Szokás szerint nem választáson. Mert olyat valahogy nem sikerült nyerni az atlantistáknak
Legutóbb ki nyert a választáson?
Szokás szerint nem választáson. Mert olyat valahogy nem sikerült nyerni az atlantistáknak
Legutóbb holmi demokratikus betiltás miatt orosz pártok nem voltak. De amúgy se szavazhatott pár terület, olyan ez konform felgyújtás, tüzérséggel veretés, kiírtatás és egyéb hasonló okok miatt.Legutóbb ki nyert a választáson?
Legutóbb holmi demokratikus betiltás miatt orosz pártok nem voltak. De amúgy se szavazhatott pár terület, olyan ez konform felgyújtás, tüzérséggel veretés, kiírtatás és egyéb hasonló okok miatt.
Szóval a legutolsó választásokon Janukovics nyert
De, ahogy Zelenszkij is. Hiszen megmondta, hogy a békére törekszik.Akkor a Boyko nem is az oroszbarát jelölt volt?
A nYuGaTi vezetőkről, főleg a kvótanénikről mindig ez a jelenet jut az eszembe (a nagyszájú csaj, ha valakinek nem lenne egyértelmű):Olyan szinten erőből kommunikálnak, hogy az már taszító.
Szerintem mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor próbáljuk érvekkel alátámasztani a véleményünket, de a vitapartnerünk minden érvre egy, a témához tartozó, de a mi érvünktől majdnem független érvvel válaszol. Például:
"A nyugat megtámadta Irakot, Jugoszláviát, Líbiát stb." vs. "Oroszország megtámadta Grúziát, Ukrajnát stb."
Azt kellene felismerni, hogy mindkét érv helyes és ebből a szempontból mindkét oldal hibás. A két érv nem oltja ki egymást. Oroszország nem lesz hófehér bárányka csak azért, mert a nyugat is rossz. Ahogy a nyugat sem lesz szűz hableány hirtelen, mert Oroszország rossz.
Azt kellene megérteni, hogy bármennyire is kedveljük egyik vagy másik oldalt, bőven van csontváz mindegyik szekrényében.
És itt jutok el odáig, hogy én személy szerint - jelenleg - miért az orosz oldalt pártolom (hozzátéve, hogy kb egy hónapig az ukrán oldalon álltam a konfliktus elején).
Mert a kommunikációjuk nem "a mi jók vagyunk, ti rosszak" paradigmára épül.
Az orosz kommunikáció leginkább arról szól, hogy:
A nyugati kommunikáció ellenben:
- vegyétek figyelembe az érdekeinket,
- együtt szeretnénk működni.
Olyan érzésem van, hogy nyugaton eltűntek a kompromisszumra képes, hosszú távon gondolkozó, megfontoltan kommunikáló stratégák.
- mindenki csinálja azt, amit mi mondunk,
- ha nem azt csinálod, amit mi mondunk, megbüntetünk,
- nincs lehetőség kompromisszumra, mi vagyunk az igazság bajnokai, minden érved kuka.
Kétféle módon fogalmazom meg ugyanazt:
A két megközelítés között az a lényeges különbség, hogy az első felhúz egy falat, nincs beszélgetés, nincs lehetőség.
- az oroszoknak ki kell vonulniuk Ukrajnából mielőtt békéről tárgyalunk
- célunk ukrajna területi egyéségének visszaállítása, tárgyaljunk a lehetőségekről
A másik nem enged el semmit, de megtartja a beszélgetés lehetőségét.
Az oroszok képesek úgy kommunikálni, hogy nyitva hagyják a kapukat. A nyugati vezetők hetente egy hidat felégetnek... fel nem tudom fogni, miért. Olyan szinten erőből kommunikálnak, hogy az már taszító.
Helyesen: Olyan szinten vélt erőből…Szerintem mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor próbáljuk érvekkel alátámasztani a véleményünket, de a vitapartnerünk minden érvre egy, a témához tartozó, de a mi érvünktől majdnem független érvvel válaszol. Például:
"A nyugat megtámadta Irakot, Jugoszláviát, Líbiát stb." vs. "Oroszország megtámadta Grúziát, Ukrajnát stb."
Azt kellene felismerni, hogy mindkét érv helyes és ebből a szempontból mindkét oldal hibás. A két érv nem oltja ki egymást. Oroszország nem lesz hófehér bárányka csak azért, mert a nyugat is rossz. Ahogy a nyugat sem lesz szűz hableány hirtelen, mert Oroszország rossz.
Azt kellene megérteni, hogy bármennyire is kedveljük egyik vagy másik oldalt, bőven van csontváz mindegyik szekrényében.
