáról:

"Az egység gyengén felszerelt, nincsenek nehézfegyvereink, az állomány gyengén lett kiképezve, semmink sincs. A vezérőrnagy is tud erről, de nem tesz semmit. Több vezetőnk is korrupt gengszter."

"Fegyverek tűnnek el, az embereknek kussolni kell a dologról, az egység morálja meg csak romlik. Több tucatnyi ukrán katona az életével fizetett a kapzsiságuk miatt."

"Nem csak úgy otthagytuk Soledart. Harcoltunk minden méterért. De sok ukrán tiszt nem volt képes ellátni a feladatát. Rögtön le kéne cserélni őket! A hanyagságuk miatt haltak meg a katonák."

"Megpróbáltam ezt a hivatalos szolgálati úton jelezni. Nem ment. Az ukrán hadseregben szeretnék maradni, de nem maradok csöndben az állandó elbaszásokkal és hanyagsággal kapcsolatban. Nem érdekel, ha ezért börtönbe csuknak. Nem érdekel az életem. Csak a katonáim élete érdekel."

"Ha nem javul a vezetés színvonala, már akkor is szerencsések leszünk, ha túléljük a februárt. A háború többi részéről már nem is beszélek. EZZEL A PARANCSNOKSÁGGAL BAKHMUT VÁROSA LESZ A TEMETŐNK!"
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Erről a Bahmuti bekerítésről tegnap óta van e valakinek valami híre!?
Alakulóban van. Közben meg lövik folyamatosan az állásokat.

xD
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 349
9 937
113
Kinek és minek van szüksége? Buborék nem az amiről te írsz? A háború megmutatta, hogy emberséggel semmire nem jutunk. Befogadjuk az ukrán menekülteket, ingyen kaja, ingyen utazás, cserébe elhurcolják a magyarokat a határtól 20 km-re. Mi olyat tudnak ezek mutatni amitől jobb lenne az életünk? Vagy mégis mire vagy kíváncsi a másik félnél? Komolyan kérdezem. Nem baszogatásból, csak nem megy a fejembe. Ez valami krisztusi cselekedet, hogy miközben kiverik a fogad, te még beszélgetni akarsz velük?
Told le a drónoperátorokat is, hogy a veszélyes irányokat nézik a kamerájukkal. Mire kíváncsiak a másik félnél, mi ez a krisztusi cselekedet, hogy lőnek rájuk ezek meg nézegetik őket?
Hozok neked egy új példát. Nézd meg fentebb "Magyar" Róbert(?) Telegram bejegyzését. Hurrdurr szidja a miniszterelnököt, ukrán propaganda, miért nincs kimoderálva. Azért, mert információforrás ez is. Egy valószínűleg csak nicknevében magyar ukrán katona jelentős közösségi médiás követőbázissal magyarul kommunikál, és próbálják róla elhitetni a magyarországi közvéleménnyel is, hogy magyar. Ez az érdekes a történetben, nem az, hogy "ide figyelj te disznó" vagy mit ír. Ugyanazért fontos amiért az is az volt, amikor anno a szakadárok külön a magyar nemzetiségű katonáknak próbáltak üzenni,hogy tegyék le a fegyvert.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 860
15 244
113
Elképesztő, hogy létezik olyan hülye politikus, mint ez:

Mondjuk ez tényleg egész megdöbbentően ostoba fordulat még lengyel mércével is, miközben

1. Auschwitzot így vagy úgy, de a Vörös Hadsereg szabadította fel, megmentve ott még életben levő töméntelen embert, akire biztos halál várt volna kivégzések / éhséh / tífusz miatt
2. Azt a rengeteg embert aki ott volt egyébként a lengyelek maguk is nagyon szívesen lökdösték be oda, csak erről szeretnek kussolni
3. A banderista ukránok pedig az odalökdöséssel sem bíbelődtek, egyszerűen tízezerszámra lődözték agyon a zsidókat Galíciában, szabadságmozgalom ürügyén
4. A lengyelekkel együtt…

