[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 924
8 274
113
Jönnek az amcsi férgek demokráciázni. Simán megpróbálnak egy "lázadádt" szítani itt is.
Én orbánék helyébe azonnal hazaküldeném őket.

Hungarian

Erősítés‼️David Pressman budapesti amerikai nagykövet nem bír a magyar kormánnyal, ezért Budapestre jött Samantha Power az USAID főnöke és duplájára emelte a helyi kormányellenes szervezetek “gázsiját”

“Az Egyesült Államok kormánya mintegy hétmilliárd forintnak megfelelő összeget szán arra, hogy fenntartsa a demokráciát Közép-Európában – jelentette ki Samantha Power péntek délutáni, budapesti sajtótájékoztatóján.”

Rég nem látott mértékben igyekszik nyomást gyakorolni a magyar kormányra a Biden-adminisztráció az utóbbi néhány hétben. Kezdődött a történet azzal, hogy az Egyesült Államok Magyarországra delegált nagykövete, David Pressman január végén azt mondta a Politicónak, hogy magyar politikusok Vlagyimir Putyin kezére játszanak azzal, hogy nem támogatják az Oroszország elleni szankciós politikát, illetve nem hajlandók felfegyverezni a Volodimir Zelenszkij-féle ukrán rezsimet. amíg a magyar kormány nem hajlandó úgy táncolni, ahogy Washington fütyül, vagyis felfegyverezni az ukrán rezsimet és visszavonni a pedofiltörvényt, addig további amerikai nyomásgyakorlási kísérleteknek kell majd ellenállnia, ami az álmoskönyvek szerint általában nem jelent jót egy kormánynak.

Más:
Reggel hallgattam a Balázsékat, és szóba került, hogy az amcsik napok óta lövöldöznek le mindenféle ufo-kat.
Balázs első (vagy második) kérdése az volt, hogy na, már megint hova akarnak demokráciát vinni, mert akkor szoktak terelni ilyen hírekkel a fejlettnyugatiék, amikor valamit el akarnak sumákolni. Jót nevettem.
Nem a szívem csücske a Balázsék, de őket legalább még nem ette meg a libsi agymosoda, cenzúra.
Remélem kapok pénzt :) !!!
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 223
61 469
113
Érdekes módon a többi Európai tagország már választott, és ráadásul mi is mikor csatlakoztunk ...
Sose feledd, mikor 2004-ben csatlakoztunk, még nem amerikai pénzügyi körök által kinevelt woke politikusok irányították Európát.
És nem volt ennyi weissbrot-ozó migráns sem Németországban.
Nem volt gond még a német gazdaság és az orosz nyersanyagáramlás összefonódásával sem, ahogy nem volt probléma a tervezett keleti nyitás sem Nyugat Európa, Oroszország, illetve Kína közt.

Európa változik és emiatt nekünk is változtatni kell.
Ez már nem a mi Európánk, mert ebben a most formálódó új világban nekünk itt a kárpát medencei átjáróházban nagyon sanyarú szerepet szánnak, ha nem kezdünk el sűrgősen önállósodni és saját keleti kapcsolatrendszert kiépíteni.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 223
61 469
113
Ez a mi európánk, csak vannak akik nem szeretnek benne élni (kevesebbet tudnának lopni, ha betartanák a kötelezettségek és lehetőség tárházát, a demokráciát és nem egy autrokratikus hibrdi diktaturát építenének ki.. Aki kelet felé akar csatlakozni az szerintem lovagoljon vissza Etelközbe...
Szerinted Európa nem változott semmit 2004 óta?
Nem szaporodtak meg egy kicsit sem a woke-osok? Akik eleve 2005 után jelentek meg? Nem lett egy kicsit felülreprezentált a progresszív-balos irány? Ehhez csatlakoztunk mi?

