[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 118
67 017
113
Na igen, én nem kőműves vagyok :hadonaszos: Azokkal csak a baj van!
Fémiparba dolgozok de ott nyomjuk hóban esőben stb stb stb
A szemgyulladás itt is meg van egy hónapban legalább két három alkalommal plusz ezek a drága gázok is:confused:
Stressz?:rolleyes: Elkisérlek 130 méter magasba egy 300-as heb gerendán, na ott van stressz főleg ha a segéd nem ismeri a szerszámokat:D
Minden szakmának vannak hátrányai, de sajnos az átlag szellemi dolgozó lenézi a két kezi munkást! Sajnos nekem ez a gyengém és ilyenkor előjön a pulyka efektus:eek::D
Annak olyan sulya van hogy bexarsz. Van itthon 2x3m
+2x4m 20-as, okosan kell emelgetnem. +100 evesek, 8m korul voltak csak igy sikerult bontani. Biztos ket pej loval raktak oda ahol voltak.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 118
67 017
113
Mielőtt lett gyerek azt gondoltam, hogy na jön majd az anyagi apokalipszis, soha nem fogja semmire futni. Nem így lett. Elég nagy hülyeség, ha van, aki így gondolja. A gyereknevelés nem pénz hanem igény és szándék kérdése.


Az ilyen összegeken mindig megakadok. Azért basszus, 48 millió egy 54 nm-es lakásért... mennyit kell ezért dolgozni -ha egyáltalán bérből meg lehet valósítani. Falun meg ott áll a sok üres ház. :(
Gyerek nelkul kie lesz a vagyon? Az allame? Mar megint az az Orban a hibas! Lorinc meg vigyorog.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
Pedig alapvetően ezt mutatják a népesedési adatok
Szaporodnak a cigányok, meg azok akiknek apuci anyuci a segge alá rak egy házat.
Szaporodnak? Igen valószínű. De ők szülnek sokat, vagy a "magyarok" keveset? Filozófálgatásból és sopánkodásból nem lesz nem, hogy 3-4, de még egy gyerek se. És mielőtt elesnénk a szélsőségekbe, hogy milyen "áron" -szerintem nem azért van ez az életvitel, ez az "ár" mert sok a gyerek.
Én olyat nem nagyon ismerek, akinek anyuci-apuci tolta volna a feneke alá a bármilyét is, pláne nem a többgyerekes ismerőseimnél (és mielőtt... mindegyiknél még van óvodás korú kicsi is). Csak lehet, hogy nem milliós-két milliós négyzetméter árakban gondolkoztak és jó nekik "cigányiában" ahol igaz, hogy nem cirkuszolnak egyfolytában a cigányok, lehet, hogy a faluban nincs is balhés család, csak van friss levegő, kert, kimehet a gyerek játszani, nem a sokadikon az ötvenpár négyzetméterben szorong; igaz, nem keres nébihes "sztárgázsit", csak mondjuk 200-at, vagy 250-et (ha nem nagycsaládos, esetleg ha el megy mellékállásba, vagy kicsit utazik, akkor többet). Minden hátrányával én élhető kompromisszumnak tartom. Igaz, pont ismerős panaszkodott, hogy nem tud vidékről egy este elugrani az operába, mint mikor a BP belvárosban lakott -de azt hiszem, hogy ez nem egy tömegprobléma.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 511
18 128
113
Már megtörtént.
Így aztán Öveges, meg a delta országából tesóland lettünk vv fannival, meg a megasztárral.
Ja várjál, nem így kell már modernül éírni:
Szóval a crushokat már nem Öveges adja, hanem VV fanni a kúúl, akit lávcsizni kell, mert különben miss outolod a dolgokat.
Mondjuk szerencsétlen csaj már halott, szóval róla példát venni igencsak zsákutca.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
Így aztán Öveges, meg a delta országából tesóland lettünk vv fannival, meg a megasztárral.
Öveges egy utolsó spicli volt. Simán felnyomott embereket az előrejutásért, vagy ki tudja miért. Szép mutogatni való.
De persze, értem mire gondolsz, de akkor sem biztos, hogy arra volt a nagy tömegigény, csak az volt, vagy nézted, vagy nem.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 338
8 934
113
Milyen vagyon? A föld, az ingatlan, a kápé? Az nem vagyon, az semmi.
A tetszik véletlenül ment, tévedésből nyomtam rá.
Valójában, nem is értem, hogyan lehet, föld és ingatlan tulajdonra azt mondani, hogy semmi. Ha a pénzre mondod, egyet tudok érteni veled, de az előző kettő? Az maga a függetlenség, van saját "birodalmad", ahol azt csinálsz amit akarsz.
Hasonlítsad össze egy ny. európai városi, életét egy bérleményben leélő polgár lehetőségével.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
A tetszik véletlenül ment, tévedésből nyomtam rá.
Valójában, nem is értem, hogyan lehet, föld és ingatlan tulajdonra azt mondani, hogy semmi. Ha a pénzre mondod, egyet tudok érteni veled, de az előző kettő? Az maga a függetlenség, van saját "birodalmad", ahol azt csinálsz amit akarsz.
Hasonlítsad össze egy ny. európai városi, életét egy bérleményben leélő polgár lehetőségével.
Olyan értelemben, hogy hiába gürizel, hogy legyen "vagyonod" ha azt utána szétherdálják? Mit ér a "vagyonod" ha nincs ki örökölje? Mit ér a "vagyonod" ha nem vezet üdvösségre?

