[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 023
113
Azt sem bántuk volna, ha nem basztatják a szövetségeseink, azt az országot, ahonnan kapjuk az energiahordozóink nagy részét,aki új atomerőművet építene,meg felújítaná a régit,és nem rácsibészeltetik a szomszédunkat a világlegpotensebb atomarzenáljával rendelkező nagyhatalmára,kedves faszfej tábornok úr.





Mondjuk nem őszinte a srácok mosolya a bálsoj nacsalnyik mögött....
:rolleyes:
Hallod, akár őszinte is lehetne pedig, mert a zendülés előtt volt hat évvel, 2017-es kép, csak Boki nem tarotta fontosnak jelezni ;)
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 091
13 496
113
2023.06.29.,Moszkva,Kreml -ben volt egy találkozó 35 ember részvételével
ywPvqTR4b4s.jpg

Pont rólad nem hittem volna, hogy ráharapsz erre a notorikusan ismert képre 2016 decemberébol ... :oops::D

https://www.opendemocracy.net/en/odr/chvk-wagner-and-privatisation-of-russian-geopolitics/
 
  • Tetszik
Reactions: Halfdan and gergo55

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 880
91 440
113


Strelkov Igor Ivanovics #KRP


július 9., 10:12

A gabonaüzlet kétéves meghosszabbításáért Erdogan azt ígérte barátjának, Vlagyimirnak, hogy további önjáró lövegeket szállít, "Bajraktar" gyárat nyit (Ukrajnában by Wilson) és támogatja "Ukrajna" NATO-csatlakozását. A másik Vlagyimirnak pedig megígérte, hogy továbbra is az orránál fogva fogja vezetni, ha annyira tetszik neki ez a folyamat. Mivel az első Vlagyimir számára ez nem tűnt elégnek, barátja, Redzsep még 5 "Azovot" is hozzá tett. A második pedig – ennek megünneplésére – a szultánnak emellett "gázközpontot", atomerőművet és maximális finanszírozást ígért az orosz megszállók által elnyomott krími tatár népnek szánt programokra, utalva egyúttal arra is, hogy "még merészebb, nehéz döntések is lehetségesek.". De azzal a feltétellel, hogy a szultán egy napon "szeretett feleségének" fogja szólítani. Ha csak suttogva is...





