[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1711

Guest
Az igen, jó vásárt csináltak...

Czechia will use 200 million USD compensation for the equipment sent Ukraine to modernize 8 (eight) helicopters that were (((free gift))) from USA
The gifted helicopters are 2 UH-1 and 6 AH-1, same types Czechia already bought in 2022




Thanks to Czech efforts, hundreds of heavy military vehicles have been delivered to Ukraine to date, and more than a million rockets, anti-tank grenades, large-calibre munitions, with a total value of around 40 billion crowns ($1.8 billion)
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Akikre büszkék lehetünk: két magyar származású prof. az ungvári egyetemről, önkéntesként harcol a fronton és védi szülőföldjét már egy éve.
Két figura szépen vigyorog a Magyar Honvédség jelével,ami felháborító.Egyébként a momentum,és ráczék szervezik ezeknek a gyűjtést Nafós barátaikkal egyetemben amelyik terepjáróra gyűjtött a náci krakennek.Szép kis társaság.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113

Mi ez gyerekek? Hátba támadtuk a szerbeket?
Miért nem adjuk oda az ami az övék?
Talán már meg sincs, mert esetleg oda kellett adni a nyugatiaknak? Leghamarabb a németeknek, és így akarják elérni, hogy a szerbek ne kérjék vissza, amit megőrzésre nálunk hagytak.
Minden esetre elég durva ami történt.
Nagyon úgy néz ki, hogy 180 fokos fordulatot vettek és elengedték az orosz szerb vonalat és besoroltak az atlantisták mögé. Mi lesz ebből?
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113
Azt szeretem a Zindexben, hogy kicsit sem manipulatív...
"Közben német nyomozók azonosították azt a hajót, amelyről szabotázst követtek el az Északi Áramlat gázvezetékek ellen – írta meg a Die Zeit című lap."
Az hogy egy cikken belül a saját kijelentéseivel is ellentmondásba keveredik, ne zavarjon meg senkit ;)
"A földgázvezetékeket ért szeptember 26-i robbanások pontos oka nem ismert, de széles körben úgy vélik, hogy támadás érte őket."
A Zindex cikkeiben írtak alapján 6 fő hajtotta végre az akciót, akik orosz vagy ukrán állampolgárok is lehetnek, de semmiképpen sem britek vagy amerikaiak. Két búvár, 2 búvárasszisztens egy orvos és egy hajóskapitány alkotta a csoportot, akik hamis iratokat használtak így kilétük kérdéses....
Ha hamis iratokat használtak, akkor honnan tudják a csoport összetételét???
Meg kicsit sem önellentmondásos az Index :)

Városokat söpörhet el az orosz hadsereg új offenzívája

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedd este arról beszélt, hogy szerinte Oroszország „szabad utat” kapna Ukrajnába, amennyiben Bahmut elesik.

Az oroszok akkor sem tudnak mélyen behatolni Ukrajnába, ha elfoglalják Bahmutot

A washingtoni székhelyű Institute for the Study of War (ISW) legfrissebb jelentésében közölte, hogy az orosz hadsereg Bahmut megszállása esetén sem tudja elérni azt, hogy mélyen be tudjon vonulni Ukrajna területére.

BAHMUT-Ha ez igaz akkor lefő a kávé hamarosan...


Üzent Bahmut poklából a Wagner-vezér: a legjobb orosz katonák még csak ezután jönnek

Aztán hozzáteszi: ha elfoglalják Bahmutot, megnyílik egy új műveleti terület, a világ pedig nem látta még Oroszország legjobb katonáit harcolni, még számos olyan egység van, melyet nem küldtek a frontra.
Modern fegyverekkel, felderítő eszközökkel vannak felszerelve, jól képzettek, csak arra várnak, hogy eljöjjön az ő idejük.

Forrás: https://kuruc.info/r/4/256152/
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 015
54 010
113
Senki nem ért semmit. Te se, én se, más se. Én hozzászoktam már.



Én mindent értek.


Áruljátok már el ti libsi hívők,hogy putyinnak végig kellet volna nézni,hogy lemészárolják az Orosz ajkú lakosságot etnikai alapon Donbassban?Hogy lehet bennetek ekkora kettős mérce,és az egészben az elképesztő.hogy még próbáljátok tisztára is mosni a nácikat amikor ti is tudjátok,hogy igenis ott vannak.Hogyan lehet emberileg így lesüllyedni?



Az idődet vesztegeted.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Ezt már hónapok óta feszegetem,hogy ideje csak az orosznak van. Se az USA,se az EU nem tudja sokáig elviselni a további finanszírozást.
Valaki ma linkelte - és ez a kinek van ideje, ki bírja gazdaságilag jobban sztorihoz kapcsolódik -, hogy Kína elkezdte eladni az amcsik állampapírjait/kincstárjegyeit (mint legnagyobb vásárlója), és növelte az aranykészletét. Ha hozzátesszük, hogy az usa-ban 40 éve nem látott infláció van, és, hogy a petro dollár jelentősége csökken - ez az usa gazdaságának és a dolár erejének az alapja - és fokozatosan átáll petro yüanra, gigászi államadósságon ülnek, nagyok a faji, politikai ellentétek, a felpörgetendő hadiparhoz ázsia (orosz, kína, india) rengeteg alapanyagot adott el nekik, ami most kiesik, stb... hát nem tudm, de szerintem az usa ukrajnával is előre menekült egy rablóhadjárat érdekében, mert ott nagy baj van, csak jól kozmetikázzák ....
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Ahogy az oroszok úgy a NATO is képes lenne megemelni a termelés volumenét, de miért is tenné ezt? A NATO nem áll háborúban, az oroszok nem egy NATO tagot támadtak meg, csak egy Ukraknát aki baráti viszonyban van a NATO-val.
Ott a tévedés, hogy azt feltételezi az elemzés, hogy ez a maximum amire képes a NATO, pedig ez nem így van.
Ez az a szint amit úgy képes tartani a NATO, hogy közben a saját védelmi képessége nem gyengül. No meg nem is az a cél, hogy gyorsan Győzzön Ukrajna, hanem az, hogy minnél jobban elhúzódjon a háború.

A Nash-egyensúly (egy közgazdaságtanban alkalmazott játékelmélet, amit geopolitikai játszmára nem nagyon használtak), amelybe (kiprovokálva egy háborút) belekényszerítette az angolszász az EU-t Ukrajna támogatására, a gázvezetékek elvágásával függőséget növelve új tagországok felvételével Ukrajnát a védekezésre ésa segítségkérésre és Oroszországot a presztízs és az orosz gazdaság hullámzásával és semmiképpen nem a csődjével azt jelenti, hogy minden résztvevőnek "érdeke" legyen a háborút folytatni és ne váltson stratégiát (pl.béketárgyalás) és ne változtasson a stratégiáján. Minden politikai lépés mögött az Ő ezirányú akaratuk áll.
Amely ezt az egyensúlyt/háborút megbillentheti az a legközelebbi félidős választás amelyhez az USA jelenlegi kormányzata által rángatott EU vezetők probálnak is befolyásolni:


Erre ment ki a játék, Trump republikánusként végig nyíltan megmondta hogy Kína a fő ellenfél az angolszászoknak, de a de ez a demokrata modszer sokkal ravaszabb és kifinomultabb a BRICS országokat megnyomorgatására. Kiprovokálni egy háborút. Kezdték Grúziával (ugyanez volt a cél) aztán Ukrajna (de jött Trump) majd Belarusz...és az ukrán befektetés/mutatvány most bejött nekik.

Ha embertelen angolszász üzletember lennék azt mondanám tök jó és rájuk is lehet szavazni, de így hogy egy feláldozható angolszász szemmel nukleáris hamujelölt országban élek...inkább kimaradnék ;) ...nem tudom kit kellene jobban sajnálni az angolszász ukrán-gyalogot a táblán vagy az orosz BRICS-bástyát. A USA-val szimpatizálni az ukránok oldalán az elég szánalmas.

