[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Jobb alul látszik, hogy a "Tankiszti JuVO" azaz a Déli Katonai Körzet harckocsizói TG csatorna az eredeti forrás. Ők Marjinka környékét emlegetnek, de a vegetáció alapján nagyon gyanús, hogy valamelyik korábbi nyár végi-kora őszi hadgyakorlaton készült a kép. Plusz azért sem stimmel, mert csak az elmúlt héten végig vagy esett vagy be volt borulva és hát ennek a nyomait nemigen látni. Cserébe se TinEye, sem Google, sem Yandex nem ismerte fel a képet a visszakereséssel


Anton drága kissé félreértette a dolgokat, mert a jogszabályváltozás és a Goszuszlug használata pont a szeptemberi mozgósítás gixereire adott válasz. Esetek nagy többségében még papír alapon ment az adminisztráció és amiatt azért voltak rendesen fals meg rossz esetek, plusz hát frissíteni is macerásabb. Igazából az a lényege, hogy az egész hadkiegészítés témakört digitalizálják, amit már amúgy évekkel ezelőtt meg kellett volna tenni
Antonka szeret úgy félreérteni dolgokat, hogy az az ő elképzeléseinek feleljen meg :)
https://t.me/IntelRepublic/18484
A Wagner harcosai húsvéti jókívánságokkal halmozzák el Artyomovszkban a kijevi junta fegyvereseit.
M-109 egy Lancettel való találkozás után
Bahmut felé félúton...
Bradley....
A belgorodi hőerőművet dróntámadás érte
olasz segély M-109esek banderisztánban
 
W

Wilson

Guest
A switchblade wunderwaffe is gyorsan eltűnt, mi lehet az oka?
Szerintem szerintem drága és mivel hatótávban erősen korlátozott eszköz, így egy olyan területi kiterjedésű konfliktusban mint ez, nem igazán rúg labdába. Ami ellen itt használható lenne, arra sokkal olcsóbb egy megmókolt DJI drónnal gránátot hajigálni
A Switchblade 300-t kapták az ukrik és még most is használják a 300-t, de az amcsik az ukrajnai harci tapasztalatok alapján tovább fejlesztették, a
február 20-án bejelentett amerikai fegyver csomagban újabb 700 darab Switchblade drónt kapnak az ukrik.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 858
81 396
113
Belgorodi villanyerőmü

@Robur
Már felfogtad miért törölték az ukrán határhoz közeli nagyvárosokban a május 9. parádét?!

---------------
Miért nem az erdőben mentek az ukrán tüzérség hatótávolságán belül?
Mert éjszaka mentek. A pk a hibás, aki nem mérlegelte, hogy az ukránoknak éjjellátó UAC-ket is adtak.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 960
21 784
113
Florian Geyer? Maria Terezia? Joachim Ruhmor! August Zehender! A két ss hadtestnek ők voltak a parancsnokai! Mind a ketten Budapesten haltak meg, a kitörés során.

Tevedsz ezzel kapcsolatban. Mind a ketto amit irtal hadosztaly volt es nem hadtest. A ket Brigadefuhrer pedig ennek a ket hadosztaly annak a parancsnoka. Faradj at talan a masodik vilaghaborus topicba, ahol ez a beszelgetes folytatodott.
 
  • Tetszik
Reactions: Flamand and vata

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 305
113
Belgorodi villanyerőmü

@Robur
Már felfogtad miért törölték az ukrán határhoz közeli nagyvárosokban a május 9. parádét?!

---------------
Miért nem az erdőben mentek az ukrán tüzérség hatótávolságán belül?
Mert éjszaka mentek. A pk a hibás, aki nem mérlegelte, hogy az ukránoknak éjjellátó UAC-ket is adtak.
Gondolom arra célzol, hogy támadástól tartanak.
 
T

Törölt tag 1711

Guest

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 618
77 529
113
Ez igen. Még rendesen ki se vágták a képet, csak leszedték a sarkairól az orosz jelzéseket. ~3 hete raktam be a videót amiből kivágták, ukrán mobikok voltak. Szomorú ha katonáinkat ilyen hitvány propagandával etetik.
A kérdés akkor is adott, miért nem az erdőben mentek az (akkor) orosz tüzérség lőtávolságán belül?
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 067
10 216
113
Sőt már a Kína is gyártja, nem sok idő az orosz cikkszámot meg feliratokat ráütni.