Strelkov Igor Ivanovics #KRP


július 9., 11:48





45222e879fd199b2dc8f7b9000feb06e.jpg


Az Azov terroristák kedves barátja és partnere, Erdogan megnyitja a csecsen terroristáról, Dzsohar Dudajevről elnevezett parkot. 1996.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 317
4 684
113
Engem érdekelne, hogy így "poszthumusz" te hogyan látod Magyarország helyzetét, ha folytatódott volna a német(francia) - orosz összeborulás, illetve a Trump-féle izolacionista törekvés ezzel párhuzamosan elkezdte volna redukálni az amerikai jelenlétet Európában?
Az tény, hogy ebben az esetben a lengyel-ukrán-balti csapat nagyot nézett volna, de mi ugye épp bővítettük a német függést, mimözben elmélyíteni igyekeztünk az orosz kapcsolatokat és kezdtük ezzel párhuzamosan nyitni a Balkán, a törökök és Kína felé.
Ilyen feltételek mellett ártott-e volna nekünk, ha a lengyelek feje felett átnyúlva létrejön a német-orosz gazdasági kapcsolat?
Már megbocsáss, de szerinted egyáltalán érti a kérdést a faszikám?
Csak ritkán váltottak jellemzően ennyire örömködve egy nap alatt 3x, oda vissza. Szóval faszra lettek húzgálva az örömködő újságírók és véleményvezérek egy csöppet. Pl. Rácz még tegnap toltq du. hogy Prigo nem is hátrált meg, csak feltörték a fiókját. Szegény, lassan el kell engedje ezt a sztorit, de már megint bohócot csinált magából, egy hasonló cumira szaladt rá, mint az ARMÁ-s kalandja volt :D !
Az ARMA-s kaland egy dolog, de Bandi gyerek azóta is háttal ül a tévének: bármikor elolvasok egy telexes főcímet vele kapcsolatban (igen, részben perverz vagyok, részben pedig nem akarok véleménybuborékban élni, mi több, egyformán és őszintén gyűlölöm úgy a "magyar" ellenzéket, mit a kormányt), mindig lever a víz, hogy az ukránok Petropavlovszk-Kamcsatszkijt ostromolják már, aztán kiderül, hogy még a Krímig sem jutottak el. (Be ne regisztrálj a lemilhez a fészen. :D)
Nem érti. Ez a baj az amerikai tábornokokkal. Hogy nem értik. Nem értik Vietnamot, Irakot, Afganisztánt, nem értik az oroszokat, nem értenek minket.
Tavaly február 24-e óta hányszor fenyegettek meg minket az oroszok és hányszor az ukránok? Van különbség. És most ez a nyugállományú főfasz arrogánsan azt nyilatkozza, hogy bár nem érti, azért véget kell vetni az egésznek. Nem értjük, hát szétverjük, működött ez a Közel-Keleten is, nem?
Ha csak az amerikai tábornokok nem értenék... Mondanám, hogy empátia kérdése, de az belőlem már régen kiveszett, szóval tuti, hogy nem ezen múlik.
Ezzel részben egyetértek. Én nem gondolom hogy rosszabb diktatúra lesz nyugaton mint az oroszoknál volt/van, pont attól félek hogy káosz lesz, a nagy jóemberkedés miatt kicsúszik a gyeplő, nem lesz állami kontroll, párhuzamos társadalmak, erre reakció az önszerveződés, bíráskodás - Fro. ban láthattuk a gyenge karhatalmat felváltó radikális jobbosok őrjáratait - s anarchia lesz a vége, ahol a szólásszabadság úgy korlátozzák, hogy nem szabad a nevén nevezni a gyereket!

De a törvény tisztelőket vegzálják csak, jogi és financiális módszerekkel, akik a törvénynek nem hajlandók magukat alávetni, velük szemben puha és tehetetlen lesz a rendszer.

Ha választani kell, inkább világos szabályok mentén lefektetett rendőrállamban szeretnék élni, nem egy liberális csillámpónos káoszvezérelt anarchiában.

Valamint jelenleg amiért nekem a kelet szimpatikusabb az az, hogy nyugaton a fajtámra, a hetero középkorú maszkulin nemzet tudattal rendelkező enyhén homofób húsevő egy nőtől több gyermekes a saját családjával élő fegyverszerető emberre megadták a kilovesi engedélyt!

Ahol engem rasszistának, bigottnak, toxikusan maszkulinnak, veszélyes rémisztő képződménynek, barbár húsevőnek tartanak, oda nem jut szimpátiám. Akik ellenük vannak, oda meg igen, amíg nekem nem ártanak.

