[HUN] Honvédségi kézifegyverek és fegyver kiegészítők

Utobbi nem jar le? En emlekszem, nekunk a MH altal atadott rendszerekhez eloszor 1968-as vagy 78-as (!!!) gyartasu loszer is jott 1991-ben - minimum 5% doglott volt...
Épp az egyel előző Haditechnikában volt egy cikk a lejárt lőszerek szétszereléséről. Nagyjából hány évig használhatóak a standard 7.62-es lőszerek?

Épp az egyel előző Haditechnikában volt egy cikk a lejárt lőszerek szétszereléséről. Nagyjából hány évig használhatóak a standard 7.62-es lőszerek?
Szia,

Ez jelentos mertekben fugg a tarolas modjatol, ez ugyben jo hir, hogy a legjobb technologiat hasznalja a honvedseg a konzervekkel. A nelkul joval kevesebb lenne az ido.
Szerintem a racionalis dontes egy 7.62-es loszernel nem a csappantyucsere, hanem a gyakorlaskent elloves. De persze az ingyen van, annak meg a 20%-a semmi, ezert jobban megeri sokpenzert "megsemmisittetni", ami a gyakorlatban a szlovak sportlovoknek ertekesitest jelentett (ertsd: mi fizettunk azert, hogy utana penzert eladjak), legalabbis a haboru elezodese elott, azota gondolom mar nem a sportlovok veszik.

Kb 40. Aztán csappantyúcsere
Van bármi haszna még ennek a lőszermennyiségnek? Pl. :
1. Vész esetén feltörendő és használható??

2. Hadgyakorlaton vagy önkéntes meg területvédelmiseknek el lőni, akár akna és tüzérségi lőszereket? (de ha nem lesz már sem D20 meg a többi a SZU technika akkor arra sem jó)

3. El lehet passzolni még valakinek?

4. Egy pont véletlen NER-közeli vállalkozó (mint a Mágs Zoli a honvédségi eszközöket megszerezte vasba) 38 milliárdos "nyertesuniós" pályázat után szakszerűen semlegesíti majd őket (értsd 20 ezerért ásat egy gödröt Kabókapusztán és betemeti a g.cibe)

Van bármi haszna még ennek a lőszermennyiségnek? Pl. :
1. Vész esetén feltörendő és használható??

2. Hadgyakorlaton vagy önkéntes meg területvédelmiseknek el lőni, akár akna és tüzérségi lőszereket? (de ha nem lesz már sem D20 meg a többi a SZU technika akkor arra sem jó)

3. El lehet passzolni még valakinek?

4. Egy pont véletlen NER-közeli vállalkozó (mint a Mágs Zoli a honvédségi eszközöket megszerezte vasba) 38 milliárdos "nyertesuniós" pályázat után szakszerűen semlegesíti majd őket (értsd 20 ezerért ásat egy gödröt Kabókapusztán és betemeti a g.cibe)
Többtízezer AK van még letárolva. Mozgósításkor ahhoz tudunk nyúlni.

AMP-69-ből is maradt még raktáron? Bár a puskagrántok használhatósága valószínűleg már régen lejárt.
Egyszer sikerült találkoznom,és lőnöm AMPvel-de csak 43M lőszert,NEM puskagránátot.Hát,mint gépkarabély,én nem voltam elvarázsolva tőle.Engem legalábbis zavart,az a rugózó válltámasz.

• Tetszik
Reactions: Ocses