A függetlenség nem az anyagi javaktól függ. A függetlenség fejben dől el.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 285
113
Minden szakmának vannak hátrányai, de sajnos az átlag szellemi dolgozó lenézi a két kezi munkást! Sajnos nekem ez a gyengém és ilyenkor előjön a pulyka efektus
Én tavaly lazításnak elmentem kulizni egy barátom házának az építkezésére, amikor nem kapott segédmunkást se, én meg azt hittem, hogy a saját projektjeim ráérnek (tévedtem amúgy). :) ¯\(ツ)

Semmi gondom a kétkezi munkával, munkásokkal, sőt, amikor gyárakban dolgozunk jól kijövünk a melósokkal, de vannak azért problémás jelenségek, és nem elszigetelt esetek sajna. (mondjuk a multi gyárában ahol gépsort üzemelünk be mindenki ugyanúgy leadózik mindent, mint mi)

Az adó optimalizálást is megértem, elfogadom, amíg törvényes keretek közt mozog, de van az a szint, ahol kilóg a lóláb (kínai boltosok luxus-suvokkal járnak, és blokkot nem kaptam még kínai boltban, illetve volt ahol olyan, ahol kaptam, de kínai írásjelek voltak rajta, és nem volt AP jel...), és olyankor a kormány tesz is, akár iparági különadókkal, még azt is el tudom fogadni, de a
Budapesten adok ki neked gyerekkel ha ez tényleg probléma, bár én ilyet még nem hallottam
én igen, bár a hirdetésbe nem írják bele, csak rákérdeznek, és utána szólnak, hogy igaziból másnak kiadták már, bocs... amúgy ugyanis törvénytelen. Azért csinálják a iadók, mert gyerekest kilakoltatni sokkal nehezebb.

Persze, többüknek van hitele,
Ja, van hitele, fix kamatos a 0% alapkamatos időkből, tehát max 5%-os kamatra, vagy most veszel fel... milyen kamatra kapsz most? 20%?
Peldat lehet venni roluk.
Ja, iskolázásban meg a gyermekekről gondoskodásban is, mi?

Csak lehet, hogy nem milliós-két milliós négyzetméter árakban gondolkoztak
Ja, aki Pest vármegyei, az bekaphatja, értem... Avagy mindegy miben gondolkoznak, vannak a gondolataid, meg van a piaci kínálat árszínvonala. Tudom, költözzön az ember Borsodba, hiába van itt a család, a munka, ha a szapora cigányoknak jó, mit válogat az ember?
 

hete

Well-Known Member
2021. január 7.
695
1 728
93
Pálferi párhuzamot vont a megfeszíttetés és Ukrajna megtámadása közt


„Magyarként mi a kísértésünk? Hogy például azt mondjuk, jobb, ha egy nép vész el, mint ha nekünk bajunk lesz. Inkább vesszen egy nép, nem mi vagyunk, a lényeg, hogy mi megmaradjunk. Ez pontosan ugyanaz a beszéd, mint 2000 évvel ezelőtt a főpapok beszéde Jézus perére vonatkozóan.”
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
Ja, aki Pest vármegyei, az bekaphatja, értem... Avagy mindegy miben gondolkoznak, vannak a gondolataid, meg van a piaci kínálat árszínvonala. Tudom, költözzön az ember Borsodba, hiába van itt a család, a munka, ha a szapora cigányoknak jó, mit válogat az ember?
Igen, emeljük ki egy szeletét az országnak és húzzuk rá Battonyától-Hegyeshalomig mindenkire. "értem..."
De ha azt vesszük, hogy ahogy oda is lehet költözni, lehet onnan is. Ha meg ott marad valaki, akkor vállalja annak hátrányait, mint ahogy más vidékeken meg az alacsonyabb fizetést, vagy a kevesebb munkalehetőség hatásait fogadja el az ember. Mindig és mindenhol vannak nehézségek, hol ez-hol az.

Vidéki Magyarország = Borsod. Borsod = cigány. Cigány = rossz. "értem..."
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 285
113
Igen, emeljük ki egy szeletét az országnak és húzzuk rá Battonyától-Hegyeshalomig mindenkire. "értem..."
Megtették itt a fordítottját, hogy "nem kell milliós négyzetméterár"...

Ha meg ott marad valaki, akkor vállalja annak hátrányait, mint ahogy más vidékeken meg az alacsonyabb fizetést, vagy a kevesebb munkalehetőség hatásait fogadja el az ember.
Bizony, csak éppenséggel a kevesebb munkalehetőség egyes területeken gyakorlatilag nulla munkalehetőség.

Vidéki Magyarország = Borsod. Borsod = cigány. Cigány = rossz. "értem..."
Na, okosabb vagy, mint hittem!
 
  • Tetszik
Reactions: Centquri prime

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
Na, okosabb vagy, mint hittem!
Akkor sokra nem tarthattál, ha a Te szintedre így reagálsz. :D :D :D

Bizony, csak éppenséggel a kevesebb munkalehetőség egyes területeken gyakorlatilag nulla munkalehetőség.
Igen, csak vélhetően ezeket az unikális "csak ott van" munkák nem is nettó 250-ért vannak.
Meg mint írtam, mindennek van "ára". Ha valaki olyan szakterületen akar kiteljesedni, ami nem kifizetődő és ráadásul csak ott lehet végezni, ahol drága a megélhetés és még másodállást sem tud vállalni -hát van ilyen. De ez viszonylag kis mértékben össztársadalmi probléma.