Bakhmuttól délre a csecsenek foglalják vissza a területet.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A Nyugat már egy éve állandóan szólongatja az oroszokat, hogy készüljenek fel ennek kellő szintű fogadására - a fegyvertesztelési kísérlet eredményes végrehajtása miatt. Akármilyen lassú is a Medve, most meglátjuk hogy mit hozott erre össze.
Az ami aggaszt hogy ha igy haladnak a többi fegyverrendszerek tesztelgetéssel, hát lehet hogy jó pár évig kell várni a sorakozó újabb fegyverminták lőszerek bevetésére.. Nagy Fehér Főnökünk ezt már tavaly nyáron is tudta, hiszen többször is bejelentette, hogy évekig akar segélyezgetni, ez meg csak úgy lehet ha mind a 2 fél még talpon van és valamennyire üzemképes.
Perszer nyugaton egyből menne hogy lassan ebből is kifogynak , Addig az oroszok posztoltak egy két fotót hogy bizony van belőle rendesen
![]()
![]()
Szerintem vakszerencsével lehet csak lelőni őket.Az FPV drónokról meg az ő lelövésükről:
Röviden: még pisztollyal is lelőhetők, de itt egyrészt viszonylag stresszmentes környezetben történt a dolog, másrészt meg az ukrajnában előforduló átlagnál kipihentebbek és talán pontosabb lövők voltak a videóban.
Azért ha nézed a drónos videókat nagyon nem cikáznak hiszen a végén sokszor dobja a kapcsolatot ezért próbálják egyenes vonalba vezetni őket , hogy ha megszakad az irányítás a lendület vigye tovább ! Ma vettem a Remi 870-hez 36 grammos 24 szemes 6,2mm/szem futót/postát/buck shot-ot a full chokkal egy liba méretű célt 70m-ig egész jó viszi ! Na ugyan ezt egy félautómatába amire tárhosszabbítót szerelünk és kész a drón ellenes puska ha mondjuk 8+1 a tárba kapacitást nézzük akkor már 70m-ről lehet veretni ha szemből vagy kis szögből jön és az előbb írtak miatt nem manőverezik akkor egy láda whiskybe , hogy leszedem !Szerintem vakszerencsével lehet csak lelőni őket.
Az 1.-nél szerintem faág
A 2.-nál mondja az irányító, hogy ő vezette bele a talajba
A 3.-nál belemegy a jelzőfóliába, szerintem itt sérült a propeller és még 20másodpercig bírta
A 4.-nél tényleg lelövi, de szerintem csak puszta véletlenből.
Nem néztem tovább.
Hozzá kell tenni, hogy nem voltak stressben, mert tudták, hogy nem ölheti meg őket a "cél"drón.
Én biztos nem tudnám lelőni.
Egy nagyobb, lassabban talán, söréttel vagy hálóval.
Leszeded ha számítasz rá, de nem tudsz egyfolytában egyszerre négyirányba nézelődni meg lőni.Azért ha nézed a drónos videókat nagyon nem cikáznak hiszen a végén sokszor dobja a kapcsolatot ezért próbálják egyenes vonalba vezetni őket , hogy ha megszakad az irányítás a lendület vigye tovább ! Ma vettem a Remi 870-hez 36 grammos 24 szemes 6,2mm/szem futót/postát/buck shot-ot a full chokkal egy liba méretű célt 70m-ig egész jó viszi ! Na ugyan ezt egy félautómatába amire tárhosszabbítót szerelünk és kész a drón ellenes puska ha mondjuk 8+1 a tárba kapacitást nézzük akkor már 70m-ről lehet veretni ha szemből vagy kis szögből jön és az előbb írtak miatt nem manőverezik akkor egy láda whiskybe , hogy leszedem !
Jó lenne ha már nem csak készülne.Na kinn van a múltkor már emlegetett Ultrahang
Istenem, az orosznak nem célja az előrenyomulás, hanem az ukránok bedarálása. Ami működik is eddig...Jó lenne ha már nem csak készülne.
Nemtom mekkora ötlet volt megvárni a raszputyica kezdetét.... aztán megint agyaggalamblövészetet tartanak a területvédelmisek az orosz menetoszlopokon.
Mert a háború eleje és Harkovi támadás kivételével itt csak hatalmas áldozatok árán tud mindkét oldal előrenyomulni.
Ez erős.Orosz propi videó, az ukriknak szól, hogy inkább adják meg magukat:
![]()
Oroszok Az Igazság Oldalán
"Azt hitted, sok esélyed van az életben maradásra. De nem akartatok női ruhában menekülni az országból" - Az orosz fegyveres erők hivatalos felhívása az erőszakkal mozgósított ukrán harcosok felé. A klip célja, hogy az AFU harcosának esélyt adjon a túlélésre, és ne menjen "hústámadásba" a Volga...t.me
Nekem sem a származási alapon ellenségnek bélyegzett népek irtása, sem az osztály harc miatt kiirtott kulákok, értelmiségiek nem férnek bele. Az sem hogy a zsidók ölik a telepeik miatt a palesztín farmerek, meg az sem hogy azok néha robbantanak cserében buszmegállóban pl...Zsolti.Talán még mindig pont azok a okozzák a problémák oroszlánrészét,akiket származási alapon annyira kiirtottak,hogy a háború után többen voltak,mint elötte.De ha megnézzük,hogy kik milyen hatékonysággal müködtették a haláltáborokat,akkor több lóhosszal vezetnek a származásuk alapján kiirtottak a Szovjetunióban.A kettös mércét pedig nem türjük,vagy mégis?Tehát akkor mi annyira problémás a nemzetiszocializmusban,ami már nem is annyira problémás a judeokommunizmusban?Egyébként csak jelzem,hogy az 56-os magyar felkelök fasiszta söpredék az exKáGéBés vezette ország legujabb történelmi megközelitése szerint.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..