[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Az oroszok kiürítették Herszont meg Harkovot, míg Szoledar kb úgy lett, khm, evakuálva, mint Mariupol. Sőt, még úgyabbul. Betennéd a híreket arról, h mikor döntöttek úgy az ukránok, h visszavonulnak és kiürítik Szoledart?

Azok között a hírek között keresd, ahol az oroszok bejelentették a visszavonulásuk.
Pont ott.
:D
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 787
75 825
113

Lassan eljön tényleg az a pont, hogy nem kéne túltolni az ukránok támogatását, mert beláthatatlan következményei lesznek, a belengetett harckocsi küldéssel nagyot lépett a nyugat ebbe az irányba...​

Vlagyimir Putyin: A páncélozott járművek bevetésével az ügynek nem lesz a vége


Ismét „keresztes” német tankok fenyegetik Oroszországot – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a sztálingrádi győzelem 80. évfordulója alkalmából megrendezett volgográdi ünnepi koncerten.

– hangoztatta Putyin.

– tette hozzá az MTI szerint.

Itt az újabb jele annak, hogy Oroszország megsemmisítő támadásra készül


Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese szerint Moszkva jelentősen növeli a fegyverszállításokat 2023-ban, hogy Oroszország „megsemmisítő vereséget” tudjon mérni Ukrajnára.

Medvegyev, aki nemrég egy orosz fegyvergyártó üzemet keresett fel, azt mondta, hogy a friss szállítmányok lehetővé teszik
Oroszország számára, hogy „megsemmisítő vereséget mérjen az ukrán neonácikra, akiket különféle nyugati söpredékek etetnek fegyverekkel”.
Azért nincs igazad, mert a célja a támogatásoknak nem az ukrán győzelem elősegítése, hanem az oroszok minél nagyobb mértékű kivéreztetése. A hadianyag Ukrajnába akkor is ömleni fog, ha már csak 1 focipályányi területet tartanak az ukránok az országukból.
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
438
3 310
93
A hidak kérdése már érdekesebb. Bár hídvetőket is küldtek már korábban asszem. Vagy még küldhetnek.



Abramshoz küldenek műszakit is. M88 vagy hogy hívják.



Egy ukrán katona védekezik a lövészárokban, három orosz támad. Kettőt lelő, a harmadik őt lövi le. Az oroszok haladnak előre, de az ukránok ölnek többet. Ahogy látom az ukrán és az orosz veszteség hasonló lehet a háború egészére nézve, holott támadóként az oroszoknak több kéne hogy legyen. És esélyes, hogy ez főleg a tüzérségi többlet miatt. Nem csodálkoznék, hogy ha az ukránoknak jóval több ágyújuk lenne, sok minden máshogy alakulna. Szomorú, de a nyugatnak sincs annyi ágyúja, hogy csak úgy küldjön. Nagyon alulfegyverzett a nyugat.

Az óriási orosz emberveszteség meg nem csoda így:




Ebből mi nem igaz az oroszra? :)



Az origo propaganda-újság, nem érdemes berakni, mert lehet hogy nem az van az eredeti cikkben, mint amit ők írnak. Ilyenkor az eredeti cikket rakd be, én is sokszor azt teszem.



Az ukrán, az orosz és a magyar sorozási-behívási rendszer hasonló. Oroszországban is ez történik és Magyarországon is ez történne, ne legyenek illúzióink.
Kicsit furcsának találom ,ahogy jelen esetben is,hogy amikor jönnek a képek az elképzelhetetlenül magas orosz veszteségekröl ukrán oldalról nem látom az elképzelhetetlenül sok orosz veszteségen a fehér,vagy piros azonositót.Orosz oldalról érkezö kép és videóanyagon pedig jól láthatóak a sárga,kék,zöld azonositók.Szerinted mi lehet ennek az oka?
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 535
8 802
113

