Kérlek ne játssz FOSt, többre vagy érdemes. Ugyanannyira húzott Juscsenkohoz korábban. Ez egy egyszerű ukrán politikus, oda megy, ahol több hatalmat szagol.
Baloga politikai karrierje, 2010 előtt:
A 2002-es parlamenti választások idején már Viktor Juscsenko szövetségeseként a Mi Ukrajnánk kárpátaljai területi stábját vezette. A 2002. márciusi választásokon a Munkács központú 71. sz. egyéni választókerületből parlamenti képviselővé választották. A Legfelsőbb Tanácsban a Mi Ukrajnánk frakciójához csatlakozott, tagja volt a parlamenti gazdasági bizottságának.
Az ukrajnai narancssárga forradalmat követően politikai befolyása tovább nőtt. 2005februárjában Ivan Rizakot váltotta a Kárpátaljai Területi Állami Közigazgatási Hivatal élén, majd 2005. szeptember 27-én Jurij Jehanurovkormányában a rendkívüli helyzetek miniszterévé nevezték ki. Ezt a posztot később, a Jehanurovot követő Viktor Janukovics kormányában is megőrizte. 2006. szeptember 15-én az Elnöki Titkárság vezetőjévé nevezték ki. Posztjáról saját kérésére mentették fel 2009. május 19-én. Lemondását azzal indokolta, hogy nem értett egyet Viktor Juscsenko újbóli indulásával a 2010-es elnökválasztáson, valamint, hogy javaslatait rendre figyelmen kívül hagyták az elnöki apparátusban.
…