[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
Beteszek 3 képet ugyan arról az alakulatról (ezred):
Royal Scots Dragoon Guard
60f1c67efd257dd6c07c3ad9_regiment-structure-bsqdrn.jpg

0_grey-scots-marchingjpeg.jpg

60f6c44466651d567a71303e_regiment-reg-life-hero.jpg

Ne feledjük, Bobó angol nagykövet volt....
Értem, hogy mit mondasz, csak nem feltétlen értek vele egyet.
Ez még nem változtat azon, hogy lehet-e embert találni, vagy sem Bp-n.
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 236
3 624
113
Szerintem az élet adta alap felállásból kellene kiindúlni. A mai Magyarországon a jelenlegi hivatásos, szerződéses állománynál nem várható nagyobb (a tartalékos és területvédelmi erőkkel együtt sem) létszám növekedés. Nem csak a jelenlegi politikai és gazdasági környezetben, hanem a sorkatonaság eltörlése óta nem sikerült ezen a folyamaton javítani. Márpedig a mostani haderő sajnos elégtelen az ország védelemre max. NATO missziózásra, katasztrófa elhárításra...meg díszelgésre.
Vissza kell állítani a sorkatonai szolgálatot (ahogy a modern kori Magyarországon mindig is volt) a jelenlegi rendszer megtartása/módosítása mellett. 18 éves kortól (a lányokra ez nem vonatkozna ott max. önkéntesen lehetne vállalni) min. 6 hónap, de inkább több (az eltérő évszakokban történő harcászkodás begyakorlása miatt). A sikeresen felvételizőkre nem vonatkozna. Felsőoktatási tanulmányaikat követően azonban jelentkezniük kellene a hadkiegen ott eldöntik szükség van e rájuk. Tartalékosként min. 5 évente néhány hét szinten tartó képzés, ismerkedés az újabb technikával (természetesen erre az időre is illetmény járna). A cégeknek le kell nyelni a békát nem élhet vissza vele ha egy tartalékosnak mennie kell (esetleg kaphatna az államtól valami anyagi kompenzációt). A kiképzők a jelenlegi hivatásos és szerződéses állományból kerülnének ki.
A mindenkori kormánynak ebben az esetben nem kell olyanokkal foglalkozni, hogy kinek mi tetszik. Lenne mindig elegendő sorozott aktív, fiatal emberanyag ha támadás érné éppen az országot. Természetesen egészségügyi szűrés kell (aki kevésbé alkalmas mehetne civil szolgálatra). A leszerelő sorállomány hozadékaként a tartalékos erők száma is növekedne. A besorozott állományt már könnyebb lenne megdolgozni, hogy a sorkötelességet követően is seregnél maradjon mint hivatásos vagy szerződéses. Sok fiatal abban a korban még azt sem tudja mit akar kezdeni magával. A HM mint lehetséges munkáltató az első garantált elhelyezkedési lehetőség lenne az életében. Amennyiben ezzel nem élnek a sorkötelességet letudva egy valamilyen szinten rendbeszedett, fegyelmezett munkaerő kerülne ki a piacra (win-win) illetve egyéb rendvédelmi szervekhez.
Természetesen a romákat is besoroznám (már csak a növekvő számuk miatt is). Kiszakítva őket a "természetes közegükből", kicsit megnevelve, rendre szoktatva...valamilyen alap szintű munkaerő anyagot lehetne belőlük gyúrni a civil társadalom számára. Nekik is az előnyükre válna meg nekünk is mert hát együtt kell élni velük a minden napokban is. Az USA haderejében is mostanra már több a szines mint a fehér.
Ehhez természetesen fel kell újítani a korábban lerohasztott laktanyákat és katonai infrastruktúrát. Elegendő felszerelést kell beszerzni a sorállomány kiszolgálására. Emberségesen kell velük bánni nem az a cél, hogy megutálják a sereget a kiszabott idő végére. A Honvéd Kadét Programot folytatni kell.
Mindez akkor is meg fog történni, ha minden marad a régiben. Azt ugyanis, senki ne képzelje, hogy egy esetleges honvédő háború esetén a mindenkori magyar kormány nem fogja körbe hordozni a véres kardot és a jelenlegi 30e fős létszámú sereg segítségével vívja meg a védekező harcokat...Általános mozgósítást rendelnének el és besoroznának mindenkit aki él és mozog 18 és 50 között.
A jelenlegi haderőt oda vetnék az ellenséges elé, hogy tartsanak ki amíg mozgósítják a civil szférából berántott harcképes ember tömeget és esetleg jön valami szövetséges haderő. Max. az a helyzet állna elő, mint most Ukrajnában, hogy 6 vagy több hónapos kiképzés helyett 1-2 hét után már mehetsz is a frontra (Nem is fogod sokkal tovább élve húzni ott, mert ennyi idő alatt nem lehet rendesen kiképezni senkit sem).
Ezt lehetne megelőzni azzal, ha mindenki szagolna már puskaport korábban mint volt sorállományú katona.
Ráadásul egy állandóan aktív nagy állományú sereg (mégha sorállományú is lenne nagyobb részt) nagyobb elrettentő erőt is képviselne egy agresszor hatalom szemében...
