[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 869
14 996
113
Amúgy milyen érdekes hogy Izraelnek egy napon belül mennek az USA milliárdok, meg a fegyverek, ennek az ukrán törpe bohócnak meg hónapokat kell alapozni érte :cool:
Egyértelmű, mert a kalapozással az USA elvárná hogy amennyire lehet más fizesse helyette a számlát. A kalapozással főleg az Európai polgárok érzékenyítése, médiahülyítése a cél.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 326
84 524
113
Amiket itt felsorolt, abba az irányba mutat, hogy:
-tényleg nincs szeptember óta 24/24,
-nincs ukrán légvédelem,
-azt csinálnak a ruszkik a fronton, amit akarnak,
-látva az atv tálalását, már az atrocitásokat is lehozza a mélyFOS, ha valami hírt akar az ukrán frontról, annyira nincs központilag ellenőrzött híráramlás.

A végén még eljutunk oda, hogy Oroszország indul a párizsi olimpián, és Izrael és Ukrajna nem, mert nem fog létezni.
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 866
9 825
113
Milyen alapon írod azt, hogy a hazáját védő ukránból már kikopott a hazaszeretet,
Dudi, te most direkt játszod a hülyét? Biztos vagyok benne, hogy láttad a napi szinten megjelenő mobilizációs videókat..
...ellenben az oroszokban lángol miközben olyan hülyének nézed őket, hogy komolyan azt hiszik, hogy bármi megbuktathat egy olyan rendszert ami a világ legnagyobb atomarzenálja felett diszponál.
Pedig nem olyan bonyolult ez. Az orosz nép valóban nem hülye. Majd 10 éve nézik, ahogy a nyugat semmibe veszi őket. Az USA és a NATO gyakorlatilag minden orosz kérést, aggodalmat figyelmen kívül hagyott éveken át. S ezt olyan arroganciával, olyan felsőbbrendű stílusban tette, ami egy hazáját szerető és becsülő polgárban erős ellenszenvet ébreszt. Tehát a motiváció egy részét maga a NATO és az USA adta az oroszoknak. De az orosz emberek továbbra sem hülyék, tudták vagy legalábbis azt hitték, hogy a nyugat erősebb Oroszországnál. Viszont egy ideje azt látják, hogy az "erős nyugat" mégsem olyan erős, és ha sikerül elérni azt, hogy Zelenszkijék( lsd. nyugat) kérjék a béketárgyalások megkezdését, akkor eljön az oroszok ideje és mindent lefognak verni rajtunk. Na ez a motivációjuk!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 475
46 622
113

Arestovich stratégiaváltásra szólította fel Ukrajnát​

Alekszej Arestovics, az ukrán elnöki hivatal korábbi tanácsadója felszólította Ukrajnát, hogy „változtasson stratégiáján”, és térjen át támadóról védekezőre a frontvonalon.
Szerinte a jelenlegi körülmények között „a dolgok jelenlegi állása szerint 1991-es határokról nem lehet beszélni”.
„Ahhoz, hogy ezt lehetővé tegyük, ötszázezer embert kell mozgósítanunk, és harcba kell dobnunk őket” – írja Arestovich.
De véleménye szerint nem lesz mivel felfegyverezni 30–40 új brigádot.
„Még ha a Nyugat vagy a marslakók elkezdenének is tömegesen ellátni minket fegyverekkel, egyszerűen legalább kilenc hónapba telne ennek a félmilliónak az előkészítése. Vajon az Orosz Föderáció és szövetségesei kivárják ezt a kilenc hónapot? Hány új Surovikin sor fog megjelenni? Hány oroszt mozgósítanak ez idő alatt?” – teszi fel a kérdést.
Szerinte, tekintettel arra, hogy ezek a folyamatok nem mennek zökkenőmentesen az Orosz Föderációban, „a front stabilizálódik és megáll”.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1696783514

Az orosz légierő egy adag új Szu-34-est kapott​

...
Az új repülőgépeket teljes körű földi és repülési tesztek után adták át.
„Repülőgépgyártóink sikeresen teljesítik azt a legfontosabb feladatot, hogy az orosz védelmi minisztériumot új, rendkívül hatékony légiközlekedési rendszerekkel látják el. A Szu-34-es gépek kiválónak bizonyultak a katonák között, az államvédelmi parancs keretein belül a gépek ellátására vonatkozó kötelezettségeket maradéktalanul és határidőre teljesítik” – idézi a Rostec a szövetség első vezérigazgató-helyettesének szavait. a vállalat, Vladimir Artyakov.
Jurij Slyusar, az UAC vezérigazgatója viszont hozzátette, hogy az UAC „már azon dolgozik, hogy biztosítsa a jövő évi ellátást”.
Источник: https://rusvesna.su/news/1696826170
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 047
5 505
113

Poltavában alig maradt katona, aki még életben lenne

A Poltava megyében múlt ősszel mozgósított katonák nagy része vagy elesett a fronton, vagy súlyosan megsebesült – írja az ua-reporterre hivatkozva a Kárpáthír.

