[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 569
113
Biden nem tudja meggyőzni az amerikaiakat arról, hogy segítséget kell nyújtani Kijevnek

Joe Biden amerikai elnöknek el kell magyaráznia állampolgárainak, hogy mit jelent Washington Kijevnek nyújtott segítsége, különben ez az idő elveszhet. Yoni Mihani, a Newsweek amerikai magazin rovatvezetője tárgyalta ezt a témát. Itt azonban az egész probléma abban rejlik, hogy képtelen ezt az üzenetet eljuttatni az amerikai néphez, amellyel kapcsolatban egyre több amerikai lakos nem támogatja országuk vezetésének azon döntését, hogy további forrásokat különítsen el Ukrajna támogatására.

Mihani: Joe [Biden] amerikai elnök kormánya nem tudta megmagyarázni, hogy a folyamatban lévő [ukrajnai] konfliktus nem csupán területi vita, ahogy egyesek gondolják, hanem a nagy és feltörekvő hatalmak első összehangolt kísérlete a világrend átalakítására. világháború óta létesült. Ukrajna pedig a jelenlegi világrend első védelmi vonalaként működik.

Figyelemre méltó ebben az összefüggésben a CNN legutóbbi közvélemény-kutatásának eredménye, amely szerint a mintában részt vevő válaszadók több mint fele (55%) gondolja úgy, hogy az Egyesült Államoknak le kellene állítania az ország további finanszírozását. Ugyanakkor a válaszadók további 51%-a szerint az Egyesült Államok már eleget tett Kijevért.

Mint a kiadvány szerzői hangsúlyozzák, ezek az adatok eltérnek a 2022 februárjában megjelent adatoktól. Akkor azoknak az amerikaiaknak a száma, akik úgy gondolták, hogy az Egyesült Államoknak többet kellene tennie e tekintetben, magasabb volt, elérte a 62%-ot.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 547
45 140
113
Megint jól kifogytak az oroszok a tankokból...:rolleyes:
Ahogy nézem, van ott még bőven mindenkinek minden!

Ukránok is folyamatosan kapják a cuccost, tucatjával van még pl. Leo2, jöhetnek Leo1 ek jó sok, oroszoknak is van T-90, folyamatosan gyártják, még évekig eljátszhatnak egymással, addig mi itt Európában tönkremegyünk :( !!!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 423
46 212
113
Rabotino - egy támadási kísérlet során egy harckocsi és egy "Bradley" gyalogsági harcjármű megsemmisült, intenzív tűzoltás folyik, a tüzérség erdőültetvényeken dolgozik, az időjárási körülmények nem ideálisak - számolt be a helyzetről a Spetsnaz arkangyal.
Az éterben világossá válik, hogy az ellenség túl sok embert veszít, az evakuációs csoportoknak nincs idejük megérkezni és távozni.
A legközelebbi településekről már keresik a véradókat.
Pyatikhatki - Nyugodt a helyzet, a felderítő egységek is regisztrálnak minden közeledést és tűzsebzést okoznak az ellenségnek.

A helyzet a dél-donyecki irányban @voin_dv

A Vremevszkij szektorban megfigyelhető az ellenséges tüzérségi lövedékek intenzitása csapataink állásai felé a Staromayorskoye-Priyutnoye vonal mentén . Az ellenség légvédelmét Zeleny Pole -ban, és Prijutnojetól északra helyezték át. Az elmúlt nap folyamán az Ukrán Fegyveres Erők gyalogos egységei újabb kísérletet tettek, hogy bejussanak ezekbe az erdősávokba, de a lövöldözés következtében veszteségeket szenvedtek és visszavonultak. Egyébként a helyzetet ebben az irányban a "vihar előtti csend" jellemzi. Az ellenség naponta tartalékokat gyűjt a hátsó területeken, és előkészíti az offenzíva újraindítását három lehetséges irányban - Sztaromlynovka-Kermencsik , Prijutnoje-Sztaromajorskoye vagy Novodonyeckoje-Novomajorskoye .
Nincs változás az Ugledarsky részben . Tüzérségi támadások, FPV drónok vadászata egyes felszerelésekre mindkét oldalról.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 143
83 721
113
Ez egy pár hónapos videó.
Csak több lett nekik ...