Ennek a haladó liberális szivárványos öko kamu zöld és kamu filantróp nemzetek felett álló kommancs utód mosléknak pusztulnia kell!
Reális lehetőségnek tartom, hogy körberajzolok egy elhunytat, majd rögzítem a vizuálisan egyértelmű TÉNYT, hogy "kilóg a bele a lábai között", ergo pöcse van, tehát (biológiailag) férfi, majd beperel a nyomorult néhai nyomorult családja, hogy ő nőnek érezte magát. Ne röhögj: simán megtörténhet - annak ellenére is, hogy a halála előtt a család pont ezért utálta a szerencsétlent. (Mégis van bennem némi együttérzés, a francba.)
2023.06.29.,Moszkva,Kreml -ben volt egy találkozó 35 ember részvételével
ywPvqTR4b4s.jpg
Ki a középső lúzer csávó, mindenféle plecsni nélkül? :D
Lehettél volna kicsit bőbeszédűbb, pl. milyen találkozóról van szó, meg kik ezek a nagyon fontos emberek a fotón...
Na igen.
Mit néztem be?, meg kell tanulni a szövegértelmezést. Viszont rájöttem, hogy itt a társaság igen alacsony szinten van a napi történéseket illetően. Ezt nem bántásként írom.Nincs időm minden egyes apró részletet magyarázgatni. Bizonyos tudási szintnek már meg kéne lennie.
Néha olyan érzésem van (na jó, meglehetősen gyakran), hogy beteszel valami "delphoi jósda" szintű infót, ami infó ugyan, de érti aki érti, aki meg nem, az nem, majd jót röhögsz, hogy a többség pislog, mint hal a szatyorban. Ha nem akarod, hogy eleresszek egy e-mailt Moszkvába, akkor légyszi szedd össze magadat, mert ez a propaganda így nem túl hatékony, márpedig nyilván szívesebben töltenéd a nyugdíjas éveidet Szocsiban, mint a Kamcsatka-Alsó mögötti 122-es büntetőte... izé... tanyán. ;):D:D:D:D:D
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
0O6wRn7CwK8.jpg



A La nazione firenzei újság:
Prigozhin és Zelensky "szomszédok" Forte dei Marmában, a villáik közötti távolság gyalog öt perc.

A Villa Versilia, Wagner igazgatójáé 3,5 millió eurós , vele mintegy 600 méterre található az ukrán elnök villája.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Sziasztok!
Biztosan volt már erről is szó az elmúlt másfél évben, de sajnos nincs időm a teljes fórum elolvasásához.
Az ukrán háború kapcsán én már régóta azon gondolkodok, hogy a fenében nem győztek eddig az oroszok?
Rakétákkal és repülőkkel is szinte bármit le tudnak bombázni Ukrajna területén. Mint minden országot, Ukrajnát is keresztül-kasul átszeli az elektromos hálózat magasfeszültségű vezetékei.
Az oroszok pontosan tudják, hogy hol kell lebombázni néhány magasfeszültségű oszlopot, amivel a teljes ország áramhálózatát napokig vagy akár hetekig is ki lehet lőni.
Egy ilyen oszlop újraállítása gondolom simán beletellik akár egy hétbe is. Viszont amint helyreállították, rögtön ki lehet lőni ismét, vagy a mellette levőt.
Ugyebár ezek a vezetékek ott vannak az országban bárhol, hegyeket, erdőket, mindenféle lakatlan területeken átmennek, olyan helyeken is, ahol biztosan semmiféle ukrán légvédelem nincs, vagyis kockázat nélkül el lehet intézni.
Én az utóbbi másfél évben a helyükben ezt tettem volna. A 21. században másfél évig ha nincs áram egy országban, az az ország gyakorlatilag megszűnik létezni. A teljes gazdaság leáll, a teljes lakosság pedig már lelépett volna.

Nem tudom emlékeztek-e még rá, 2 vagy 3 éve a környékünkön egy tucatnyi országot érintett egy áramszünet, ami egyetlen egy magasfeszültségű vezeték meghibásodásából indult ki.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 096
113
Sziasztok!
Biztosan volt már erről is szó az elmúlt másfél évben, de sajnos nincs időm a teljes fórum elolvasásához.
Az ukrán háború kapcsán én már régóta azon gondolkodok, hogy a fenében nem győztek eddig az oroszok?
Rakétákkal és repülőkkel is szinte bármit le tudnak bombázni Ukrajna területén. Mint minden országot, Ukrajnát is keresztül-kasul átszeli az elektromos hálózat magasfeszültségű vezetékei.
Az oroszok pontosan tudják, hogy hol kell lebombázni néhány magasfeszültségű oszlopot, amivel a teljes ország áramhálózatát napokig vagy akár hetekig is ki lehet lőni.
Egy ilyen oszlop újraállítása gondolom simán beletellik akár egy hétbe is. Viszont amint helyreállították, rögtön ki lehet lőni ismét, vagy a mellette levőt.
Ugyebár ezek a vezetékek ott vannak az országban bárhol, hegyeket, erdőket, mindenféle lakatlan területeken átmennek, olyan helyeken is, ahol biztosan semmiféle ukrán légvédelem nincs, vagyis kockázat nélkül el lehet intézni.
Én az utóbbi másfél évben a helyükben ezt tettem volna. A 21. században másfél évig ha nincs áram egy országban, az az ország gyakorlatilag megszűnik létezni. A teljes gazdaság leáll, a teljes lakosság pedig már lelépett volna.

