A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 480
83 695
113
"Orbán Viktor elmondta, hogy a kormány célnak tűzte ki, hogy legyen ütőképes honvédség és világszínvonalú hadiipar. A következő évtizedekben Európa újra militarizálódik, Magyarországnak alkalmazkodnia kell, a harci drónok gyártása is megindul német–izraeli–magyar együttműködésben. Most fejeződött be a NATO innovációs hete Budapesten, ez azért is fontos, mert Magyarország alapítója az innovációs mechanizmusnak. A kormányfő elmondta: 4 ezren kötöttek szerződést a honvédséggel, gőzerővel folytatják a toborzást is."

Ütőképes hadsereg és világszínvonalú hadiipar a cél...

• Tetszik
Reactions: Vipera kapitány

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
2 043
5 504
113
Tudom, furcsa lény vagyok, de a KUB-okat és szétszedném. Az alvázaikból páncélvadászokat csinálnék a területcédelemnek, a használható rakétákkal az indítókat pontvédelemre használnám, a radarok egy részéből meg csalit csinálnék, vagy pár darabból esetleg szárazföldi radart, szárazföldi ellen érzékelésére céladatot adni a páncélvadászoknak.
Remélhetőleg lesz annyi eszünk, hogy legalább a radarokat nem dobjuk ki. Mikor 1-2 éve írtam, hogy a KUB maradhatna még csak nem Győrben hanem végre a harcoló alakulatoknál csapat vagy objektumvédelemre jött is rögtön a felhördülés több kommentben, hogy "nagyon régi már a KUB, nem szabad rendszerben hagyni..."

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 383
14 884
113

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 884
98 906
113
Katonai és védelmi ipari együttműködés kiterjesztése
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Vicces
Reactions: vasszekely

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 884
98 906
113
A közös pont, hogy nekik is van egy k. sok pénzért minimális valós(!) képességeket felmutató haderejük és hadiparuk... :p
Nekem lenne ötletem.
Ma olvastam, hogy a lengyelek is amcsi hitelből nyomják fullba a haderőfejlesztést.
Az Emírségek az arab világ pénzügyi központja. Akciósan lepörgetünk nekik pár dolgot alacsony kamatú hitelért. Én ezt intézném velük.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 884
98 906
113

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 923
12 743
113
Remélhetőleg lesz annyi eszünk, hogy legalább a radarokat nem dobjuk ki. Mikor 1-2 éve írtam, hogy a KUB maradhatna még csak nem Győrben hanem végre a harcoló alakulatoknál csapat vagy objektumvédelemre jött is rögtön a felhördülés több kommentben, hogy "nagyon régi már a KUB, nem szabad rendszerben hagyni..."

A radarja alatt pontosan mit értesz?

Varázsszó idehaza mindenre is a közbeszerzés! :rolleyes:

Jó, hogy Harangozóék pont amiatt ríttak, hogy kevés a közbeszerzés és sok a direkt kiválasztás.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby and Nber

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
662
3 243
93
A környező országok közül szerbiával nagyon jól alakulnak a kétoldalú kapcsolatok, és már volt szó különböző általuk gyártott eszközökről, amik számunkra is érdekesek lehetnének. Most kirukkoltak -a leírtak alapján- egy elég potensnek tűnő, mélységi precízíós csapásmérésre szolgáló cirkáló lőszer párossal, Vila1-2.
Vlatacom-02.jpg

Vlatacom-04.jpg

https://www.edrmagazine.eu/viatacom...a-1-and-vila-2-long-range-loitering-munitions

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 792
44 667
113
Itt ez szerintem csak éveket nem hónapokat jelöl.
A KMW sztem nem nagyon csúszik, a PzH elég időben le lesz szállítva, a LYNX-nél meg kódolva volt a csúszás.
Ezen a táblázaton nem annyira látszik, de a légierő párján legalább negyedévek kiolvashatóak.
Eszerint a NASAMS és az ELTA-radrok eléggé csúsznak, a H225M meg szerintem még előbb is jött a tervhez képest: inkább Q4 látszok a helikopterekre a tervben.

1669811406222.webp