Más.

"Az elmúlt 10 napban csökkent az összecsapások száma Oskol régióban. Az ukrán tartalékok növekedését és az ukrán fegyveres erők ellentámadásait erős orosz bombázások és tüzérségi lövedékek állították meg. Az ukrán hadsereg továbbra is erősítést küld ide különböző szektorokból. Az orosz hadsereg ezzel szemben áttekinti a közös katonai műveletek során felhalmozott tapasztalatokat és készül a következő nagy offenzívára, tanulmányozza a szervezeti felépítésben végrehajtandó változtatásokat a helyszíni igények és a katonai potenciál tekintetében."

Egyesek szerint az oroszok 2024 tavaszáig be akarják fejezni a háborút, nem akarják megvárni a "tavaszi" ukrán ellentámadás után az 5. hullám besorozottjainak beérkezését, és nem akarják hagyni, hogy a visszuavonuló ukrán hadsereg felperzselt föld taktikával megsemmisítsen mindent amit úgy érez, hogy elveszítheti.

Álljon itt a témában egy érdekes beszélgetés (53:30tól!):

Illetve egy másik is:
"Az Egyesült Államok örökös háborút keres Ukrajnában?"

F-16:
Nagy valószínűséggel valójában sosem volt opció. Csak azért merült fel, mert nem kaphatnak Gripent. A Gripen volt az opció tavaly óta, ezért akarják mély nyállal nyugaton vsz a svéd NATO tagságot is. Miért? Ugyanis semleges országként Svédország maga NEM szállíthat nagy tételben (kicsiben se) emberi élet kioltására alkalmas svéd hadianyagot háborúban álló országnak. Hogy honnan is ismerős ugyanez? Svájc ...

Ellenben ha NATO-tagok lennének, ez ugrana, át kellene írni a törvényeket, amire van koala. Október után kiderül.

Végezetül:
https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F3f2461c6-2d6e-4f9d-a3ba-156c649967a8_807x700.jpeg


+1:
"Az orosz hadsereg éghető anyagokat önt azokra a területekre, ahol aknamezők találhatók, és amikor megpróbálnak aknákat felszámolni, gránátot dobnak le egy drónról, „tűztengert és robbanásokat okozva”."
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
500 milliiós lakosság véleményét értsétek meg Putyin birodalmi álmairól.
Név szerint? Ne hivatkozz 500 millió emberre. Európában pár ezer politikuson túl és pár lelkes idióta FOS média tologatón kívül, nincs épeszű ember aki azt véli felfedezni a kontextusban amit Te. Rajtad és pár FOS papagájon kívül, senki sem fantáziálgat "Putyin birodalmi álmairól".
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 455
113
Név szerint? Ne hivatkozz 500 millió emberre. Európában pár ezer politikuson túl és pár lelkes idióta FOS média tologatón kívül, nincs épeszű ember aki azt véli felfedezni a kontextusban amit Te. Rajtad és pár FOS papagájon kívül, senki sem fantáziálgat "Putyin birodalmi álmairól".

Nézz ki a rácsos ablakon.
:)
SENKI nem ért egyet Putyinnal. Tök mindegy ki van hatalmon nyugaton, mindenki érzi:
Nem jó a háború Európa szélén, mindegy milyen ideológia mentén.
Tehát a pár ezer tényleg idióta politikus és pár ezer lelkes média befolyásoló jellemtelen köcsög mégiscsak az 5-600 millió ember véleményét képviseli ebben a kérdésben.
Tök mindegy mit hazudozik Putyin biolaborokról, sátánista NATO Brüsszel gyikemberekről, sötét lelkű háttér hazalomról.
Ez bizony a kemény valóság: az orosz haderő fűbe harapott, a "különleges katonai kudarc" Oroszország történelmi jelentőségű veresége a nyugattal szemben.
Ukrajnát (vele Novorosszijának nevezett álmaikat) örökre elvesztették, a nyugat befolyási övezetének keleti határa valahol Donbasszban lesz, nem Csapnál.
Ez stratégiai vereség, mindegy, hogy kié Bahmut.
Emellett Oroszország Kína vazallusává válik, Iránnal, meg a Pufi koreájával.
Elszigetelve, szankciókkal tartós leszakadással biztosítva, hogy többé ne lehessen befolyása a világpolitikára.
Tudom, 6000 atom töltet, akkor robbantanak....
Persze. Tudjuk. Megyó megmondta.
Meg az ásványkincsek....
Meg az 5. legnagyobb :)D) gazdaság. Tudjuk, az, persze.
Még megfagyasztják Európát (miért is?, Mert védekezik?)

Szóval lapozz hármat, kezd az újabb érveknél. ;)

Vaaagy...
Gyere te, a név szerint Putyin háborúját támogatókkal!
:D
Jaj, de okos vagy te....
 

ruszkik.haza

Well-Known Member
2017. március 19.
530
1 682
93
OFF Megpróbáltam ma bővebb információt szerezni ezzel a munkácsi iskolával kapcsolatban és úgy látszik ez ott egy helyi jellegű probléma, mert Kárpátalján a többi magyar iskolában ahol erre igény mutatkozott szabadon lehetett használni a magyar zászlókat és még a magyar himnuszt is el énekelhették ahol csak akarták. Munkácson egyébként nem ez az első magyarokkal kapcsolatos atrocítás, fél évvel ezelőtt távolították el az ott található várról a magyarok jelképét, egy turul szobrot. ON
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 981
21 947
113
OFF Megpróbáltam ma bővebb információt szerezni ezzel a munkácsi iskolával kapcsolatban és úgy látszik ez ott egy helyi jellegű probléma, mert Kárpátalján a többi magyar iskolában ahol erre igény mutatkozott szabadon lehetett használni a magyar zászlókat és még a magyar himnuszt is el énekelhették ahol csak akarták. Munkácson egyébként nem ez az első magyarokkal kapcsolatos atrocítás, fél évvel ezelőtt távolították el az ott található várról a magyarok jelképét, egy turul szobrot. ON

Te amugy tukorbe tudsz nezni anelkul, hogy nem kopnel egyet?
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 379
9 004
113
Nézz ki a rácsos ablakon.
:)
SENKI nem ért egyet Putyinnal. Tök mindegy ki van hatalmon nyugaton, mindenki érzi:
Nem jó a háború Európa szélén, mindegy milyen ideológia mentén.
Tehát a pár ezer tényleg idióta politikus és pár ezer lelkes média befolyásoló jellemtelen köcsög mégiscsak az 5-600 millió ember véleményét képviseli ebben a kérdésben.
Tök mindegy mit hazudozik Putyin biolaborokról, sátánista NATO Brüsszel gyikemberekről, sötét lelkű háttér hazalomról.
Ez bizony a kemény valóság: az orosz haderő fűbe harapott, a "különleges katonai kudarc" Oroszország történelmi jelentőségű veresége a nyugattal szemben.
Ukrajnát (vele Novorosszijának nevezett álmaikat) örökre elvesztették, a nyugat befolyási övezetének keleti határa valahol Donbasszban lesz, nem Csapnál.
Ez stratégiai vereség, mindegy, hogy kié Bahmut.
Emellett Oroszország Kína vazallusává válik, Iránnal, meg a Pufi koreájával.
Elszigetelve, szankciókkal tartós leszakadással biztosítva, hogy többé ne lehessen befolyása a világpolitikára.
Tudom, 6000 atom töltet, akkor robbantanak....
Persze. Tudjuk. Megyó megmondta.
Meg az ásványkincsek....
Meg az 5. legnagyobb :)D) gazdaság. Tudjuk, az, persze.
Még megfagyasztják Európát (miért is?, Mert védekezik?)