Nem tudom emlékeztek-e még rá, 2 vagy 3 éve a környékünkön egy tucatnyi országot érintett egy áramszünet, ami egyetlen egy magasfeszültségű vezeték meghibásodásából indult ki.
A. Mûsor folyik a népnek.
B. Az elhúzódó eseményekkel a nyugatot merítik ki.
C. Retardàltak az oroszok.
D. Ezek keveréke.

Szerintem a mûsor az esélyes. A kimerítés nem opció amíg az usa korlàtlan hitelt tud megszavazni magànak, ugyanakkor mégis van esélye,.mert az emberek és gazdasàgok fàradnak. A retardàlt oroszok is jó eséllyel fut, ehhez egyrészt az kell, hogy az orosz vezetés elhiggye, hogy a nyugati törzsi konglomeràtum nem az az elmebeteg agresszív csoport ami mindig is volt. Na hàt ebben aligha hihetnek igazàn. Màsrészt balfasz a katonai felsôvezetés. Erre Prigozsin-Szurovikin vonalon lehet tippelni, mert valószínûleg nem oktalanul akadtak ki emiatt. Viszont àrnyalja, hogy a kiakadàsuk okàt pont az szolgàltatja, hogy a katonai felsôvezetésük hisz a kimerített nyugatban és ezért retardàlt. Viszont mivel mindenki màs szàmàra a különleges katonai mûvelet az egy hàború, komoly ellentétet generàl a dolog, mert a kutyànak sincs kedve megdögleni azon idea okàn, hogy addig is elégett némi fiktív lufidollàr amit újranyomnak.

Szóval, mivel ez így megy és közben làtvànyosan nemhogy megnyerni nem akarja az orosz vezetés ezt, de rendre végignézi ahogy az ukrik új haderôt képeznek ki és szerelnek fel, szerintem a mûsor a legvalószínûbb opció.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Sziasztok!
Biztosan volt már erről is szó az elmúlt másfél évben, de sajnos nincs időm a teljes fórum elolvasásához.
Az ukrán háború kapcsán én már régóta azon gondolkodok, hogy a fenében nem győztek eddig az oroszok?
Rakétákkal és repülőkkel is szinte bármit le tudnak bombázni Ukrajna területén. Mint minden országot, Ukrajnát is keresztül-kasul átszeli az elektromos hálózat magasfeszültségű vezetékei.
Az oroszok pontosan tudják, hogy hol kell lebombázni néhány magasfeszültségű oszlopot, amivel a teljes ország áramhálózatát napokig vagy akár hetekig is ki lehet lőni.
Egy ilyen oszlop újraállítása gondolom simán beletellik akár egy hétbe is. Viszont amint helyreállították, rögtön ki lehet lőni ismét, vagy a mellette levőt.
Ugyebár ezek a vezetékek ott vannak az országban bárhol, hegyeket, erdőket, mindenféle lakatlan területeken átmennek, olyan helyeken is, ahol biztosan semmiféle ukrán légvédelem nincs, vagyis kockázat nélkül el lehet intézni.
Én az utóbbi másfél évben a helyükben ezt tettem volna. A 21. században másfél évig ha nincs áram egy országban, az az ország gyakorlatilag megszűnik létezni. A teljes gazdaság leáll, a teljes lakosság pedig már lelépett volna.