Vitalij Berezsnij katonai felügyelő a Poltavai Városi Tanács legutóbbi ülésén beszélt róla, hogy a katonáknak már csak 20 százaléka van életben. Elmondása szerint egyre nehezebb a régióban a megfelelő utánpótlás toborzása a haderő számára.

Mint megjegyezte, a sereg ellátmányának biztosítása mellett legalább olyan fontos feladat a személyi állomány pótlása. Poltava azonban ezen a téren legutolsó helyen van. Szeptemberben mindössze 13 százalékban tudták teljesíteni a vezérkar által kiadott mozgósítási parancsot, egyszerűen azért, mert már nincs kiket a frontra küldeni – mondta a hivatalnok.

Eddig nem ismert információkat közölt a háborúról az ukrán hírszerzés feje

Az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatósága háromszor is megpróbálta felszabadítani Enerhodart és a zaporizzsjai atomerőművet – mondta Kirilo Budanov, az ukrán hírszerzés vezetője az NV-nek adott interjúban.

Elmondása szerint az első kísérlet 2022 augusztusában történt, amelynek célja az volt, hogy hídfőállást hozzanak létre a bal parton. Többtucatnyi különleges alakulat gyors csónakokon kelt át a Kakhovka víztározón, de nem sikerült megvetniük a lábukat, és vissza kellett vonulniuk – tette hozzá.

Mint mondta, ezt követően a felderítőcsapat még kétszer megpróbált partra szállni a bal parton, de sikertelenül. Az utolsó műveletben részt vettek a Nemzetközi Légió harcosai is, akik megfelelő tapasztalatokkal rendelkeznek. Ezután a megszállók kénytelenek voltak nehéz felszerelést a partra húzni – idézi Budanovot az Unian ukrán hírügynökség.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 937
78 200
113
Dudi, te most direkt játszod a hülyét? Biztos vagyok benne, hogy láttad a napi szinten megjelenő mobilizációs videókat..

Pedig nem olyan bonyolult ez. Az orosz nép valóban nem hülye. Majd 10 éve nézik, ahogy a nyugat semmibe veszi őket. Az USA és a NATO gyakorlatilag minden orosz kérést, aggodalmat figyelmen kívül hagyott éveken át. S ezt olyan arroganciával, olyan felsőbbrendű stílusban tette, ami egy hazáját szerető és becsülő polgárban erős ellenszenvet ébreszt. Tehát a motiváció egy részét maga a NATO és az USA adta az oroszoknak. De az orosz emberek továbbra sem hülyék, tudták vagy legalábbis azt hitték, hogy a nyugat erősebb Oroszországnál. Viszont egy ideje azt látják, hogy az "erős nyugat" mégsem olyan erős, és ha sikerül elérni azt, hogy Zelenszkijék( lsd. nyugat) kérjék a béketárgyalások megkezdését, akkor eljön az oroszok ideje és mindent lefognak verni rajtunk. Na ez a motivációjuk!
Nem, szándékosan tartom magam távol mindkét fél egyoldaló propagandájától.
De arra emlékszem, hogy az oroszoktól is menekültek a sorkötelesek a sorozás hallatán (ma már ezt nem tudják megtenni).
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 761
48 022
113
De arra emlékszem, hogy az oroszoktól is menekültek a sorkötelesek a sorozás hallatán (ma már ezt nem tudják megtenni).
Aki kapott idézést a sorozóbizottságtól, az nem (könnyen) hagyhatja el az országot.
De ilyen, ukrajnában mindennapos utcai összefogdosásra ott még nagyon sokáig nem lesz szükség. Az éves szinten beáramló sorkötelezettekből is dagasztják a szerződéses állományt, ugyanis akinek letelőfélben van a kötelező sorkatonai szolgálati ideje, azt tavaly óta megkínálják egy szerződéssel, amit vagy elfogad, vagy nem.
Még megtehetik, hogy nem fogadják el. Ugyanakkor meg sokan elfogadják.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 596
6 024
113
Az orosz nép valóban nem hülye. Majd 10 éve nézik, ahogy a nyugat semmibe veszi őket. Az USA és a NATO gyakorlatilag minden orosz kérést, aggodalmat figyelmen kívül hagyott éveken át. S ezt olyan arroganciával, olyan felsőbbrendű stílusban tette, ami egy hazáját szerető és becsülő polgárban erős ellenszenvet ébreszt. Tehát a motiváció egy részét maga a NATO és az USA adta az oroszoknak.
.
.
Azert ezt ne pörgesd tul magadban. A Szovejtuniot az aggodalmaival egyutt az USA es a NATO evtizedeken at kezelte ellensegkent, megse lett haboru az önerzetböl. Meg akkor sem, amikor az önerzetes es aggodo szovjetek barati segitsegnyujtasra erkeztek Kubaba.
(es a Szovjetunio is ellensegkent kezelte a NATO-t es az USA-t, de azok önerzete is tulelte, meg azt is, amikor Vietnamban az USA verseget szenvedett)
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 410
113
Ezt az utálatot ne vedd tartósnak.