Egyszerűen tisztázni kellene a jelenlegi magyar társadalom tagjainak fejében, hogy a honvédelem minden állampolgár kötelessége.
Ugyanúgy mint a ránk vonatkozó törvények betartása. Együtt kell élni azzal, hogy bármikor fejre állhat a világpolitika és időnként fegyverrel kell megvédeni az országot. Ez teljesen természetes dolog volt a rendszerváltásig/NATO-hoz való csatlakozásig.
Azóta viszont mintha valami varázs buborékban élnénk feladtuk az alapvető szuverenitásunkat garantáló nagy létszámú fegyveres honvédelmi erő jelenlétét....mert majd a NATO úgy is megvéd (úgy, hogy ráadásul a NATO veszélyesebbik azaz keleti határán vagyunk). A béke csak azt jelenti, hogy felkészülünk a következő háborúra...a háborúzás örök. Az emberi faj alapvető természetéhez tartozik.
Aki pedig abban bízik, hogy a NATO majd megvéd ha bármi komolyan rosszra fordul az csak álltatja magát. Megvédte már valamelyik tagját valaha is a NATO egy agresszorral szemben? Eddig nem került rá sor, nem tudjuk, hogy mi történne és hogyan. Az orosz-ukrán háború is rávilágított, hogy az európai országok megosztottak. Nincs elég lőszerük egy hosszabb háborúhoz. Illetve egy-két kivételtől eltekintve a hadseregeik is le vannak gatyásodva. Ráadásul mi van ha NATO-n belül tör ki valamilyen konfliktus lásd görög-török háború....
Szerintem k@rva nagy szerencsénk volt (az ukrán válságot megelőző nagyobb határmenti konfliktus), hogy a délszláv-válság idején még a sorállományú - de már NATO aspiráns - honvédség védte az országot. Most tekintsünk el attól, hogy mennyire volt bevethető vagy jól felszerelt, de már csak az akkori méreténél fogva is (legalább a déli határszakasz valamennyire védve volt) visszatartó erőt képviselt fosztogató vagy átsodródó fegyveres alakulatok megjelenésének. Mostanában megint nem túl rózsás a helyzet a déli határaink mellett. Annyi változott, hogy a haderőnk azóta számottevően lecsökkent. Nem is beszélve a folyamatosan erősödő migrációs nyomásról.
A jelenlegi haderőnek véleményem szerint még az itt lévő néhány ezer fős NATO kontingensel együtt is feladná a leckét, ha az oroszok. Esetleg egy széthulló Ukrajna esetén valami lator ukrán haderő megjelenne záhonynál...
A lényeg a lényeg...jelenleg a melyik ujjamba harapjak tényállás forog fenn. Az államnak nincs pénze se technikára se emberre amivel a sereget igazán erősíthetné...Viszont egyre kevesebb ember van a munkaerő piacon is mivel elöregedő társadalomban élünk.
Ettől függetlenül újabb és újabb válságok jelennek meg a határainknál. A külpolitikai helyzet pedig nem enyhül de inkább fokozódik. A mindenki ellen is szabadságharcot vívó jelenlegi kormányunk pedig szeretné ha fegyveresen is támogatva lenne a szuverenitásunk.
Röviden ha beüt a baj megszívjuk...Az egyetlen megoldás, ha a jelenlegi kormány abbahagyná a mellébeszélést és kész tények elé állítva a társadalmat visszaállítja a sorkatonaság intézményét (jobban mondva a jelenleg nullára befagyasztott számát feloldja). Természetesen nem azonnal hanem az előzetes feltételek teljesülése estén. Azaz ha már a haderő fejlesztés felgyorsításáról beszélünk minden pénzt, laktanya és egyéb katonai infrastruktúra gyors felújítására/megteremtésére költenék. Beleértve az alapvető baka felszerelés beszerzését is. Ehhez nem kell külföldi gyárakra várni el lehet kezdeni azonnal, még talán egy kis gazdaság élinkítő hatása is lenne.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 099
36 584
113
Mondjuk én tudok olyan amerikai hegyivadász alakulatról ahol csak a tisztek és az altisztek egy kis része beszél angolul... Ezért a vezényleti nyelv a spanyol....
Régebben volt (vagy még van is) olyan program az amcsiknál, hogy zöldkártya vagy állampolgárság járt annak, aki beáll a seregbe...
Legalábbis pár éve láttam egy riportot, hogy csomó latinónak bírgérték ezt aztán még sem kapták meg...
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 481
31 925
113
Régebben volt (vagy még van is) olyan program az amcsiknál, hogy zöldkártya vagy állampolgárság járt annak, aki beáll a seregbe...
Legalábbis pár éve láttam egy riportot, hogy csomó latinónak bírgérték ezt aztán még sem kapták meg...
Tengerészgyalogságba lehet igy beállni,és le kell szolgálni jó minősitessel egy megszabott időt.
De ez igy van a francikánl és a spanyoloknál is az idegenlégióikban szolgálókkal is.
 
