Egyéb harckocsi típusokkal kapcsolatos hírek, fejlesztések

Pár kép az Object 187 6. számú prototípusáról, ennek és az 5. prototípusnak az érdekessége a teknő frontpáncélja:
Object-187-6-21.jpg

Object-187-6-17.jpg

Object-187-6-19.jpg

Object-187-6-15.jpg

Nagyon nehéz megérteni miért a T90-et tették gyártásba ehelyett.

Mert annak a teknője legalább kész volt, de legalábbis nem a nulláról kellett újat tervezni.

Szerintem ez simán a legjobb alváz/első testpáncél kialakítása modern tankok között. Erre tennének egy Lecrerc/K2 szerű 120-as tötős tornyot ez lenne a legjobb MBT a világon.,

Szerintem ez simán a legjobb alváz/első testpáncél kialakítása modern tankok között. Erre tennének egy Lecrerc/K2 szerű 120-as tötős tornyot ez lenne a legjobb MBT a világon.,
Micsodát csinálsz? A legjobb? Az szerinted a legjobb, hogy majd 800 iter gázolaj van bádogkannában egy halom akkumulátor és két oxigénpalack társaságában bezsúfolva a küzdőtérbe?

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Pogány
Micsodát csinálsz? A legjobb? Az szerinted a legjobb, hogy majd 800 iter gázolaj van bádogkannában egy halom akkumulátor és két oxigénpalack társaságában bezsúfolva a küzdőtérbe?

Ne ma küzdőtérről beszélek hanem az elváz első részéről.

Gyakorlatilag a sofőr/járművezető előtti rész látszatra itt a legvédettebb minden más HK-hoz képest. A K2 még hasonlóan jó kialakítású,
A leopard 2 frontja osztottabb, nem nyújt a hasonló felsô rész ellenére egy nagy célozható felületet. Az szerintem jobb.

Gyakorlatilag a sofőr/járművezető előtti rész látszatra itt a legvédettebb minden más HK-hoz képest. A K2 még hasonlóan jó kialakítású,
Láttad mára Leclerc-et? Egyáltalán nem vastag a homlokpáncél az orosz harckocsiknál, ami a vastagságát adja az a nagy fokú döntöttség, viszont emiatt a felület is nagy. Nézd meg a mi Leopardjainkat, szemből védettebb minden orosz harckocsinál.

Láttad mára Leclerc-et? Egyáltalán nem vastag a homlokpáncél az orosz harckocsiknál, ami a vastagságát adja az a nagy fokú döntöttség, viszont emiatt a felület is nagy. Nézd meg a mi Leopardjainkat, szemből védettebb minden orosz harckocsinál.

A Lecinél szerintem eléggé elcseszett megoldású az orrpáncél.

• Hűha
Reactions: Miskolci Ogre

Azon a metszeti rajzon amit láttam a Lökiről ott egy függőlegesen kb 20cm-es sáv van ahol a frontpáncél tényleg vastag vízszintesen nézve. Alatta kifejezetten vékony, ill. fölötte ugyanúgy elkeskenyedik, mint a T72-nél a járművezető előtti rész.

Azon a metszeti rajzon amit láttam a Lökiről ott egy függőlegesen kb 20cm-es sáv van ahol a frontpáncél tényleg vastag vízszintesen nézve. Alatta kifejezetten vékony, ill. fölötte ugyanúgy elkeskenyedik, mint a T72-nél a járművezető előtti rész.

47720546052-ef7b4c88f2-b.jpg

• Tetszik
Reactions: fishbed
K2-é és az Object 187-é jobbnak tűnik.

Szerintem a K2-n sincs alul páncél, ahogyan a Type-10-nél sincs. Hasonló elrendezésű a páncélzatuk:
4f4b09600a182815bd166d1f817c12e0.jpg

Orosz tankokon is az alsó kb. 20 cm alig páncélozott. Így helytakarékos, meg oda a találatok kevesebb, mint 3%-a esik.
8a6ff1706bd9b850e0ce30628f777a23.jpg

De pl. a Challenger harckocsikon a teknő frontpáncéljának a nagy része egy 100 mm-s acéllemez, azt csókolom.
0a0d34315d30c8f5588aed50f97e469b.jpg

De a Leopárd 2-nek sem egyenletes a páncélja fentről lefelé haladva.....
A Leclercről dudi rakott már be képet. Ott is a Type-10/K2 féle megoldás van.
Ebből a szempontból például az M1 Abrams nagyon jól védett. Egyenletes fedés van mindenhol.
818f908fe6ea9b33b8d38a436982a3dc.png

A legjobb páncélzata az T-14-nek van ebből a szempontból. Az egész teknőt fedi szemből és minimum 1 méter vastag a képek alapján.
De ezt nektek kell kikeresni. Ahogyan a Leo-s adatokat is a svéd tesztből. Sajnos csak 4 képet enged meg fölrakni a fórummotor.... :(

Szerintem a K2-n sincs alul páncél, ahogyan a Type-10-nél sincs. Hasonló elrendezésű a páncélzatuk:
4f4b09600a182815bd166d1f817c12e0.jpg

Orosz tankokon is az alsó kb. 20 cm alig páncélozott. Így helytakarékos, meg oda a találatok kevesebb, mint 3%-a esik.
8a6ff1706bd9b850e0ce30628f777a23.jpg

De pl. a Challenger harckocsikon a teknő frontpáncéljának a nagy része egy 100 mm-s acéllemez, azt csókolom.
0a0d34315d30c8f5588aed50f97e469b.jpg