Gratulálok!
Akkor mire fel is volt a "támad az orosz!" vernyákolás, ami az elszigetelésükhöz vezetett? Mire fel is van még mindig NATO?
Ha az ukránokat nem tudják elfoglalni, akkor minek akar NATO tag lenni a svéd meg a finn?
Akar egyátalán? Mert még népszavazást se tartottak a kérdésről arrafelé.
Ki az agresszor igazából?
Ki a felbújtó?
Csak nem a folyamatosan kelet fele terjeszkedő Nyugat hergeli az ukránokat az oroszok ellen?
Mert ha így van, erre előbb, vagy utóbb még Tarasz is rá fog jönni, de arra meg mindenképp, hogy az a szemét Nyugat hamarosan megkéri az árát a sok "segítségnek".
Fog még az ukrán az orosszal kokettálni, csak ne az önhitt angolszász víziókból táplálkozz.

Minél több ukránt öl meg Putyin, annál tartósabb lesz a gyűlölet. És annál kisebb esélye, hogy valaha is befolyást szerezzen Ukrajnában.
Azt azért nem gondolod, hogy a gyerekek elfelejtik ki ölte meg apjukat, nagyszüleiket Testvéreiket?
Vagy Putyin szerint majd megbékélnek, azt hazudják a náci NATO ölte meg őket?
Jó terv.
;)
Súlyos tévedésben vagy, ha azt gondolod, hogy csak terület elfoglalásával lehet fenyegetni egy ország biztonságát.
Látod, Ukrajnát SEM tudja elfoglalni Putyin, viszont már 2014-óta akadályozza fejlődését, polgárháború szításával, fegyveres agresszióval.
Na ezt SEM szeretné senki!
Érted a nagy különbséget?
NATO tagok ellen Putyin már ezt a fajta fenyegetést sem teheti meg szomszédai ellen!
Ezért löki birodalmi ambícióival, háborús fenyegetéseivel az összes térségbeli országot a NATO védő ernyője alá.
"Ezt bizony Vlagyimir magadnak köszönheted!"
Putyin agresszív ripacskodásával, háborús retorikájával SAJÁT MAGÁT SZIGETELI EL a világtól.
Csodálkozol, hogy a Pufi és Irán áll csak vele szóba?
Lehet fikázni a NATO/EU/nyugati világot, de még mindig minden nemzet inkább ezt választja, mint Putyin birodalmát.
Akkor meg miről beszélsz, hogy terjeszkedik a NATO?
Olyan mintha az embereket azért hibáztatnád, mert a biztonságot és a gazdasági felemelkedést választják.
Ja, hogy ez az USA malmára hajtja a vizet?
Ez bizony szomorú tény, csak ne kevered össze az ok-okozatot.
Mi lett volna, ha Putyin nem háborúzik?
A NATO megtámadja?! A világ legtöbb atom robbanófejével rendelkező, legnagyobb területű, hagyományos katonai erejét tekintve egyik legjelentősebb országát?
Tényleg ez lenne az ördögi terve a NATO -nak?
Ezért kell szegény Putyinnak háborúval akadályozni szomszédai fejlődését, fenyegetni szuverenitásukat?

