A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Szerintem rohadt jól csináltuk, így ki tudunk bújni ez alól és nem kell ezt a túl hájpolt rohadt drága soha ide nem érő rendszert megvenni. Jöhet a török vagy a zsidó rendszer. Szerintem örömködjünk. :D :p
Tekintve, hogy az irányított verziós rakéták a GPS blokkolással anulálhatók - ahogy a mellékelt orosz-ukrán példa mutatja -, így azért egy komoly túlfizetéses bulit sikerült így rajtunk kívül álló körülmények mentén megúszni...

Lehet, hogy Orbán besértődik és izraelit vesz! :D

Az külön fricska hogy az általa imádott republikánusok intettek be neki!

Egyébként szerintem a törökök jóváhagyják, akkor a magyar parlament is jóvá hagyja a svédek csatlakozását. Szóval ha tényleg csak ennyi a bajuk, akkor ez hónapokon belül megoldódhat.

De miéért nem PULS ?!?!?! :(

Egyetlen előny, ami eszembejut a HIMARS-ról az a 500+ km-es PrSM - ha mi kapunk olyat egyáltalán. PULS-nál 300 km a maximum, ami sztem tök elég lenne nekünk...
A puls teljesen zsidó?
Nincs benne semmi amcsi?

mivel a himarshoz nemigen van skálázható rakétakészlet így nagytávolságúból elég lenne 24.
de mivel a konkurenciák mind skálázhatóak azokból nagyon jó lenne a nagyobb mennyiség.
és így 2 légy lenne egycsapással lecsapva.
pláne hogy árba fele vagy még olcsóbb az izraeli vagy a török. és egy biztos 122 es színte bárhonnan beszerezhető (akár gyártható saját magunknak) 40-45 km ig nagy királyok lennének. mind az izraelivel mind a törökkel. afelett se kellene szégyenkeznünk.
Arról nem beszélve, hogy jelenleg csak az egykazettás konfiguráció elérhető HIMARS-ból, ez pedig komoly hátrány bármelyik másik versenytárssal szemben.
A jelenlegi állapotában én biztosan nem vettem volna HIMARS-t. Aztán pár év múlva, ha javul a viszony velük, akkor még mindig vissza lehet menni az addigra már megvehető PrSM rakétákért is. A PULSnak csak szoftver update fog kelleni hozzá... :rolleyes:

Tekintve, hogy az irányított verziós rakéták a GPS blokkolással anulálhatók - ahogy a mellékelt orosz-ukrán példa mutatja -, így azért egy komoly túlfizetéses bulit sikerült így rajtunk kívül álló körülmények mentén megúszni...
Valamiért mégiscsak arra jelentkeztünk be.

Ami inkább politikai ok így ránézésre.

Oroszok kicsit nagyobb tényező mint mi. :rolleyes:
Annyira azért nem szar a viszony hogy Izraelre nyomást gyakoroljank 24 rakétavető eladása miatt.
A szenátor is csak jegelte a dolgot, nem utasította el. Ha akarnák Orbánáék, a napok alatt megoldhatnák az ügyet a svéd csatlakozás elfogadásával. Amúgy is meg lesznek szavazva a svédek - csak idő kérdése...

• Tetszik
Reactions: alter ego
Szerintem rohadt jól csináltuk, így ki tudunk bújni ez alól és nem kell ezt a túl hájpolt rohadt drága soha ide nem érő rendszert megvenni. Jöhet a török vagy a zsidó rendszer. Szerintem örömködjünk. :D :p

A svédeket szintén blokkoló törököktől cuccot rendelni oltári nagy troll lenne. :)