[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 877
13 411
113
HOPP este 18-20 közt lesz közzétéve a hivatalos zászlófelvonás Artemovskból :) kíváncsi vok a fos-média, meddig hallgat, vagy a mandiner ma estére már visszaveszi e a várost...az tuti hogy a hohol média 2 hétig még tagad, aztán elbagatelizálják...
Május 20...Mariupol felszabadításának jeles napja URRAAAAAAA :p :p :hadonaszos: :hadonaszos: :hadonaszos: :hadonaszos: :hadonaszos:
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 101
13 515
113
HOPP este 18-20 közt lesz közzétéve a hivatalos zászlófelvonás Artemovskból :) kíváncsi vok a fos-média, meddig hallgat, vagy a mandiner ma estére már visszaveszi e a várost...az tuti hogy a hohol média 2 hétig még tagad, aztán elbagatelizálják...
Május 20...Mariupol felszabadításának jeles napja URRAAAAAAA :p :p :hadonaszos: :hadonaszos: :hadonaszos: :hadonaszos: :hadonaszos:

Nagyon gyorsan már el akarnak húzni onnan a Wagnerosok. :D

Mariupolnak amúgy más lesz a felszabadítási napja - csak szólok. :oops:

De ha már Mariupol - megvan hogy elméletileg mire lóhettek az ukránok, illetve mi volt a helikopterekben, amik néhágy órája a támadás elott voltak észleleve (és levideózva):


 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
pezsg-5.jpg


jelent-s-Putyinnak.jpg
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 391
45 903
113

Bakhmut "teljesen el van foglalva" - Prigogine (VIDEO)​

A Wagner PMC alapítója, Jevgenyij Prigozhin azt mondta, hogy ma 12 órakor „Bakhmutot teljesen elfoglalta”.

A Bahmut (Artemovszk) elfoglalására irányuló művelet 224 napig tartott.
„224 napon keresztül a srácok megrohamozták ezt a várost. Itt csak Wagner PMC-k voltak. Nem volt, ahogy Konasenkov mondta, a légideszant erők vagy bárki más, aki segíthetett volna rajtunk. Segítettünk magunkon. Nem csak az ukrán fegyveres erőkkel harcoltunk Bahmutban. Harcoltunk az orosz bürokráciával, amely küllőket rakott a kerekeinkbe. Ők Shoigu és Gerasimov, akik a háborút saját szórakozásukká változtatták. Szeszélyeik miatt ötször több srác halt meg, mint amennyit kellett volna” – mondta a PMC vezetője.
Prigozhin sajtószolgálata későbbre ígéri a részleteket.
„A zászlók felvonásáról készült teljes videó, az internet korlátozott lehetőségei miatt, 18:00 és 20:00 óra között lesz látható” – áll a sajtószolgálat távirati üzenetében.
Ukrajna még nem erősítette meg ezt az információt. Délelőtt azt jelentették, hogy az orosz erők már szinte az egész várost ellenőrzésük alatt tartották, kivéve a délnyugati külterületet, a repülőgép megsemmisült emlékművének környékét.
Источник: https://rusvesna.su/news/1684587257

Az ukrán védelmi minisztérium tagadja Bahmut elvesztését​

Az ukrán védelmi minisztérium cáfolja Jevgenyij Prigozsin kijelentését Bahmut (Artemovszk) elfoglalásáról.
"Ez nem igaz. Egységeink folytatják a harcot Bahmutban” – mondta Szergej Cherevaty, az Ukrán Fegyveres Erők Keleti Csoportjának szóvivője a Reutersnek.
Anna Malyar ukrán védelmi miniszter-helyettes szerint Ukrajna helyzete Bahmutban „kritikus”, de az ukrán fegyveres erők továbbra is számos létesítményt irányítanak.
„Súlyos csaták dúlnak Bahmutban. A helyzet kritikus. Ugyanakkor csapataink Szamolet térségében tartják a vonalat. Ma védőink bizonyos ipari és infrastrukturális létesítményeket irányítanak a térségben és a magánszektorban” – mondta Malyar.
Источник: https://rusvesna.su/news/1684591290

Május 25-től Wagner kivonja egységeit Bahmutból, pihenésre és átképzésre,

Ez idő alatt védelmi vonalakat hoznak létre, majd a várost átadják az orosz védelmi minisztériumnak. A PMC-k visszatérnek, amikor az Orosz Föderációnak segítségre van szüksége. - Prigozhin
Az Artyomovsky pezsgőgyár pezsgőjének diadalavatójaㅤ
Dicsőség Wagnernek⚡️⚡️⚡️
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 893
12 469
113

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 317
4 688
113
HOPP este 18-20 közt lesz közzétéve a hivatalos zászlófelvonás Artemovskból :) kíváncsi vok a fos-média, meddig hallgat, vagy a mandiner ma estére már visszaveszi e a várost...az tuti hogy a hohol média 2 hétig még tagad, aztán elbagatelizálják...
Május 20...Mariupol felszabadításának jeles napja URRAAAAAAA :p :p :hadonaszos: :hadonaszos: :hadonaszos: :hadonaszos: :hadonaszos:
Ráczbandi és cimborái majd valahogy csak kifejtik, hogy a stratégiailag jelentős (amikor azt hitték, hogy az oroszok soha nem fogják elfoglalni), majd stratégiailag teljesen jelentéktelen, aztán hosszú hónapok után ismét stratégiailag jelentőssé vált városka hogyan lesz ismét jelentéktelen most, hogy Ivánék minden várakozás ellenére elfoglalták. Jó, tudom, az ukránok szerint nem, de ők akkor is hazudnak, amikor kérdeznek. Ivánék sem az igazmondásukról híresek, de az ukránokhoz képest kifejezetten "igazmondó juhászok". (Igen, ez nem nagy kunszt.)
 

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
521
1 738
93
Kedves Wilson..... Nem olvasol híreket? Épp hogy az ukrán mezőgazdasági termékekre NINCS kereslet, mióta kiderült, hogy Ukrajna földje csak BÉRANYA volt az amerikai mammutok génmódosított, mindenféle tiltott szerrel kezelt mezőgazdasági termékeinek előállításának és az európai árak negyedéért árulták.
A KUTYÁNAK SEM KELL ingyen sem.... Azért ragadt Kelet-Európában, Van der Lejjebb asszony nagyobb dicsőségére...
No, ez konkrétan nem igaz. Most is folyik az ukrán gabona importja-reexportja (persze a magyar exportengedélyeztetési rendszer nehezíti), vagyis kereslet bőségesen lenne rá. Annyi igaz lehet hogy a mostani árualap már a maradék, vagyis rosszabb minőségű, de hogy kutyának sem kellene az hülyeség (Mo-n persze minden nagy felhasználó betárazott már, így itthon tényleg áll a piac, de a közel-keletre, É-Afrikába, a mediterrániumba mennek tovább a tételek)

Az meg főleg nem igaz hogy az ára negyede lett volna; kb 15-20%-os árelőnye volt a szállítás után, de tavaly pl. még ezzel versenyképes lett volna a magyar termény a termelési költségek alapján, csak akkor még mindenki arra számított 130K kukoricaárnál hogy még feljebb mennek az árak. Aztán meg nem.

A bejövő tételeket amúgy folyamatosan mintázták, akadt fent GMO-s és vegyszeres tétel, de nem ez volt az általános. Pl. a magyar gazdáktól felvásárolt kukoricában is megbukott nem egy határérték feletti aflatoxin szennyezéssel - pedig azokat keverték hogy higuljon a koncentráció.

Tudom hogy ez a téma nagyon messze van alapvetően a haditechnikától, ezért elnézést is hogy folytattam, de mindig felbosszant kissé amikor érzelmi alapon dobálózunk infókat, gerjesztve tovább a médiahisztit amit itt olyan sokan szapulnak - jogosan.

Az ukik mezőgazdasága eddig is leginkább a kiválló minőségű talajra és a magyar viszonylatban elképzelhetetlen méretgazdasáégosságra épült (minden más előny max, kiegészítette ezt), így szerintem továbbra is utálja mindenki aki akarja az ukikat (vagy bárki mást), szíve joga, meg biztos tettek is érte, de erről a minden szar ami ukrán vonalról szerintem érdemes leszállni.
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
535
2 473
93
japanese-soldier-with-flags-in-december-1937-detail-front-cover-of-pictorial-ba705c-640.jpg


BANZAI!!! BANZAI!!! BANZAI!!! :cool::cool::cool:

Most már mondhatom, hogy jól tippeltem a hétvégére! :)

A Bakhmuti "zsákot" szépen betömték! Most kell tovább nyomni őket ki Ivanivske-ból! Majd meg sem állni a csatorna vonaláig! :hadonaszos:

De a kérdés most komolyan mi következik? Ez amit írtam vagy jön uki részről a "nagy" ellentámadás? Ki mit gondol? Szeverszk esetleg? ;)

Más:
A szerkesztőknek szeretném javasolni ha már úgyis csak 2 óránként lehet hozzászólni a témához akkor nem lehetne megnövelni a hozzászólás szerkesztésének időpontját 5-ről mondjuk legalább 15-20 percre? Én jártam már úgy hogy pont lejárt az 5 perc mikor valamit módosítani szerettem volna. Előre is köszönöm a figyelmüket. :)
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 393
120 649
113
No, ez konkrétan nem igaz. Most is folyik az ukrán gabona importja-reexportja (persze a magyar exportengedélyeztetési rendszer nehezíti), vagyis kereslet bőségesen lenne rá. Annyi igaz lehet hogy a mostani árualap már a maradék, vagyis rosszabb minőségű, de hogy kutyának sem kellene az hülyeség (Mo-n persze minden nagy felhasználó betárazott már, így itthon tényleg áll a piac, de a közel-keletre, É-Afrikába, a mediterrániumba mennek tovább a tételek)

Az meg főleg nem igaz hogy az ára negyede lett volna; kb 15-20%-os árelőnye volt a szállítás után, de tavaly pl. még ezzel versenyképes lett volna a magyar termény a termelési költségek alapján, csak akkor még mindenki arra számított 130K kukoricaárnál hogy még feljebb mennek az árak. Aztán meg nem.