Nem inkább az orosz birodalmi álmokat akadályozza a NATO azzal, hogy a kis országokat nem fenyegetheti, kebelezheti be Putyin?

Baj ez a világnak?
Vagy inkább háborúzon minden eszement diktátor kedvére a földön a következő évtizedekben?

Hogy válaszoljak, a felbujtó és az agresszor is Putyin.
Az USA sem ártatlan, a nagyhatalmi játszmáknak nincsenek etikai szabályai. Élnek a lehetőséggel, amit Putyin felkínált nekik: megvédik a nyugat vezette világot az agresszív orosz fenyegetéstől. Mellesleg kiterjesztik érdekszférájukat az orosz határokig, mert Putyin jelentette fenyegetést így tudják hatékonyan csökkenteni Európában.
Ettől még senki nem fogja és nem is tudja elfoglalni, létében fenyegetni Oroszorszagot.

Akkor sem, ha Putyin csak ilyen konteóval tudja, vagy próbálja igazolni háborúját.

Hogy a NATO hergeli az ukránokat, vagy Putyin az oroszokat, az majd kiderül.
De ha Taraszt meg lehet vezetni, akkor ne gondold, hogy Ivánt nem.
;)
Márpedig az orosz nép sem hülye, mint ahogy azt a Prigo lázadás mutatja.
 

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
1 579
4 906
113
Minél több ukránt öl meg Putyin, annál tartósabb lesz a gyűlölet. És annál kisebb esélye, hogy valaha is befolyást szerezzen Ukrajnában.
Azt azért nem gondolod, hogy a gyerekek elfelejtik ki ölte meg apjukat, nagyszüleiket Testvéreiket?
Vagy Putyin szerint majd megbékélnek, azt hazudják a náci NATO ölte meg őket?
Jó terv.
;)
Súlyos tévedésben vagy, ha azt gondolod, hogy csak terület elfoglalásával lehet fenyegetni egy ország biztonságát.
Látod, Ukrajnát SEM tudja elfoglalni Putyin, viszont már 2014-óta akadályozza fejlődését, polgárháború szításával, fegyveres agresszióval.
Na ezt SEM szeretné senki!
Érted a nagy különbséget?
NATO tagok ellen Putyin már ezt a fajta fenyegetést sem teheti meg szomszédai ellen!
Ezért löki birodalmi ambícióival, háborús fenyegetéseivel az összes térségbeli országot a NATO védő ernyője alá.
"Ezt bizony Vlagyimir magadnak köszönheted!"
Putyin agresszív ripacskodásával, háborús retorikájával SAJÁT MAGÁT SZIGETELI EL a világtól.
Csodálkozol, hogy a Pufi és Irán áll csak vele szóba?
Lehet fikázni a NATO/EU/nyugati világot, de még mindig minden nemzet inkább ezt választja, mint Putyin birodalmát.
Akkor meg miről beszélsz, hogy terjeszkedik a NATO?
Olyan mintha az embereket azért hibáztatnád, mert a biztonságot és a gazdasági felemelkedést választják.
Ja, hogy ez az USA malmára hajtja a vizet?
Ez bizony szomorú tény, csak ne kevered össze az ok-okozatot.
Mi lett volna, ha Putyin nem háborúzik?
A NATO megtámadja?! A világ legtöbb atom robbanófejével rendelkező, legnagyobb területű, hagyományos katonai erejét tekintve egyik legjelentősebb országát?
Tényleg ez lenne az ördögi terve a NATO -nak?
Ezért kell szegény Putyinnak háborúval akadályozni szomszédai fejlődését, fenyegetni szuverenitásukat?

Nem inkább az orosz birodalmi álmokat akadályozza a NATO azzal, hogy a kis országokat nem fenyegetheti, kebelezheti be Putyin?

Baj ez a világnak?
Vagy inkább háborúzon minden eszement diktátor kedvére a földön a következő évtizedekben?

Hogy válaszoljak, a felbujtó és az agresszor is Putyin.
Az USA sem ártatlan, a nagyhatalmi játszmáknak nincsenek etikai szabályai. Élnek a lehetőséggel, amit Putyin felkínált nekik: megvédik a nyugat vezette világot az agresszív orosz fenyegetéstől. Mellesleg kiterjesztik érdekszférájukat az orosz határokig, mert Putyin jelentette fenyegetést így tudják hatékonyan csökkenteni Európában.
Ettől még senki nem fogja és nem is tudja elfoglalni, létében fenyegetni Oroszorszagot.