Ehhez képest furcsán hat, hogy a nyíltan a Banderista hagyományokat szopkodó Ukrajna támogatásával lehet úgymond elkerülni a történelem megismétlődését. ;)
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 091
113
Lada most lesz márciusban egy éve,hogy szajkózzátok az angol szagértőkkel kifogynak az oroszok mindenből,és csődbe mennek pénteken.Igaz azóta volt már vagy ötven péntek lassan.Én meg azt látom jelen pillanatban lehet Magyarországon maradt a legtöbb haditechnika,és lőszer a volt blokkból,ez köszönhető Orbáának,mert vaddisznó ágiék már mindent odaadtak volna a kaproknak.A többiekét (lengyelek,szlovákok,csehek,bolgárok,románokét Balti államok)elégették ukrán barátaid.
Ez mind szép és jó, de fordítva is ugyanez megy, már vagy 50x összeomlott Ukrajna hadserege. Aztán egyszer csak átment támadásba az orosz meg vonult vissza meg elkezdte a mozgósítást. Valamiér nekem akkor lenne nagy veszélyben az ukrán haderő, ha decemberben elkezdték volna a következő 300.000-es mozgósítást. Addig a patthelyzet prolongálva.
 

ibanez de bobadilla

Well-Known Member
2019. szeptember 5.
856
2 692
93
Mondjuk ez tényleg egész megdöbbentően ostoba fordulat még lengyel mércével is, miközben

1. Auschwitzot így vagy úgy, de a Vörös Hadsereg szabadította fel, megmentve ott még életben levő töméntelen embert, akire biztos halál várt volna kivégzések / éhséh / tífusz miatt
2. Azt a rengeteg embert aki ott volt egyébként a lengyelek maguk is nagyon szívesen lökdösték be oda, csak erről szeretnek kussolni
3. A banderista ukránok pedig az odalökdöséssel sem bíbelődtek, egyszerűen tízezerszámra lődözték agyon a zsidókat Galíciában, szabadságmozgalom ürügyén
4. A lengyelekkel együtt…

Ehhez képest furcsán hat, hogy a nyíltan a Banderista hagyományokat szopkodó Ukrajna támogatásával lehet úgymond elkerülni a történelem megismétlődését. ;)
ha vannak ilyen lágerek, akkor igazán lökhetnének ide az arcomba vmi műholdképet róluk.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 494
12 669
113
Ha csak belegondoltok, Ursula 100e emberes száma mikori? Az az előtt volt.
Azóta nem két nap telt el. És most tényleg tömény darálás van.


ha vannak ilyen lágerek, akkor igazán lökhetnének ide az arcomba vmi műholdképet róluk.

Nem kell. Elég lesz túlélők visszaemlékezéseiből felidézni. Akár bírósági tárgyalásoknál megfelelő ítéletek létrehozásához.


 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113
Vajon a románok miért nem lesznek tagjai a lengyel új szövetségnek? Ezek a sunyi R..k megint azt játszák mint a 2. vh elején!
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Ez mind szép és jó, de fordítva is ugyanez megy, már vagy 50x összeomlott Ukrajna hadserege. Aztán egyszer csak átment támadásba az orosz meg vonult vissza meg elkezdte a mozgósítást. Valamiér nekem akkor lenne nagy veszélyben az ukrán haderő, ha decemberben elkezdték volna a következő 300.000-es mozgósítást. Addig a patthelyzet prolongálva.
Nincs annyi orosz kiképző. Így is többet hívtak be, mint amennyit egyszerre ki tudnak képezni. 250ezret tudnak egyszerre. Most ezekből az alkalmasakat is befogják kiképzőnek, és a következő turnusban 500ezret hívnak be. Persze a felszerelést is le kell gyártani nekik.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 951
82 750
113
Vajon a románok miért nem lesznek tagjai a lengyel új szövetségnek? Ezek a sunyi R..k megint azt játszák mint a 2. vh elején!
Ebből semmi nem lesz. A faszi a választásokra készül. Az orosz támadás után, miután összeomlik a front, meg semmi értelme se lesz, de addig nagyok a szavak. Addig. Utána meg az lesz a sorsuk, mint pár ellenzéki párt itthoni aláírásgyűjtésének ...

