Gasztronómia, étel-ital dinomdánom

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 128
67 090
113
Sorbundas disznonyelvet tudom ajanlani, vagy szalontudo, vesevelo, ha valaki nagyon unja mar a rantotthus husleves kombot. Rendes kakasporkolt esetleg, de ket het mulva mi egy osszejovetelen cigany tesztat csinalunk 2 tyukbol.
Szoki konyhajabol a Ytoubon mindig latni valami jot.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 705
113
Sorbundas disznonyelvet tudom ajanlani, vagy szalontudo, vesevelo, ha valaki nagyon unja mar a rantotthus husleves kombot. Rendes kakasporkolt esetleg, de ket het mulva mi egy osszejovetelen cigany tesztat csinalunk 2 tyukbol.
Szoki konyhajabol a Ytoubon mindig latni valami jot.
Chilis bab. Pontosabban chili hússal /chili con carne/
De nem darált húsból.
És adj hozzá egy rúd fahajat - de csak addig, hogy ne legyen karácsony íze.
Meg két kocka jó minőségű fekete csokit.
Kukorica nem való bele.
Próbáld ki :)
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 602
11 230
113
Sorbundas disznonyelvet tudom ajanlani, vagy szalontudo, vesevelo, ha valaki nagyon unja mar a rantotthus husleves kombot. Rendes kakasporkolt esetleg, de ket het mulva mi egy osszejovetelen cigany tesztat csinalunk 2 tyukbol.
Szoki konyhajabol a Ytoubon mindig latni valami jot.
Az első hármat inkább kihagynám, de a kakaspöri jöhet.. csak nem 40 fokban. :)

A cigány tészta mit takar?
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 705
113
Ha már szalontüdő.
Lehet már beraktam, de nem találom. Lehet mégse itt volt.
A méltán híres Pléh Csárdában/Bádog Gundelben forgatták :)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 128
67 090
113
Az első hármat inkább kihagynám, de a kakaspöri jöhet.. csak nem 40 fokban. :)

A cigány tészta mit takar?

Egyszerű, finom es nagyon laktató.

Fogsz egy rendes tyúkot, ha nincs a hűtőben akkor az udvaron. De jó a bolti is, akkor combot vegyel, de tyukzsir, háj, vagy ha nincs kacsazsir kell hozzá. Meg só, bors, 5-6 csirkemaj, egy ugye van a tyuknak. Plusz 2
tojas, ha van a tyukban akkor az is jó, de ki vag le ugye tojó tyukot?
Meg egy jó fél kiló teszta kb, mi előző napokban szoktunk direkt ehhez csinalni házit, olyan 3x3, 4x4 centiset kb. De jó a bolti is valami normalisabb, spagetti persze nem, lebbencs, csusza, nagykocka, talan cső meg kagyló is.
Szetszeded a tyukot, a hájat felkockazod, nagyobb lábasba rakod, azért zsir kell hozza jól, kiolvasztod, mikor kisult a zsirja, vagyis forró a tyúk feldarabolt alkatreszeit
lepiritod jól hogy feher legyen mint ahogy a porkoltnel, megsozod, de semmi mas nem kell bele. Hagyma szentsegtores, meg paprika sem kell.
Ha kifeheredett jól akkor ezt is felontod vizzel, megborsozod, aztan hagyod főni, ha tyúk akkor kb annyi órát ahany éves. Kb 1,5-2 órát szoktam én, bolti csirkenek joval kevesebb idő kell.
Ha elfőtt a leve idő előtt igeny szerint ontessz hozzá. Mikor megpuhult, letellt az idő, elfott a lé, a szaftban, zsirban lepiritod, atsutod meg, aztan kiszeded, de csak a húst.
Kozben megfozod a tésztát is, vizet leontod.
A labasba amibe a hus sult, a zsirba, szaftba belerakod a felbevagott majat, lepiritod, kicsit meg apritod nagyjabol olyan dobokocka mereture, piritod kicsit, hozzarakod a tojast mintha rantotta lenne, gyors kisult, kanallal, villaval kozben szetkavargatod sules kozben.
Ha megvan mehet bele a teszta, osszekevered, atpiritod kicsit, ha kell meg só, bors mehet bele.
Kész van, lehet kajalni, a hust a tetejere rateszed.
Nagyon laktató, ez olyan 5-6 főnek elég kb.


Huszadikan meg egy nagy csont nelkuli oldalast dagadojaval betoltottem zsemletoltelekkel 5 zsemlevel. Az hidegen is jó volt masnap, akkora volt mint egy malac mikor megdagadt, alig fert a sutobe.

De vannak jó göngyölt húsok is, baconnel, sajttal, vagy majjal toltve, aztan kirantva, vagy sutoben sutve.
De ott a Lubipecsenye pl, ami karaj daralthussal felgongyolve, kisutve, paprikas csirke szoszban nokedlivel talalva.

Na mindegy.
 
  • Tetszik
Reactions: Blitz97

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Nyáron kondérban főzök a faszén grillen a ház árkáda alatt. Kényelmes magasság, jól szabályozható tűz.
Az.
3415c53caa37239696e17d1fd11edb83.jpg

;)