Szóval lapozz hármat, kezd az újabb érveknél. ;)

Vaaagy...
Gyere te, a név szerint Putyin háborúját támogatókkal!
:D
Jaj, de okos vagy te....
Te miki, vedd le gyorsan azt a rohadt alusapkát, ha jót akarsz magadnak.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 910
27 665
113
OFF Megpróbáltam ma bővebb információt szerezni ezzel a munkácsi iskolával kapcsolatban és úgy látszik ez ott egy helyi jellegű probléma, mert Kárpátalján a többi magyar iskolában ahol erre igény mutatkozott szabadon lehetett használni a magyar zászlókat és még a magyar himnuszt is el énekelhették ahol csak akarták. Munkácson egyébként nem ez az első magyarokkal kapcsolatos atrocítás, fél évvel ezelőtt távolították el az ott található várról a magyarok jelképét, egy turul szobrot. ON
Persze, helyi jellegű. Mint a nyelvtörvény meg az oktatási törvény, meg a büntetőjogi eljárás Brenzovics ellen. Mind helyi jellegű. Véletlenül sincs benne rendszer.
A sógorok kezdik kapisgálni, h nem Putyin a vérszomjas.
https://www.oe24.at/welt/ukraine-krieg/ultra-nationalist-girkin-will-putin-abloesen/567674908

Mondjuk ha meg gravitációs betegsége lenne, akkor a másnapi hírekben européer liberális lenne.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 984
66 222
113
Ej, ej..
Ez a téma már vagy 2 X ki lett itt tárgyalva a fórumon, Wilson ment is pár hónap pihire érte, mert ezt a témát innen állandóan kihordta az orosz topikba valamilyen érhetetlen oknál fogva.. Most ezekből idézek:

"Jó hogy ráirányítod a fórum figyelmét az aláírt orosz ukrán szerződésekre, 1990 után, vegyük sorjába, kezdjük az egyik legfontosabbal, az 1994-es budapesti egyezményt.

"Szerinted érvényes egy szerződés, amelyet pár éven belül megszegnek, ukrán részről?"
Ez ahogy @arcas blogtárs írta a ##190 893 hozzászólásában, a budapesti memorandumot sokféleképp értelmezik, a kezdeményezője az USA volt, aki jogosan félt attól hogy ukránokra bízni atombombát az annyi mint kecsére káposztát.

Az USA félelme az 1990-es évek vége felé, 2000-es évek elején beigazolódott, az ukránok leszerelés, és az oroszoknak való átadás helyett elloptak 6 db kh55-ös rakétát (robotrepülő) a hozzájuk tartozó mintegy 250 kT-ás robbanófejjel.

Nos szerinted mi ez ha nem a memorandum vagy egyezmény vagy minek nevezzem.. súlyos megsértése, felrugása?
Neked elfelejtettek erről szólni?"

"Egy régebbi hozzászólásomban felsoroltam az ezzel kapcsolatos anyagokat, lehet mit kitöröltetni a NET ről.
Az egyik viszonylag könnyen elérhető anyag volt, az Ukrán Katonai törvényszék 2005-ösz itélete, amely főtisztet is elitél katona társaival és polgári személyekkel együtt, némelyiket évekre szóló börtönbüntetésre. Erről a nemzetközi média is írt cikkeket..
Persze amit a NET ről töröltetni lehet, az még a szolgálatoknál még megtalálható..."

"No de haladjunk: Több nyugati intézmény is tanulmányokat és biztonsági felhívásokat tett közzé, no nem a KH-55 ös ellopott rakétákat emlegették benne, hanem az atom robbanófejeiket. Mi értelme lett volna ennek ha nem tünnek el a fejek?
A fejek eladását még egy adat valószínűsíti: a nyomozás során kiderült, hogy a vevő lényegesen többet fizetett az üzletért mintha csak sima rakétákat vett volna, kb annyit mint a komplett rendszer feketepiaci " becsértéke.". Szerintem egy közel és távolkeleti vevő azért nem hülye, tudja minek mi az ára... És a nyomok innen már követhetetlenek."

No kb ennyi róla, a nyugati reflexiókat , az esetről készült, biztonsági kérdéseket feszegető nemzetközi tanulmányokat nem teszem még egyszer ide, aki akar, járjon utána az anyagnak.. Ez a szolgálatoknál biztosan megvan még.



Minek is mondaná? vagy 20 éve történt, a sok szerződés szegés között ez már fel sem tünik, annak idején a világsajtó ezt szépen felhozta, nem kellett az orosz propaganda hozzá.
Nem beszelve arról hogy az ukranok az eszak koreaiaknak is besegitettek eleg jol mikor a kover ember raketakat kezdett epiteni.
Meg meg talan ha jol emlekszem Pakisztannak is es meg kinek nem amiről nem tudunk, vagy nem jut eszembe.