Ukránoknak átadott fegyverekből rengeteg a selejt, még az elvileg legjobb állapotban levő Leopard 1-esek is lerohadnak 2-3 nap alatt.
Alkatrész, karbantartószemélyzet 0.
A volt szovjet technika még rosszabb állapotban van.
Bulgár aknavető lövedéknél minden lövés után ellenőrizni kell kirepült-e, mert szeret bent ragadni.
Cseh RPG-7-es meg levitte 2 ukrán kiskatona fejét első alkalmazáskor, kukázták is az ukránok.
Szlovák Mig-29-eseket sztem itt nem kell senkinek bemutatni...
Na. És ezt a tök szar ukran sereget nem tudják legyalulni az oroszok 14honapja. :)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 405
46 031
113

Az ukrán fegyveres erők arra készülnek, hogy harcba dobjanak egy 80 000 fős fegyveres csoportot, hogy feloldják Bahmut blokkolását​

Ezt a Wagner-csoport képviselője jelentette be az esti összefoglalóban.

Az ellenség a PMC felelősségi zónájában egy 80 000 fős fegyveresből álló csoportot koncentrált. Az ukrán fegyveres erők intézkedéseket hoznak csapásmérő csoportok létrehozására, hogy oldalcsapásokat hajtsanak végre Szeverszk, Popasznaja irányába.
Szintén a második oldaltámadást tervezik Konsztantyinovka és Debalcevo városok irányába, Konstantinovka, Toretsk, Dyleevka térségében. Bakhmut északról való kiszabadítására egy csoportosulás a Ray-Aleksandrovka, Malinovka és Slavyansk körzetekben összpontosul.
És a délről való kiszabadításhoz a kerületekben - Konstantinovka, Predtechino, Nikolaevka.
Továbbá az Ukrán Fegyveres Erők tüzérségi csoportjának felépítése mind szovjet mintákból (2A65, 2C7), mind nyugati 155 mm-es tüzérségi rendszerekből, mint például M777, Paladin és Krab önjáró ágyúk, Panzer 2000, HIMARS MLRS stb áll.
A súlyos veszteségek miatt az Ukrán Fegyveres Erők parancsnoksága azt tervezte, hogy a 93. Ombre egységeit a 60. Omb különítményeire cseréli, azonban a PMC-k támadó hadműveleteinek nagy aktivitása miatt a 93. dandár állománya tovább folytatta a 60. dandár érkező egységeivel együtt az élvonalbeli feladatok ellátását.
A napi 400 katona vesztesége miatt az Ukrán Fegyveres Erők parancsnoksága továbbra is átszállítja a megalakult területvédelmi zászlóaljakat az ország mélyéről.
Érdemes megjegyezni, hogy az ukrán fegyveres erők artemovszki taktikai állománya nem tapasztal fegyver- és lőszerhiányt.
A PMC "Wagner" folytatja az ukrán fegyveres erők támadását és megsemmisítését a város nyugati kerületeiben, kiütve az ellenséget pozícióikból.
Источник: https://rusvesna.su/news/1681684524

Lavrov latin-amerikai körútra ment​

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter latin-amerikai útra ment, melynek során Brazíliába, Venezuelába, Nicaraguába és Kubába látogat – közölte a Külügyminisztérium.
A túra április 17-től 21-ig tart. A Külügyminisztérium már április 16-án délután közzétett a Telegram csatornáján egy videót Lavrov gépéről, ahol húsvéti süteménnyel és húsvéti tojással kedveskedett az őt kísérő újságíróknak.
A külügyminisztérium Latin-Amerikát Oroszországbarát térségnek nevezte, ahol a többpólusú világ egyik központja formálódik, amellyel Moszkva minden külső diktátum nélkül konstruktívan kíván együttműködni.
Источник: https://rusvesna.su/news/1681683902

A legtöbb nyugati cég továbbra is Oroszországban működik - Washington Post​

Annak ellenére, hogy az ukrán konfliktus kirobbanása után ígéretet tettek Oroszország elhagyására, a legtöbb nyugati cég továbbra is az országban marad, és továbbra is működik – írja Robin Dixon újságíró a The Washington Post cikkében.
Elmondása szerint a svájci St. Gallen Egyetem kutatói azt találták, hogy 2022 novemberére az országban leányvállalatokkal rendelkező nyugati cégek kevesebb mint kilenc százaléka hagyta el Oroszországot.
Az országban maradó külföldi cégek erősen függnek a helyi vállalkozásoktól, és nem akarnak távozni az akcióból eredő anyagi veszteségek miatt – tette hozzá a szerző.
Источник: https://rusvesna.su/news/1681706235

Egy nagy katonai oszlop megy valahova a frontra..... Jó reggelt Oroszországból vagyunk⚡️