[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 973
18 528
113
Magyarország katonai védelmi politikája, alapban a NATO szövetségesi tagságra épül. A jövőben is így lesz szerintem. Ráadásul ezzel némileg kompenzáltuk is a nyugat felé, az EU tagságból fakadó bonyodalmainkat, ami ott megvan. Mindegy ki a Honvédség felső vezetője. Itt a Mostani orosz, ukrán, háború zavart be kissé. Az itt tett magyar álláspont, részben érthető, az ukránokkal fennálló rossz viszonyunk miatt. Miközben kicsit átgondolatlan. Nem eléggé előrelátó, mert minden magyar reményt az orosz győzelemre tesz. Ami vagy lesz, vagy nem, de a vége akkor is az oroszok elszigetelése lesz. Ugyanakkor az is érthető, hogy a nyugat viszont beleállt az ukránok támogatásába, mert az oroszoknak is jelzés kell, hogy ez így nem megoldás. Viktor maga mondta el, a gazdaságunk teljesen a nyugathoz köt. Ezért nem léphetünk onnan le, mert akkor vége lenne az országnak, illetve a társadalom többsége sem kérne egy EU kiválásból. Szóval mindenképp a nyugat, EU és a NATO hazánkra nézve a további perspektíva. Ebből az apropóból nézzetek mindent.
Tök mindegy mi megy a tv-ben.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Ha oroszország eljut Kárpátaljáig akkor nem fogják, nekünk adni, elvenni meg nem bírjuk tőlük.
Az oroszok érdeke lesz a lekicsinyített Ukrajnával szomszédos államok megnyerése, ahogy pl. a morálbajnok nyugat trianonnál gondoskodott arról, hogy minden szomszédos országba jusson egy kis darabka Magyarország...
Ha lehetőségük lesz rá, szerintem még majd a románoknak is adnak egy komolyabb darabot a Határvidékből, egy nem elhanyagolható mennyiségű újbozgor népességgel, mert ez a módszer már rég ki van találva... :rolleyes:
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 763
77 880
113
Az oroszok érdeke lesz a lekicsinyített Ukrajnával szomszédos államok megnyerése, ahogy pl. a morálbajnok nyugat trianonnál gondoskodott arról, hogy minden szomszédos országba jusson egy kis darabka Magyarország...
Ha lehetőségük lesz rá, szerintem még majd a románoknak is adnak egy komolyabb darabot a Határvidékből, egy nem elhanyagolható mennyiségű újbozgor népességgel, mert ez a módszer már rég ki van találva... :rolleyes:
Azt ne felejtsd el, hogy az EU kiáll a hatarok megváltoztathatatlansága mellett
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 616
46 499
113
Ha oroszország eljut Kárpátaljáig akkor nem fogják, nekünk adni, elvenni meg nem bírjuk tőlük.
Háát erre azért lennie kell egy elfogadott forgatókönyvnek a NATO-n belül. És nem, nem kell eljutnia Kárpátaljáig.
Jelenleg az a lefolyás tűnik nekem a legvalószínűbbnek, amit korábban @Szittya is felvázolt, miszerint a NATO csak egy bizonyos pontig fogja tudni támogatni az ukránokat, mert a saját készleteivel el fog jutni "a falig". De az emberhiány is egyre nagyobb problémává fog válni. Előbb-utóbb eljön az ellenállás töréspontja, ami után egy begyorsult végkimenetel felé kezd el zuhanni az ukránok harci kedve.
És akkor már nem fog segíteni semmilyen nyugati fegyver szállítmány, vagy tömeges lengyel militáns élőerő transzfer.
Ha ez a helyzet előáll, akkor az ukránok elemi érdeke lesz az, hogy a NATO bevonuljon a területére. Mert ha nem a NATO tagállamok mennek be, akkor az oroszok fognak. ÉS ezt értelemszerűen Nyugat-Ukrajna nagyon nem fogja akarni. És nem elég, hogy bevonul, de fennhatósági területté is kell tennie azt, mert csak így lehet a NATO ernyője alá vonni a területet. Az oroszok túl sok embert veszítettek el az eddigi, és ezutáni műveletekben ahhoz, hogy csak úgy "életben hagyják" az ukrán államot. De a teljes terület birodalmi megszállása is egy igen komoly feladatnak tűnik. Az elején még mehetett volna, de mostanra akkora a törés a 2 nép között, hogy ez már csak nagyon kemény belügyi intézkedésekkel mehetne, és ehhez nem biztos, hogy megvan az orosz akarat.
Az az igazság, hogy az oroszok érdeke, hogy ne neki kelljen az egész területet felügyelnie. Egy szétdarabolt Ukrajna sokkal könnyebben kézben tartható. A nagyon oroszellenes ukránok addigra már úgy is elmenekülnek az ország nyugati részébe, vagy még nyugatabbra.
Ha elérünk oda, akkor egy nemzetközi konferencián fog eldőlni Ukrajna sorsa. Ahol egyik fél sem akar egy valódi háborút a NATO és Oroszország között, de az addigi eredményei alapján Oroszország fogja diktálni a feltételeket. Az ukrán önálló állam pedig nagyon nem érdeke az oroszoknak.
A cechet viszont valakinek ki kell fizetnie az amerikaiak felé, mert különben Amerika csak kerékkötője lesz a rendezésnek. Akkor pedig nagyon kevés ország lesz, aki hajlandó lesz fizetni is. Mi pedig akár lehetnénk is ilyen ország, még ha évtizedekre is kell eladósodnunk emiatt...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 233
84 105
113
Nem újkeletű dolog:

Az látható, hogy amit sokan csak fővárosi jelenségnek tartottak, igazából már rég ez nem igaz.
Főváros, nagyvárosok. És itt vége is.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 233
84 105
113
népszavazással fogják átjátszani! Lehet ezen röhögni mint a lynx 120 asokon is! :p de mindkettőnek nagy a valószínűsége.
Nem lesz itt semmi. Körül lesz véve Oroszországgal, hogy mindenkinek a kezére tudjanak csapni, és önálló állam lesz belőle. És máris tud majd a nyugat nem Oroszországtól gázt venni. Kárpátaljai gáz lesz, és szép. :)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 233
84 105
113
Ne legyél ebben olyan biztos.
Nézd, van X szavazójuk országosan. Költöztethetik őket jobbra-balra, de semmi se változik. Ha leviszik őket vidékre, akkor a nagyvárosban lesz kevesebb. Nézd meg 2014 óta mennyi szavazatot kaptak és az mire volt elég! 2014 lett egál, Simicskának köszönhetően, mert a Fidesz nagyvonalúan nem állított Kiss Péter halála után komolyabb jelöltet, Veszprémbe meg beletolták Simicska maniját. Aztán 2018, 2022 meg ugye ... Egyre szarabbak. Ha ez a moslék marad, ez mindig ugyanannyi, ha pedig nem, Feri miatt sose lesz meg a többség. Érdekes kérdés lenne, ha az eus korrupciós botrány óta kb. kussoló Gyurcsányiné csukjóján is kattanna a bilincs, de ez még odébb van.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
Nézd, van X szavazójuk országosan. Költöztethetik őket jobbra-balra, de semmi se változik. Ha leviszik őket vidékre, akkor a nagyvárosban lesz kevesebb. Nézd meg 2014 óta mennyi szavazatot kaptak és az mire volt elég! 2014 lett egál, Simicskának köszönhetően, mert a Fidesz nagyvonalúan nem állított Kiss Péter halála után komolyabb jelöltet, Veszprémbe meg beletolták Simicska maniját. Aztán 2018, 2022 meg ugye ... Egyre szarabbak. Ha ez a moslék marad, ez mindig ugyanannyi, ha pedig nem, Feri miatt sose lesz meg a többség. Érdekes kérdés lenne, ha az eus korrupciós botrány óta kb. kussoló Gyurcsányiné csukjóján is kattanna a bilincs, de ez még odébb van.
A saját prekoncepcóidon keresztül nézed ezt a dolgot, ami hamis képet eredményez.
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 233
84 105
113
A saját prekoncepcóidon keresztül nézed ezt a dolgot, ami hamis képet eredményez.
Dehogy eredményez.