Ezt éri el a magyar kormány, amikor nem küld Kievnek fegyvereket... :(
Teljesen mindegy mit adsz ezeknek, ez egy náci katonai diktatúra, nem turnek el senkit csak a sajat fajtajukat, de meg azt sem kimelik, epp ugy lemeszaroltatjak ahogy Hitler es csapata tezte annak idején.
Olvasgass egy kicsit az UPA-rol, Suhevicsrol, Banderarol, ez a jelenlegi rezsim ezt az ideologiat tette meg az orszag állami ideologiajava.
Ezt a rezsimet es ideologiat el kell pusztitani, 2023-ban nem letezhet mar ilyen!
Ha annyira adakozni akarsz nekik menj, senki sem tart vissza, allj be közéjük.

Hazatoloncoltatjak a kulfoldre menekult hadkoteleseket.
Ugy tunik csak Oroszorszagban vannak biztonsagban
 
T

Törölt tag 1711

Guest
OFF Megpróbáltam ma bővebb információt szerezni ezzel a munkácsi iskolával kapcsolatban és úgy látszik ez ott egy helyi jellegű probléma, mert Kárpátalján a többi magyar iskolában ahol erre igény mutatkozott szabadon lehetett használni a magyar zászlókat és még a magyar himnuszt is el énekelhették ahol csak akarták. Munkácson egyébként nem ez az első magyarokkal kapcsolatos atrocítás, fél évvel ezelőtt távolították el az ott található várról a magyarok jelképét, egy turul szobrot. ON

Bővebb információszerzés: megkérdeztem két slava ukraini között r/ukraine-en.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 423
46 212
113
Az Ukroreich Hadsereg megsemmisült és elhagyott Leopard 2-je, amelyet nem mentett meg a telepített szovjet dinamikus páncél "Contact-1

Putyin egymillió drónspecialista képzését jelentette be.

„2030-ig van programunk, 1 millió szakembert kell képeznünk ezen a területen. Talán még ez sem lesz elég, mert [az ipar] nagyon gyorsan fejlődik” – mondta Putyin.
Ettől a tanévtől az orosz iskolákban elkezdik tanítani a drónok használatának alapjait. A katonai alapképzésről szóló tanfolyam részeként valósul meg, amelyet az iskolákban a „A szülőföld biztonságának és védelmének alapjai” tanórákon tartanak, és kötelező lesz.
A Technikai képzés és kommunikáció alapjai modul részeként a 10-11. osztályos tanulók segítségével megértik, hogyan használják a drónokat a harcban és a felderítésben. Ezenkívül a tanulóknak ismerniük kell az "ellenséges UAV-ok elleni küzdelem algoritmusát" és "gyakorlati műveleteket kell végrehajtaniuk az UAV irányítása érdekében".
Íme egy lista, mit kértek az orosz katonák adományként:

Jó reggelt kedveseim❤️
Az Önökkel végzett nyári munkánk eredményei egyszerűen hihetetlenek. Megpróbáltuk 3 hónapra számolni a befizetéseket, ami körülbelül 200 millió.
Több száz drón, hőkamerák, éjszakai irányzékok, csónakok, kabátok ezrei, pólók, walkie-talkie, egy osztály drónvezérlési eszközök, anti- drónfegyverek, hangtompítók, átjátszók, autók, elsősegélydobozok stb.
Köszönöm mindenkinekdolgozunkés Boldog Tudásnapot a hallgatóknak❤️
Pszkov, Kalinyingrád és Krím irányban a NATO légierő felderítő repülőgépeinek fokozott aktivitása figyelhető meg.

