Plussz sport és korm.prop. = ~500 milliárdEzt magyarazom évek óta. Prioritások.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Plussz sport és korm.prop. = ~500 milliárdEzt magyarazom évek óta. Prioritások.
Azzal a fegyverzet is meglenne mind a ~40 gépre.Plussz sport és korm.prop. = ~500 milliárd
Plussz krisss kapna egy üveg Irish whiskey- t ! A seggverdesés mellé ezt is hangsúlyozuk ki.Azzal a fegyverzet is meglenne mind a ~40 gépre.
De ha másképpen veszed, akkor abbol az 1500 milliárdból $1.5-2B körül megállt volna egy szazad E mindennel, egy újabb hk szazad ($1B), a dán PULS és az ATMOS/HX3 rendelés duplája ($500M), és a David's Sling ($350M), mindegyik elég rakettaval.
Együtt.
Máris másképpen nézne ki a jövő, itt meg mindenki a seggét verdesne a földhöz örömében.
Illetve kellene +1 századhoz pilóta is. Erre az NKE-n a képzés megindult, de mivel jön+36 heli, úgy, hogy a régiek maradnak (tényleg nem kellene még oktató kishelit venni??), hirtelen sok új pilóta kell. +4 gép azért most megoldható, de +1szazadnyi pilóta valszeg csak a hazai L-39NG kiképzőgepek rendszerbe állítása után várható. Rohadt idegtépő és lassú, de ez van.1. a védelmi költségvetés 2 éve még fele sem volt a jövő évinek. Itt hatalmas ugrásokról van szó, ráadásul emellett a szárazföldi erők irgalmatlan alulfegyverzésén is dolgozni kell. Nyilván megvannak a lépések a Zrínyiben a korlátozott pénzügyi keret optimális kihasználására.
2. menet közben volt egy újratervezés szerintem. Korábban azt gondoltam, hogy a C/D+-ból be kell vásárolni további 2 századot, meg persze a jelenlegit is ugyan arra a szintre hozni, és felfegyverezni - de nyakig.
Most viszont már nem vagyok róla meggyőződve, hogy ez lesz a menetrend. Jó lehetett volna ez, ha nem pörögtek volna fel a fejlesztések. Szerintem a Gripen E ára is kicsit szelidült. Ráadásul ott a Boramae is, Amilyen tempóban dolgoznak a koreaiak, azt mondanám, hogy 2-3 éven belül IOC meglesz, 5 éven belül meg a FOC.
Így szerintem kicsit kinyíltak a lehetőségek. Azt mondanám, hogy egy IOC állapotban én már simán megrendelném a Boramae-t.
Szóval én ennek "újratervezésnek" az eredményeként látom azt, hogy csak +4 C/D-t rendeltünk, mintegy időhúzás gyanánt.
Addig meg inkább a szárazföld kap nagyobb prioritást.
1,5 ×- szeres feltöltésel számolj , mégha nem is lenne meg elsőre a hajózó állomány létszáma.Illetve kellene +1 századhoz pilóta is. Erre az NKE-n a képzés megindult, de mivel jön+36 heli, úgy, hogy a régiek maradnak (tényleg nem kellene még oktató kishelit venni??), hirtelen sok új pilóta kell. +4 gép azért most megoldható, de +1szazadnyi pilóta valszeg csak a hazai L-39NG kiképzőgepek rendszerbe állítása után várható. Rohadt idegtépő és lassú, de ez van.
Most a sportot megnézheted, mert a honvédelmi tárcán belül fut.Plussz sport és korm.prop. = ~500 milliárd
Dehogy ironizálokVegyétek már észre, hogy @fitom ironizal a penzhiannyal...![]()
mert mind a kettőt amerikai hajtómű hajtja.
De most tényleg, mibe kerülhet szerintetek két század modernizált Gripen beszerzése, fenntartása, kiszolgálása, felfegyverzése, két reptéren, hozamosabb ideig, a "nem kéne problémát okozni" állításon túl?
