Megjelöltél anno egy másik kommentben ahol ugyanezt kérdezted, de azt nem találom, úh. itt válaszolok.
A cél közelében elszálló videó szerintem mindig a takarás miatt van. Ahol elnyomják a jelet ott már messziről problémás a jelátvitel. Az FPV-k többsége a lehető legolcsóbb alkatrészekből van összeépítve, az RPG-hez közelebb vannak mint a loitering ammunition kategóriához. Az a megfigyelésem (ez nem reprezentatív), hogy olyan anyagok, ahol az EW hatása látszana, nem nagyon kerülnek fel az internetre, pedig mindkét oldalon erős játékos.
De. Pont azt mutatja, hogy valamiért rákényszerültek a nyugati beszerzésre. Ha ügynökökön, közvetítők közvetítőjén keresztül kell megszerezned a fegyvereid alkatrészeit nyugatról, az minden, csak nem megbízható kapacitás. Nyilván ennek az a másik oldala, hogy nincsenek valójában elvágva a nyugati technológiától, lsd. legutóbb a Texas Instrument chipek a a T-90-ben...
Motorola rádiók...
Illetve az, hogy mit terveznek vagy mit jelentenek be, a tapasztalatok szerint nem fontos. Bejelentették a Kurganyecet, a T-14-et, a T-15-öt, az n+1-ik BMP modernizációt, és mégsem ez a realitás.
Működik a Lancet program? Igen. Megvannak az ipari korlátai? Meg. Mérhető az orosz drónipar a nyugatihoz (mert bizony azzal állnak szemben, nem csak az ukránnal...Teal, Malloy, Quantum Systems, Edge Autonomy, AeroVironment stbstb...)? Nem.
Magukhoz képest persze fejlődgetnek, de én sokkal többet vártam az egész hadszervezetüktől 2022 előtt...