Egyébként, egy lengyel felmérés szerint nincs többsége a jelenlegi kormánypártoknak, és a lakosság 61%a szerint vissza kéne venni a háborús uszításból, még többen pedig nem támogatnák Ukrajnát sem anyagilag, sem katonailag. Tehát, ha feltűnik egy olyan párt, aki következetesen háború ellenes, sőt ..., akkor borulni fog a teljes koala és az - egyébként háborúpárti (kiv. komcsik) - ellenzék támogatottsága is! Érdekes lesz. Szintén az lesz a februári német újra is.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 614
14 585
113
Nincs annyi orosz kiképző. Így is többet hívtak be, mint amennyit egyszerre ki tudnak képezni. 250ezret tudnak egyszerre. Most ezekből az alkalmasakat is befogják kiképzőnek, és a következő turnusban 500ezret hívnak be. Persze a felszerelést is le kell gyártani nekik.

Ha jól tudom a legtöbb mobik a közelmúltban szerelt le vagy a hivatalos vagy sorállományból, így csak updatelni kell a kiképzésüket.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 951
82 750
113
ha vannak ilyen lágerek, akkor igazán lökhetnének ide az arcomba vmi műholdképet róluk.
Ez csak nagyotmondás. Elképesztő szopás előtt állnak a lengyel kormánypártok. Totál háborúellenes a hangulat Lengyelországban, tökük tele az ukránokkal. Harcolni senki se akar, leszerelések, menekültek jogainak elvétele, elképesztően fals képet mutat Lengyelországról a FOS!
 

Faboo78

Well-Known Member
2018. január 4.
259
996
93
Szép kultúrált üzenet volt.

Sajnos szokásos, hogy a média kiforgatja, és megy a hőbörgés, de sajnos sokan csak egy mondatot képesek elolvasni, egy teljes cikket és a szöveget együttesen értelmezni nem megy általában.

Pontosan idézve:

Média által kiforgatva:

Szerintem a 80-as évekbeli afganisztáni konfliktussal való összehasonlítás megállja a helyét gondolva arra, hogy a konfliktus milyen politikai fordulat után keletkezett, kik támadtak, milyen módszereket alkalmaztak, és a nyugat hogyan, milyen módon segített. Aki azt gondolja, hogy Orbán üzenete az, hogy az ukránok éljenek középkori szinten, viseljenek kaspót a fejükön, és térjenek át az iszlám hitre, az hülye, ne haragudj.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 080
9 051
113
Told le a drónoperátorokat is, hogy a veszélyes irányokat nézik a kamerájukkal. Mire kíváncsiak a másik félnél, mi ez a krisztusi cselekedet, hogy lőnek rájuk ezek meg nézegetik őket?
Hozok neked egy új példát. Nézd meg fentebb "Magyar" Róbert(?) Telegram bejegyzését. Hurrdurr szidja a miniszterelnököt, ukrán propaganda, miért nincs kimoderálva. Azért, mert információforrás ez is. Egy valószínűleg csak nicknevében magyar ukrán katona jelentős közösségi médiás követőbázissal magyarul kommunikál, és próbálják róla elhitetni a magyarországi közvéleménnyel is, hogy magyar. Ez az érdekes a történetben, nem az, hogy "ide figyelj te disznó" vagy mit ír. Ugyanazért fontos amiért az is az volt, amikor anno a szakadárok külön a magyar nemzetiségű katonáknak próbáltak üzenni,hogy tegyék le a fegyvert.
Nem jó példák. A drónoperátor konkrét háborús helyzetben, aktív szerepe van a harcban. Az itteni propaganda azért messze áll attól.
A másik példára reagálva, kötve hiszem, hogy itt bármilyen fajsúlyos információt tudna gyűjteni az arra illetékes. Azt nem itt közlik. Ez a fórum viszont helyt ad az ukrán propagandának, segíti a terjesztését egy olyan államnak aki párszor már megfenyegette az országunkat, magyarokat hurcol és lövet le a fronton.
A szakadárok nem hurcoltak magyarokat el, nem akarták megtámadni az országunkat és az, hogy próbálják rávenni a magyar anyanyelvűeket a harc feladására rendben van, szerintem.
Ha még mindig nem lenne érthető amire gondolok....felőlem írhatnak vicceket a humorosba, posztolhatnak csajokat, elmélkedhetnének a különböző űrméretű fegyvereken, de egyet ne! Ne rajongják körbe azt a hatalmat ami a mi vérünket áldozza fel, és ha lehetősége lenne téged és engem lelőne mint a kutyát.
Fel kellene mindenkinek ébredni, ez már nem az a világ ami 3-4 éve volt!
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93