Azzal, hogy Orbán a NER kezére játszatja azt a ránk eső össz-európai adóvagyon hányadot, amit a hagyományos EU pénzmosoda eredendően a nyugati cégeknek szánt profitnak, még csak nem is ütközik semmiféle EU törvénybe.
Szimplán csak el nem tudta képzelni az önhitt nyugati elnehezült elit, hogy a leleményes magyar és lengyel majd magának kanyarintja le azt a sápot, amit amúgy nekik kellett volna lenyúlni.
Ezért van a hisztéria.
Mert nyugodt lehetsz, az EU támogatás nem neked szól, de a te adódból származik. Ezek a pénzek infrastrukturális fejlesztésekre mennek, amit csak és kizárólag cégek kaphatnak, akik ebből profitot generálnak és az van visszacsatolva az EU politikai elit felé.
Ez az EU. Egy mezei pénzmosoda. A többi az csak idealista maszlag lelkes naívoknak.

Azonban ilyen ütemű európai potenciálvesztés mellett ostobák lennénk, ha nem keresnénk az új kapcsolatokat Kelet felé.
Emlékezz csak vissza, mi volt 2008 után. Sorra jelentek meg a cikkek, hogy egész Európa átaludta a kínai gazdasági ébredést, de azon belül is Magyarországnak csak a sereghajtó szerep juthat majd a németek után, ha nekik majd sikerül kiépíteni a kapcsolataikat.
Egyszerűen ez volt az akkori politikai erősorrend.
Most viszont helyzetünknél fogva mi próbáljuk meg előbb diverzifikálni az együttműködési hálózatunkat és az elhülyülő németek zárkóznak be Európa nyugati felébe.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 470
55 555
113
Nyíltan kormányellenes szervezetekkel és egyénekkel (ügynökökkel?) való találkozó után még van pofája meghívni a nagykövetnek minisztereket az ügynökasszony köszöntésére...Tényleg hányingerkeltő az a tempó, amit az USA külügye produkál.

Ez egy k*rva elkeserítő kép!
Egy alkotmányos puccshoz két tényező kell:
1. A köztársasági elnök, aki a hadsereg főparancsnoka és nem mellesleg jogilag bármit tud szentesíteni
2. A hadsereg amely átveszi a hatalmat.

A mostani tiszti tisztogatással együtt, figyelembe véve az amcsi ügynöknő munkásságát, és a honvédelmi miniszter "civil munkáját" londonban én nem vagyok nyugodt. Ez egy nagyon nagy probléma! Itt simán lehet majd egy atlantista belső puccs! :mad:
És O.V. sem hülye. Gondolom gyarmattartói nyomásra kerültek ezek pozícióba. Mint annak idején a Bilderberges Martonyi.... :mad:
Nagyon nem akarják, hogy orosz győzelem esetén kiugorjunk ebből az EU/NATO szarkupacból...
Itt nagyon nagy bajok lehetnek... :(
 

Agresszív Sügér

Well-Known Member
2020. december 8.
421
2 141
93
Ez a mi európánk, csak vannak akik nem szeretnek benne élni (kevesebbet tudnának lopni, ha betartanák a kötelezettségek és lehetőség tárházát, a demokráciát és nem egy autrokratikus hibrdi diktaturát építenének ki.. Aki kelet felé akar csatlakozni az szerintem lovagoljon vissza Etelközbe...
Ezt a most letartóztatott EU-s politikusokra értetted ugye?
Bár szerintem ők nagyon is szerettek ebben az általuk keresztül kasul korrumpált szipi-szupi Európában élni, ahol a nem gyenge politikusi fizujuk mellé kaptak még innen-onnan néhány bőröndnyi kenőpénzt. Vajon ők betartották azokat a bizonyos kötelezettségeket?
Vajon az Európai Bizottság a hatáskörök egymás utáni magához vonásával véletlenül nem egy (általad annyira köpködött) autokratikus hibrid diktatúrát épít-e?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 083
83 440
113

