Egyszerű, finom es nagyon laktató.
Fogsz egy rendes tyúkot, ha nincs a hűtőben akkor az udvaron. De jó a bolti is, akkor combot vegyel, de tyukzsir, háj, vagy ha nincs kacsazsir kell hozzá. Meg só, bors, 5-6 csirkemaj, egy ugye van a tyuknak. Plusz 2
tojas, ha van a tyukban akkor az is jó, de ki vag le ugye tojó tyukot?
Meg egy jó fél kiló teszta kb, mi előző napokban szoktunk direkt ehhez csinalni házit, olyan 3x3, 4x4 centiset kb. De jó a bolti is valami normalisabb, spagetti persze nem, lebbencs, csusza, nagykocka, talan cső meg kagyló is.
Szetszeded a tyukot, a hájat felkockazod, nagyobb lábasba rakod, azért zsir kell hozza jól, kiolvasztod, mikor kisult a zsirja, vagyis forró a tyúk feldarabolt alkatreszeit
lepiritod jól hogy feher legyen mint ahogy a porkoltnel, megsozod, de semmi mas nem kell bele. Hagyma szentsegtores, meg paprika sem kell.
Ha kifeheredett jól akkor ezt is felontod vizzel, megborsozod, aztan hagyod főni, ha tyúk akkor kb annyi órát ahany éves. Kb 1,5-2 órát szoktam én, bolti csirkenek joval kevesebb idő kell.
Ha elfőtt a leve idő előtt igeny szerint ontessz hozzá. Mikor megpuhult, letellt az idő, elfott a lé, a szaftban, zsirban lepiritod, atsutod meg, aztan kiszeded, de csak a húst.
Kozben megfozod a tésztát is, vizet leontod.
A labasba amibe a hus sult, a zsirba, szaftba belerakod a felbevagott majat, lepiritod, kicsit meg apritod nagyjabol olyan dobokocka mereture, piritod kicsit, hozzarakod a tojast mintha rantotta lenne, gyors kisult, kanallal, villaval kozben szetkavargatod sules kozben.
Ha megvan mehet bele a teszta, osszekevered, atpiritod kicsit, ha kell meg só, bors mehet bele.
Kész van, lehet kajalni, a hust a tetejere rateszed.
Nagyon laktató, ez olyan 5-6 főnek elég kb.
Huszadikan meg egy nagy csont nelkuli oldalast dagadojaval betoltottem zsemletoltelekkel 5 zsemlevel. Az hidegen is jó volt masnap, akkora volt mint egy malac mikor megdagadt, alig fert a sutobe.
De vannak jó göngyölt húsok is, baconnel, sajttal, vagy majjal toltve, aztan kirantva, vagy sutoben sutve.
De ott a Lubipecsenye pl, ami karaj daralthussal felgongyolve, kisutve, paprikas csirke szoszban nokedlivel talalva.
Na mindegy.