Én is már az eleje óta úgy vagyok vele, hogy ennek a háborúnak az a lényege: anyagi, katonai/önkentes/zsoldos/kiképző, fegyveres támogatás angolszász szempontból azért kell, hogy a háború minél tovább elhúzódjon és senkinek ne legyen az érdekében a békekötés.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Akikre büszkék lehetünk: két magyar származású prof. az ungvári egyetemről, önkéntesként harcol a fronton és védi szülőföldjét már egy éve.
Hát te lehetsz bánja a faxom ! De én csak nyomorult vigyorgó kaprokat látok semmi mást ! Büszke a lányomra vagyok mert 15 évesen már középfokú angol nyelvvizsgája van ! Ez a két gyökér meg tán Magyarul egy szót se tud ! Jó büszkélkedést !
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 376
8 984
113
Ahogy az oroszok úgy a NATO is képes lenne megemelni a termelés volumenét, de miért is tenné ezt? A NATO nem áll háborúban, az oroszok nem egy NATO tagot támadtak meg, csak egy Ukraknát aki baráti viszonyban van a NATO-val.
Ott a tévedés, hogy azt feltételezi az elemzés, hogy ez a maximum amire képes a NATO, pedig ez nem így van.
Ez az a szint amit úgy képes tartani a NATO, hogy közben a saját védelmi képessége nem gyengül. No meg nem is az a cél, hogy gyorsan Győzzön Ukrajna, hanem az, hogy minnél jobban elhúzódjon a háború.
No, akkor nézzünk egy kicsit jobban a dolgok mélyére. Oroszország esetében a gazdaság, hadi ipar, nyersanyagok egy kézben vannak. Az ország kormánya irányítja a folyamatokat és a hadsereget.
A nato, ezzel szemben áll ugyebár az usaból+ Kanada és európai szövetségeseiből. Olyan 30 ország körül.
Az oroszok egy kormányhatározattal felpörgethetik a termelést, megvan hozzá mindenük.
A nato viszont, egy nagyon egyensúlytalan szövetség. Európa gazdaságilag erős, (már ha van elég energia és nyersanyag) de katonailag, gazdasági erejéhez és ambícióihoz képest gyenge. A helyzetet nem javítja, hogy lakossága és feltehetően néhány országvezető is pontosan látja, ennek a háborúnak a kétarcúságát. Kétarcú, mert Európának csak a beleforgatott kiadások, drága és nehezebben beszerezhető energia, alapanyok, egyre elégedetlenebb lakosság és növekvő infláció jut.
Látja ugyanakkor, hogy az usa parádés üzleteket köt a háború farvizén, fegyvergyártás kilőtt, energiaszállítás aranyáron Európába, jól láthatóan, a már csaknem az adósságba fulladt usa most a vén kontinens hátán mászik kifelé a szarból.
Tehát az állítás, hogy a nato képes lenne felpörgetni a gyártást, így nem igaz. Az usa képes lenne rá és nyilván teszi is, de ezeket a fegyvereket az európai szövetségeseknek masszívan jó pénzért szeretné eladni, mint ahogy az Ukrajnának küldött fegyverek is ki lesznek fizetve így vagy úgy. Európai szemmel nézve viszont, ha én beöntöm Ukrajnába fegyverzetem "nélkülözhető" részét vagy egy kicsit többet a semmiért, drágán kapom az energiahordozókat a haver usatól aki félig meddig belekényszerített ebbe a hátam közepére sem kívánt, konfliktusban való részvételre, akkor nagyon nem lesz őszinte a mosolyom, mikor méregdrága amerikai új fegyverek vásárlásáról tárgyalok.
Kicsit egyértelműbben fogalmazva, úgy vélem az Eu. országok vezetői, lakossága nem hülyék. Nyilván sokan látják, hogy az usa, az erős gyerek a saját érdekeinek megfelelően, a többieket leszarva keveri a dolgokat ott is, ahol semmi keresnivalója nincs. Általában jellemző, hogy egy jól sikerült üzlet az usanak, egy jókora bukás a többieknek. Hogy miért tart ki Európa a nato mellett? Idealizmus vagy gazdasági előnyök? Úgy gondolom, egyrészt infantilis politikusok, megvett és pozíciókba helyezett emberek, másrészt pedig a félelem az usa gátlástalanságától.
De ennek a történetnek egyszer válással kell végződnie.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 940
21 596
113
Milyen egyezmény tiltja azt amit az USA csinált?

Ez azert tobb, mint kreten volt toled…

giphy.gif
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 090
13 496
113
Ukrajna támogatotságának változása az európai országban:

FqtZQI8WIAElUuI



-----------------------------------------------------------
Eddigi lenyel hadisegégély


-------------------------------------------------------------

A Trump "béketerve" alapján az angolok elkezdhetnek szurkolni a gyozelméért, hiszen akkor ovék lehetnének USA azon részei, ahol angolul beszélnek. Valamint a spanyolok is készulodhetnek. ;)

 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 472
46 406
113
Mi ez gyerekek? Hátba támadtuk a szerbeket?
Miért nem adjuk oda az ami az övék?
Mii???
Semmi ilyen nincs a cikkben. A szerbeknek nincs tárolási kapacitása. Annyit tárolnak ki, amennyit akarnak a saját mennyiségből. Csak nekik is sikerült drágán betárolniuk. Ennyi.
Milyen egyezmény tiltja azt amit az USA csinált?
Hát egy ország belügyeibe való beavatkozás, a törvényes rend fegyveres megdöntésének elősegítése, kimondottan problémás a szuverenitási szempontból.