Akkor szerintetek miért nem történik mégse semmi?
Kormányzati döntés kéne a hm által kért források odaítéléséről semmi másról nincs szó.
Szociális juttatások,rezsicsökkentés, vodafone > haderőfejlesztés
Hiába adtak tűzoltásnak tavaly +200milliardot a honvédelmi alapon keresztül évközben, azt elvitte a szeptemberi béremelés, az egyéni felszerelések és a már megrendelt eszközök áremelkedése a rekordgyenge forint miatt.
Ő nem valami "gyík" inkább?Nem kell tovább erőlködni, agyalni: békabábú megmondja mit kell venni!
lehet - de egész jó videókat csinál...Ő nem valami "gyík" inkább?
Ezt a plusz 4 gripent készpénznek veszitek. Én úgy tudom, hogy csak egy ppt-ben volt benne, amit valaki kifotózott, de nem volt hivatalos bejelentés, vagy dátum. Rosszul tudom?Ahogy írtam is vannak opciók. Ráadásul úgy, hogy leírták, hogy az 1796Mrd hogy áll össze (hogy ebből 1310Mrd a Honvédelmi alap), így azért nagyjából a végösszeg stimmel.
Reménykedjünk benne, hogy ez tényleg el is lesz költve. Mindenesetre a majd 1800Mrd Forint az brutálisan sok a magyar viszonylatokhoz képest.
Ne feledjük idén, és főleg jövőre nagyon sok lesz az eddig berendelt tételek kifizetése (PZH, A7+, H225M, KC, Lynxek, török 4x4-ek, NASAMS és rakétái, +4 Gripen, lőszerek, mindenféle rakéta, drónok, stb. ), de még úgy is marad majd bőven elkölthető keret....
Jah. A honvédelmi miniszter ppt-jében érkezési idővel, pontos mennyiséggel...Ezt a plusz 4 gripent készpénznek veszitek. Én úgy tudom, hogy csak egy ppt-ben volt benne, amit valaki kifotózott, de nem volt hivatalos bejelentés, vagy dátum. Rosszul tudom?
+ Koller is bemondta egy rádióműsorban januárban, korábban meg Kilián egy előadáson.Jah. A honvédelmi miniszter ppt-jében érkezési idővel, pontos mennyiséggel...
Hogyne lenne leszerződve. Anélkül nem kezdenek hozzá a gyártáshoz/felkészítéshez.+ Koller is bemondta egy rádióműsorban januárban, korábban meg Kilián egy előadáson.
Talán még nincs leszerződve (a SAAB vezér szerint), de látva a jövőévi számokat, bele kell férjen +4 gép - pláne egy bérlet konstrukcióban.
A SAAB vezér mondta, hogy még nincs leszerződve, csak tárgyalnak. Asszem @Terminator hozta ezt az infót valami negyedésves SAAB-tájékoztatóból.Hogyne lenne leszerződve. Anélkül nem kezdenek hozzá a gyártáshoz/felkészítéshez.
Szerintem ő a további bővítésre értette....A SAAB vezér mondta, hogy még nincs leszerződve, csak tárgyalnak. Asszem @Terminator hozta ezt az infót valami negyedésves SAAB-tájékoztatóból.
Ki mondta hogy hozzákezdtek?![]()
Nem vitatom, hogy kell még 4 gép, de egyértelműen a SAAB részéről nem lett bejelentve hogy "igen, szállítunk +4 Gripen a magyar légierőnek. Ez is bizonyítja hogy faszagép a Gripen, vegyél te is Gripent, százat!"Szerintem ő a további bővítésre értette....
Ott meg van több opciónk is.
A +4 gép egyszerűen amiatt lesz szükséges, hogy nő a terhelés, és az öregedő gépekkel nem fogják bírni a tempót. Túl sok ez a feladat 14 gépre...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..