P
Pogány
Guest
A. Mûsor folyik a népnek.Sziasztok!
Biztosan volt már erről is szó az elmúlt másfél évben, de sajnos nincs időm a teljes fórum elolvasásához.
Az ukrán háború kapcsán én már régóta azon gondolkodok, hogy a fenében nem győztek eddig az oroszok?
Rakétákkal és repülőkkel is szinte bármit le tudnak bombázni Ukrajna területén. Mint minden országot, Ukrajnát is keresztül-kasul átszeli az elektromos hálózat magasfeszültségű vezetékei.
Az oroszok pontosan tudják, hogy hol kell lebombázni néhány magasfeszültségű oszlopot, amivel a teljes ország áramhálózatát napokig vagy akár hetekig is ki lehet lőni.
Egy ilyen oszlop újraállítása gondolom simán beletellik akár egy hétbe is. Viszont amint helyreállították, rögtön ki lehet lőni ismét, vagy a mellette levőt.
Ugyebár ezek a vezetékek ott vannak az országban bárhol, hegyeket, erdőket, mindenféle lakatlan területeken átmennek, olyan helyeken is, ahol biztosan semmiféle ukrán légvédelem nincs, vagyis kockázat nélkül el lehet intézni.
Én az utóbbi másfél évben a helyükben ezt tettem volna. A 21. században másfél évig ha nincs áram egy országban, az az ország gyakorlatilag megszűnik létezni. A teljes gazdaság leáll, a teljes lakosság pedig már lelépett volna.
Nem tudom emlékeztek-e még rá, 2 vagy 3 éve a környékünkön egy tucatnyi országot érintett egy áramszünet, ami egyetlen egy magasfeszültségű vezeték meghibásodásából indult ki.
B. Az elhúzódó eseményekkel a nyugatot merítik ki.
C. Retardàltak az oroszok.
D. Ezek keveréke.
Szerintem a mûsor az esélyes. A kimerítés nem opció amíg az usa korlàtlan hitelt tud megszavazni magànak, ugyanakkor mégis van esélye,.mert az emberek és gazdasàgok fàradnak. A retardàlt oroszok is jó eséllyel fut, ehhez egyrészt az kell, hogy az orosz vezetés elhiggye, hogy a nyugati törzsi konglomeràtum nem az az elmebeteg agresszív csoport ami mindig is volt. Na hàt ebben aligha hihetnek igazàn. Màsrészt balfasz a katonai felsôvezetés. Erre Prigozsin-Szurovikin vonalon lehet tippelni, mert valószínûleg nem oktalanul akadtak ki emiatt. Viszont àrnyalja, hogy a kiakadàsuk okàt pont az szolgàltatja, hogy a katonai felsôvezetésük hisz a kimerített nyugatban és ezért retardàlt. Viszont mivel mindenki màs szàmàra a különleges katonai mûvelet az egy hàború, komoly ellentétet generàl a dolog, mert a kutyànak sincs kedve megdögleni azon idea okàn, hogy addig is elégett némi fiktív lufidollàr amit újranyomnak.
Szóval, mivel ez így megy és közben làtvànyosan nemhogy megnyerni nem akarja az orosz vezetés ezt, de rendre végignézi ahogy az ukrik új haderôt képeznek ki és szerelnek fel, szerintem a mûsor a legvalószínûbb opció.
!