Robert C. Castel

A BACHMUTI RORSCHACH TESZT
A háború valahanyadik napján egy igen megfontolt brit titkosszolga igen megfontoltan kijelentette, hogy azt nem tudni pontosan, hogy mi az oroszok célja, de az igen bizonyos hogy azt nem fogják elérni.
A szomorú tréfát félretéve, jó néhány hónappal később még mindíg folyik a találgatás Putyin elnök legvalódibb valódi céljait illetőleg.
Nekem az a benyomásom, hogy a bachmuti csata végkimenetele egy igen hasznos Rorschach tesztje az orosz céloknak.
Ha a cél csupán a területi terjeszkedés a Donbaszban, akkor a racionális lépés egy "aranyhíd" megnyitása lesz amin keresztül az ukrán csapatok visszavonulhatnak és Oroszország olcsó győzelemhez juthat.
Ha viszont a cél ennél jóval ambíciózusabb, mint pl. az ukrán hadsereg felmorzsolása, akkor az "aranyhíd" helyett egy tűzkelepce kialakulását fogjuk látni Bakhmutban. Az óriási tűzérségi fölény birtokában az oroszok aztán igen előnyös csereárfolyamon adhatnak életeket életekért.
A bachmuti Rorschach teszt után már nem lesz rá szükség, hogy találgatásokba bocsátkozzunk a háború irányát illetőleg.
Pontosan tudni fogjuk.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 981
22 843
113
Egy ukrán katona védekezik a lövészárokban, három orosz támad. Kettőt lelő, a harmadik őt lövi le. Az oroszok haladnak előre, de az ukránok ölnek többet. Ahogy látom az ukrán és az orosz veszteség hasonló lehet a háború egészére nézve, holott támadóként az oroszoknak több kéne hogy legyen. És esélyes, hogy ez főleg a tüzérségi többlet miatt. Nem csodálkoznék, hogy ha az ukránoknak jóval több ágyújuk lenne, sok minden máshogy alakulna. Szomorú, de a nyugatnak sincs annyi ágyúja, hogy csak úgy küldjön. Nagyon alulfegyverzett a nyugat.

Az óriási orosz emberveszteség meg nem csoda így:


igazatok van hoholistáknak,egyetlenegy ukrán katona sem halt meg a háború alatt viszont kiirtották a bolygó teljes orosz lakosságát minimum négyszer .. még a háborút megelőzően a rendszerváltás után,

azóta a Kijevi balettintézet és állami bábszínház közreműködésével toboroznak kolhozmuzsikokat és velük játszatják el az oroszokat,meg a Wagnert, az orosz haderőt, az állítólagos szakadárokat (akik egyébként egy ortodox egyházi kórus tagjai) így tudnak egy kis zsetonhoz jutni az ukrán oligarchák,akik megegyeztek abban,hogy még minimum tavaszig lehúznak egy kis pénzt a hülye EU-ról meg a NATO országoktól,hogy újonnan felszerelt hadseregükkel leigázzák majd a világot.

Zelenszkij külön stábot tart fent,és a zseniális ukrán ITszakemberek,illetve technikusok mindenhol kivetítik a csúcs ukrán hologramtechnológia segítségével Putyint,Lavrovot meg a többit,sőt Zselé színészi múltjának és remek hollywood-i kapcsolatainak köszönhetően kiváló háborús filmeket rendeznek mindenféle településen falutól a városig,erdőtől a mezőig ..

legutóbb a Szoledar c részt forgatták
,most meg a Bahmut epizód következik ..

meg kell hagyni nagy kópé ez a Zselé egy igazi kis Latabár,van benne finesz rendesen,hogy így hülyének tudja nézni az egész világot ! mestere a megtévesztésnek tiszta Patyomkin !!
képzeld el volt olyan rafinált,hogy , legjobb barátja Spielberg hatására kitalált a filmekhez (amit látunk a video megosztó portálokon) ilyen fegyvereket mint a TOS-1, a különböző MLRS rakétavetők, a tüzérség, a légierő, különböző típusú CM-ek,BM-ek ..(ezt az állami csillagszórógyár és pirotechnikai vállalat alkalmazottai üzemeltetik stb .. sőt bizonyára a Karib-tenger kalózai inspirálta mert ezeket még hajókról is indítják, a piszkos 12 c film hatására,megszervezte a kijevi "Dinamo" filmstúdió a fegyencekből verbuvált egységet (ebben vannak a fent említett kolhozmuzsikok meg a bábszínészek),és a legújabb hírek szerint most a Dnyipropetrovszki traktorgyár pantomimesei fognak majd főszerepet kapni mint ellenfél, tehát érthető hogy lázasan készülődnek.

na .. hülyeséget mint látod én is tudok összehordani .. ez mindenkinek megy.
ellenben a kérdésre hogy ki a háromközül az orosz ügynök még mindig nem válaszoltatok .. azt meg már meg sem kérdezem (pláne hogy sokadszor tenném),hogyha ilyen derék Dugovics Tituszokból áll az ukrán haderő hogy egy elesett ukrán magával ragad két akár három vagy még több oroszt is,hogy a picsába nem fogytak még ki az oroszok ..

jaa elnézést,hiszen írtam hogy fizetett statiszták,bábszínészek,pantomimesek,és balettosok .. akkor így már értem .. bocs mégegyszer ,hogy elsőre nem jött át a magyarázatotok a területvesztésük miértjére.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 289
10 333
113
Még meg sem szólalt Putyin, már leírtam;)

Mindkettőnk hozzászólásából törölve, az enyémben kiemelve:
A kérdést természetesen a cikk írójának teszem fel:
S ebből mit nem lehetett tudni már jóval a háború előtt!?
...
Nyugaton pár dolgot felejtettek el:
  • Figyelembe venni az orosz történelmi múltat, az abból építkező tudatukat
  • Megpróbálni magukat beleképzelni az oroszok helyébe
  • Nem lenézni az oroszokat


Ui:
Hogy az oroszok az ukránok (meg nyugati/világkalandorok) darálásában, területek foglalásában, saját veszteségek bevállalásában, háborús időben (hónapok, évek?) élésben, nyugati kezdeményezésű békeegyezkedésekbe belemenésben, általunk nem ismert célok elérésében, vagy annak módosításában meddig fognak elmenni, arról halvány fogalmam sincs.

Nem ez a poén, hanem az, hogy Putyin legszűkebb körén kívül ezt az égvilágon senki nem tudja.

Ha ez így is marad, csak rajtuk múlik, hogy végül milyen áron és mekkorát nyernek.

egyébként a nyugat elkövette a legnagyobb hibát, amit csak lehet.
adtak egy mindent legyőző fegyvert Putyin kezébe.
elég volt az a kijelentés: újra német páncélosok támadják határainkat .... következmény? százezres nagyságrendben jelentkeztek önkéntesek a harcokra ... (orosz oldalakat érdemes átnyálazni)
mert nyugat még mindig képtelen felfogni: oroszok, orosz nép máshogy gondolkodik!
(ez egyébgént a magyarokra IS igaz
:)
EU ezt IS képtelen felfogni ...)
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 116
45 429
113

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Volt több száz (!) tank az ukránok alatt: kilőtték

Lett újabb több száz kelet-európai tank:kilőtték

Lett regy csomó Himars, PzH 2000-es M777...kilőtték, besz@rt a technika, megszerezték, nincs munició stb.

Eredmény:
Oroszok: új dróngyártás T90 és Armata és tucatszám viszik a frontra többszázezer új katonával együtt.

Akkor az, hogy "majd" "talán" évek alatt elosztva jön: 10 db tank innen meg 14 db tank onnan és ahány mbt annyi típus se megfelelő kiképzés, se lőszer, se légifedezet, se karbantartás és olyan feltételek, hogy nem szabad vele a frontra menni meg lőni! És újra "nackó-tankok" vannak orosz anyácska előtt.