Akkor sem, ha Putyin csak ilyen konteóval tudja, vagy próbálja igazolni háborúját.

Hogy a NATO hergeli az ukránokat, vagy Putyin az oroszokat, az majd kiderül.
De ha Taraszt meg lehet vezetni, akkor ne gondold, hogy Ivánt nem.
;)
Márpedig az orosz nép sem hülye, mint ahogy azt a Prigo lázadás mutatja.
Akkor nincs baj, egyetlen embert sem öl meg Putyin. ;)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 475
46 622
113
.
.
Azert ezt ne pörgesd tul magadban. A Szovejtuniot az aggodalmaival egyutt az USA es a NATO evtizedeken at kezelte ellensegkent, megse lett haboru az önerzetböl. Meg akkor sem, amikor az önerzetes es aggodo szovjetek barati segitsegnyujtasra erkeztek Kubaba.
(es a Szovjetunio is ellensegkent kezelte a NATO-t es az USA-t, de azok önerzete is tulelte, meg azt is, amikor Vietnamban az USA verseget szenvedett)
Amit leírtál, igaz. De nem mond ellent ghostface kommentjének.
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 866
9 825
113
Nem, szándékosan tartom magam távol mindkét fél egyoldaló propagandájától.
De arra emlékszem, hogy az oroszoktól is menekültek a sorkötelesek a sorozás hallatán (ma már ezt nem tudják megtenni).
Értem. Tehát akkor csak a valóság nem érdekel. Így már világos minden!
.
.
Azert ezt ne pörgesd tul magadban. A Szovejtuniot az aggodalmaival egyutt az USA es a NATO evtizedeken at kezelte ellensegkent, megse lett haboru az önerzetböl. Meg akkor sem, amikor az önerzetes es aggodo szovjetek barati segitsegnyujtasra erkeztek Kubaba.
(es a Szovjetunio is ellensegkent kezelte a NATO-t es az USA-t, de azok önerzete is tulelte, meg azt is, amikor Vietnamban az USA verseget szenvedett)
Egyrészt nem azt írtam, hogy a háború azért indult, mert zavarta az orosz népet az önérzetében a nyugat viselkedése. A nép és azon belül a katonák motiváltságáról írtam.
Másrészt, a Szu-val közel sem voltak ennyire arrogánsak nyugatról. És pont ez a most és eddig tapasztalható arrogancia és a tisztelet hiánya adja az alapját a motivációnak. Persze ezt a "világpolgárok" nem érthetik.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Földi László: Az orosz–ukrán háborúnak vége van!

Ez a háború hatalmas üzlet, ami túl van azon a részen, ami a pusztítás volt, az igazi üzlet majd az építkezés lesz – mondta Földi László a Hír Tv Bayer-Show című műsorában.
Az oroszok kiépítették az új határterületet, amiket védenek, az ukránok pedig szeretnék visszavenni ezt a területet – mondta Földi László a Hír Tv Bayer-Show című műsorában. A titkosszolgálati szakértő hozzátette, a háborúnak az a formája, amiről 2022 februárja után beszélhettünk megszűnt, jelenleg van egy határt védő ország, azok az oroszok, a határt a másik oldalról támadó fél pedig Ukrajna.
Kiemelte, ez a háború hatalmas üzlet, ami túl van azon a részen, ami a pusztítás volt, az igazi üzlet majd az építkezés lesz.
A szakember megjegyezte, ennek a háborúnak vége van, csak akkor rángatható vissza, ha nem ezen a határvonalon próbálkoznak az oroszok, hanem az ország belsejét, mondjuk a fővárost támadják vagy elfoglalják Ukrajnát. Emlékeztetett, Oroszországé lett az ásványkincs, és Ukrajna fontos részeit szerezték meg.
Hozzátette, ha most tovább feszítik a húrt Nyugatról, akkor el lehet veszíteni Ukrajnát, amely betöltötte a szerepét, nagyon sok ember meghalt és most jön az, hogy mi lesz az újabb cél, ami az újjáépítés, az ásványkincsek kibányászása, ami még nagyobb üzlet.
„Mi ölelkezünk az utolsó pillanatban is” – mondta Zelenszkij helyzetéről Földi László, hozzátéve az ukrán ember nem egy személy, ő egy jelenség, egy narratíva, neki biztosítania kell a következő szakaszt is.
Zelenszkij egy szereplő, egy ripacs, aki korrupt is, ami az első pillanattól fogva világos volt. A leosztott pénzek egy része visszament a küldőkhöz, ez nem Zelenszkijről szól, ő csak ad hozzá egy arcot. Ez egy bonyolult probléma, az ő feláldozása nincs napirenden” – összegzett a titkosszolgálati szakértő.
********************************************************

