.
. Csak lehet, hogy nem milliós-két milliós négyzetméter árakban gondolkoztak és jó nekik "cigányiában" ahol igaz, hogy nem cirkuszolnak egyfolytában a cigányok, lehet, hogy a faluban nincs is balhés család, csak van friss levegő, kert, kimehet a gyerek játszani, nem a sokadikon az ötvenpár négyzetméterben szorong; igaz, nem keres nébihes "sztárgázsit", csak mondjuk 200-at, vagy 250-et (ha nem nagycsaládos, esetleg ha el megy mellékállásba, vagy kicsit utazik, akkor többet).
Az megvan, hogy a nébihes sztárgázsi a 250? De arra tudom, nincs idehaza szükség. Minek is?
Öveges egy utolsó spicli volt. Simán felnyomott embereket az előrejutásért, vagy ki tudja miért. Szép mutogatni való.
De persze, értem mire gondolsz, de akkor sem biztos, hogy arra volt a nagy tömegigény, csak az volt, vagy nézted, vagy nem.
Kit érdekel, hogy mire van tömegigény? Egyél szart, több millió légy nem tévedhet...
De tényleg, 100 éve mindenki a nemeseket akarta utánozni, mert arra "volt" tömegigény. Igazából pont annyira, mint most győzikére, a média adott egy mintát, és a nép azt próbálta utánozni.
Ebből amúgy a kávéházi kultúra jött létre.
Öveges és a Delta szintén zenész ebből a szempontból.
Most volt "szerencsém" megnézni egy új szerencsekereket, szellemi igénytelenség a köbön.
Csak tudod ebből lesz a tömegigény arra, hogy megtanítsa az iskola a gyereket arra, hogy nem dolgozunk ingyen próbanapon, de a matematikára mán nem.
én igen, bár a hirdetésbe nem írják bele, csak rákérdeznek, és utána szólnak, hogy igaziból másnak kiadták már, bocs... amúgy ugyanis törvénytelen. Azért csinálják a iadók, mert gyerekest kilakoltatni sokkal nehezebb
Amúgy valójában nem annyival nehezebb. Csak kell egy hivatalos közjegyzős papír, hogy nem fizetés esetén a gyerekeknek van hova mennie, vagy ha nincs, akkor intézetbe fognak kerülni, és már ugyanott van, mint ha gyerek nélkül jönnének.
Csak ennek van egy elég komoly hátulütője: így beza hivatalosan kellene kiadni azt a lakást, az meg már úgy nem buli, mert ilyen esetben a törvények a bérlőt is védik.
De ha azt vesszük, hogy ahogy oda is lehet költözni, lehet onnan is. Ha meg ott marad valaki, akkor vállalja annak hátrányait, mint ahogy más vidékeken meg az alacsonyabb fizetést, vagy a kevesebb munkalehetőség hatásait fogadja el az ember. Mindig és mindenhol vannak nehézségek, hol ez-hol az.
Persze, oda lehet, csak jó kapitalista mentalitással a tömegközlekedés megszűnt, mert nem éri meg, és még sok egyéb hasonló.
Persze biztos lesz ellenpélda, csak valami miatt mégis, még a nyugati határszélen is öregednek el a falvak, mert a fiatalok mégis inkább elmennek onnan. Biztos véletlen.
Van akinek az elég, van, aki meg ugyan úgy eljár vidéken/vidékről is színházba, komolyzenei koncertre vagy kulturális programra. Kinek mi tetszik.
Tehát hagyjuk meg a szellemi igénytelenséget, mert nekünk az úgy kényelmes. Mossuk kezeinket.
Igen, csak vélhetően ezeket az unikális "csak ott van" munkák nem is nettó 250-ért vannak.
Ezek az "unikális" munkák, amúgy minden ami nem a nagy multik infós, vagy mérnök specifikus részein vannak.
Mert amúgy itt arról beszélünk ám, hogy persze, lehet MEO-snak lenni Szegeden is (mellékesen már ott se 2 fillér a nm-er ár), csak a Pest vármegyei átlag kb 4000 Ft-os órabér rögtön 2000 ftos lesz. A 640 brt amit itt átlagban lehet érte kapni amúgy nem rossz, el lehet belőle lenni. Csak ugye a többség ám ilyen pénzekért dolgozik idefenn a nagy Pöstet is, és ezekért a poziciókért már Kecskeméten se nagyon fizetnek 360-nál többet. Persze tudom, de a Mercedes, meg de a
Igen, egy majd félmilliós régióban a mercedes műszaki területre szakosodott meost keres, mondjuk 10-et.
A költségek meg messze nem annyival kevesebbek arrafele, mint itt.
Na ezért jönnek fel ide az emberek.
De nem csak ide, ugyanígy a nagyvárosokba is. Csak a nagyvárosok meg valahogy véges kapacitásuak, így mégis az lesz belőle, hogy már Szegeden se nagyon találsz használható környéken 100 ezer alatt bérleményt.
(és még mindig NEM, ahol cigány van, az nem élhető. Dolgoztam pesten a szigony utcában, léptem át reggel vértócsát, mert gizscsalád az este beszélgetett)