Vajon...mi lesz az eredménye??? Mennyire lesz hatása a frontra?
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 960
113
The Ministry of Internal Affairs of Ukraine began to form new assault brigades
According to the head of the department Igor Klimenko, the backbone of the brigades will consist of current and former border guards, police officers, National guardsmen, military personnel and employees of the country's Security Service
The Ministry of Internal Affairs of Ukraine has started forming new assault brigades to participate in offensive actions. This was announced on Thursday during the telethon by the head of the department Igor Klimenko.
"Many of our employees <...> took the initiative to recruit people to such units. Therefore, it was decided by all comers <...> combine into similar brigades. We have already started forming such units," he said.
According to Klimenko, the backbone of the brigades will consist of current and former border guards, policemen, National guardsmen, military personnel and employees of the Security Service of Ukraine.

Magyarul a frissen összefogdosott embereket nekizavarják az oroszoknak elterelésként, hátha sikerül a hulláikon keresztül egy utolsó reménytelen támadással valami eredményt elérni a további házaláshoz.
Ehhez kb. az egyetlen lehetőségük a déli front, ahol még mindig Armageddon tábornok a főnök.


Közben Brazília döntött, ők is Ázsiával tartanak
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 123
53 705
113
Egészen elképesztő, az árokban lapuló kapor elbaxa az orosz hk. kilövését :p:p:p


Szögezzük le, hogy sose voltam még ilyen élethelyzetben, szóval nem tudom, hogy én ott ténylegesen mit csinálnék!
De, fotelből okoskodva, azért:
1. Vártam volna még kicsit a helyében, mert ez így túl közel volt.
2. A motortér alsó felét céloztam volna meg.
Ugyanis a motor így biztosan sérül, és ami fontosabb, abban a magasságban vannak a lőszerek tárolva. Ha átjut a sugár a motoron és a válaszfalon akkor, nagy eséllyel felrobban az egész harckocsi azonnal. Ha szerencsések a tankban akkor csak a hajtás lesz oda meg némi tűz.
De ezzel mit akart az RPG művész? o_O
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
324
2 123
93
Szögezzük le, hogy sose voltam még ilyen élethelyzetben, szóval nem tudom, hogy én ott ténylegesen mit csinálnék!
De, fotelből okoskodva, azért:
1. Vártam volna még kicsit a helyében, mert ez így túl közel volt.
2. A motortér alsó felét céloztam volna meg.
Ugyanis a motor így biztosan sérül, és ami fontosabb, abban a magasságban vannak a lőszerek tárolva. Ha átjut a sugár a motoron és a válaszfalon akkor, nagy eséllyel felrobban az egész harckocsi azonnal. Ha szerencsések a tankban akkor csak a hajtás lesz oda meg némi tűz.
De ezzel mit akart az RPG művész? o_O
Én nem tudom kicsit furcsa ez a video.Úgy megy ez a harckocsi mintha kitámasztották volna a gázt és szia nem ül benne senki.Annyire vakok lennének?Se torony forgatés se semmi.. Nem lehet hogy csak egy elcseszett propi felvétel?
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 479
113
Volodimir Zelenszkij a mai Ukrajna-Európai Unió, s Kijev tagfelvételi kérelmével foglalkozó csúcstalálkozó előtt bejelentette: széleskörű reformok bevezetésére készül annak érdekében, hogy Ukrajna minél előbb csatlakozhasson az EU-hoz. Kijev csatlakozásának egyik föltétele az országban elburjánzott korrupció fölszámolása. A csütörtöki EU-Ukrajna csúcstalálkozót megelőzően, s a korrupció elleni küzdelem keretében szerdán házkutatást tartottak több ismert személy, így például az időközben külföldre távozott Igor Kolomojszkij zsidó oligarcha és Arszen Avakov volt belügyminiszter otthonában – írja a ynet.co.il, az aljazeera.com és az m.news1.co.il.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/254737/