[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Ukri harckocsi megsemmisitése
elhagyott hk volt, egyik lánca biztosan oda, ha ilyet ki lehet hozni akkor kár megsemmisíteni, ha inkább az ellenségnek van esélye a mentésre akkor jogos.
Üdv! Van -e valami hír az ukrán ellentámadásról? Halad? Mekkora fejfájást fog ez okozni az oroszoknak?
Már ezt is bevetették okozott némi retinakárosodást....
Valamint a vadiúj légvédelmüket IS!
@Lando "Nyílván és objektíven is jobb a T-55, mint a Leo-1.
Ez kétségtelen."
Löveg tekintetében pariban vannak.
Páncélzatban a T55 lekörözi a Leo-1est
Tűzvezetőrendszere a Leonak jobb, az utolsó változatok már megkapták a Leo2 rendszerét.
Viszont kötve hiszem, hogy az 55ösöket klasszikus harckocsi feladatkörben tervezik alkalmazni.
"A Magyar kormány most szerel/szerelt le egy rakás tapasztalt katonát. Ezek mind hivatalosan jelentkezhetnek védeni Európát a Nagyorosz terjeszkedéstől."
HT-állományt szerelték le, azokkal nem sokra mennének a hoholok, de eleve eszük ágában sincs odamenni.
"Mielőtt ezt a háborút elveszítjük évekig tudjuk köldeni az utánpótlást. Évekig."
kik? én úgy tudom momentán a lőszer is problémás, harcjárműből meg összeígértek vagy 200-at, de mint kiderült az sem holnapra ér oda. mindeközben az oroszok már évi 1500 darab tankot gyártanak... (A KMW meg 50-et SE)
A budapesti memorandumot 2014-re már rég megszegték az amcsik, de ezen felül az Sem jogosította fel banderisztánt arra, hogy a kisebbségeit aprítsa...
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 827
31 837
113
elhagyott hk volt, egyik lánca biztosan oda, ha ilyet ki lehet hozni akkor kár megsemmisíteni, ha inkább az ellenségnek van esélye a mentésre akkor jogos.

Már ezt is bevetették okozott némi retinakárosodást....
Valamint a vadiúj légvédelmüket IS!
@Lando "Nyílván és objektíven is jobb a T-55, mint a Leo-1.
Ez kétségtelen."
Löveg tekintetében pariban vannak.
Páncélzatban a T55 lekörözi a Leo-1est

Azért az L7 jobb, mint a D-10.

Tűzvezetőrendszere a Leonak jobb, az utolsó változatok már megkapták a Leo2 rendszerét.
Viszont kötve hiszem, hogy az 55ösöket klasszikus harckocsi feladatkörben tervezik alkalmazni.

Ebben a háborúban az oroszok régóta nem alkalmaznak klasszikus harckocsi feladatkörben semmit. Tank-tank párbaj is kevés volt.
 
  • Tetszik
Reactions: endre

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
"Igen! Nincs béketábor, mert mi az USA állunk az egész mögött és beavatkozunk minden ország és ember magánéletében...olyanok vagyunk mi demokraták egy nemzeten mint a sajátunkén is ...mint...ööö..mi is az a orvosi?... Jahh megvan!.. :) ...olyanok vagyunk mint a rák!":



Kedves Pressman nagykövet Úr!

Megnéztem a csodálatos üzenetét/beszédét Zelenskij elnökúrról a háborúról, és, amelyben persze a hazámról is kifejtette a véleményét. Szeretném szavakba önteni a gondolataimat erről a megható barátságos üzenetről, hogy mennyire lehengerlő volt eme nagyszerű eszmefuttatása:

A '70-es években, de talán még a '80-as elején is volt egy sajátos speciális trágyázási módszer a vidéki TSZ-ekben. Úgy működött, hogy egy-két Belarus MTZ meg pótos IFA, ZIL, és Zetor pótkocsikon kihordták a trágyát a földre, ahová előtte jelentős mennyiségű robbanószert telepítettek le. Egy irgalmatlan nagy kupacba halmozták a szart, majd amikor már emeletnyi magasságokban állt a szarhegy kegyetlenül brutálisan alárobbantottak! Az akár 50 méteres magasságokba és többszáz méteres távolságba elrepülő pörgő, lebegő szardarabkák szinte mindent beterítettek.
Na, ezt nevezték: "Szakszerűen végrehajtott trágyarobbantás"-nak!
És, akkor visszatérve a beszédére, nos, olyan volt, mintha egy Everest nagyságú irdatlan nagy szarhegybe becsapódott volna a dinoszauruszokat elpusztitó meteorit és még a Krakatau vulkán is alárobbant volna egyszerre!! Az ebből keletkező világméretű a bolygó felszinét többször megkerülő többszázméter magas fos-lökéshullám és foscunami epicántrumában Ön állt ott kissé bárgyú bandzsa tekintettel, mint egy jóllakott napközisgyerek aki éppen berosált és ez a beszéd/üzenet, amelyet olyan szépen betanult és felmondott! Az egész bygot sikerült elementáris erővel nétervastag fossal beterítenie.

Következő balf.sz:

"Kib.szott boldogok vagyunk, hogy az olcsó nyersanyagtól elvágtuk európát meg már a törököktől is és bár lehet, hogy kemény évek lesznek előttünk, de találtunk két hétre elég földgázt itthon, ugye milyen jó?":


"És a legboldogabbak akkor lennénk, ha ukrajna elpusztítaná Magyarországot!"


Ezek után csak fenn a mennyben:

"-Muhha-ha-ha-ha! Hallod ezt? :D Qrvajóó!! :D A római birodalomnak vége lett! :hadonaszos:

Mongol birodalomomnak reszeltek! :hadonaszos:

Az oszmán birodalomnak annyi! :hadonaszos:

A Napóleon francia birodalmának ganyéztak! :hadonaszos:

A Habsburg birodalomnak ment le a retyón! :hadonaszos:

A német birodalom megsemmisült. :hadonaszos:

A Szovjet birodalom atomjaira esett! :hadonaszos:Erre most jött ez a szerencsétlen demokrata balf.sz meg a haladó újságírás! Méltatlan a többi elődjéhez! :D "

Én is üzenek egyet: történelmi tény, hogy mindenki aki a magyarokkal b.szakodik már áshatja is a saját sírját.
Ajjaj:


Kedves nagykövet Úr!

...Nézd! ...Kopi néven nagyot mentél itt egy rövid ideig (5 hónap alatt 2 likeot összeszeszedni azért még Roburnak is nagy kihívás), de úgy látszik nem engeded el a történetet. Szóval szerinted ha valaki nem engedi hogy idegenek beleavatkozzanak az életébe= Kreml meg Putyin??
Ez nagyon érdekes dolog, mert van egy-két arab és fekete mozgalom meg szélsőjobbos is (tudod akik úgy néznek ki mikor betéved egy tendőr a kerületükbe mint a Wagner PMC) és ezek szerint, őket komolyabban támogathatják anyagilag az arab országok vagy Irán vagy akár Kína és Oroszország? Esetleg arab vagy siíta szervezetek támogathatják ezek szerint az ilyen amerikai szervezeteket??
Amúgy nagyon szépek voltak ezek az amerikai emberjogi beavatkozások! Igen!... Eredményesek!! Afganisztán Szíria, Libia, Irak, arab tavasz stb. stb. Ahol csak jártok/jártatok ott lesz "demokráSzia"! Csak ez a fránya Kreml meg mindenki, aki magát félti ettől az USA-tól...

Igen! Azok a csodás emberi jogok!
Ohhh, téényleeeg, jut eszembe mi a helyzet Guantánamóval meg a többi csatlósnál lévő "átnevelőtáborral"?? Úgy hallottam pár napja emberjogi szervezezek petíciót írtak az öreg demensnek, de feléig sem olvasta el és összefosta magát. Tényleg azzal törölte ki és úgy küldtétek vissza??
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 293
44 899
113

A PMC "Wagner" hatalmas támadást hajt végre Bahmut ellen, az ukrán fegyveres erők pozícióit veszítik a városban és a régióban (MAP)​