Nem tudom emlékeztek-e még rá, 2 vagy 3 éve a környékünkön egy tucatnyi országot érintett egy áramszünet, ami egyetlen egy magasfeszültségű vezeték meghibásodásából indult ki.
Az ukrán magasfeszültségű hálózat közel nem annyira sérülékeny, mint a miénk. Már eleve jóval redundánsabbnak építették.
Aztán ott van az a tényező is, hogy ennek a hálózatnak kb feleakkora lakosságot kell már csak kiszolgálnia, mint fénykorában, ráadásul érdemi ipari felhasználás nélkül.

Egyébként tavaly októbertől módszeresen támadták a trafóállomásokat, szerintem ez idén ősszel is folytatódni fog, lévén télen nagyobb az áramigény is, így jobban fáj ha a hálózat szar.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Az ukrán magasfeszültségű hálózat közel nem annyira sérülékeny, mint a miénk. Már eleve jóval redundánsabbnak építették.
Aztán ott van az a tényező is, hogy ennek a hálózatnak kb feleakkora lakosságot kell már csak kiszolgálnia, mint fénykorában, ráadásul érdemi ipari felhasználás nélkül.

Egyébként tavaly októbertől módszeresen támadták a trafóállomásokat, szerintem ez idén ősszel is folytatódni fog, lévén télen nagyobb az áramigény is, így jobban fáj ha a hálózat szar.
Ukrajnát összesen 10 vezeték köti össze Lengyelországgal, Magyarországgal, Romániával és Szlovákiával.
Ez 10 rakétát jelent. Ezzel a teljes Ukrán hálózat le lenne választva Európáról. Oroszország, Fehéroroszország és Moldova felé megy nagyon sok vezeték, de az orosz és fehérorosz hálózat gondolom már amúgy is le van választva, a moldovai meg nem oszt nem szoroz.
Ha megnézed ezen az oldalon az Ukrán magas feszültségű hálózatról készült térképet, láthatod, hogy újabb 10 rakétával, Nyugat-Ukrajnát le lehet teljesen választani Közép és Kelet-Ukrajnáról.

https://www.cigre.org/userfiles/files/Community/NC/2018_National-power-system_Ukraine.pdf
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 023
113
Én azon gondolkodtam pont, hogy lehet Bidennek is már dublőrt kéne alkalmazni, olyat amelyik nem esik el, fingik be nyilvános helyen, meg kitalál a helységekből, felismeri a várost ahol beszédet tart, vagy épp emlékszik rá hogy most épp nem alelnök, ilyesmi...
Basszus, ezek amiket leírtam semmi, azt most már olyan szinten zavart, hogy pont Viktorral ráz kezet! Ezért nem fogják megdícsérni, lehet az volt a feladat hogy vele ne, aztán ezt is elszúrta szegény :D !
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
in an exclusive interview, Ukraine's head of military intelligence, Kyrylo Budanov, said that the Wagner fighters went far further. He said that they reached the nuclear base and that their intention was to acquire small Soviet-era nuclear devices in order to "raise the stakes" in their mutiny.
Reuters was not able to independently determine if Wagner fighters made it to Voronezh-45. Budanov did not provide evidence for his assertion and he declined to say what discussions
A source close to the Kremlin with military ties corroborated parts of Budanov's account. A Wagner contingent "managed to get into a zone of special interest, as a result of which the Americans got agitated because nuclear munitions are stored there," this person said, without elaborating further.
U.S. officials expressed doubts about this account. In response to a query about whether Wagner forces reached the base and sought to acquire nuclear weapons, White House National Security Council spokesman Adam Hodge said, "We are not able to corroborate this report. We had no indication at any point that nuclear weapons or materials were at risk."

