[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 345
24 654
113
Tesztelik az emberek reakcióit nem élvonalbeli, de mérvadónak hatók nyilatkozataival.

"hozzátette, hogy szerinte ukrán összeomlás esetén az Egyesült Államok katonákat küld Ukrajnába, aminek beláthatatlan következményei lehetnek."

"„fenntarthatatlanok” az ukránok veszteségei. Állítása szerint a „hiteles” jelentésekből az látszik, hogy 500 EZER FŐ KÖRÜL LEHET AZ UKRÁNOK VESZTESÉGE."

"hiába ír a mainstream nyugati sajtó arról, hogy az amerikai Abrams, a brit Challenger és a német Leopard tankok segítségével Ukrajna győzhet a háborúban, ez nem történik meg. "

"a brit és német tankok érkezésére még hónapokra lesz szükség, az Abramsek pedig jó eséllyel legkorábban 2024-ben állhatnak hadrendbe Ukrajnában (mindezt a külföldi sajtóban megjelent hírek is megerősítették). James Rickards azt is hozzátette, hogy az amerikai harckocsiknál több módosítást is el kell végezni, és nem lesz olyan fejlett a harcrendszerük és páncélzatuk, mint az eredetieknek, mert a Pentagon nem szeretné, ha az oroszok elzsákmányolnák ezeket.

Ha a NATO-harckocsik meg is érkeznek, az oroszok jó eséllyel elég hamar megsemmisítik ezeket tüzérséggel, tankelhárító fegyverekkel és precíziós rakétákkal. Ezek jó tankok, de közel sem sérthetetlenek […] Az oroszok nem különösebben aggódnak miattuk"

" a harckocsiknak nagy szükségük lenne légi támogatásra is, amelyet Ukrajna egyelőre nem tud biztosítani (ugyanerről James Stavridis amerikai tábornok, a NATO európai erőinek korábbi főparancsnoka szintén írt pár héttel ezelőtt). Emiatt kéri most Ukrajna az F–16-osok átadását, de a volt CIA-tanácsadó szerint azok a gépek sem jelentenének elegendő segítséget, mert az orosz légvédelem megsemmisítené a nyugati gépeket is.

Bahmut elestével kezdődhet az összeomlás
James Rickards arra is kitért, hogy ha Bahmut városa elesik – ami heteken belül megtörténhet –, akkor sokkal jelentősebb csapás lesz Ukrajnára nézve katonailag, mint azt a nyugati sajtó zöme sugallja."

"James Rickards végül arról írt, hogy egyre nagyobb az esélye annak, hogy kitör egy nukleáris háború, szerinte az Egyesült Államok háborús szerepvállalása, valamint Oroszország válaszlépései is az eszkalációt erősítik. Mint írta: sok lépés választ még el minket a nukleáris konfliktustól, de egyik fél sem mutat hajlandóságot arra, hogy deeszkalálja a konfliktust, ami aggodalomra ad okot."

"Lehet, hogy a kétségbeesett Biden parancsot ad a katonáknak arra, hogy vonuljanak be Nyugat-Ukrajnába, és akadályozzák meg, hogy Oroszország az egész országot elfoglalja. El lehet képzelni, hogy ez milyen következményekkel járhat. Akkor ez a proxiháború átalakulhat egy közvetlen háborúvá az Egyesült Államok és Oroszország között"

 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 379
8 565
113
Münchenben most röffenek össze a vezetők:


-----

Blinken nemrég azt mondta, hogy Krím vörös vonal Putyinnak. Nuland meg egészen mást mond:


-----

Ausztriából ukrán gyerekeket adták oda Oo-nak:


Elég ókori rabló horda mentalitása van az oroszoknak. Múzeumok cuccait hazaviszik, gyerekeket elrabolnak a megszállt területekről.

-----

Elég durván nyomja az ukrán katona az árokharcot. Mintha valami játék lenne csak:


-----

Pont ezért vannak igazán bajban az ukránok. A napi 300 veszteség sok. Tegyük fel, hogy az oroszok kétszer annyi embert vesztenek naponta. Még így is az ukránok húzzák majd a rövidebbet, ha így marad a "tempó", akkor néhány hónapon belül nagyon meg fognak fogyatkozni. Az oroszoknak egész egyszerűen nagyobb a tartalékuk. Én azt látom, hogy tanulnak az oroszok a hibáikból és a mostani módszereikkel - igaz súlyos veszteségek árán - ha lassan is, de mennek előre és szisztematikusan morzsolják fel az ukránok élőerejét.

