A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Annyira azért nem szar a viszony hogy Izraelre nyomást gyakoroljank 24 rakétavető eladása miatt.
A szenátor is csak jegelte a dolgot, nem utasította el. Ha akarnák Orbánáék, a napok alatt megoldhatnák az ügyet a svéd csatlakozás elfogadásával. Amúgy is meg lesznek szavazva a svédek - csak idő kérdése...
Hát ha szerinted nem erős figyelmeztetés, egy NATO partnertől hogy blokkol fegyvereladást nekünk akkor ok.

Nem a himarst sajnálom de ez már számomra elég meglepő húzás.

Ès ahogy az EU is kitalál minden faszságot, hogy ne utaljon, egyenlőre ki vagyunk az amcsiknak szolgáltatva pár dologban. Pl amraam

• Tetszik
Reactions: tomcat1
Valamiért mégiscsak arra jelentkeztünk be.

Ami inkább politikai ok így ránézésre.
Szerintem a szándék még a Cornstein-i érából származik. Valószínűleg ez lett volna a +1Mrd USD-s LM üzlet.
Annak idején a Maróth+RR-es bemutató a PrSM lövészetről - szerintem - ennek szólt. Gondolom mi nem a sima Unitary fejes GMLRS-t, vagy a ATACMS-t akartuk elsősorban.

Hát ha szerinted nem erős figyelmeztetés, egy NATO partnertől hogy blokkol fegyvereladást nekünk akkor ok.
Erős figyelmeztetés, de nem azt kérték hogy dobjuk a paksi projektet meg ne vegyünk orosz energiahordozókat!
A svédek megszavazása semmibe nem kerülne. Annyit kértek, hogy hagyja a kormány kicsinyes hatalmi játszmáit!

Erős figyelmeztetés, de nem azt kérték hogy dobjuk a paksi projektet meg ne vegyünk orosz energiahordozokat!
A svédek megszavazása semmibe nem kerülne!
hasonló figyelmeztetést már kaptak jópáran az utobbi pár évbe. Horvátok bolgárok törökök probálkoztak a spanyoloknál... és még kitudja hány helyen összeszámolni sem igen lehet.

Lehet, hogy Orbán besértődik és izraelit vesz! :D

Az külön fricska hogy az általa imádott republikánusok intettek be neki!

Egyébként szerintem a törökök jóváhagyják, akkor a magyar parlament is jóvá hagyja a svédek csatlakozását. Szóval ha tényleg csak ennyi a bajuk, akkor ez hónapokon belül megoldódhat.

De miéért nem PULS ?!?!?! :(

Egyetlen előny, ami eszembejut a HIMARS-ról az a 500+ km-es PrSM - ha mi kapunk olyat egyáltalán. PULS-nál 300 km a maximum, ami sztem tök elég lenne nekünk...
Aztán az USA leszól Tel-Aviba és nem fognak adni semmit sem nekünk a pajeszosok...

Na kb így lett Gripenünk :).
OV meg fogja szavazni Svédország NATO tagságát, és dafke nem vesz HIMARS-ot az usákoktól!
OV már jóváhagyta a NATO csatlakozást, utasította tavaly nyáron külügyminiszterét, hogy terjessze be az erről szóló törvényjavaslatot.
Ekkor fél év gondolkodás után a fidesz-frakció FELLÁZADT! Hallatlan! :D

Hogy francba tudták ez röhögés nélkül belemondani a kamerába! Ez a komoly teljesítmény! :D

Amúgy a múlt év nyaráról nekem is az az infóm, hogy nem HIMARS, hanem valami más volt a listán.

Mondjuk a vadászgépekkel bajban leszünk, mert ugye az USA kilőve, most már Svédország is, az EU-val sem vagyunk jóban, Oroszország nem baráti ország. Szóval akkor ki maradt???? :confused: