Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nézd meg a twitter fiókot.Ez fake, kamu videó, egészen biztos
Tiszta volt az ég emlékeim szerint, felhők nélkül.Nézd meg a twitter fiókot.
Miért lenne fake?
Kettőnek köze nincs egymáshoz... Tesla Q1 nem úgy alakult, ahogy a befektetők vartak meg egyébként is.Musk 12,6 milliárd dollárt veszít a Starship bukta után, a Tesla Q1 pénzügyi jelentése
![]()
Musk Loses $12.6Bln After Starship Failure, Tesla's Q1 Financial Report
S billionaire and entrepreneur Elon Musk has lost $12.6 billion, which accounts for 7% of his fortune, over the past 24 hours after the failure of the Starship spacecraft during its launch attempt and the publication of US electric car maker Tesla's Q1 financial report, the Bloomberg...sputnikglobe.com
Szerintem ez nagyon messziről lett filmezve. Ugye légtérzár, meg minden....Tiszta volt az ég emlékeim szerint, felhők nélkül.
Jogos.Szerintem ez nagyon messziről lett filmezve. Ugye légtérzár, meg minden....
Akkor nem látszott volna belőle semmi. Nem húz olyan széles "füstcsíkot" mint a felvételen. Szerintem.Szerintem ez nagyon messziről lett filmezve. Ugye légtérzár, meg minden....
Mi értelme lenne kamut csinálni ezzel kapcsolatban. Hogy valaki ebbe energiát tegyen bele? Lejáratni? Felmagasztalni?Akkor nem látszott volna belőle semmi. Nem húz olyan széles "füstcsíkot" mint a felvételen. Szerintem.
Ez pedig a jelek szerint kamu.Mi értelme lenne kamut csinálni ezzel kapcsolatban. Hogy valaki ebbe energiát tegyen bele? Lejáratni? Felmagasztalni?
Ez egy tök semleges videó. Minek csinálnának ilyet?
Ha sokan nézik, pénzt lehet vele keresni. Amúgy ha valaki ért hozzá, nem hiszem, hogy 2 heti munkájába kerül.Mi értelme lenne kamut csinálni ezzel kapcsolatban. Hogy valaki ebbe energiát tegyen bele? Lejáratni? Felmagasztalni?
Ez egy tök semleges videó. Minek csinálnának ilyet?
Az onboard kamerák képét ha megnézed, akkor látható a "füstképződés" is. (Akkor lehet látni, amikor elkezd befordulni a rakéta a pálya csúcsán)Ez pedig a jelek szerint kamu.
1. Felhőzet.
2. A füst inkább emlékezetét egy szilárd hajtóanyagú rakéta "vastag fehér csikjára" mint a Gázüzemű Starshipre.
Konkretan lentről belátni a hajtóművekbe, annyira nincs füst égéstermék!
![]()
3. A rakéta "útja" se ilyen volt.
Ne légy naiv, csak azért mert te nem látsz érdemi okot rá, hogy miért készítene valaki ilyen videót még nagyon is lehet kamu. Ne az indokok hiányát keresd, hanem a megfigyelhető árulkodó vizuális tènyeket.
Szénhidrogén tüzelőanyagú hajtóműveknél mindig van valamennyi koromképződés. A kerozinosoknál valamivel talán több, a metánosoknál meg inkább kevesebb. Egyedül a hidrogén tüzelőanyagúaknál nincs - és természetesen nem is lehet - semmiféle korom. Abból kell kiindulni, hogy hiába a tiszta, 100%-os oxigénes környezet, mégse tud 100%-ban minden metánmolekula részt venni az égésben, így szükségszerűen egy része megsül, kokszolódik, a szén koromként válik ki.Az onboard kamerák képét ha megnézed, akkor látható a "füstképződés" is. (Akkor lehet látni, amikor elkezd befordulni a rakéta a pálya csúcsán)
Csakhogy itt szerintem nem füstképződés van, hanem "kondenzcsík". Az meg nem közvetlen a fúvókáknál jelenik meg.
Amelyik képet te betetted, az egy teleobjektíves kép, amiből a kondenzáció helye nem látszik.
Ellenben a messziről készített videón nem látszik maga a kurv@nagy rakéta.
Az onboard kamerák képét ha megnézed, akkor látható a "füstképződés" is. (Akkor lehet látni, amikor elkezd befordulni a rakéta a pálya csúcsán)
Csakhogy itt szerintem nem füstképződés van, hanem "kondenzcsík". Az meg nem közvetlen a fúvókáknál jelenik meg.
Amelyik képet te betetted, az egy teleobjektíves kép, amiből a kondenzáció helye nem látszik.
Valóban van kondenzáció, de ha megfigyeled csak egy pontig. A felső légkörben szinte teljesen eltünik, és egy nyamvadt felhő sincs közel se távol.Az onboard kamerák képét ha megnézed, akkor látható a "füstképződés" is. (Akkor lehet látni, amikor elkezd befordulni a rakéta a pálya csúcsán)
Nézd meg a twitter fiókot.
Miért lenne fake?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..