Az elejétől fogva azt csinálják, hogy óriási emberáldozat árán haladnak előre lassan. És megjelent nyilatkozatok alapján lehet hogy jóval több lesz az, mint kétszeres veszteség az oroszoknak. Mégha nyernek is ilyen áron, ezt nem heverik ki.

Nem vagytok ti véletlenül rokonok? Csak azért kérdem, mert nagy lendülettel beraktátok ugyanazt a hírt, láthatólag azért, hogy lám lám, már egy fideszes képviselő is kifelé beszél a kórusból, elítéli az oroszokat, támogatja az ukránokat.
Hát igen. Olvassátok el a cikkben sárgával kiemelt idézeteket Bocskortól és látni fogjátok, hogy hangról hangra ugyanazt mondja, mint amit a magyar kormány mond a kezdetektől fogva. Tény, hogy a 444 interpretációja, kicsit(sunyin) más, amit ti lelkesen benéztetek.

Véletlenül berakja két ember ugyanazt a hírt és máris gyanús neked? :) Amúgy két külön dolog az hogy mit mond a kormány és hogy mit kommunikál. A képviselő csaj mást mondott, mit a kormánykommunikáció. Az meg hogy mit cselekszik a kormány, az meg még egy harmadik dolog...
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 380
23 091
113
Tudom, kettős ügynök Putyin bérenc:


Amúgy, se emberük, se pénzük, a fegyver kevés, de azokhoz sincs lőszer.
Az oroszok meg köszönik megvannak, még nincs hadiállapot, a szankciók nem működnek (nem én állítom, hanem az EU, de azért ennek ellenére újabb szankciós csomag készült).
Szóval……
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Tudom, kettős ügynök Putyin bérenc:


Amúgy, se emberük, se pénzük, a fegyver kevés, de azokhoz sincs lőszer.
Az oroszok meg köszönik megvannak, még nincs hadiállapot, a szankciók nem működnek (nem én állítom, hanem az EU, de azért ennek ellenére újabb szankciós csomag készült).
Szóval……
Ez a tag pont az ellenkezőjét mondja.
A Mindent látó szem cikket el kell olvasni! Csak igy lehet megérteni, mi is történik miért a fronton.
Nem kell a Keyhole szaletlit lézerrel szétégetni, elég, ha countermeasure-re kényszerítik, és Ukrajna fölött be kell csuknia a szemét.
Úgy tudhatjuk, 8 ilyen mozgatható lézerük van a ruszkiknak, ebből 2 igazán nagy teljesítményű.
 

kw3v865

Well-Known Member
2022. április 11.
268
820
93
Az elejétől fogva azt csinálják, hogy óriási emberáldozat árán haladnak előre lassan. És megjelent nyilatkozatok alapján lehet hogy jóval több lesz az, mint kétszeres veszteség az oroszoknak. Mégha nyernek is ilyen áron, ezt nem heverik ki.
Épp ma volt hír, hogy a brit védelmi minisztérium szerint az orosz veszteség 175-200 ezres, de ebből csak 40-60 ezer a halottak száma. Nyilván a sebesültek se fognak visszatérni mostanában a frontra (illetve azok egy része vélhetően meg is halt azóta), de ez elég karcsú, mivel a másik oldalon kb. 100 ezer ukrán katona halt már meg a háborúban, és akkor nem beszéltünk még a sebesültekről... Akárhogy is nézem, ha így folytatódik a háború az ukránok fognak előbb elfogyni.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 080
9 048
113
"Állítása szerint a hiteles jelentésekből az látszik, hogy 500 ezer fő körül lehetnek Kijev veszteségei, a 100 ezer orosz katonáról szóló veszteségi jelentés viszont túlzó."

 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
321
2 950
93
Volhínia – gyermektuberkolózis és bezárt bányák

Dmitrij Kovalovics, Ukraina.ru, 2023. február 9. (saját fordítás)

https://ukraina.ru/20230209/1043399164.html

A Majdan előtt ezekben a napokban a nyugat-ukrajnai Volhíniában a terület 1944-es felszabadulásának évfordulóját ünnepelték, melyre a rovno-lucki hadművelet során került sor. Napjainkban ezzel kapcsolatban semmilyen rendezvényt nem tartanak.

