Igen, ez egy jó kérdés.
Szárazföldi összhaderőnemi siker egy olyan haderő ellen ami tömegesen volt jelen, utoljára az Irakiak ellen volt a NATO részéről. Szó szerint hónapokig tartó előkészülettel, sokszoros túlerőben, több ország területéről támadva egy sivatagi hadszíntéren, ahol a katonák nagy része nem volt hajlandó nem hogy keményen, de még általában ímmel-ámmal sem harcolni!
Azt megelőzően olyan haderővel szemben, ahol VALÓBAN akart harcolni a tömeghadsereg, Vietnam és Korea volt, az egyik egy erős döntetlen, a másik ha nem is katonailag, de politikailag, a hátország "belefáradása" miatt vereség.
Minden tiszteletem mellett, marhára nem vagyok meggyőződve hogy a mostani USA Army brillírozna az oroszok ellen Bakhmutnál. Azt elhiszem hogy az összesített NATO lenyomná konvencionális fegyverekkel az oroszokat, ez nem vitás, de hogy brillíroznának, dandár a dandárral szemben, azt nem!
Nyilván az össz NATO-nak sokkal több profi katonája, harcjárműve, légi eszköze van, s atomütőerő nélküli Oroszországot ha nagy veszteségek mellett is, de tudom hogy ledarálnának. Azt nem hiszem el, amit pl. Dudi is sugall, hogy az oroszok tökkelütött hülyék, mert balekolnak végig, bezzeg ez nekünk, a NATO bármely tagjának mennyivel jobban menne, mert mi nem hibáznánk ilyeneket.
Erős kétségeim vannak, na...