  • Tetszik
Reactions: Aladeen

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 099
36 584
113
Ha a katonák elé értelmes célokat tűzünk ki, akkor látszik rajtuk, hogy igazán elkötelezettek és magas szinten hajtják végre feladataikat. - Böröndi Gábor

 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 937
15 589
113
K

kamm

Guest
Úgy tűnik még van hova fejlődni humánpolitikában és emberségben.

Újságírásban is:

‘A belső vizsgálatot követően ismét a szexuális zaklatással vádolt parancsnoka alá helyezték.’


Ja, ex eleg egyertelmuen a legprimitivebb dafke eljaras volt, ugyanoda visszatenni.

AZ a sor viszont direkt van, ezz szandekosan szokas csimalni, idekint mar kulon sporterteke van az ilyen athallasos avagy szerencsetlenul hangzo fogalmazasoknak.
 
W

Wilson

Guest
Úgy tűnik még van hova fejlődni humánpolitikában és emberségben.

Újságírásban is:

‘A belső vizsgálatot követően ismét a szexuális zaklatással vádolt parancsnoka alá helyezték.’


Engedelmeddel...
phrasing-archer.gif
 
  • Tetszik
Reactions: Kurfürst

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 993
19 336
113
Nem tudom, hogy pontosan hova illik, még a haderő fejlesztési irányait néztem esélyesnek...

Szóval érdemes lenne az állományt nem elmebetegekkel feltölteni szerintem, arra jutottam. Persze ez megfelelő szűrést és fizetést igényel, hogy ne csak a hordó aljáról lehessen halászni. Ezen semmilyen csodafegyver megfrendelése, beérkezése nem tud segíteni.

Miközben a férfi aludt, a felesége egy éles tárggyal kis híján olyan sebet ejtett rajta, hogy a férfi majdnem életét vesztette.
[...]
Zoltán és Ildikó közös gyermeke Viki volt, a nő csak őt szerette volna nevelni.
[...]
Ildikó hadnagyi rendfokozatú katona volt a Zoltánnal közös gyermekük, Viki megszületését megelőzően. Mivel a gyes alatt nem szerelt le, a katonai bíróságnak kell a nő sorsa felől döntenie. Ildikó mentális betegségekben szenved, tette elkövetésekor nem volt beszámítható állapotban.

 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Nem tudom, hogy pontosan hova illik, még a haderő fejlesztési irányait néztem esélyesnek...

Szóval érdemes lenne az állományt nem elmebetegekkel feltölteni szerintem, arra jutottam. Persze ez megfelelő szűrést és fizetést igényel, hogy ne csak a hordó aljáról lehessen halászni. Ezen semmilyen csodafegyver megfrendelése, beérkezése nem tud segíteni.