A lucki városi tanács nacionalista képviselői nem is rejtik véka alá efölötti örömüket, a felszabadulást "szovjet megszállásnak" nevezve.

Az Ukrán Fegyveres Erők elesett katonáinak holttestét naponta hozzák haza Volhíniába Artyomovszkból, ezért a lucki városi tanács napilapja arra kérte a városlakókat, hogy térden állva fogadják a temetési meneteket.

A régióban nem minden férfi vágyik arra, hogy meghaljon a fronton, ezért az év eleje óta számos razzia is történt. A minap Volhíniában elítélték az első szolgálatelkerülőket, akik még tavaly behívót kaptak, de nem jelentek meg a katonai nyilvántartási irodában. Általában három év próbaidőt kapnak azzal a feltétellel, hogy teljesítik katonai szolgálatukat. Más szóval, hároméves börtönre cserélhetik a lövészárokban való halál azonnali lehetőségét.

Az év eleje óta a Volhíniai terület minden járásában felerősödött a kanonikus ortodox egyház (UPC) elleni támadás. Templomokat "foglalnak el" a nacionalisták és az Ukrán Fegyveres Erők elesett katonáinak hozzátartozói segítségével - akár a törvényekre való hivatkozás nélkül is.

Annak ellenére, hogy Ukrajna számos széntermelő régióját ténylegesen elvesztette és időnként hiányzik a fűtési szén, Volhíniában bezárják a bányákat, és csökkentik a bányászok létszámát. Így a novovolinszki 9-es sz. bánya is a bezárásra készítik fel. A 404 bányamunkás közül 56-ot mozgósítottak az Ukrán Fegyveres Erőkbe.

A helyi városi tanács helyettese, Vaszilij Gura azon töpreng, hogy miért is kell bezárni a bányákat a régióban.

"Ukrajnának még évtizedekig több szénre lesz szüksége. Akkor miért is vennénk meg külföldön, ha idehaza is bányászhatjuk és csak az ágazat finanszírozására lenne hozzá szükség" - mondta a képviselő az energiaügyi bizottság ukrán parlamenti képviselőivel nemrégiben tartott megbeszélésen.

Nyilvánvalóan az ukrán hatalom képviselőit csak a Washingtonnak való megfelelés érdekli, saját széniparuk nem, így hiány esetén majd ismét Pennsylvaniában vásárolnak szenet borsos áron.

Volhínia egyes városaiban tulajdonképpen a bányák voltak az egyedüli vállalkozások, így bezárásuk a települések teljes infrastruktúrájának leépüléséhez és a lakosság Lengyelországba való távozásához vezet – nem számítva az Ukrán Fegyveres Erőkbe kényszerített férfiakat.

Az év eleje óta kongatják a vészharangot a volhíniai orvosok a régióban kitört gyermektuberkulózis-járvány miatt. Csak januárban több gyermek betegedett meg, mint tavaly egész évben.

Sajnos haláleset is történt. Különösen szembetűnő a 11 hónapos és 5 éves kor közötti gyermekek megbetegedése. Az orvosok szerint a gyerekek a tuberkulózis nyílt formáját csak a felnőttektől kaphatták el, ezért a felnőtt lakosság tömeges vizsgálatát tartják szükségesnek.

A tuberkulózis általában a szegénységgel, a rossz táplálkozással és a rossz lakáskörülményekkel jár együtt. Ukrajnában ráadásul Uljana Szuprun egészségyügyi reformjának részeként még Porosenko alatt több tucat tbc-klinikát bezártak, az ápoltakat „szabadon” engedték, ami szintén hozzájárul a fertőzés gyermekek körében való terjedéséhez.

Az orvosok arra is panaszkodnak, hogy sok szülő nem hajlandó beoltani gyermekét a jó öreg szovjet BCZs vakcinával, ami a betegség súlyosságát is csökkenti. Ezt az oltást a szülészeteken általában a születést követő harmadik napon adják be.

A szülők döntésüket általában vallási nézetekkel motiválják. Egyes szülők azonban elmondták, hogy tavaly és tavalyelőtt szándékuk ellenére sem tudták beadatni ezt a vakcinát. Azt ugyanis nem Ukrajnában gyártják és korábban az Oroszországi Föderációból vásárolták.

Az orosz védőoltások betiltása után a legtöbb ukrán gyerek BCZs-oltás nélkül maradt, amíg az ENSZ Gyermekalapja el nem intézte Ukrajna ellátását más forrásból, de több ezer gyerek számára elveszett ez az idő.