Az Ilava-Ceszvaine szakaszon (Pszkovtól 150 km-re, Kalinyingrádtól 80 km-re) a Bombardier Challenger 650 üzleti repülőgépre épülő ARTEMIS nagy hatótávolságú elektronikus és radaros felderítő légiplatform, aktív fázisú antennatömbre épülő radarral felszerelt, ill. passzív elektronikus hírszerző érzékelők járőröznek.
Ez a testület feltehetően a Pszkov és Kalinyingrád melletti orosz légvédelmi rendszerek radareszközeinek helyzetének, valamint a szárazföldi haditechnikai eszközök mozgásának felderítését végzi. Hasonló repülőgép közlekedik a krími irányban Románia légterében.
Szintén a krími irányban található az amerikai haditengerészet P-8A Poseidon repülőgépe. A Ploiesti - Csernyivci vasútvonal szakaszán egy Beechcraft King Air 350 típusú taktikai elektronikus hírszerző repülőgép járőrözik, amely képes fedezni egy nagy haditechnikai felszerelés átszállítását Ukrajna nyugati régióinak területére.
Szintén a krími térségben található a Boeing E-3A Sentry korai figyelmeztető és irányító repülőgép, valamint a Lockheed EP-3E Orion Aries II elektronikus felderítő repülőgép.

És itt vannak az első képek az orosz gyártmányú Yak-130 harci kiképző repülőgépről a teheráni légibázison . A @Middle_East_Spectator csatorna szerint mindössze két ilyen típusú jármű érkezett Iránba, amelyeket egy nehézszállító An-124-en szállítottak.
Általában a Yak-130-at pilóták képzésére és képzésére használják a 4. és 5. generációs vadászgépek irányítására. Ha az iráni megjelenésükkel kapcsolatos információk megbízhatóak, akkor ez az első közvetlen megerősítés az eredetileg Egyiptomnak gyártott orosz Szu-35-ösök Iráni Légierőhöz való közelgő átadásáról.
Amióta a Jak-130 megérkezett Iránba, ez azt jelenti, hogy az iráni pilóták kiképzése már javában zajlik. Megtöri a nyugati források minden sejtését az országok közötti megállapodások kudarcáról, amiről korábban többször is írtunk .
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Nézz ki a rácsos ablakon.
:)
SENKI nem ért egyet Putyinnal. Tök mindegy ki van hatalmon nyugaton, mindenki érzi:
Nem jó a háború Európa szélén, mindegy milyen ideológia mentén.
Tehát a pár ezer tényleg idióta politikus és pár ezer lelkes média befolyásoló jellemtelen köcsög mégiscsak az 5-600 millió ember véleményét képviseli ebben a kérdésben.
Mindenki érzi.. azok közül akik jelenleg hatalmon vannak, jól mondod. Ami az 500-600 millió ember véleményét illeti, az Európai országok választásain kb. 210-250 millió ember adja le a voksát, ebből pár százalék eltéréssel az ellenzék birtokolja majdnem a felét.
Gondold újra, hogy a politikusok 500-600 millió ember véleményét képviselik. Mert a Te olvasatodban, pl.: Orbán a Te véleményedet képviseli, ami egyetemlegesen azt jelenti, hogy szembemész a saját véleményeddel:)
Tök mindegy mit hazudozik Putyin biolaborokról, sátánista NATO Brüsszel gyikemberekről, sötét lelkű háttér hazalomról.
Ez bizony a kemény valóság: az orosz haderő fűbe harapott, a "különleges katonai kudarc" Oroszország történelmi jelentőségű veresége a nyugattal szemben.
Ukrajnát (vele Novorosszijának nevezett álmaikat) örökre elvesztették, a nyugat befolyási övezetének keleti határa valahol Donbasszban lesz, nem Csapnál.
Csak, hogy jól értem-e az érvelésed, vegyük át újra. :) Azt mondod, Donbasszban lesz az új orosz határ, és a nyugat ezzel bizonyította, hogy Oroszország vereséget szenvedett és fűbe harapott. Hmm....
Ez stratégiai vereség, mindegy, hogy kié Bahmut.
Ezt egy éve még nem így láttad, akkor nagyon fontos volt Bahmut... Értem én a széljárást...
Emellett Oroszország Kína vazallusává válik, Iránnal, meg a Pufi koreájával.
Elszigetelve, szankciókkal tartós leszakadással biztosítva, hogy többé ne lehessen befolyása a világpolitikára.
Oroszországnak az elmúlt 30 évben nem volt ennyi befolyása a világpolitikára, mint az elmúlt 500 napban.:)

