A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 362
77 043
113
Stratégiai nyugalom úgy, hogy letolt gatyóban álldogálunk, és közelít egy irgalmatlan nagy sz@r zivatar.. Sebaj, ha beüt a baj, esetleg beint a nato is, akkor max meghívjuk a wagneréket, vagy Van der Bosch parancsnokot a vérebeivel.....
Arra is el lehet költeni a gdp x százalékát.. Kéz az arcon..
Ahhoz kell igazi nyugalom, hogy letolt gatyával álldogálj. Állig felfegyverkezve nem kunszt nyugodtnak lenni!
 

alter ego

Well-Known Member
2022. március 22.
517
1 448
93
Az elmúlt egy év arra is jó volt, hogy az oroszok felfedték a hogy ányosságokat, és elkezdhettek tenni ellene. Ráadásul annyi tapasztalatot szedhettek össze konvencionális hadviselésben, ami sorsdöntő lehet a jövőben.
A natonak az elmúlt egy évben sikerült elérnie, hogy elégesse a készletei java részét. Vajon milyen hiányosságokra derülne fény egy olyan konfliktusban, ahol a natonak nem tálibokat kell kergetnie?
A készleteit nem égette el. Érdemi mennyiségben csak régi szarokat adott Ukrajnának. Szerintem Oroszország a mostani állapotában még az EU-val sem bírna el, USA és a NATO resztli nélkül, nemhogy az egész NATOval.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 107
31 053
113
Kanyarodjunk vissza a topik eredeti tartalmához! Na mikor veszünk már valami szart? :rolleyes:
Igazábol ennek a rovatnek egyáltalán NEM erről kéne szólnia.Arrol a Honvédségi beszerzések rovat lenne az illetékességi topik.Itt a lehetséges doktrinákrol,hadszervezeti rendszerekről,stratégiákrol és taktikákrol kéne értekezni.És az ehez a témákhoz kapcsolódó lehetséges technikai szükségletekről,mint vonzatokrol.
Topik cime erről szol,nem arrol,hogy milen szart is vettünk.
 

efott1974

Well-Known Member
2022. március 11.
1 709
2 258
113
Tartalékolni nem 250 milliárdos full felesleges atlétikai stadionnal szoktak...!
Nos , ezt nekem írtad , mert ha már így meg lettem szólítva a következő a véleményem: tavaly berepült az a nyomorék drôn ami majdnem rápottyant Paksra , ebben a dologban hogy hasonló idegörlő dolog többet ne forduljon elő a kormány és azon belül a HM ügyesen titokban tartja hogy mit tett annak érdekében hogy ez soha többet ne forduljon elő- jelzem hogy itt a fórumon van egy Magyarország lêgvédelme topic : biztos vok benne hogy fent is olvassák!Jelzem pénz kell hozzá nagyon sok pénz!És még mielőtt feltennéd a kérdést hogy mi a fontosabbMagyarország légvédelme v. a stadion tudom hogy és-el nem kezdünk mondatot.Had ne én és talán ne itt mi válaszoljuk meg.......Lehetne sorolni hogy mennyire kellene még egy szd. Gripen , nem 4 ; a rakéta sorozatvetőről nem beszélve -mert ugye ilyen képesség nincsen a honvédségben jelenleg még önjáró lövegek is kellenének , Hódmezőt-Debrecent fel kellene szerelni.....- kurva sok pénz- , visszatérve a légvédelem , bár nem illik nyílatkozni más nevében de nem hiszem hogy itt bárki azt gondolja hogy rendben lenne!És igen ,, pénz , pénz , pénz ! Mégegyszer megkérdezem a stadionos kérdést nekem írtad...Azt hogy Varga miként tartalékol vagy sem , ő tudja csak.
 
  • Tetszik
Reactions: bel
W

Wilson

Guest

Benkő 2021 Január....

"A cél a kiszámítható életpálya és a hozzá tartozó versenyképes jövedelem biztosítása, a gondoskodás a munkavállalókról"

DJ Bobó 2023...

"Aki csatlakozik, az magabiztosságot, önbizalmat, bajtársakat, adrenalint fog találni a seregben! –"


Az "előrelépés" ténye megkérdőjelezhetetlen....
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 802
35 993
113
Benkő 2021 Január....

"A cél a kiszámítható életpálya és a hozzá tartozó versenyképes jövedelem biztosítása, a gondoskodás a munkavállalókról"

DJ Bobó 2023...

"Aki csatlakozik, az magabiztosságot, önbizalmat, bajtársakat, adrenalint fog találni a seregben! –"


Az "előrelépés" ténye megkérdőjelezhetetlen....
Akkor most már tényleg jöhetne valaki, aki olyat ajánl ami érdekli is a fiatalokat! :D