Volhínia ráadásul egy nyirkos, mocsaras vidék, ahol a második világháború előtti időkben különösen elterjedt volt a tuberkulózis.

Erre persze a helyi nacionalista képviselők most nem emlékeznek, nem a gyermektuberkulózis-járvány kitörése foglalkoztatja őket, hanem a kutatás olyan utcácskák után, melyek még mindig megőrizték Szidor Kovpak partizánvezér vagy Vatutyin szovjet tábornok nevét.

Hogy milyen volt Luck a "szovjet megszállás" előtt, azt Jaroszlav Galan ukrán antifasiszta író, aki a háború előtti években ebben a városban tanított, nagyszerűen megírta.

"A mocsarak között, a Sztir-folyó mentén terül el a város. Régi, kopottas, a házai olyanok, mint a tyúkólak, bennük a vézna, vodkával átitatott városlakókkal. A városon keresztül, a rendőrség és a városháza előtt alig-alig mozog a folyó mocsaras vize – megdermedt a néma vágyakozásban, a fojtogató, mérgezett bűzben." - írta Galan az akkori Luckról.

Az ukrán nacionalisták eltökélten igyekeznek visszatérni ezekhez az állapotokhoz és a nyugati partnerek ügyesen ösztönzik őket ebben a törekvésben. Azt tanácsolják, hogy számolják fel a kórházakat, utasítsák vissza az orosz vakcinákat, zárják be a bányákat és nevezzék át az összes utcát.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 856
27 351
113
Ausztriából ukrán gyerekeket adták oda Oo-nak:

Elég ókori rabló horda mentalitása van az oroszoknak. Múzeumok cuccait hazaviszik, gyerekeket elrabolnak a megszállt területekről.
Már több, mint egy hete hozam az osztrák sajtó ezen cikkeit. Egy 16 és egy 17 éves fiúról van szó, mindkettőnek az anyja Moszkvában van, a gyerekek kísérő nélküli kiskorúként érkeztek Ausztriába, szabályos családegyesítési kérelem érkezett az anyáktól, és mivel nem 2évesekről van szó, a gyerekeket is megkérdezték, h szeretnének-e Moszkvába menni az anyjaikhoz. És igen. Inkább, mint az ukrán követségre behívóért. Nahát.
Közben ne felejtsük el, h a ficki-fickiknek hála az osztrák gyevi rendszer is enyhén túlterhelt, és nem az szokott lenni a libsi mantra, h akármilyen család jobb, mint az intézet? Most meg megy a sírás, miért? Jobb lenne, ha pár hónap múlva már a lövészárokban lennének szerencsétlenek?

Az jobban dühít, h ezt a gyevist azonnal felfüggesztették. Ellentétben egy pár évvel ezelőtti esetben, ami OFF, úgyhogy deportálom a Ny-Európa topikba.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 375
8 963
113
Lekestem ma a gepem, egy baratom gyorsan segitett fuvart szerezni, mert minden mas keso lett volna. Egy ukran csalad -apa, anya, fel eves gyerek- visz el Münchenig, akik Franciaorszagba mennek egy szepen megpakolt VW Multivannal. Ha befejeztem a napom majd leirom miket meseltek. Nem ugy nezem, hogy tul sok vidam sztoriuk lesz…

8a1a33acc29feb1a58332b6fcb451145.jpg
Mit ne mondjak, bátor fickó vagy. Nem azért mert ukránhoz ülsz be, de aki vezetés közben a telefonját bszogatja, életveszély.;)
Szerinted pici jellemhiba az, ha annak ellenére hazudik, hogy a saját kommentje egyértelműen bizonyítja mi is a helyzet? Hozzáteszem ez nem is csak jellemhiba, van ott más baj is, ugyanis vagy hülye hogy nem fogja fel mennyire védhetetlen a dolog, vagy mindenki mást néz annak, amikor a védhetetlen szituba beleáll csakazértis. Picit emlékeztet mindez az ominózus kördiagramos históriára, mikor mindannyian hülyék voltunk csak a szent izé volt helikopter. ;) Pedig egy "B+ ezt benéztem!" pont elég lenne egy ilyen esetben tekintve, hogy nem sok olyan embert tudnék itt mutatni (természetesen magamat is beleértve) aki még nem dőlt be valami videónak, mivel az utóbbi évben videók tízezreit láttuk és bizony nagy részüket többször ismételve, sokszor összevágva és akár manipulálva is.
Bíztam benne, hogy átmegy az irónia.
 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 173
4 978
113

gigabiga

Ne hazudj! Az általad linkelt videónak mi volt a címe? Mi szerepelt a videó alatti leírásban? Megmondom: hazugságok! Ja tudom, reklamáljunk a videó feltöltőjénél. Te nem tehetsz semmiről. Az, hogy hazugságokat osztasz meg, az nem a te hibád. Te is csak meg lettél tévesztve, pedig tisztaszívből keresed az igazságot, az objektivitást.