The Kremlin and Wagner commander Yevgeny Prigozhin did not respond to questions for this article.
"If you had a malicious actor who was able to get their hands on a nuclear weapon, they would find the weapons stored in a state of incomplete assembly," he said. "They would need to be completed by installing specialised equipment and then unlocking permissive action links, and in order to do that they would need the cooperation of someone from the 12th Directorate" responsible for protecting Russia's nuclear arsenal.
Voronezh-45 houses small nuclear devices that can be carried in a backpack. "This was one of the key storage facilities for these backpacks," he said, without providing evidence for this assertion. Reuters was unable to establish if the backpack-sized nuclear charges, referred to by Budanov, are kept at Voronezh-45.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Ukrajnát összesen 10 vezeték köti össze Lengyelországgal, Magyarországgal, Romániával és Szlovákiával.
Ez 10 rakétát jelent. Ezzel a teljes Ukrán hálózat le lenne választva Európáról. Oroszország, Fehéroroszország és Moldova felé megy nagyon sok vezeték, de az orosz és fehérorosz hálózat gondolom már amúgy is le van választva, a moldovai meg nem oszt nem szoroz.
Ha megnézed ezen az oldalon az Ukrán magas feszültségű hálózatról készült térképet, láthatod, hogy újabb 10 rakétával, Nyugat-Ukrajnát le lehet teljesen választani Közép és Kelet-Ukrajnáról.

https://www.cigre.org/userfiles/files/Community/NC/2018_National-power-system_Ukraine.pdf
Ja, hogy te nem a belföldi hálózatra gondoltál… Szerintem az oroszok továbbra is hisznek abban, hogy amit nem muszáj megsemmisíteni, azt nem fogják, főleg infrastruktúrát illetően.
Ez nekik nem olyan, mint az USÁnak volt Irak, ez nem “csak” egy ország… sokszor leírtam már, itt még mindig rengeteg üzleti és rokoni kapcsolat van, ami játszik. Épp csak annyira kellene feforgatni az országot, hogy a hadianyaggyártó képességeik megszűnjenek (ez már kb kész), illetve hogy a nép kedve elmenjen zelenszkij támogatásától.
Figyelembe véve, hogy ukrajna egyik fő GDP-termelő képessége az energiaexport, az egy elég komoly tökönrúgás lenne, ha az oroszok teljesen ellehetetlenítenék azt (ráadásul benne van a pakliban, hogy nekik kell majd újjáépíteni).
Lássuk, mit hoz az ősz!
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 195
20 189
113
hogy a fenében nem győztek eddig az oroszok
Hány Dnyeper hidat lőttek szét?
Hány államvezetési pontot lőttek szét? Elnökség, Parlament, minisztériumok, stb.

Teljesen nyilvánvaló, hogy a katonai műveletek roppant erős politikai korlátok között vannak.
Ennek nyilván volt értelme induláskor, amíg egy gyors győzelemben bíztak.
Most már nem látom az értelmét. De ők másképp gondolkodnak.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 659
55 329
113
Már megbocsáss, de szerinted egyáltalán érti a kérdést a faszikám?

Az ARMA-s kaland egy dolog, de Bandi gyerek azóta is háttal ül a tévének: bármikor elolvasok egy telexes főcímet vele kapcsolatban (igen, részben perverz vagyok, részben pedig nem akarok véleménybuborékban élni, mi több, egyformán és őszintén gyűlölöm úgy a "magyar" ellenzéket, mit a kormányt), mindig lever a víz, hogy az ukránok Petropavlovszk-Kamcsatszkijt ostromolják már, aztán kiderül, hogy még a Krímig sem jutottak el. (Be ne regisztrálj a lemilhez a fészen. :D)

Ha csak az amerikai tábornokok nem értenék... Mondanám, hogy empátia kérdése, de az belőlem már régen kiveszett, szóval tuti, hogy nem ezen múlik.