A bejövő tételeket amúgy folyamatosan mintázták, akadt fent GMO-s és vegyszeres tétel, de nem ez volt az általános. Pl. a magyar gazdáktól felvásárolt kukoricában is megbukott nem egy határérték feletti aflatoxin szennyezéssel - pedig azokat keverték hogy higuljon a koncentráció.

Tudom hogy ez a téma nagyon messze van alapvetően a haditechnikától, ezért elnézést is hogy folytattam, de mindig felbosszant kissé amikor érzelmi alapon dobálózunk infókat, gerjesztve tovább a médiahisztit amit itt olyan sokan szapulnak - jogosan.

Az ukik mezőgazdasága eddig is leginkább a kiválló minőségű talajra és a magyar viszonylatban elképzelhetetlen méretgazdasáégosságra épült (minden más előny max, kiegészítette ezt), így szerintem továbbra is utálja mindenki aki akarja az ukikat (vagy bárki mást), szíve joga, meg biztos tettek is érte, de erről a minden szar ami ukrán vonalról szerintem érdemes leszállni.
A tömegpszcihózis már csak ilyen...
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 518
15 008
113
Fél éve ukrán kenyeret eszel agyas. Mégpedig a qrwa szar és qrwa kevés magyar gabona feljavítására és kipótolására keverik össze.
Szóval.... A magyar gabona kevés, az tény. De nem szar és főleg nem az, amit írni tudtál....
A megszólításért pedig - ha maradt benned pici becsület - várom bocsánatkérésedet, itt nyilvánosan.
Te minősíted magad. Rajta.
No, ez konkrétan nem igaz. Most is folyik az ukrán gabona importja-reexportja (persze a magyar exportengedélyeztetési rendszer nehezíti), vagyis kereslet bőségesen lenne rá. Annyi igaz lehet hogy a mostani árualap már a maradék, vagyis rosszabb minőségű, de hogy kutyának sem kellene az hülyeség (Mo-n persze minden nagy felhasználó betárazott már, így itthon tényleg áll a piac, de a közel-keletre, É-Afrikába, a mediterrániumba mennek tovább a tételek)

Az meg főleg nem igaz hogy az ára negyede lett volna; kb 15-20%-os árelőnye volt a szállítás után, de tavaly pl. még ezzel versenyképes lett volna a magyar termény a termelési költségek alapján, csak akkor még mindenki arra számított 130K kukoricaárnál hogy még feljebb mennek az árak. Aztán meg nem.

A bejövő tételeket amúgy folyamatosan mintázták, akadt fent GMO-s és vegyszeres tétel, de nem ez volt az általános. Pl. a magyar gazdáktól felvásárolt kukoricában is megbukott nem egy határérték feletti aflatoxin szennyezéssel - pedig azokat keverték hogy higuljon a koncentráció.

Tudom hogy ez a téma nagyon messze van alapvetően a haditechnikától, ezért elnézést is hogy folytattam, de mindig felbosszant kissé amikor érzelmi alapon dobálózunk infókat, gerjesztve tovább a médiahisztit amit itt olyan sokan szapulnak - jogosan.

Az ukik mezőgazdasága eddig is leginkább a kiválló minőségű talajra és a magyar viszonylatban elképzelhetetlen méretgazdasáégosságra épült (minden más előny max, kiegészítette ezt), így szerintem továbbra is utálja mindenki aki akarja az ukikat (vagy bárki mást), szíve joga, meg biztos tettek is érte, de erről a minden szar ami ukrán vonalról szerintem érdemes leszállni.
Az ukrán talajról írottal nem vitatkozom, mert igaz. Viszont..... Az eredeti elképzelés az volt, hogy - mivel a tengeri út döcögős -, Kelet-Európán át megy a nyugati és déli kikötőkbe az áru. Mivel minőségi kifogások merültek fel, a nyugati tárolók NEM FOGADTÁK az ukrán gabonát. Idő közben az éhező Afrika és Közel-Kelet - az ukrán gabona legnagyobb piaca -, bevásárolt Dél-Amerikában. Így tényleg nem kell senkinek a Kelet-Európában tárolt gabona.
Kereslet tényleg lenne, ha jó minőségű lenne, vagy legalább közepes. De épp az Unió rendelkezései miatt nem piacképes....
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 049
113
Na akkor adások felcserélve, este érkezek Bahmuttal
Üdv : Majd ha legközelebb Oroszországban jársz majd mond már meg nekik hogy a 4 gen gépeikre célmegjelölőt tessenek már rakni mert siralmas amit művelnek másfél éve ! Köszönöm ! :DD
A háború elején leírtam hogy vastagon vágott parizeres kenyérrel fogom fogadni az oroszokat ha lejönnek a határig ! Nem sikerült !