De a Leopárd 2-nek sem egyenletes a páncélja fentről lefelé haladva.....
A Leclercről dudi rakott már be képet. Ott is a Type-10/K2 féle megoldás van.
Ebből a szempontból például az M1 Abrams nagyon jól védett. Egyenletes fedés van mindenhol.
818f908fe6ea9b33b8d38a436982a3dc.png

A legjobb páncélzata az T-14-nek van ebből a szempontból. Az egész teknőt fedi szemből és minimum 1 méter vastag a képek alapján.
De ezt nektek kell kikeresni. Ahogyan a Leo-s adatokat is a svéd tesztből. Sajnos csak 4 képet enged meg fölrakni a fórummotor.... :(
Mégis melyik kép alapján tudod megállapítani? Rajzold már be kérlek. Nem állítom, hogy nem annyi, de nincs olyan kép ami alapján ezt ki lehet jelenteni.

Mégis melyik kép alapján tudod megállapítani? Rajzold már be kérlek. Nem állítom, hogy nem annyi, de nincs olyan kép ami alapján ezt ki lehet jelenteni.

Akkor paint mesterkedtem kicsit neked a program négyzetrácsos mérésével.
Ezek a kb. valós méretek a futógörgők alapján:
7ccacfd70989d56f68f047d305e5a0b7.gif

Legalább 8.8 méter hosszú.
4babb09a3da114461af41986d649811a.jpg

A fenti képen a paint mérőrácsával 10 egyenlő részre osztottam a T-14-est, ami 88 cm-es távközöket jelent a piros vonalak között.
Vagyis az orr és a sofőr búvó nyílása között van legalább 1.76 méternyi hely!
Mivel az armata teknője magas, nem fekszenek benne, hanem ülnek.
(a többi tankban a sofőr félig háton fekszik, pl. a T szériában, vagy az M1 Abramsban)
Szóval e miatt a lila nyégyzetet kb. 1.6 méteres távolságon húztam be. Kb. ez lehet a páncélzat teljes vastagsága a fölfekvéssel együtt.
Minimum 1 méteres valós LOS vastagságról beszélünk. ;)

Referenciának ott a T-90-es páncéllemeze, ami 1 méteren van 21.5 fokban döntve, naranccsal jelöltem a páncél felfekvését.
A sofőrnél van egy kivágás a páncél tetején, az gyöngített pont, a többi helyen túl lóg a sofőrön a felfekvés.
Azt tudni kell, hogy a T-90-es esetén, az ERA nélkül is számolhatunk legalább a T-72B/T-80B/U-ra jellemző valós páncélvastagsággal ami 220 mm. Ez 21.5 fokban döntve 600 mm-es átlós LOS vastagság.
Vagyis a T szériák valós teknővastagsága 600 mm LOS.

A T-14 esetén én 30 fokos döntést látok, az ERA miatt ez a legoptimálisabb.
Ez egy 500 mm-es valós lemezvastagság esetén 1000 mm-s relatív vastagságot jelent. Ennek a fölfekvési helyigénye kb. 500 mm.
Vagyis 1500 mm-nyi hely kell neki. Vagyis 1 méteres LOS vastagságú páncélzata van.
A képen bőven rendelkezésre áll ez a hely!

Akkor paint mesterkedtem kicsit neked a program négyzetrácsos mérésével.
Ezek a kb. valós méretek a futógörgők alapján:
7ccacfd70989d56f68f047d305e5a0b7.gif

Legalább 8.8 méter hosszú.
4babb09a3da114461af41986d649811a.jpg

A fenti képen a paint mérőrácsával 10 egyenlő részre osztottam a T-14-est, ami 88 cm-es távközöket jelent a piros vonalak között.
Vagyis az orr és a sofőr búvó nyílása között van legalább 1.76 méternyi hely!
Mivel az armata teknője magas, nem fekszenek benne, hanem ülnek.
(a többi tankban a sofőr félig háton fekszik, pl. a T szériában, vagy az M1 Abramsban)
Szóval e miatt a lila nyégyzetet kb. 1.6 méteres távolságon húztam be. Kb. ez lehet a páncélzat teljes vastagsága a fölfekvéssel együtt.
Minimum 1 méteres valós LOS vastagságról beszélünk. ;)

Referenciának ott a T-90-es páncéllemeze, ami 1 méteren van 21.5 fokban döntve, naranccsal jelöltem a páncél felfekvését.
A sofőrnél van egy kivágás a páncél tetején, az gyöngített pont, a többi helyen túl lóg a sofőrön a felfekvés.
Azt tudni kell, hogy a T-90-es esetén, az ERA nélkül is számolhatunk legalább a T-72B/T-80B/U-ra jellemző valós páncélvastagsággal ami 220 mm. Ez 21.5 fokban döntve 600 mm-es átlós LOS vastagság.
Vagyis a T szériák valós teknővastagsága 600 mm LOS.

A T-14 esetén én 30 fokos döntést látok, az ERA miatt ez a legoptimálisabb.
Ez egy 500 mm-es valós lemezvastagság esetén 1000 mm-s relatív vastagságot jelent. Ennek a fölfekvési helyigénye kb. 500 mm.
Vagyis 1500 mm-nyi hely kell neki. Vagyis 1 méteres LOS vastagságú páncélzata van.
A képen bőven rendelkezésre áll ez a hely!
Mi alapján rajzoltad be a vastagságot? Nem láttuk még a páncéltestet ERA/NERA nélkül, max az oldalán és ennyi. Tippelgetsz csak.

• Vicces
  • Hűha
Reactions: LMzek 2.0 and fip7
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.