Reális lehetőségnek tartom, hogy körberajzolok egy elhunytat, majd rögzítem a vizuálisan egyértelmű TÉNYT, hogy "kilóg a bele a lábai között", ergo pöcse van, tehát (biológiailag) férfi, majd beperel a nyomorult néhai nyomorult családja, hogy ő nőnek érezte magát. Ne röhögj: simán megtörténhet - annak ellenére is, hogy a halála előtt a család pont ezért utálta a szerencsétlent. (Mégis van bennem némi együttérzés, a francba.)

Ki a középső lúzer csávó, mindenféle plecsni nélkül? :D

Na igen.

Néha olyan érzésem van (na jó, meglehetősen gyakran), hogy beteszel valami "delphoi jósda" szintű infót, ami infó ugyan, de érti aki érti, aki meg nem, az nem, majd jót röhögsz, hogy a többség pislog, mint hal a szatyorban. Ha nem akarod, hogy eleresszek egy e-mailt Moszkvába, akkor légyszi szedd össze magadat, mert ez a propaganda így nem túl hatékony, márpedig nyilván szívesebben töltenéd a nyugdíjas éveidet Szocsiban, mint a Kamcsatka-Alsó mögötti 122-es büntetőte... izé... tanyán. ;):D:D:D:D:D
Nagy lájk a megfogalmazásért, még ha nem is értek mindennel 100% egyet. :)
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 888
12 435
113
Több hálát kellene mutatnia, mi nem vagyunk Amazon. A brit miniszter megsütötte Zelenszkijt


Kapja a kurva orrba-szajba. :D
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 023
113
Több hálát kellene mutatnia, mi nem vagyunk Amazon. A brit miniszter megsütötte Zelenszkijt


Kapja a kurva orrba-szajba. :D
Nem lesz ez így jó, még a végén megroppan az ukrán morál, azt összecsúsznak, beszakadad a front, a térkép meg nem fog hazudni...
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 873
27 448
113
Több hálát kellene mutatnia, mi nem vagyunk Amazon. A brit miniszter megsütötte Zelenszkijt


Kapja a kurva orrba-szajba. :D
Naná, h nem Amazon. Nekem az Amazon még semmit nem adott ingyen, h rohadjanak meg.
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
596
2 546
93
A Wagner-csoport átadja a nehézfegyvereket - RT (Részlet)

A Wagner-csoport katonai magánvállalata több mint 2000 katonai hardvert adott át Oroszország katonai készletének – közölte szerdán az ország védelmi minisztériuma. Az átigazolási folyamat „a tervek szerint” zajlik, és a végéhez közeledik.

A minisztérium közleménye szerint a leltár több száz nehézfegyverzeti darabot tartalmaz, köztük különböző típusú harckocsikat, több rakétavető rendszert, önjáró és vontatott tüzérséget, légelhárító rendszereket és egyéb harcjárműveket. A katonaság egy videót is közzétett, amelyen lánctalpas és kerekes harcjárművek sora látható, valamint egyéb, ismeretlen helyeken tartott felszerelések.

A PMC csoport által átadott harcjárművek tucatjait „soha nem használták harci környezetben” – jegyezte meg a katonaság. A csoport több mint 2500 tonna válogatott lőszert és körülbelül 20 000 lőfegyvert is átadott.

A berendezéseket jelenleg a hátsó terephelyekre szállítják karbantartás céljából – közölte a minisztérium. Ezt követően az orosz katonai egységekhez adják át „rendeltetésének” céljából – zárta a minisztérium.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Azért úgy látom van ahol helyén tudják kezelni az efebofileket (türelmetlenek).
Itthon is így kellene!!!
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 888
12 435
113
Mennyit kell még köszönnünk, kérdezi pimaszul a brit minisztertől Zelenszkij


Zelenszkij egy újságírói reakciókérésre azt válaszolta, hogy Kijev mindig is hálás volt, de "lehet, hogy a (brit) miniszter valami különlegeset akar".


A kurvanal mindig van lejjebb. :D