A PMC "Wagner" hatalmas támadást hajt végre Bahmut (Artemovszk) ellen, az ukrán fegyveres erők pozícióit veszítik a városban és a régióban.
Annak ellenére, hogy az ellenség erősítést adott át, az orosz rohamcsapatok továbbra is szorongatják az ellenséget.
Az ukrán katonai elemzők továbbra is az ukrán fegyveres erők legnehezebb helyzetéről beszélnek a front Bahmuti szektorában.
„Általános helyzet: nagyon nehéz. Nem lett jobb.
Észak - "Wagner" azt a célt tűzte ki maga elé, hogy bármi áron elvegye Bogdanovkát és Khromovot.
Ez pedig az elmúlt napokban erősen érződik: a rohamműveletek nagyon masszívak, a legyártott tüzérségi lövedékek száma is az egekig terjed.
Ezek a támadások még mindig működnek. Az oroszok lassan haladnak előre, és az UAF nem tudja megállítani őket.
„Bahmuttól északra a PMC Wagner több irányból nyomul Bogdanovka és Khromovo irányába. A pozíciók naponta többször mozognak egyik oldalról a másikra.
A nehézségek az orosz hadsereg tüzérségi fölényéből fakadnak. A harcok folytatódnak” – részletezi a helyzetet egy másik ukrán katonai elemző.
A heves harcok folytatódnak Kvadraty, Samolet és Vodokanal térségében. Az esti órákban az orosz csapatok fokozták a tüzérségi és légicsapások intenzitását. Aktív csaták zajlanak Korsunsky, Ivan Ivkin, Geologists és Grigory Skovoroda utcáin.
Razdolovka-Vasyukovka-Veseloe vonal - a szembejövő és a helyzeti harcok folytatódnak. A heves harcok sem csitulnak Bahmut délnyugati peremén.
Ivanovszkij térségében most a legnehezebb a helyzet az egész Bahmut-irányban. "Wagner" úgy döntött, hogy sürgősen "lezárja" a város környezetével kapcsolatos kérdéseket.
Sobacsevka térségében mindkét oldalon minimális változások vannak a szürke zónában. A helyzeti utcai harcok nem szűnnek meg.
Источник: https://rusvesna.su/news/1679567808

Az Ukrán Fegyveres Erők összetört járművei a Bahmut melletti átkelőnél (VIDEO)​

Friss felvételek Artyomovszk (Bahmut) közelében: az ukrán fegyveres erők nagyszámú törött járműve gyűlt össze az átkelőnél.
A felvételen látható az út Khromovo faluból Bakhmutba.
Magát a hidat korábban felrobbantották, de hadimérnökök átkeltek.
A "Vushniki" a terepjárókat és a pickupokat részesíti előnyben a szállításhoz, amelyeket tüzérségünk tüze aktívan elpusztít.
Источник: https://rusvesna.su/news/1679565769

Honvédelmi Minisztérium: A Szojuz katonai műholdat állított pályára (+VIDEO)​

Március 23-án, csütörtökön 09:40-kor az Arhangelszk régióbeli Plesetsk kozmodromból az Aerospace Forces űrhaderőinek harci csapatai egy űrrepülőgéppel felbocsátották a Szojuz-2.1a közepes kategóriájú hordozórakétát a légiközlekedési eszközökkel. Az orosz védelmi minisztérium” – tájékoztatott a Honvédelmi Minisztérium.

FRISSÍTVE​

13:25. A katonai minisztérium tisztázta, hogy a becsült időpontban az űrhajót a célpályára bocsátották, és elfogadták az Aerospace Forces űrhaderőinek földi létesítményei feletti irányításra.
A Cosmos-2567 sorozatszámot kapott űrhajó fedélzeti rendszerei megfelelően működnek.
Источник: https://rusvesna.su/news/1679563481

Az ukrán fegyveres erők parancsnoksága ellentámadást hirdetett Bahmut közelében​

Alekszandr Szirszkij Ukrán Fegyveres Erők szárazföldi erőinek parancsnoka közölte, hogy az ukrán hadsereg ellentámadást kíván indítani Bahmut (Artyomovszk) közelében.
„Oroszország fő erői ebben az irányban a PMC Wagner képviselői. Semmit sem kímélve jelentős erejüket veszítik és kifogynak a gőzükből. Hamarosan élni fogunk ezzel a lehetőséggel, ahogy egykor Kijev, Harkov, Balakleya és Kupjanszk közelében tettük – nyilatkozik Szirszkij hangosan.
Nyilvánvaló, hogy az ellenség erőteljes offenzívára készül, de hogy mi áll az ilyen kijelentések hátterében - a Bahmutra szegezett ukránok felvidításának vágya vagy az orosz félretájékoztatás - az később derül ki.
Источник: https://rusvesna.su/news/1679559239
 

SpazzMaticus

Well-Known Member
2018. július 24.
117
579
93
elhagyott hk volt, egyik lánca biztosan oda, ha ilyet ki lehet hozni akkor kár megsemmisíteni, ha inkább az ellenségnek van esélye a mentésre akkor jogos.