Ami az elszigetelődést illeti:
Heten vagyunk jóbarátok egy lakásban, 7 szobával és pár fürdőszobával és mosdóval. Miközben kártyapartit játszunk, Te óvodás módon bezárod magadat az egyik wc-be, majd fennhangon ordibálsz a szankciódról valamint, hogy elszigeteltél minket.
Mi tovább játszunk, és újabb sört veszünk ki a hűtőből, azon gondolkozunk meddig bírod ki a szarszagot.
Tudom, 6000 atom töltet, akkor robbantanak....
Persze. Tudjuk. Megyó megmondta.
Meg az ásványkincsek....
Meg az 5. legnagyobb :)D) gazdaság. Tudjuk, az, persze.
Még megfagyasztják Európát (miért is?, Mert védekezik?)

Szóval lapozz hármat, kezd az újabb érveknél. ;)
Ne lapozz légyszíves, nem kellenek a további érveid és paneljeid.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 569
113
Kijev figyelmeztette Brüsszelt, hogy bírósághoz fordul, ha meghosszabbítják az exporttilalmat

A kijevi kormány bíróság elé kívánja állítani az EU-t, ha az szeptember 15. után is meghosszabbítja az ukrán mezőgazdasági exportra vonatkozó korlátozását – közölte pénteken Volodimir Zelenszkij elnök kabinetfőnök-helyettese, Ihor Zsovkva.
“Ha az Európai Bizottság meghosszabbítja az ukrán gabonaimportra vonatkozó döntését, a megállapodásunk értelmében a választottbírósághoz fordulunk” – mondta Zsovkva, utalva a 2014-es puccs után az unióval aláírt kereskedelmi paktumra.
Zsovkva azt is mondta, hogy az EU-nak “reagálnia kell”, ha Lengyelország saját maga hosszabbítja meg a tilalmat, mivel ez sérti az EU egységes piacra vonatkozó szabályait. Lengyelország és Magyarország figyelmeztetett, hogy egyoldalú intézkedéseket foganatosítana, ha az uniós tilalom lejárna.
Az EU megnyitotta piacát az ukrán export előtt, hogy ezzel is támogassa Kijevet az Oroszországgal szembeni konfliktusban. Ennek a politikának a gyakorlati eredménye azonban az volt, hogy az EU által már erősen szabályozott piacokat elárasztotta az Ukrajnából származó olcsó búza, kukorica, repcemag és napraforgóolaj.
A gazdák széles körű tiltakozását követően áprilisban Lengyelországban tilalmat vezettek be az ukrán gabona „dömpingjére”. Magyarország, Szlovákia, Románia és Bulgária gyorsan követte a példát. Az EU májusban válaszul „ideiglenes” moratóriumot rendelt el az ukrán importra ezekben az országokban – miközben engedélyezte az áruk tranzitját a blokk többi részébe. Az egyszer már meghosszabbított moratórium szeptember 15-én jár le.
“Lengyelország de jure nem blokkolja a tranzitot, de facto viszont igen – tiltakozások voltak, megnövelik az élelmiszereink ellenőrzésének idejét a határon” – mondta a Bloombergnek. “De facto ez egy blokád.”
Az októberi általános választások közeledtével azonban Varsó valószínűleg nem fog engedni a kérdésben. Robert Telus lengyel mezőgazdasági miniszter múlt pénteken azt mondta, hogy a behozatali tilalom 2023 végéig történő meghosszabbítását fogja kérni.
Jadwiga Emilewicz, az Ukrajnával zajló fejlesztési együttműködésért felelős lengyel államtitkár kedden a Financial Timesnak azt mondta, hogy Varsónak kötelessége elsősorban a gazdáit megvédeni. Emilewicz szerint Lengyelország hajlandó engedélyezni az ukrán áruk fokozott tranzitforgalmát, de ehhez az EU-nak 30 eurós támogatást kellene fizetnie minden egyes tonnáért, amely áthalad a területén.

Nem az a baj, hogy Ukrajnából származó olcsó búza, kukorica, repcemag és napraforgóolaj elárasztja az EU által már erősen szabályozott piacokat, hanem ezek nem engedélyezett génmódosított növények, és ezen termékeknek magas a vegyianyagtartalma (visszamaradt védőszerek).