ebben az a legszörnyűbb, hogy mivel nő, már megy is a jaj nem volt beszámítható...
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 106
11 171
113
Szerintem az élet adta alap felállásból kellene kiindúlni. A mai Magyarországon a jelenlegi hivatásos, szerződéses állománynál nem várható nagyobb (a tartalékos és területvédelmi erőkkel együtt sem) létszám növekedés. Nem csak a jelenlegi politikai és gazdasági környezetben, hanem a sorkatonaság eltörlése óta nem sikerült ezen a folyamaton javítani. Márpedig a mostani haderő sajnos elégtelen az ország védelemre max. NATO missziózásra, katasztrófa elhárításra...meg díszelgésre.
Vissza kell állítani a sorkatonai szolgálatot (ahogy a modern kori Magyarországon mindig is volt) a jelenlegi rendszer megtartása/módosítása mellett. 18 éves kortól (a lányokra ez nem vonatkozna ott max. önkéntesen lehetne vállalni) min. 6 hónap, de inkább több (az eltérő évszakokban történő harcászkodás begyakorlása miatt). A sikeresen felvételizőkre nem vonatkozna. Felsőoktatási tanulmányaikat követően azonban jelentkezniük kellene a hadkiegen ott eldöntik szükség van e rájuk. Tartalékosként min. 5 évente néhány hét szinten tartó képzés, ismerkedés az újabb technikával (természetesen erre az időre is illetmény járna). A cégeknek le kell nyelni a békát nem élhet vissza vele ha egy tartalékosnak mennie kell (esetleg kaphatna az államtól valami anyagi kompenzációt). A kiképzők a jelenlegi hivatásos és szerződéses állományból kerülnének ki.
A mindenkori kormánynak ebben az esetben nem kell olyanokkal foglalkozni, hogy kinek mi tetszik. Lenne mindig elegendő sorozott aktív, fiatal emberanyag ha támadás érné éppen az országot. Természetesen egészségügyi szűrés kell (aki kevésbé alkalmas mehetne civil szolgálatra). A leszerelő sorállomány hozadékaként a tartalékos erők száma is növekedne. A besorozott állományt már könnyebb lenne megdolgozni, hogy a sorkötelességet követően is seregnél maradjon mint hivatásos vagy szerződéses. Sok fiatal abban a korban még azt sem tudja mit akar kezdeni magával. A HM mint lehetséges munkáltató az első garantált elhelyezkedési lehetőség lenne az életében. Amennyiben ezzel nem élnek a sorkötelességet letudva egy valamilyen szinten rendbeszedett, fegyelmezett munkaerő kerülne ki a piacra (win-win) illetve egyéb rendvédelmi szervekhez.
Természetesen a romákat is besoroznám (már csak a növekvő számuk miatt is). Kiszakítva őket a "természetes közegükből", kicsit megnevelve, rendre szoktatva...valamilyen alap szintű munkaerő anyagot lehetne belőlük gyúrni a civil társadalom számára. Nekik is az előnyükre válna meg nekünk is mert hát együtt kell élni velük a minden napokban is. Az USA haderejében is mostanra már több a szines mint a fehér.
Ehhez természetesen fel kell újítani a korábban lerohasztott laktanyákat és katonai infrastruktúrát. Elegendő felszerelést kell beszerzni a sorállomány kiszolgálására. Emberségesen kell velük bánni nem az a cél, hogy megutálják a sereget a kiszabott idő végére. A Honvéd Kadét Programot folytatni kell.
Mindez akkor is meg fog történni, ha minden marad a régiben. Azt ugyanis, senki ne képzelje, hogy egy esetleges honvédő háború esetén a mindenkori magyar kormány nem fogja körbe hordozni a véres kardot és a jelenlegi 30e fős létszámú sereg segítségével vívja meg a védekező harcokat...Általános mozgósítást rendelnének el és besoroznának mindenkit aki él és mozog 18 és 50 között.
A jelenlegi haderőt oda vetnék az ellenséges elé, hogy tartsanak ki amíg mozgósítják a civil szférából berántott harcképes ember tömeget és esetleg jön valami szövetséges haderő. Max. az a helyzet állna elő, mint most Ukrajnában, hogy 6 vagy több hónapos kiképzés helyett 1-2 hét után már mehetsz is a frontra (Nem is fogod sokkal tovább élve húzni ott, mert ennyi idő alatt nem lehet rendesen kiképezni senkit sem).
Ezt lehetne megelőzni azzal, ha mindenki szagolna már puskaport korábban mint volt sorállományú katona.
Ráadásul egy állandóan aktív nagy állományú sereg (mégha sorállományú is lenne nagyobb részt) nagyobb elrettentő erőt is képviselne egy agresszor hatalom szemében...
Egyszerűen tisztázni kellene a jelenlegi magyar társadalom tagjainak fejében, hogy a honvédelem minden állampolgár kötelessége.
Ugyanúgy mint a ránk vonatkozó törvények betartása. Együtt kell élni azzal, hogy bármikor fejre állhat a világpolitika és időnként fegyverrel kell megvédeni az országot. Ez teljesen természetes dolog volt a rendszerváltásig/NATO-hoz való csatlakozásig.
Azóta viszont mintha valami varázs buborékban élnénk feladtuk az alapvető szuverenitásunkat garantáló nagy létszámú fegyveres honvédelmi erő jelenlétét....mert majd a NATO úgy is megvéd (úgy, hogy ráadásul a NATO veszélyesebbik azaz keleti határán vagyunk). A béke csak azt jelenti, hogy felkészülünk a következő háborúra...a háborúzás örök. Az emberi faj alapvető természetéhez tartozik.
Aki pedig abban bízik, hogy a NATO majd megvéd ha bármi komolyan rosszra fordul az csak álltatja magát. Megvédte már valamelyik tagját valaha is a NATO egy agresszorral szemben? Eddig nem került rá sor, nem tudjuk, hogy mi történne és hogyan. Az orosz-ukrán háború is rávilágított, hogy az európai országok megosztottak. Nincs elég lőszerük egy hosszabb háborúhoz. Illetve egy-két kivételtől eltekintve a hadseregeik is le vannak gatyásodva. Ráadásul mi van ha NATO-n belül tör ki valamilyen konfliktus lásd görög-török háború....
Szerintem k@rva nagy szerencsénk volt (az ukrán válságot megelőző nagyobb határmenti konfliktus), hogy a délszláv-válság idején még a sorállományú - de már NATO aspiráns - honvédség védte az országot. Most tekintsünk el attól, hogy mennyire volt bevethető vagy jól felszerelt, de már csak az akkori méreténél fogva is (legalább a déli határszakasz valamennyire védve volt) visszatartó erőt képviselt fosztogató vagy átsodródó fegyveres alakulatok megjelenésének. Mostanában megint nem túl rózsás a helyzet a déli határaink mellett. Annyi változott, hogy a haderőnk azóta számottevően lecsökkent. Nem is beszélve a folyamatosan erősödő migrációs nyomásról.
A jelenlegi haderőnek véleményem szerint még az itt lévő néhány ezer fős NATO kontingensel együtt is feladná a leckét, ha az oroszok. Esetleg egy széthulló Ukrajna esetén valami lator ukrán haderő megjelenne záhonynál...
A lényeg a lényeg...jelenleg a melyik ujjamba harapjak tényállás forog fenn. Az államnak nincs pénze se technikára se emberre amivel a sereget igazán erősíthetné...Viszont egyre kevesebb ember van a munkaerő piacon is mivel elöregedő társadalomban élünk.
Ettől függetlenül újabb és újabb válságok jelennek meg a határainknál. A külpolitikai helyzet pedig nem enyhül de inkább fokozódik. A mindenki ellen is szabadságharcot vívó jelenlegi kormányunk pedig szeretné ha fegyveresen is támogatva lenne a szuverenitásunk.
Röviden ha beüt a baj megszívjuk...Az egyetlen megoldás, ha a jelenlegi kormány abbahagyná a mellébeszélést és kész tények elé állítva a társadalmat visszaállítja a sorkatonaság intézményét (jobban mondva a jelenleg nullára befagyasztott számát feloldja). Természetesen nem azonnal hanem az előzetes feltételek teljesülése estén. Azaz ha már a haderő fejlesztés felgyorsításáról beszélünk minden pénzt, laktanya és egyéb katonai infrastruktúra gyors felújítására/megteremtésére költenék. Beleértve az alapvető baka felszerelés beszerzését is. Ehhez nem kell külföldi gyárakra várni el lehet kezdeni azonnal, még talán egy kis gazdaság élinkítő hatása is lenne.
10/10-es írás!