531157main-terrestrial-atmosphere-itm-Processes-full.jpg

A rendszer megzavarása elképesztő károkat okozhat pl. a napszél átcsatornázásával, vagy akár egy európa feletti robbantás nem (csak)európa felett üti ki a műholdakat hanem a nagyenergiájú részecskék mondjuk dél-afrika felett fókuszálva jelennek meg..
Úgyhogy ez eléggé ingoványos terület, nemvárt hatások is kisülhetnek belőle a radióaktív szennezésen túl."
Hát ez -fogalmazzunk finoman- ez nem teljesen fedi a valóságot.

Az EMP hatást elég pontosan meg lehet határozni a földre is. Így ha az oroszok akarják tudják úgy szabályozni hogy csak Ukrajnában kapcsolják le az áramot.

A műholdakra gyakorolt hatása kicsit bonyolultabb, lévén hogy nem tudni hogy milyen védelemmel szerelték fel az adott űreszközt. Az biztos viszont hogy ha Ukrajna felett legalább 30 km-el eldurrantanak egy kisebb atombombát akkor nem lesz a környéken geostacioner műhold. A nagyobb civil (NASA) műholdak nagyobb területen a katonaiak bizonyára kisebb területen semmisülnek meg. A Starlink és a többi kisméretű műhold viszont valószínűleg hatalmas terűleten válik űrszemétté. Igazán nagy gondot fognak így is jelenteni az üzemképesen maradtaknak nemzetiségtől függetlenül.
 
  • Vicces
Reactions: Elkhound

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 357
45 539
113

A tankom kétszer olyan idős, mint én - az ukrán fegyveres erők harckocsiszázadának parancsnoka​

Az ukrán tankereknek régi és erősen kopott járműveken kell harcolniuk – panaszkodott az Ukrán Fegyveres Erők harckocsiszázadának parancsnoka a Pais című spanyol lapnak adott interjújában.
„A tankom több mint 50 éves, kétszer annyi idős, mint én” – mondta a kiadványnak egy 28 éves, Igor nevű katona, aki az ukrán hadsereg 1. páncélosdandárának három harckocsiból álló egységét irányítja.
Elmondása szerint T-64-esének nyomvonalai erősen elhasználódtak, az ágyú pedig már ötször elakadt, ami miatt el kellett hagynia a harcteret.
Az ukrán hadsereg hozzátette, hogy német Leopard harckocsik szállítására vár. Emlékezzünk vissza, hogy január végén a NATO-szövetségesek nyomására Németország beleegyezett, hogy Ukrajnát Leopard 2 tankokkal látja el . Az első átadás márciusban várható, a hírek szerint 14 autóról lesz szó.
Ezen kívül a tervek között szerepel még 14 lengyel, négy kanadai, három portugál és nyolc norvég leopárd 2 különböző modellsorozatban.
Источник: https://rusvesna.su/news/1676636011

Oroszország-Góliát idén elesik - Zelenszkij (VIDEO)​

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a müncheni biztonsági konferencián felszólaló előadásában Dávidhoz hasonlította Ukrajnát, aki parittyával ölte meg Góliátot.
Szerinte "Oroszország-Góliát idén elesik".
Aztán azt mondta, hogy Dávid nem csak Ukrajna, hanem az egész Nyugat.
„Nekünk, a világ egyesült Dávidjainak le kell győznünk a Putyinokat az egész világon” – mondta Zelenszkij.
Egy ismert orosz közéleti személyiség, Szergej Markov politológus kommentálta Telegram csatornájában az ukrán elnök kijelentéseit.
"1. Zelenszkij magát Dávidnak, Oroszországot pedig nevezte.
2. Kijelentette, hogy Oroszország-Góliát idén elesik.
3. A nyugat Dávidokat is hívta, és felszólította a Dávidokat, hogy egyesüljenek, hogy legyőzzék Góliátot.
4. Mindez a müncheni biztonsági konferencián.
5. Az a véleményem, hogy Zelenszkij nem Dávid, hanem Júdás. Góliát pedig a Nyugat. Dávid pedig Putyin.”
Источник: https://rusvesna.su/news/1676642999

Franciaország Akeron páncéltörő rakétarendszereket adott át Ukrajnának, amiről nem számoltak be – Jean-Louis Thieriot francia képviselő.

