Gasztronómia, étel-ital dinomdánom

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 196
8 043
113
Egyszerű, finom es nagyon laktató.

Fogsz egy rendes tyúkot, ha nincs a hűtőben akkor az udvaron. De jó a bolti is, akkor combot vegyel, de tyukzsir, háj, vagy ha nincs kacsazsir kell hozzá. Meg só, bors, 5-6 csirkemaj, egy ugye van a tyuknak. Plusz 2
tojas, ha van a tyukban akkor az is jó, de ki vag le ugye tojó tyukot?
Meg egy jó fél kiló teszta kb, mi előző napokban szoktunk direkt ehhez csinalni házit, olyan 3x3, 4x4 centiset kb. De jó a bolti is valami normalisabb, spagetti persze nem, lebbencs, csusza, nagykocka, talan cső meg kagyló is.
Szetszeded a tyukot, a hájat felkockazod, nagyobb lábasba rakod, azért zsir kell hozza jól, kiolvasztod, mikor kisult a zsirja, vagyis forró a tyúk feldarabolt alkatreszeit
lepiritod jól hogy feher legyen mint ahogy a porkoltnel, megsozod, de semmi mas nem kell bele. Hagyma szentsegtores, meg paprika sem kell.
Ha kifeheredett jól akkor ezt is felontod vizzel, megborsozod, aztan hagyod főni, ha tyúk akkor kb annyi órát ahany éves. Kb 1,5-2 órát szoktam én, bolti csirkenek joval kevesebb idő kell.
Ha elfőtt a leve idő előtt igeny szerint ontessz hozzá. Mikor megpuhult, letellt az idő, elfott a lé, a szaftban, zsirban lepiritod, atsutod meg, aztan kiszeded, de csak a húst.
Kozben megfozod a tésztát is, vizet leontod.
A labasba amibe a hus sult, a zsirba, szaftba belerakod a felbevagott majat, lepiritod, kicsit meg apritod nagyjabol olyan dobokocka mereture, piritod kicsit, hozzarakod a tojast mintha rantotta lenne, gyors kisult, kanallal, villaval kozben szetkavargatod sules kozben.
Ha megvan mehet bele a teszta, osszekevered, atpiritod kicsit, ha kell meg só, bors mehet bele.
Kész van, lehet kajalni, a hust a tetejere rateszed.
Nagyon laktató, ez olyan 5-6 főnek elég kb.


Huszadikan meg egy nagy csont nelkuli oldalast dagadojaval betoltottem zsemletoltelekkel 5 zsemlevel. Az hidegen is jó volt masnap, akkora volt mint egy malac mikor megdagadt, alig fert a sutobe.

De vannak jó göngyölt húsok is, baconnel, sajttal, vagy majjal toltve, aztan kirantva, vagy sutoben sutve.
De ott a Lubipecsenye pl, ami karaj daralthussal felgongyolve, kisutve, paprikas csirke szoszban nokedlivel talalva.

Na mindegy.
Egyszerűnek nem mondanám, de így olvasva is híztam 5 kilót....
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 092
20 678
113
Történt egy hasonló tragédia Londonban is 1814-ben.
Abban mondjuk meg is haltak többen.

 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 092
20 678
113
Bár alapvetően Konyhafőnök néző vagyok.
De most elkezdtem nézni a Séfek séfét is. Valaki még nézi?
Mi a f.a.s.z. van az emberekkel? Egyszerűen minősíthetetlenül sz@r a válogatásban a felhozatal. :/
 

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 413
17 824
113

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 092
20 678
113
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 092
20 678
113
Valaki találkozott vmik bp-i boltban a kék mackós Goldbaren limited edition-el?

Goldbaren_Limited_Edition_m%C3%A9retezett.png
 
  • Hűha
Reactions: Törölt tag 1711

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 099
31 051
113
A kultúra házhozjött.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 052
66 610
113

5-600 fő eszik csak a legkomolyabb dandarunknal?
Volt mikor 1200 fore mosogattam kezzel...

Mondjuk az a mustaros tejhab eleg fosatosan hangzik. De legalabb futnak a katonak.
 
  • Tetszik
Reactions: megazez

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 052
66 610
113
Fú... Petőfi rádió, Dél körül van egy bemondó nő rendszeresen. Mindig kiakadok rajt. Rendszeresen bemond valami irgalmatlan ócska kaja recepteket ebéd előtt.
Ma pl ceklas fetasalata görög joghurttal. Vasárnapi ebédre!
Mert egészséges,meg egyszerű gyors,állítólag finom...
Múltkor bolti leveles tésztába töltött áfonya lekvár parmezán sajttal ,spenotlevelekkel.
Miért engednek ilyet szóhoz jutni?
Ha ilyen feleségem lenne már rég elkergettem volna otthonról.
Ez még a Sthor Gréta konyháját is alulmúlja.
Merénylet a normális ,rendes magyaros konyha ellen ha ilyen mocskokkal fogják kiszorítani.
Persze hétvégén a fél ország folcuccol a nagyihoz mert az meg tudott főzni, aztán látogatás címszóval csorot kieszik a vagyonából.
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 579
11 179
113
Ma pl ceklas fetasalata görög joghurttal. Vasárnapi ebédre!
Mert egészséges,meg egyszerű gyors,állítólag finom...
Múltkor bolti leveles tésztába töltött áfonya lekvár parmezán sajttal ,spenotlevelekkel.
Miért, mi a baj velük? Én szívesen megkóstolnám. :)
Mondjuk a leveles tésztát inkább én csinálnám.
Merénylet a normális ,rendes magyaros konyha ellen ha ilyen mocskokkal fogják kiszorítani.
Egészségesebb, mint a zsírban tocsogó fogások tömkelege.
 
  • Vicces
Reactions: papajoe