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 596
7 677
113
Ez a mi európánk, csak vannak akik nem szeretnek benne élni (kevesebbet tudnának lopni, ha betartanák a kötelezettségek és lehetőség tárházát, a demokráciát és nem egy autrokratikus hibrdi diktaturát építenének ki.. Aki kelet felé akar csatlakozni az szerintem lovagoljon vissza Etelközbe...
A te Európád egy velejeig romlott antidemokratikus korrupt háború párti Ukrajnát támogat, sokan erre mondanak nemet. Ez hogy egyeztethető össze a fenemód nagy demokratikus európai értékrendeddel.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 903
27 637
113
A te Európád egy velejeig romlott antidemokratikus korrupt háború párti Ukrajnát támogat, sokan erre mondanak nemet. Ez hogy egyeztethető össze a fenemód nagy demokratikus európai értékrendeddel.
Most olyan apróságokat hagyjunk is, h a fene nagy demokráciában kit kérdeztek meg, h akarunk-e migránshordákat, betontömbök mögötti karácsonyi vásárokat, csakafájzert (demokratikusan!), meg tücsköt-bogarat enni.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 223
61 469
113
Azok, akik rendre csak a Nyugat után futnak, tulajdonképpen kétségbeesve igyekeznek mindenáron last minute jegyet váltani egy süllyedő hajóra.
Mert miközben itt Közép-Európában azon vitatkozunk, hogy mik az európai értékek, illetve nekünk magyaroknak szerintünk mihez lehet egyátalán jogunk, a Kelet és a Globális Dél kiköveteli magának a jogot a fejlődésre, a felzárkózásra és a vezető szerepre. Ki így, ki úgy.

A Globális Dél országai közül az Európához közeliek migrációval igyekeznek elvenni mindazt, amit jogosnak vélnek. Idejönnek és az egzisztenciális igényeiket kezdetben segélyeztetésel, majd pedig erőszakkal elégítik ki, melyhez a legitimációt a történelmi revans ideológiája is adja, már ha külön magyarázni akarnák a dolgot.
A messzebbi Kelet pedig a gazdasági erőfókuszt igyekszik magára vonzani és ezzel átvenni a kezdeményezőkészséget.
A világ népessége úgy növekszik rohamosan, hogy a Nyugat lélekszáma mindeközben stagnál-csökken és az életkor növekszik.
Vagyis a fejlődési és kezdeményezési potenciál lassan, de biztosan az éhes Globális Dél és a türelmes Kelet malmára hajtja a vizet. A Nyugat pedig önmagát számolja fel.
Ez egy süllyedő hajó, ami körül a hullámok egyre csak sokasodnak és magasodnak, megállíthatatlanul.

Mindeközben a messzi USA minden nyomtatott pénzen nyugvó erejét latba vetve igyekszik megtapadni és uralkodni Európában. Mert ha Amerika nem támad és nem terjeszkedik, akkor vége. Ha visszaszorulna a saját kontinensére, akkor elveszik.
Az oroszok már a kiutat keresik a saját keleti-déli orientációjukkal, csakhogy nekik a kultúrális-gazdasági súlypontjuk az európai kontinensen van, amit nyugat felől egy ütközőzónával be kell biztosítani.
Mert a nyugati nyitásuk az USA miatt kudarcba fulladt.
Mert ha nem fulladt volna kudarcba, akkor az USA hátrált volna bele az Atlanti óceánba és ugye ők nem ezért szálltak annó partra Normandiánál.
Itt mindenki a saját túléléséért küzd, miközben a Dél és Kelet csak kivár.

Magyarországnak ehhez kell igazodnia, nem a húsz évvel ezelőtti világhoz.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 440
10 244
113
mond ki nyugodtan, nagy szellemi elődöd, örökbecsűjét:
Nem lehet itten kérem 9 millió fasisztával liberális demokráciát építeni.
Én azt szeretem ezekben a lelkes..... ben hogy csak beszélnek és beszélnek és több kárt csinálnak az atlantista megbízóiknak mint amit bármi amit az atlantistákkal szemben álló oldal valaha képes volt elérni magától :D de ugyanúgy ezek az emberek hozzák el időről időre a Fidesz kétharmadot is, és nem veszik észre hogy a magyarok nem vállalnak velük sorsközösséget, ha mégis megdereng valami hát büdös parasztoznak egyet. Imádom.... :)
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 944
30 756
113
 
Status
Not open for further replies.