Meg kell találnunk az erőt és a bátorságot, hogy párbeszédet építsünk Oroszországgal, amely nélkül lehetetlen a béke Európában, de most nincs itt az ideje ennek a párbeszédnek." - Macron
Nyugat-Ukrajnában minden pontosan ugyanúgy történik, mint Odesszában.
A ternopili katonai komisszárok közvetlenül fényes nappal erőszakkal begyömöszöltek egy ukránt egy autóba, és ismeretlen irányba távoztak.
Persze mindenki elhiszi Danilovnak, hogy egyszerűen listákat alkotnak, nem pedig erőszakkal mozgósítanak.

Ukrajna nem tudja majd katonai eszközökkel megnyerni az Oroszország elleni háborút – jelentette ki Eirik Kristoffersen
, a norvég hadsereg vezérkari főnöke . "Nem hiszem, hogy van katonai megoldása ennek a konfliktusnak. Ebben az esetben a feleknek nagyon hosszú időre van szükségük ahhoz, hogy egyikük legyőzze a másikat, és ennek szörnyű következményei lesznek az emberekre nézve" - mondta Kristoffersen . A VG kiadása ugyanakkor megjegyzi, hogy a norvég vezérkari főnök következtetése számos más szakértő véleményének ellentmond. Különösen a Norvég Katonai Akadémia szárazföldi erők osztályának vezetője, Palle Idstebyo alezredes vélekedik úgy, hogy Ukrajna győzelmének forgatókönyve az Oroszország elleni háborúban reális. Christoffersen azon véleményének adott hangot, hogy ma lehetetlen a tárgyalóasztalnál lezárni a háborút.

Megnyugodtam! Nem csak a mi szakértőink mondanak egymásnak teljesen ellentmondó véleményt!
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
A Münchenben rendezett Szopjuk le Ukrajnát konferencián a német kancellár bejelentette, hogy a GDP 2%-át tervezik a hadseregre költeni (nem tudni mikortól), és hogy aki teheti az most küldjön Ukrajnának tankokat, gondolatba lehet hozzatette, hogy "mi nem tudunk / nem fogunk".
 

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
707
3 020
93
A Münchenben rendezett Szopjuk le Ukrajnát konferencián a német kancellár bejelentette, hogy a GDP 2%-át tervezik a hadseregre költeni (nem tudni mikortól), és hogy aki teheti az most küldjön Ukrajnának tankokat, gondolatba lehet hozzatette, hogy "mi nem tudunk / nem fogunk".

Hamarosan elérhetik a németek a 2%-ot, még csak nem is kell növelni a katonai kiadásokat, elég megvárni, hogy a GDP tovább csökkenjen...
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 851
12 350
113
Napi jelentés Bahmutból. Északon a legnehezebb a helyzet, délen, keleten stabil. Az oroszok hullámokban küldik a gyalogságot, százasával esnek el. Emberélet nem számít. A helyzet egyenlőre stabil, van ott elég harcképes egység:
Ezek az ukranok miert mindig az orosz vesztesegeken aggodnak? Az hogy az oroszoknak az emberelet nem szamit az ukran poziciobol elony nem? Akkor miert panszkodnak?

never interrupt your enemy when he is making a mistake​


Napoleon Bonaparte

Vagyis ha az oroszok valamit rosszul csinalnak akkor az ukran erdeke az lenne hogy befogja es hagyja az oroszt hibazni ujra es ujra nap mint nap, nem pedig figyelmeztetni oket hogy szarul haboruznak? :D

Szerintem inkabb csak arrol van szo valojaban hogy probaljak meg mindig azt elhitetni a nyugattal hogy nagyjabol rendben vannak.
 