Csapdában - Bogár László

Bár számos alkalommal láthattuk már, mégis mindig lenyűgöző élmény átélni, amint a világot irányító, saját bevallása szerint persze „nem létező” erő a szó szoros értelmében az csinál, amit csak akar. A most egész Európa, benne a Baltikumtól a Balkánig húzódó „Köztes Európa” és Magyarország számára felállított végzetes csapda újra igazi mestermű. Akár gratulálhatnánk is az újabb fantasztikus teljesítményhez, ha nem a mi létünk forogna kockán, de sajnos az forog. Lássuk miért és hogyan.
A látványtechnikai felszínen „orosz-ukrán” háború fantázianéven eladott médiatermék valójában egy birodalmi háború, amelyet az amerikai impérium azért volt kénytelen kiprovokálni, mert végzetes eladósodottsága elérte azt a szintet, ahol az összes vele szemben fennálló követelés nagyobb, mint az összes vagyona. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy éppen azért igyekszik újabb és újabb tőzsdei „buborékokat” felfújni, hogy a vagyonelemeit, főként pénzügyi eszközeit és ingatlanait a globális piac felülértékelje, mert akkor, mint most is optikailag egy-két százalékkal nagyobbnak látszik az összes vagyon, mint az összes követelés.
Ám ez semmit nem változtat azon, hogy a birodalomnak vége. Hiszen, ha közel egy évszázados világ-kifosztás nyomán is csak annyira futja az erejéből, hogy tőzsdei manipulációkkal legalább azt el tudja érni, hogy éppen nem nagyobb az összes tartozás, mint az összes vagyon, akkor nincs miről beszélni. Ez az állapot az összeomlás előtt álló nagybirodalmak jellegzetes kórképe.)
Az amerikai birodalomnak tehát azért kell permanens háborús helyzetet fenntartania, mert csak ettől remélheti, hogy a megfélemlített és kiszolgáltatott világ akkor is kénytelen legyen megfinanszírozni ezt a felfoghatatlan adósságtömeget, ha teljesen nyilvánvaló is, hogy a birodalommal szemben fennálló követelései a semmibe futnak. A háborúhoz azonban, mint tudjuk pénz, pénz és pénz szükséges, és ennek az előteremtése egyre reménytelenebb feladat a technikai fizetésképtelenség újabb és újabb megalázó mutatványai közepette részegen tántorgó impérium számára. Ám a háborút nem tudja s nem is akarja befejezni, hisz az utolsó reménye éppen az, hogy az esetleg így összeomló Oroszország teteméből lakmározva egy darabig meghosszabbíthatja még agóniáját. Ez a stratégiai cél azonban egyre elérhetetlenebbnek látszik, így a háború, mint „befektetés” egyre végzetesebb „projekt” a birodalom számára.
Kibontakozni látszik azonban egy olyan „megoldás”, amire elégedetten csettintene az egyszeri ember, és azt mondaná: „ögyes”. Az ögyes megoldás pedig nem más, mint az, hogy gyorsított eljárással fel kell venni Ukrajnát az Európai Unióba, és ettől kezdve az amerikai birodalom minden háborúval kapcsolatos anyagi terheit automatikusan Európa népei viselik. Az erre utaló jelek ugyan már hónapok óta sokasodnak, de a „projekt” most lépett abba a fázisba, ahol az Európai Unió tagországainak rövidesen operatív döntéseket kell hozni erről az Európa totális felszámolásával járó stratégiáról. Tegyük mindjárt hozzá, hogy az Európai Unió, mint intézmény Ukrajnának nyújtott pénzügyi „támogatása” már most is sokkal magasabb, mint Amerikáé.
Ukrajna uniós tagságával valójában a birodalom egy végtelenített pénzszivattyút kapcsolna Európára, amelynek „hidraulikája” földrészünk minden problémáját „megoldaná”, lévén, hogy ezzel felszámolná önmagát.
Egy „aprócska” gond van, hogy az uniós szavazógép zavartalan önmegsemmisítési üzemmódját egy Magyarország nevű tagállam notóriusan megakadályozni törekszik és ez nyilván most sem lenne másként. Két lehetőség van („stick and carrot”) a fenyegetés és/vagy az „édesgetés”, vagy meg kell vesztegetni, vagy el kell takarítani az útból.