2006ban azt mondta egy "nagyon okos" politológus barátom, hogy hülye vagyok, Orbánnak vége, nézzem meg Dávid Ibolyát, ő a jövő. 2010 után csönd, majd Schiffer volt az Messiás. 2014ben Vona. 2018 után szintén hülye voltam, a Momentum és Fegyőr volt a jövő.

És ő politológus, "független".

1998 óta hallgatom, hogy a senkik, majd megmutatják. Nos, lóf.szt. Ferenc bolt az utolsó aki még tudott egy faxát hazudni, a többi közismert.
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 391
7 910
113
Nézd, van X szavazójuk országosan. Költöztethetik őket jobbra-balra, de semmi se változik. Ha leviszik őket vidékre, akkor a nagyvárosban lesz kevesebb. Nézd meg 2014 óta mennyi szavazatot kaptak és az mire volt elég! 2014 lett egál, Simicskának köszönhetően, mert a Fidesz nagyvonalúan nem állított Kiss Péter halála után komolyabb jelöltet, Veszprémbe meg beletolták Simicska maniját. Aztán 2018, 2022 meg ugye ... Egyre szarabbak. Ha ez a moslék marad, ez mindig ugyanannyi, ha pedig nem, Feri miatt sose lesz meg a többség. Érdekes kérdés lenne, ha az eus korrupciós botrány óta kb. kussoló Gyurcsányiné csukjóján is kattanna a bilincs, de ez még odébb van.
Az nem lehet hogy Gyurcsányék szándékosan léptek hátrébb. Továbbá megeshet hogy a vén májast hátrébb szorítják a többi vénnel együtt. Ha megfigyeled a fiatalabb kádereket szívják el.
A Mi hazánk meg politikai szempontból jól meglovagolják az akkumulátor gyár hisztériát. Plusz 2-3%
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 233
84 105
113
Dehogy eredményez.

2006ban azt mondta egy "nagyon okos" politológus barátom, hogy hülye vagyok, Orbánnak vége, nézzem meg Dávid Ibolyát, ő a jövő. 2010 után csönd, majd Schiffer volt az Messiás. 2014ben Vona. 2018 után szintén hülye voltam, a Momentum és Fegyőr volt a jövő.

És ő politológus, "független".

1998 óta hallgatom, hogy a senkik, majd megmutatják. Nos, lóf.szt. Ferenc bolt az utolsó aki még tudott egy faxát hazudni, a többi közismert.
Még nincs a politikában az az alakulat, akitől félni kellene. Ha marad a hazaáruló doktrina, erős FOS támogatással, ezzel a lúzer brigáddal, addig nincs gond. Ua halmazon belül történik minden mozgás. A tünciktől, a hergelésig. A felek is uazok, max a nevük más. A nagyvárosok kapcsán pedig anno kifejtettem akkoriban, hogy 2019 miért volt sikeres nekik. 2022re ezt javították. A válságban nem tudtok olyan partot mondani bárhol, akit 2/3al választottak újra!
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 391
7 910
113
Dehogy eredményez.

2006ban azt mondta egy "nagyon okos" politológus barátom, hogy hülye vagyok, Orbánnak vége, nézzem meg Dávid Ibolyát, ő a jövő. 2010 után csönd, majd Schiffer volt az Messiás. 2014ben Vona. 2018 után szintén hülye voltam, a Momentum és Fegyőr volt a jövő.

És ő politológus, "független".

1998 óta hallgatom, hogy a senkik, majd megmutatják. Nos, lóf.szt. Ferenc bolt az utolsó aki még tudott egy faxát hazudni, a többi közismert.
Nézd nem akarom túl politizálni. Orbán a saját "személyi" csapdájaba esett bele. Túl nyomta ........
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0