kw3v865

Well-Known Member
2022. április 11.
268
820
93
Ezt mire alapozod?
Nyilván nagy a bizonytalanság a számokban, de több forrás is hasonló számot adott (ezek csak a katonai veszteségek):
pl. US Joint Chiefs of Staff, ez még november eleji infó. Viszont azóta eltelt több, mint 3 hónap. A norvégok is hasonló adatokat közöltek. Azonban pontosítanom kell: a halottak és a sebesültek számát becsülték 100 ezerre. A sebesülteknél is számít, hogy mennyire komoly eset, erről semmit nem tudunk. Mindenesetre jellemzően elég hosszú ideig harcképtelenek lesznek.
Továbbá, a pár napja belinkelt 24.hu-s tudósításban napi 300-as veszteség szerepel (ukrán forrás). Nyilván ezt nem lehet kivetíteni az egy évre, mert voltak kicsit kevésbé intenzív időszakok, de nyár elején például talán még a mostaninál is erősebb volt az orosz nyomás (akkor napi 500-ról is szóltak a hírek,k ukrán forrásból). De ha a napi 300-at vesszük alapul, akkor nagyjából kijön a 100.000 fő.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Napi jelentés Bahmutból. Északon a legnehezebb a helyzet, délen, keleten stabil. Az oroszok hullámokban küldik a gyalogságot, százasával esnek el. Emberélet nem számít. A helyzet egyenlőre stabil, van ott elég harcképes egység:
Ez a két jobb szektoros náci mindig úgy jelentkezik be mintha a kirakatból estek volna ki.Szépen borotválkozva vasalt tiszta ruha.Ezek meg Bakhmut ,tiszta hihető podolják pictures :D
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Megnyugodtam! Nem csak a mi szakértőink mondanak egymásnak teljesen ellentmondó véleményt!


Egy biztos: Akármi is lehet!


Kilőtt az ukránoknál az öngyilkosság, a fegyveres testületeknél 100.000 emberre 416 öngyilkos jut hivatalosan, ez a valóságban ezernél is több lehet, leggyakoribb a 41 év fölöttieknél és a kényszersorozottaknál.
NvIQABE.jpg

2. oldal
3. oldal
4. oldal


Hackercsapat aki megszerezte a dokumentumokat:


Még több """ufo""" lelövés várható usa-ban

More Nord Stream ‘Bombshells’ To Come – Seymour Hersh

Pulitzer-prize winning journalist Seymour Hersh has promised to reveal more incriminating information linking the US to the demolition of the Nord Stream gas pipelines. Last week, he released a report blaming the US for the attack and detailing how the Biden administration and the CIA planned the operation.
In a post to his Substack page on Wednesday, Hersh slammed the mainstream media – singling out the New York Times and Washington Post – for refusing to “run a word” on the pipeline story, and for ignoring Russia and China’s calls for an international investigation.
Both papers, he said, published his exposés on the US military’s war crimes in Vietnam, but are now seemingly uninterested in “national security or matters of war and peace.”


Mrmj6vU.jpg



Orosz védelmi minisztérium mai összesítéséből:
In total, 385 airplanes, 210 helicopters, 3,161 unmanned aerial vehicles, 404 air defence missile systems, 7,901 tanks and other armoured combat vehicles, 1,027 fighting vehicles equipped with MLRS, 4,121 field artillery cannons and mortars, as well as 8,429 units of special military equipment have been destroyed since the beginning of the special military operation.


ukrán nemnácik
dWid957.png



Falun már nem megy olyan könnyen a kényszersorozás, bábuskák elhajtják a nackókat
Vagy még rosszabbul járnak (tudom, hogy már volt, de nem lehet megunni)


Úgy látszik a legújabb fos/msm sztori a "magára hagyott Wagner", jönnek a seggből kirántott interjúk, kamu bejelentkezések, állítólagos egykori tisztek nyilatkozatai stb.
Mindez azután, hogy az orosz védelmi minisztérium ellátta őket tankokkal, helikopterekkel, repülőkkel.
Azután, hogy bejelentették leállnak a börtönből toborzással, mert már 40 országból jelentkeznek hozzájuk, Malitól, Brazílián át USA-ig és jelen pillanatban legnagyobb problémájuk a különféle módokon különféle fegyverekre kiképzettek összehangolása.
Azután, hogy a megsemmisítésükre létrehozott Mozart-ot szétverték (persze elhisszük a msm magyarázatot a szétszéledésről, mert a tulaj elkurvázta a pénzt).
Azután, hogy Oroszország kinyújtott karja Afrikában.

Most hirtelen elárulják őket, mert csak.