A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Amúgy ha ebből a kurva sok innovációból öt év múlva idegrendszerre kötött erővért nélkül jövünk ki, akkor el lett baszva. :rolleyes:
Porkoláb majd 5 év múlva is előadja, hogy k. nagy innovátorok vagyunk, csak minden fejlesztésünk láthatatlanságra ment rá! :)
A sok szöveg helyett mutathatna is már valami kézzelfoghatót az Innovátor Tábornok...

Tudom, furcsa lény vagyok, de a KUB-okat és szétszedném. Az alvázaikból páncélvadászokat csinálnék a területcédelemnek, a használható rakétákkal az indítókat pontvédelemre használnám, a radarok egy részéből meg csalit csinálnék, vagy pár darabból esetleg szárazföldi radart, szárazföldi ellen érzékelésére céladatot adni a páncélvadászoknak.
A KUB alvázakra a NASAMS konténereket tenném, hogy legyen normális mobilitása, ha már csillagászati áron megvettük ezt a norvég parasztvakítást.

"Orbán Viktor elmondta, hogy a kormány célnak tűzte ki, hogy legyen ütőképes honvédség és világszínvonalú hadiipar. A következő évtizedekben Európa újra militarizálódik, Magyarországnak alkalmazkodnia kell, a harci drónok gyártása is megindul német–izraeli–magyar együttműködésben. Most fejeződött be a NATO innovációs hete Budapesten, ez azért is fontos, mert Magyarország alapítója az innovációs mechanizmusnak. A kormányfő elmondta: 4 ezren kötöttek szerződést a honvédséggel, gőzerővel folytatják a toborzást is."

Ütőképes hadsereg és világszínvonalú hadiipar a cél...

• Tetszik
Reactions: Vipera kapitány
Tudom, furcsa lény vagyok, de a KUB-okat és szétszedném. Az alvázaikból páncélvadászokat csinálnék a területcédelemnek, a használható rakétákkal az indítókat pontvédelemre használnám, a radarok egy részéből meg csalit csinálnék, vagy pár darabból esetleg szárazföldi radart, szárazföldi ellen érzékelésére céladatot adni a páncélvadászoknak.
Remélhetőleg lesz annyi eszünk, hogy legalább a radarokat nem dobjuk ki. Mikor 1-2 éve írtam, hogy a KUB maradhatna még csak nem Győrben hanem végre a harcoló alakulatoknál csapat vagy objektumvédelemre jött is rögtön a felhördülés több kommentben, hogy "nagyon régi már a KUB, nem szabad rendszerben hagyni..."

Katonai és védelmi ipari együttműködés kiterjesztése
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Vicces
Reactions: vasszekely
A közös pont, hogy nekik is van egy k. sok pénzért minimális valós(!) képességeket felmutató haderejük és hadiparuk... :p
Nekem lenne ötletem.
Ma olvastam, hogy a lengyelek is amcsi hitelből nyomják fullba a haderőfejlesztést.
Az Emírségek az arab világ pénzügyi központja. Akciósan lepörgetünk nekik pár dolgot alacsony kamatú hitelért. Én ezt intézném velük.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Remélhetőleg lesz annyi eszünk, hogy legalább a radarokat nem dobjuk ki. Mikor 1-2 éve írtam, hogy a KUB maradhatna még csak nem Győrben hanem végre a harcoló alakulatoknál csapat vagy objektumvédelemre jött is rögtön a felhördülés több kommentben, hogy "nagyon régi már a KUB, nem szabad rendszerben hagyni..."

A radarja alatt pontosan mit értesz?

Varázsszó idehaza mindenre is a közbeszerzés! :rolleyes:

Jó, hogy Harangozóék pont amiatt ríttak, hogy kevés a közbeszerzés és sok a direkt kiválasztás.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby and Nber
A környező országok közül szerbiával nagyon jól alakulnak a kétoldalú kapcsolatok, és már volt szó különböző általuk gyártott eszközökről, amik számunkra is érdekesek lehetnének. Most kirukkoltak -a leírtak alapján- egy elég potensnek tűnő, mélységi precízíós csapásmérésre szolgáló cirkáló lőszer párossal, Vila1-2.
Vlatacom-02.jpg

Vlatacom-04.jpg

https://www.edrmagazine.eu/viatacom...a-1-and-vila-2-long-range-loitering-munitions