[BIZTPOL] NATO - North Atlantic Treaty Organization

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
370
2 495
93
Mielőtt nagyon elmerülnétek a NATO vagy Oroszország erősebb szájkarate meccsben, hagy kérdezzem meg, hogy ez a feltételezett konfliktus a két fél között hogyan kezdődne?

Mennyi ideig tartott az oroszoknak felvonulni Ukrajna határán, illetve mennyi ideig tartott a NATO-nak felvonulni Irakban?

Hol történik az első ütközés és mely fegyvernemek között? Berepülnek a NATO gépek Ukrajnába és elkezdik lőni az oroszokat? Hogyan válaszolnak erre az oroszok? Például kilövik az angol repülőgéphordozót? Erre szerintem technikailag képesek. Utána kilövik az amerikai repülőgép hordozókat? Jelenleg konkrétan senki sem tudja mi történik, ha egy repülőgép hordozó köteléket megtámad valaki... mondjuk 12 atombombával.

Ha a NATO megtámadja Oroszországot, a fentiek alapvetően jogos válaszlépésnek is tekinthetőek. Hogy fogja az amerikai kormányzat elmagyarázni 30000 amerikai tengerész halálát otthon, ha ők lőnek először? Hogy fogja az angol vezetés a vadiúj, méregdrága repülőgép hordozójának elvesztését elmagyarázni otthon, ha ők lőnek először?

Természetesen a dolog fordítva is igaz. Ha az oroszok lőnek át először, akkor megint teljesen más lesz a gyerek fekvése.

Nem véletlen, hogy bizonyos ponton túl nem akarják eszkalálni a NATO - Oroszország szembenállást. Az atomot dobok városokra reakción kívűl rengeteg, rengeteg lehetőség van még, amely nagyon fájl bármelyik oldalnak.

Mind a nyugati, mind az orosz világ nagyon védtelen egy elszánt, kárt okozni kívánó ellenféllel szemben. Nem kell ehhez atom, és nem igazán számít mennyire nagy, erős, technikailag fejlett a hadsereg.

Az sem véletlen, hogy többen hangoztatják, hogy nem szabad Oroszországot sarokba szorítani. Pont a fentiek miatt. Persze valahogy a nyugati világnak is meg kell adni a lehetőséget, hogy arcvesztés nélkül szálljon ki a buliból. Szerintem ez lesz az igazán nehéz. Ugyanis az oroszok ügyesen nem tűztek ki igazi nyilvános célokat, ezért bármikor megveregethetik a saját vállukat és mondhatják azt, hogy jól csináltuk, akkor most itt megállunk.

Ellenben az EU az ukránokkal karöltve nagy arccal elmagyarázta a világnak, hogy itt csak az az egyetlen lehetőség, hogy Oroszország megszégyenülve visszaad mindent, a Krímet is, és egyébként is hamut szór a fejére. Pont valószínű kimenetel.

Szerk: vajon mért mondta a NATO, hogy mostantól aztán nagyon fogunk vigyázni a tenger alatti cuccokra? Mi történik, ha elvágják az EU - USA adatkábeleket?
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 709
15 534
113
Nah mesélj, hogy hány darabra is szakadt a NATO, mert nekem ezzel újat mondtál. Kezdem azt hinni, hogy amint szembejött a valóság újra egy alternatív síkra léptünk. Újra...
Basszus dudi, pár hete még a Politicon(!!!) is volt egy cikk arról, hogy Scholz nem bízik benne, hogy adott esetben az USA megvédené Németországot. Biztosan teljesen véletlenül gondolja ezt...
"There is a new wrinkle though. It turns out that an even bigger fear for Scholz than escalation is that NATO, and in particular the U.S., wouldn’t get involved if Russia were to retaliate against, say Germany. That worry — according to an adviser to the German government — is the reason that Scholz insisted that Washington agree to supply Ukraine with M1 Abrams tanks before the chancellor would lift his veto on delivering German-made Leopard 2 tanks."
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 928
8 303
113
Ez attól függ, hogy az USA mit akar! Nekünk nem fognak itt lapot osztani! Hozzácsapják egy gyors szavazással 1 nap alatt Kijevi rábólintással Ukrajnát Lengyelországhoz, és kész. Azt csinálnak amit akarnak. Nekünk már az is kicsengetne, ha utána leszállna Kecsóra/Pápára/Ferihegyre egy pár B-52/B-2/B-1, meg némi F-15/16/35 vadászkíséret.

Tényleg nem vagyok nyugodt...
Nem hiszem, mert nem 4. cikkely, ha egy NATO tagország megtámad egy másik országot (még akkor sem ha harmadik ország területéről..)
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 928
8 303
113
Hidd el, a görög-török sem fog egymással harcolni az oroszok ellen! Etc... Ez a NATO olyan szinten felhígult, illetve annyira haza játszana mindenki azonnal, ha elindulna a kaszás, hogy még azt sem tartom kizártnak, hogy Putyinnál ott csörögne a telefon folyamatosan, és Makron-Sholcz azért könyörögne hogy ŐK isten bizony még egy gyufát se nem, csak ne legyenek megkínálva!
A törökök - görögök - légierő tekintetében, pedig ott vannak a pity-putyok - több gyakorlaton közösen gyakoroltak, amikor ott voltam azokon. pld ELITE-k.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 642
45 955
113
A törökök - görögök - légierő tekintetében, pedig ott vannak a pity-putyok - több gyakorlaton közösen gyakoroltak, amikor ott voltam azokon. pld ELITE-k.
Békeidőben. Mi is gyakorlatozunk együtt románokkal, azért nem hiszem hogy valódi szövetségesek lennénk s remélem! hogy hátat sosem fordítunk nekik! Pl. ők otthon védekeznek, a mieink nagy része meg valahol a donbasszban hirtelen leharcolódna, bele sem akarok gondolni!
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 642
45 955
113
Nem hiszem, mert nem 4. cikkely, ha egy NATO tagország megtámad egy másik országot (még akkor sem ha harmadik ország területéről..)
Szerződés szerint az Usa meg nem robbanthatta volna fel a német ipar légcsövét jelentő NS-t...