Már ezt is bevetették okozott némi retinakárosodást....
Valamint a vadiúj légvédelmüket IS!
@Lando "Nyílván és objektíven is jobb a T-55, mint a Leo-1.
Ez kétségtelen."
Löveg tekintetében pariban vannak.
Páncélzatban a T55 lekörözi a Leo-1est
Tűzvezetőrendszere a Leonak jobb, az utolsó változatok már megkapták a Leo2 rendszerét.
Viszont kötve hiszem, hogy az 55ösöket klasszikus harckocsi feladatkörben tervezik alkalmazni.
"A Magyar kormány most szerel/szerelt le egy rakás tapasztalt katonát. Ezek mind hivatalosan jelentkezhetnek védeni Európát a Nagyorosz terjeszkedéstől."
HT-állományt szerelték le, azokkal nem sokra mennének a hoholok, de eleve eszük ágában sincs odamenni.
"Mielőtt ezt a háborút elveszítjük évekig tudjuk köldeni az utánpótlást. Évekig."
kik? én úgy tudom momentán a lőszer is problémás, harcjárműből meg összeígértek vagy 200-at, de mint kiderült az sem holnapra ér oda. mindeközben az oroszok már évi 1500 darab tankot gyártanak... (A KMW meg 50-et SE)
A budapesti memorandumot 2014-re már rég megszegték az amcsik, de ezen felül az Sem jogosította fel banderisztánt arra, hogy a kisebbségeit aprítsa...
"Oroszország 1500 páncélost akar gyártani idén, hogy az ukrajnai harctérre küldhesse őket" – mondta Dmitrij Medvegyev, Oroszország Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese, volt államfő és miniszterelnök egy csütörtökön közzétett interjúban.

Medvegyev azt is hangsúlyozta, hogy :

"Oroszország hasonló vagy jobb fegyverekkel rendelkezik, mint a Nyugat, a fő feladat inkább a szükséges mennyiség előállítása."

AMIT AZUTÁN A TISZTSÉGVISELŐ MAGA TÖLTÖTT FEL A SAJÁT TELEGRAM CSATORNÁJÁRA...

Hát ez aztán a releváns és valós gazdasági terv, és információ maga, egyenesen a legmegbízhatóbb forrásból.

És ha ezt medvegyev elvtárs megmondta, akkor ez így is lesz.

( Mondjuk mondott úgy egy éve ezer armatát is, azt valahogy azota nem láttuk, csak szegény papajoe kollega várja őket itt azóta is, akkoriban ezt nyomta büszkén minden második hozzászólásában, de ne hasogassuk itt a szőrszálat kérem, ezt az 1500 tankot mostantól kezdve itt a fórumon tényként fogja mindenki kezelni. )

Szegény nyugati hadiipar meg persze "a végét járja", úgy hogy még be sem indult egyébként...

És ezt ti itt halál komolyan be is veszitek.

Fenomenális.
 
K

kamm

Guest

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Nem értem, hogy miért óriási siker az, hogy van 35 000 letárolt karckocsi. Lehet neki 50 000 letárolt tankja is, jelenlegi állás szerint nincs jelentősége, hiszen a háborút nem nyerték meg, az orosz haderő teljesítménye kritikán aluli. Ha nem lenne a Wagner, akkor hol tartanának? Még Bahmut sem esett el.

Az oryx mbt számlálója 1871 db-on áll. Ha előkerül a T-55, akkor lehet mégiscsak van benne valami igazságtartalom. Tudom neked ez nem jelent semmit, mert nem egyezik a vallásoddal, de jobb helyzetértékelés nincs a veszteségek felmérésére.

Még egy idézet magamtól, 2022. február 26.:

Vagy te nem örülsz annak, hogy képesek vagyunk megvédeni magunkat?
Meddig? Két hétig, amíg el nem fogy a lőszer?

