[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

Status
Not open for further replies.
Mégiscsak lett Armija beszámoló, köszi @nyugger !

Mégiscsak lett Armija beszámoló, köszi @nyugger !
Úgy voltam vele, hogy basszameg a Gerany gyártásról meg minden ilyen másról lehet máskor is írni, de Armija évente egy van és a képekkel sem kell szenvedni, hogy akkor honnan vagy mit :D

Úgy voltam vele, hogy basszameg a Gerany gyártásról meg minden ilyen másról lehet máskor is írni, de Armija évente egy van és a képekkel sem kell szenvedni, hogy akkor honnan vagy mit :D
Szerintem jó lett (a “relé”-t inkábv “reléállomás”-nak írd legközelebb), külön tetszett, hogy rámutatták arra, hogy ezek a cuccok azért sokszor még protó állapotban sincsenek.
Megérné esetleg angolul is publikálni ezeket a cikkeket.

Ez már valami új generációs álcázó berendezés lesz

IbVOiwu.jpg

• Hűha
Reactions: tomcat1
Mert az oroszok a török elnökválasztások előtt két hónappal meghosszabbították az ukrán-orosz-török-ENSZ gabonaegyezményt.
Sztem mhol a belpol. a lényeg. A külpol. extra. Mondjuk ebben kiemelkedő. Talán Törökország lépett az elmúlt 10 évben geopolitikában előre. Régen amerikai bábállam volt.

Szal az újraválasztást saját magának köszönheti.

Sztem mhol a belpol. a lényeg. A külpol. extra. Mondjuk ebben kiemelkedő. Talán Törökország lépett az elmúlt 10 évben geopolitikában előre. Régen amerikai bábállam volt.

Szal az újraválasztást saját magának köszönheti.
Hidd el ez miatt nyert. Ez volt az a téma -sikere amivel nem nagy fölénnyel, de nyert.

@Roni Bocsi, de te még gyenge vagy geopilitikából.

visegrád24 full kamu oldal, unatkozó magyar fos firkászok tollából.
Akkor tessék még máshonnan.
Egyébként meg nyilván megint Putin az Isten, de ez elég nagy pofátlanság, hogy egész
lent, a török felségvizek határán történt.

Amúgy ha már szóbakerült (és mivel az EW részt elég sokszor hozod szóba ;) ) : a Lancetes videókon sokszor látható freeze frame és egyéb látható jelvesztések vajon az ukrán ellentevékenység miatt tapasztalhatók, vagy egyszerűen túl alacsonyra került már a gép és drasztikusan esik a jelminőség? Ugyanezt látom a barkács FPV drónos videókon is sokszor.
Megjelöltél anno egy másik kommentben ahol ugyanezt kérdezted, de azt nem találom, úh. itt válaszolok.

A cél közelében elszálló videó szerintem mindig a takarás miatt van. Ahol elnyomják a jelet ott már messziről problémás a jelátvitel. Az FPV-k többsége a lehető legolcsóbb alkatrészekből van összeépítve, az RPG-hez közelebb vannak mint a loitering ammunition kategóriához. Az a megfigyelésem (ez nem reprezentatív), hogy olyan anyagok, ahol az EW hatása látszana nem nagyon kerülnek fel az internetre, pedig mindkét oldalon erős játékos.

Számít, hogy a kétfilléres modellmotor honnan került bele? Nem.
De. Pont azt mutatja, hogy valamiért rákényszerültek a nyugati beszerzésre. Ha ügynökökön, közvetítők közvetítőjén keresztül kell megszerezned a fegyvereid alkatrészeit nyugatról, az minden, csak nem megbízható kapacitás. Nyilván ennek az a másik oldala, hogy nincsenek valójában elvágva a nyugati technológiától, lsd. legutóbb a Texas Instrument chipek a a T-90-ben...
Motorola rádiók...

Illetve az, hogy mit terveznek vagy mit jelentenek be, a tapasztalatok szerint nem fontos. Bejelentették a Kurganyecet, a T-14-et, a T-15-öt, az n+1-ik BMP modernizációt, és mégsem ez a realitás.
Működik a Lancet program? Igen. Megvannak az ipari korlátai? Meg. Mérhető az orosz drónipar a nyugatihoz (mert bizony azzal állnak szemben, nem csak az ukránnal...Teal, Malloy, Quantum Systems, Edge Autonomy, AeroVironment stbstb...)? Nem.
Magukhoz képest persze fejlődgetnek, de én sokkal többet vártam az egész hadszervezetüktől 2022 előtt...

Last edited:
Megjelöltél anno egy másik kommentben ahol ugyanezt kérdezted, de azt nem találom, úh. itt válaszolok.

A cél közelében elszálló videó szerintem mindig a takarás miatt van. Ahol elnyomják a jelet ott már messziről problémás a jelátvitel. Az FPV-k többsége a lehető legolcsóbb alkatrészekből van összeépítve, az RPG-hez közelebb vannak mint a loitering ammunition kategóriához. Az a megfigyelésem (ez nem reprezentatív), hogy olyan anyagok, ahol az EW hatása látszana, nem nagyon kerülnek fel az internetre, pedig mindkét oldalon erős játékos.

De. Pont azt mutatja, hogy valamiért rákényszerültek a nyugati beszerzésre. Ha ügynökökön, közvetítők közvetítőjén keresztül kell megszerezned a fegyvereid alkatrészeit nyugatról, az minden, csak nem megbízható kapacitás. Nyilván ennek az a másik oldala, hogy nincsenek valójában elvágva a nyugati technológiától, lsd. legutóbb a Texas Instrument chipek a a T-90-ben...
Motorola rádiók...

Illetve az, hogy mit terveznek vagy mit jelentenek be, a tapasztalatok szerint nem fontos. Bejelentették a Kurganyecet, a T-14-et, a T-15-öt, az n+1-ik BMP modernizációt, és mégsem ez a realitás.
Működik a Lancet program? Igen. Megvannak az ipari korlátai? Meg. Mérhető az orosz drónipar a nyugatihoz (mert bizony azzal állnak szemben, nem csak az ukránnal...Teal, Malloy, Quantum Systems, Edge Autonomy, AeroVironment stbstb...)? Nem.
Magukhoz képest persze fejlődgetnek, de én sokkal többet vártam az egész hadszervezetüktől 2022 előtt...
Tyűűű milyen ajvékolást fogsz te ezért kapni mindjárt :D

Status
Not open for further replies.