Meddig tart casus bellit csinálni, ha akarják? Max majd azt sem engedik kivizsgálni, aztán csoki.

Én tartom hogy ha az USA háborút akar Európában, akkor lesz. Ennyi.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 042
36 367
113
Szerződés szerint az Usa meg nem robbanthatta volna fel a német ipar légcsövét jelentő NS-t...

Meddig tart casus bellit csinálni, ha akarják? Max majd azt sem engedik kivizsgálni, aztán csoki.

Én tartom hogy ha az USA háborút akar Európában, akkor lesz. Ennyi.
Mikor üzennek mán hadat a germánok az usának?
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 928
8 303
113
Szerződés szerint az Usa meg nem robbanthatta fel a német ipar légcsövét jelentő NS-t...

Meddig tart casus bellit csinálni, ha akarják? Max majd azt sem engedik kivizsgálni, aztán csoki.

Én tartom hogy ha az USA háborút akar Európában, akkor lesz. Ennyi.
A Balti tengeren nem az első rejtélyes ügy.. Volt egy kompkatasztrófa is, amelyet nem lehet kutatni... "MS Estonia"..
A svédek semlegesség valahogy már akkor sem engedte, most is megvannak az infok nekik, de nemzetbiztonsági okokra hivatkozva nem fog megjelenni az igazság.. Egyébként már kezdettől fogva amcsi (Navy Seals)+ brit (SBS) részvételre gondoltam.. De ennek ellenére nem lesz ebből NATO vs Orosz... (Ahogy voltak mostanában rejtélyes meghibásodások Amerikában és Európában is..
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 642
45 955
113
A Balti tengeren nem az első rejtélyes ügy.. Volt egy kompkatasztrófa is, amelyet nem lehet kutatni... "MS Estonia"..
A svédek semlegesség valahogy már akkor sem engedte, most is megvannak az infok nekik, de nemzetbiztonsági okokra hivatkozva nem fog megjelenni az igazság.. Egyébként már kezdettől fogva amcsi (Navy Seals)+ brit (SBS) részvételre gondoltam.. De ennek ellenére nem lesz ebből NATO vs Orosz... (Ahogy voltak mostanában rejtélyes meghibásodások Amerikában és Európában is..
Próféta szóljon belőled! A Csendes-Óceánt szeretném új ütköző zónának! Harcoljanak most már ott legközelebb amerikai barátaink!!!
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 090
78 586
113
A NATO-t az amerikai világirodalom mint zsarnok tartja össze! Ahogy meggyengül az USA, ott vége is lesz a dalnak. Egy közös EU haderőnek lehetne értelme, az USA annyira a barátunk, mint Kína vagy az oroszok! Vagy még annyira sem! Totálisan ellenérdekelt fél, egy zéró összegű játszmában!

Szerinted pl. az NS2 ről nem hivatalosan, hanem a valóságban, szerinted a németek, meg a nem amcsi ügynök német vezetők, politikusok is akár, mit gondolnak?! Hmm?
Nem, a NATO-t a közös egymástól függés tartja össze.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 642
45 955
113
Nem, a NATO-t a közös egymástól függés tartja össze.
Én nem ezt látom!
Minden tiszteletem a tiéd is, de nem értünk ebben egyet. Nekünk közös EU haderő lenne a helyes út, nem egy amerikai dominanciát és itt jelenlétet biztosító NATO!

Egyszerűen aki nem akarja észrevenni hogy ellenünk is játszanak, az szerintem vakon van!
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 703
113
Például kilövik az angol repülőgéphordozót?
Perszeeee mi mást
fcagh.jpg
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 090
78 586
113
Én nem ezt látom!
Minden tiszteletem a tiéd is, de nem értünk ebben egyet. Nekünk közös EU haderő lenne a helyes út, nem egy amerikai dominanciát és itt jelenlétet biztosító NATO!

Egyszerűen aki nem akarja észrevenni hogy ellenünk is játszanak, az szerintem vakon van!
Ahhoz az kéne, hogy ne csak egy államnak (Framciaország) legyen atomfegyvere. Abban gondolom egyetértünk, hogy a briteket nem szabad ennek a közös EU haderőnek a közelébe sem engedni. Tehát amíg a németeket nem tudod rávenni arra, hogy összerakjanak maguknak ők is 300 atomfejet addig nincs értelme közös európai haderőről beszélni.

Persze, hogy látom, hogy az USA ellenünk is játszik, de az atomfegyverei nélkül Európa védtelen.
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 565
113
Ahhoz az kéne, hogy ne csak egy államnak (Framciaország) legyen atomfegyvere. Abban gondolom egyetértünk, hogy a briteket nem szabad ennek a közös EU haderőnek a közelébe sem engedni. Tehát amíg a németeket nem tudod rávenni arra, hogy összerakjanak maguknak ők is 300 atomfejet addig nincs értelme közös európai haderőről beszélni.

Persze, hogy látom, hogy az USA ellenünk is játszik, de az atomfegyverei nélkül Európa védtelen.
A francia atom elég. Amúgy egy egységes EU hadseregnek bármikor lehetne annyi atomfegyvere amennyit akar. Elárulom elég sok eu ország képes atomfegyvert előállítani. Csak hát azok a ződ belpesti polgárok ! ;) :rolleyes:
 
Status
Not open for further replies.