És itt jutok el odáig, hogy én személy szerint - jelenleg - miért az orosz oldalt pártolom (hozzátéve, hogy kb egy hónapig az ukrán oldalon álltam a konfliktus elején).
Mert a kommunikációjuk nem "a mi jók vagyunk, ti rosszak" paradigmára épül.
Az orosz kommunikáció leginkább arról szól, hogy:
A nyugati kommunikáció ellenben:
- vegyétek figyelembe az érdekeinket,
- együtt szeretnénk működni.
Olyan érzésem van, hogy nyugaton eltűntek a kompromisszumra képes, hosszú távon gondolkozó, megfontoltan kommunikáló stratégák.
- mindenki csinálja azt, amit mi mondunk,
- ha nem azt csinálod, amit mi mondunk, megbüntetünk,
- nincs lehetőség kompromisszumra, mi vagyunk az igazság bajnokai, minden érved kuka.
Kétféle módon fogalmazom meg ugyanazt:
A két megközelítés között az a lényeges különbség, hogy az első felhúz egy falat, nincs beszélgetés, nincs lehetőség.
- az oroszoknak ki kell vonulniuk Ukrajnából mielőtt békéről tárgyalunk
- célunk ukrajna területi egyéségének visszaállítása, tárgyaljunk a lehetőségekről
A másik nem enged el semmit, de megtartja a beszélgetés lehetőségét.
Az oroszok képesek úgy kommunikálni, hogy nyitva hagyják a kapukat. A nyugati vezetők hetente egy hidat felégetnek... fel nem tudom fogni, miért. Olyan szinten erőből kommunikálnak, hogy az már taszító.
+@Terminator Ezt átrakod az ukránosba kérlek?
A 'kivégzős' videóhoz lábjegyzetnek, akik azonnal készpénznek is vették:
Most akkor ukrajnázol vagy nem?+
![]()
Ukraine launches investigation into unarmed soldier killing
A graphic video published on social media appears to show an unarmed Ukrainian prisoner being killed.www.bbc.com
Emiatt fontosnak tartottam némasági fogadalmam időleges felfüggesztésétMost akkor ukrajnázol vagy nem?

Ezért?Emiatt fontosnak tartottam némasági fogadalmam időleges felfüggesztését![]()
Hát ezért. Szerintem elég fontos különbség, vagy adalék.
Bocsánat, de milyen adalék? Mit tudunk erről az esetről azon kívül, hogy egy vélhetően ukrán katonát (aki nincs megkötözve, megkínozva, stb) valakik lelőnek?Hát ezért. Szerintem elég fontos különbség, vagy adalék.
Főleg annak tükrében, hogy mindenki rögtön alapvetésnek fogadta el, hogy biztos ukránok általi kivégzést látunk.
Aha. Érdekes gondolatmenet. Nem tudjuk kik voltak, de biztos nem az oroszok. Csak. Mert.Bocsánat, de milyen adalék? Mit tudunk erről az esetről azon kívül, hogy egy vélhetően ukrán katonát (aki nincs megkötözve, megkínozva, stb) valakik lelőnek?
Az ukránok oldaláról láttunk már kivégzéseket - hadifoglyokat és saját katonákat egyaránt -, illetve nem egy kínzást is.
Az oroszok oldaláról most így hirtelen a snicceres burját jutott az eszembe, akiről tudunk az elmúlt egy év során.
Szóval, ez a videó most akkor mit bizonyít?
Jelen pillanatban ugyanannyira tudjuk, hogy oroszok voltak, mint hogy ukránok. A faszi látványosan töknyugodt volt mielőtt lelőtték.Aha. Érdekes gondolatmenet. Nem tudjuk kik voltak, de biztos nem az oroszok. Csak. Mert.
Ennyi erővel meg Csak, De.
Rybar nem tartja kizártnak, hogy ukrán dezertőr volt akit elkaptak a sajátjaik és rögtönítélet volt. Kb tényleg sötétben tapogatózunk, ám ha az információs teret nézzük Kijevnek minden olyan hír ami Bahmutról elvonja a figyelmet úgy kell mint egy falat kenyérJelen pillanatban ugyanannyira tudjuk, hogy oroszok voltak, mint hogy ukránok. A faszi látványosan töknyugodt volt mielőtt lelőtték.
Még csak meg se kellett várni a következő alkalmat, elkapták a hülyét:Ehhez kell egy hasznos hülye, aki nincs tisztában azzal, hogy egy ilyen akciót maximum egyszer tud büntetlentül elkövetni, másodjára már elkapják. És mivel a drón közelében tanyázik hősünk, el is fogják kapni legközelebb.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..