Egy új "páncélos ököl", egy új járvány és régi, szegényített uránium töltények. Katonai összefoglaló 2023.9.02-re



Az orosz MLRS Tornado-S erősen támadja az ukrán hadsereget Kupjanszk irányában

Nem számít, hogy nappal vagy éjszaka, az orosz fegyveres erők továbbra is támadások sorozatát indítják.
A videón az orosz hadsereg MLRS Tornado-S másodpercei láthatók, amint halálos lőszerrel záporoznak az ukrán katonai állások ellen. Ennek következtében ukrán katonai állások pusztultak el. A lövések célba találtak, több ott tartózkodó ukrán katonát az orosz hadsereg halottnak nyilvánított.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
547
4 982
93
Biden nem tudja meggyőzni az amerikaiakat arról, hogy segítséget kell nyújtani Kijevnek

Joe Biden amerikai elnöknek el kell magyaráznia állampolgárainak, hogy mit jelent Washington Kijevnek nyújtott segítsége, különben ez az idő elveszhet. Yoni Mihani, a Newsweek amerikai magazin rovatvezetője tárgyalta ezt a témát. Itt azonban az egész probléma abban rejlik, hogy képtelen ezt az üzenetet eljuttatni az amerikai néphez, amellyel kapcsolatban egyre több amerikai lakos nem támogatja országuk vezetésének azon döntését, hogy további forrásokat különítsen el Ukrajna támogatására.

Mihani: Joe [Biden] amerikai elnök kormánya nem tudta megmagyarázni, hogy a folyamatban lévő [ukrajnai] konfliktus nem csupán területi vita, ahogy egyesek gondolják, hanem a nagy és feltörekvő hatalmak első összehangolt kísérlete a világrend átalakítására. világháború óta létesült. Ukrajna pedig a jelenlegi világrend első védelmi vonalaként működik.

Figyelemre méltó ebben az összefüggésben a CNN legutóbbi közvélemény-kutatásának eredménye, amely szerint a mintában részt vevő válaszadók több mint fele (55%) gondolja úgy, hogy az Egyesült Államoknak le kellene állítania az ország további finanszírozását. Ugyanakkor a válaszadók további 51%-a szerint az Egyesült Államok már eleget tett Kijevért.

Mint a kiadvány szerzői hangsúlyozzák, ezek az adatok eltérnek a 2022 februárjában megjelent adatoktól. Akkor azoknak az amerikaiaknak a száma, akik úgy gondolták, hogy az Egyesült Államoknak többet kellene tennie e tekintetben, magasabb volt, elérte a 62%-ot.
"képtelen ezt az üzenetet eljuttatni az amerikai néphez, amellyel kapcsolatban egyre több amerikai lakos nem támogatja országuk vezetésének azon döntését, hogy további forrásokat különítsen el Ukrajna támogatására."

Mindamellett, hogy USA egyrészt nagyon gazdag ország, viszont hatalmas réteg van amelyik egyik napról a másikra él. Ők is szavazók és nekik is el kellene magyarázni, hogy csak egy picit kell a nadrágszíjon húzni Ukrajna támogatásával, utána ingyen sör jut mindenkinek. A közhiedelemmel ellentétben az USA lakosságának tetemes része egyáltalán nem él olyan jól, mint ahogy a reklámfilmeken van bemutatva. Van ott baj bőven.

Az új világrend kialakítása nagyon úgy néz ki, hogy csak véres háborúkkal lesz sikeres.
Hát, majd látjuk. Legfeljebb lesz egy nagy reset. Mostanában írták az "angol tudósok", hogy több ezer éven keresztül csak pár ezer emberre csökkent az állományunk a Földön valamilyen természeti csapás miatt. Hogy honnan állapították meg, rejtély. Meg amúgy is (ez már másik "tanulmány") az európai emberek bőre nem fehér volt, hanem sötét.
"Ötzi nem egy sápadt bőrű férfi volt, világos árnyalatú, dús hajzattal, ahogyan azóta is ábrázolják őt, hanem egy sötét bőrű, fiatalon fekete hajú, de erősen kopaszodó rézkori ember."
Szerintem sima érzékenyítés kategória.