Az ukránoknak adott/ígért M-55S és Leo-1 miatt nem ment a sapitozás. Már kitárgyaltuk, hogy a nincs harckocsinál az elavult harckocsi is jobb. Egyenlőre a hoholok kuncsorognak harckocsikért. Az orosz 1500-1800 harckocsival rendelkezik a hadszintéren, az ukrik jó ha a felével. Amúgy tök mindegy mi van az oryxon, mert az ukrán oldal veszteségei sokkal magasabbak. Decemberben Dacenko ukrán katonai szakértő 800-1000 darabra tette az ukrán harckocsi veszteséget, az oryx meg a felénél járt

Lancet vs M-777
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 425
12 081
113
"Oroszország 1500 páncélost akar gyártani idén, hogy az ukrajnai harctérre küldhesse őket" – mondta Dmitrij Medvegyev, Oroszország Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese, volt államfő és miniszterelnök egy csütörtökön közzétett interjúban.

Medvegyev azt is hangsúlyozta, hogy :

"Oroszország hasonló vagy jobb fegyverekkel rendelkezik, mint a Nyugat, a fő feladat inkább a szükséges mennyiség előállítása."

AMIT AZUTÁN A TISZTSÉGVISELŐ MAGA TÖLTÖTT FEL A SAJÁT TELEGRAM CSATORNÁJÁRA...

Hát ez aztán a releváns és valós gazdasági terv, és információ maga, egyenesen a legmegbízhatóbb forrásból.

És ha ezt medvegyev elvtárs megmondta, akkor ez így is lesz.

( Mondjuk mondott úgy egy éve ezer armatát is, azt valahogy azota nem láttuk, csak szegény papajoe kollega várja őket itt azóta is, akkoriban ezt nyomta büszkén minden második hozzászólásában, de ne hasogassuk itt a szőrszálat kérem, ezt az 1500 tankot mostantól kezdve itt a fórumon tényként fogja mindenki kezelni. )

Szegény nyugati hadiipar meg persze "a végét járja", úgy hogy még be sem indult egyébként...

És ezt ti itt halál komolyan be is veszitek.

Fenomenális.

De azért azt elmondhatjuk, hogy az armata előrébb tart a harctéri használatban, mint az m1a2.. ja bocs, az nem is lesz, az m1a1.. vagy éppeb az a6os leopard 2, ha abból sikerült párat odagurítani.

Nem értem nektek miért fájna akár a t55 is. Nato ellen ez is elég nem is értem miért nem ezzel kezdtek, többet ér mint pár m113 koszlott fémhulladék. Nem tudják Joek úgy hordani a frontra ezelet a fémhulladékokat, mint ahogy fogynak a napokban.
Persze tudom... mind orosz veszteség. Írjátok a bűvös számot.
Nem lehetne, hogy ma tartsuk meg a jubileumi 2000. Oryx veszteségnapot? Úgyis mindegy mikor van, ti is tudjátok, hogy propagandaszámok csak.. akkor tartsuk meg most.
Örömére megiszok egy sört. Mire várunk?



Szaudarábia és Szíria

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 293
44 899
113

Az AFU hatalmas embertartalékot és NATO-felszerelést készített elő egy ellentámadáshoz Bahmut - Prigozhin közelében (VIDEO)​

A Wagner-csoport alapítója, Jevgenyij Prigozsin elmondta, hogy az ukrán fegyveres erők 80 000 fegyverest összpontosítottak Bahmut (Artemovszk) környékén.
Prigozhin megjegyzését sajtószolgálata tette közzé.
Ezenkívül a PMC alapítója szerint az ukrán fegyveres erők mintegy 200 000 tartalékos személyt képeztek ki, és nagyszámú NATO-felszerelést kapott a Bahmut melletti ellentámadáshoz.
Источник: https://rusvesna.su/news/1679577711
 

SpazzMaticus

Well-Known Member
2018. július 24.
117
579
93
De azért azt elmondhatjuk, hogy az armata előrébb tart a harctéri használatban, mint az m1a2.. ja bocs, az nem is lesz, az m1a1.. vagy éppeb az a6os leopard 2, ha abból sikerült párat odagurítani.

Nem értem nektek miért fájna akár a t55 is. Nato ellen ez is elég nem is értem miért nem ezzel kezdtek, többet ér mint pár m113 koszlott fémhulladék. Nem tudják Joek úgy hordani a frontra ezelet a fémhulladékokat, mint ahogy fogynak a napokban.
Persze tudom... mind orosz veszteség. Írjátok a bűvös számot.
Nem lehetne, hogy ma tartsuk meg a jubileumi 2000. Oryx veszteségnapot? Úgyis mindegy mikor van, ti is tudjátok, hogy propagandaszámok csak.. akkor tartsuk meg most.
Örömére megiszok egy sört. Mire várunk?