A látványos megsemmisítés azonban elég kockázatosnak látszik különös tekintettel arra, hogy közeleg a magyar elnökség ideje, és az európai parlamenti választás, s mivel ezek minden eddiginél komplexebb „média-felületet” biztosítanak a renitens magyar kormány számára, így egyelőre csak az „édesgetés” látszik járható útnak a birodalom számára. Ennek nyitánya volt az elmúlt héten az, hogy a Financial Times, mint a globális véleményhatalmi rendszer zászlóshajója diszkréten jelezte, hogy végre megnyílhatnak az uniós támogatások Magyarország számára, Magyarországnak „mindössze” egy kicsit „konstruktívabban” kellene kezelni a legfontosabb kérdést, Ukrajna „európai integrációját” és persze Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálást is. A nyomaték kedvéért két és fél Nobel-díj is adódott egy héten belül és még ki tudja mennyi „nyalánkság” van bekészítve a „jó gyerekek” számára, mert ugye minden csak időzítés kérdése ahogy erre már Talleyrand a nagy „túlélő” is felhívta a figyelmet.
Talán kegyesen még azt is elnéznék, ha kissé kívül állnánk a migrációs paktumon.
Ukrajna EU-tagsága csak a fedőszöveg, ez magyarul azt jelenti, hogy ettől kezdve az amerikai birodalom agóniája meghosszabbításának minden anyagi és szimbolikus költségét Európa fizeti, akár saját pusztulása árán is. Volt már egyszer hasonló helyzetben Európa, amikor az „egyik” oldalon V. Károly császár, a „másik” oldalon pedig Nagy Szulejmán szultán volt ugyanannak a „nem létező” erőnek a kitartottja. Ez az így lényegében önmagával csatázó erő satuként semmisítette meg a Szent Korona szakrális történelmi Magyarországát. Igaz, néhány évtizeddel ezt megelőzően volt egy Hunyadi János nevű magyar, akinek volt átfogó elképzelése e katasztrófa elkerülhetőségét illetően, ám „valami” rejtélyes módon az útjába állt. Kérdés vajon most miképpen lesz majd?
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 631
55 475
113
PS: Az utolsó német államférfi Schroeder volt, aki volt olyan tökös, hogy ne kövesse Washingtont a jogsértő támadó hàborúba Irak ellen. M akkor ezt a lépést erősen kritizálta mint a CDU főtitkàra (?).
16 év M elèg volt No teljeskörű kiheréléséhez.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 596
6 024
113
Egyrészt nem azt írtam, hogy a háború azért indult, mert zavarta az orosz népet az önérzetében a nyugat viselkedése. A nép és azon belül a katonák motiváltságáról írtam.
Másrészt, a Szu-val közel sem voltak ennyire arrogánsak nyugatról. És pont ez a most és eddig tapasztalható arrogancia és a tisztelet hiánya adja az alapját a motivációnak. Persze ezt a "világpolgárok" nem érthetik.
.
.
A Szu iranyaban is voltak arrogans megjegyzesek böven, pl amikor Reagan elnök a "Gonosz Birodalmanak" nevezte öket, es elötte mar evtizedeken at is ment a komcsizas kulönfele vermerseklettel.
.
Reagan idezet a kommunizmusrol es a Szovjetuniorol:
"The years ahead will be great ones for our country, for the cause of freedom and the spread of civilization. The West will not contain Communism, it will transcend Communism. We will not bother to denounce it, we'll dismiss it as a sad, bizarre chapter in human history whose last pages are even now being written."
.
Szinten Reagan, lazabban poenkodik ugyanarrol:
"How do you tell a communist? Well, it's someone who reads Marx and Lenin. And how do you tell an anti-Communist? It's someone who understands Marx and Lenin."
.
Reagan konkretan viccet mesel:
"[A woman waiting for him in the Kremlin asked Gobachev] "Was communism invented by a politician or a scientist?" [He replied] "Well, a politician." She said, "That explains it. The scientist would have tried it on mice first."