Szerintem még nem merik pedzegetni a sorkötelesség visszaállítását, pedig az utóbbi 8 év világ és geopolitikai történései egyértelműen kiáltanak érte.

Jelenleg még túl puhány a magyar társadalom hozzá, de én azt veszem észre,hogy a kormány elkezdte ütni a vasat, nagyon helyesen, de óvatosan kell eljárnia, mert könnyen szavazatokat veszíthet... Előkell készíteni a terepet a sorkötelességnek...szépen,óvatosan,mert félősek még a báránykák, megkell értetni velük azt,amit Te is írtál, hogy a háború örök...sajnos.

Ehhez kapcsolódó:

 
Last edited:

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 578
11 185
113
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 516
121 255
113
Jelenleg még túl puhány a magyar társadalom hozzá, de én azt veszem észre,hogy a kormány elkezdte ütni a vasat, nagyon helyesen, de óvatosan kell eljárnia, mert könnyen szavazatokat veszíthet... Előkell készíteni a terepet a sorkötelességnek...szépen,óvatosan,mert félősek még a báránykák, megkell értetni velük azt,amit Te is írtál, hogy a háború örök...sajnos.
Ha nem készek szavazatot veszíteni akkor a helyben toporgás fog maradni.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 470
74 403
113
Életed kalandja...


Úgy látszik hogy ebből is egy sorozat lesz... Kulissza Ti(k)Tok 2.

 
  • Tetszik
Reactions: Ocses