Szaudarábia és Szíria

EJha...ez aztán a "riposzt"...
Az elejét nem is értem miért nekem küldöd, kinek, mi "fáj"? Írtam ide én bármilyen posztot akárki veszteségeiről, vagy hogy ki mit vet be, hol tart a fejleszésben ? Hol ? Mikor ?
Nem erről irtam. Mellébeszélsz.

A második felét meg ha jól értem az a "indokod" hogy medvegyev legalább eddig nem hazudott akkorákat mint a másik oldal ???

Tehát akkor amit mondott az neked is teljesen nyílvánvaló hogy egyébként nem igaz ?

Neb@ssz már fel, hogy az oroszok is hazudnak esetleg...XD

Ez új információ itt ezen a fórumon.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 961
113
Az oroszok mikorra lesznek képesek ősszeszedni magukat hogy végre bevigyék a pontot az I re. A szakadár vezetőnek abban igaza volt hogy 2014 ben órásit hibázot Putyin. Igen lettek volna szankciók de idővel átléptek volna rajtuk. A nyugat se volt felkészülve ekkora konfliktusra. A hiénák még az előző projekteiken ügyködtek.
2014-ben bedőltek volna pár hét alatt.
Teljesen EU-tól függtek, Kína sem állt készen, Afrika még nyugati függésben volt, jó eséllyel India is szankciózott volna amerikai nyomásra...
Kellett ez a 8 év, hogy felkészüljenek katonailag és főleg politikailag.
Az is sokat elmond, hogy az orosz lőszergyártás 2015-ben felpörgött, 7 éve ömlik a hadianyag a raktárakba, egy hosszú és kegyetlen háborúra készültek végig ukrajnában.
És még a 70-es évekbeli tüzérségi lőszereknél tartanak, mire ennek vége lehet csak 2000 utániak lesznek a raktárban, de abból rengeteg.


Ebben a háborúban az oroszok régóta nem alkalmaznak klasszikus harckocsi feladatkörben semmit. Tank-tank párbaj is kevés volt.
Mi a klasszikus harckocsi feladatkör?
A tankcsatáiról híres 2. világháborúban a nyugati fronton a bevetések 5%-a, keleti fronton 7%-a volt ellenséges harckocsik ellen. Még a jagdtiger-ek legnagyobb számban történő bevetése is indirekt tüzérségként volt...


Gyűlik a cucc.


Lukashenko:

"If the UK delivers shells with depleted uranium to Ukraine, then Russia delivers shells with real uranium to Belarus! If these British shells made out of uranium explode at Russian army positions, our answer will be horrible for the entire planet. I can guarantee you that Russia has a lot of other things, not only uranium."
"The main problem of entire Europe and Russia is Poland. Everything is about Poland, not really Ukraine, Ukraine is just a tool. Poland is the only USA's proxy in Europe, nobody else. When Germans and other Europeans hear word "Poland", they are shaking out of anger. They all want to have good relations with Russia and Belarus and the only obstacle is Poland - a proxy of the USA. Putin himself agrees on this theory that it is all about Poland, Poland is behind everything, because only Poland is a proxy of the USA, in entire Europe, only Poland, "hyena of Europe", Ukrainians are just 'our dumb brothers', we can forgive them a lot, but the center of evil is Poland, Poland, Poland, Poland."



Úgy látszik ukránok minden szir-szar nyugatu plecsnit összevásárolnak,
lm0gTmV.jpg



EU-ban kezd beütni a háborús kifáradás, pedig elvileg béke van, bolgárok és a csehek is inognak miután Szijjártó azt mondta lófaxt az ukránoknak.
px47dLO.jpg
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 512
15 735
113
Hát a foszfátbányából.
The radioactive content of the fertilizers varies considerably and depends both on their concentrations in the parent mineral and on the fertilizer production process.[85][92] Uranium-238 concentrations can range from 7 to 100 pCi/g (picocuries per gram) in phosphate rock[93] and from 1 to 67 pCi/g in phosphate fertilizers.[94][95][96]
Nem tudom hol van ez így. Az általam ismert előállítása (apatitból, foszforit, - mindkettő üledékes rétegben van /homok, mészkő...urán meg ott nemigen van/ szennyvíziszap, stb.) során köze nincs nehézfémekhez. Ez eu szerte így van, de ha gondolod, rámérek egy Geiger-M számlálóval, hátha én tévedek.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
"Oroszország 1500 páncélost akar gyártani idén, hogy az ukrajnai harctérre küldhesse őket" – mondta Dmitrij Medvegyev, Oroszország Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese, volt államfő és miniszterelnök egy csütörtökön közzétett interjúban.

Medvegyev azt is hangsúlyozta, hogy :

"Oroszország hasonló vagy jobb fegyverekkel rendelkezik, mint a Nyugat, a fő feladat inkább a szükséges mennyiség előállítása."

AMIT AZUTÁN A TISZTSÉGVISELŐ MAGA TÖLTÖTT FEL A SAJÁT TELEGRAM CSATORNÁJÁRA...

Hát ez aztán a releváns és valós gazdasági terv, és információ maga, egyenesen a legmegbízhatóbb forrásból.

És ha ezt medvegyev elvtárs megmondta, akkor ez így is lesz.

( Mondjuk mondott úgy egy éve ezer armatát is, azt valahogy azota nem láttuk, csak szegény papajoe kollega várja őket itt azóta is, akkoriban ezt nyomta büszkén minden második hozzászólásában, de ne hasogassuk itt a szőrszálat kérem, ezt az 1500 tankot mostantól kezdve itt a fórumon tényként fogja mindenki kezelni. )

Szegény nyugati hadiipar meg persze "a végét járja", úgy hogy még be sem indult egyébként...

És ezt ti itt halál komolyan be is veszitek.

Fenomenális.
Mi a gondod azzal hogy a ruszkik 1500 páncélost akarnak gyártani? Pár éve alacsony ütemben is legyártottak 600 darab harckocsit, az SZVO kezdete óta pedig több műszakban folyamatosan dolgoznak a gyáraik, plusz embereket vettek/vesznek fel... Náluk van kapacitás és van nyersanyag is.
A KMW évek óta havi pár darabos ütemben gyártja a Leopardokat és a kapacitásuk le van kötve 2-3 évre előre. ÉS! ők importálják a nyersanyagot, importálják az energiahordozókat és ha bővíteni akarnak, akkor gyakorlatilag új szerelősorokat kell felállítaniuk, mindezt úgy hogy mind a nyersanyag, mind az energiaárak a sokszorosai annak ami mellett anno leépíttették a kapacitásaikat. Itt is volt hír hogy a Thyssen-Krupp is épp eladósorba került, szerinted miért?
A KMW fénykorában maximum párszáz darab tankot tudott gyártani évente és az is volt már vagy 30-40 éve...
Egyszerűen képtelenek vagytok felfogni, hogy (legalábbis én) nem arról beszélek/ünk, hogy a francia vagy éppen a német ipar szar és nem lenne képes nagyobb mennyiséget termelni, hanem arról hogy ők a 90-es évektől a globalizmus jegyében kiszervezték a nehéziparukat és leépítették a hadiipar nagy részét , márpedig annak a legalább részleges helyreállítása is évek kérdése, nem beszélve arról, hogy a jelenlegi energia és nyersanyagárak mellett ez milyen költség...
Mindeközben Oroszországban a régi rendszer még ha kis renoválásra szorul is, de még mindig áll és működőképes.
Úgy, ahogy az anno nálunk is volt, a Digép , a FÉG stb... mindenkinek megvolt a "civil" melója, és mellette életben tartották a haditermelési képességet.
És most mit látsz nyugateurópában? Hiány van az acélból, robbanóanyagból stb... És tudod miből gyártják a legtöbb robbanóanyagot? GÁZBÓL... Honnan jött korábban az acél? a hoholoktól meg a ruszkiktól... Hát most majd lehet hozatni a vasércet, kokszot és egyebeket Délamerikából, meg Ázsiából hajón. Persze hogy lehet, csak éppen jóval drágább és nehézkesebb. lehet mondani, hogy a ruszki acél nem olyan mint a Krupp vagy épp az elektronika nem olyan jó mint a nyugati, de az van és lesz is folyamatosan nagy mennyiségben...
Ez nem a Red Alert, hogy bányászod a pénzt és lesz minden...