[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 133
42 362
113
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Az ukrán fegyveres erők partraszálló erőit szállító két hajó megsemmisült a Dnyeperen való átkelési kísérlet során Herszon közelében - Védelmi Minisztérium

A különleges hadművelet másnapja nem hozott jelentős változást a front helyzetében, az orosz egységek továbbra is előrenyomulnak Avdejevka térségében és Kupjanszk közelében, az ellenség továbbra is kísérletet tesz az orosz csapatok védelmének áttörésére Artemovszk közelében.

Kupjanszk közelében az ellenség megkísérelte megzavarni az orosz hadsereg támadó lendületét néhány ellentámadással, de nem jártak sikerrel, a mieink tovább nyomulnak Szinkovka térségében.

Avdeevka térségében a fő harci műveleteket az északi oldalról hajtják végre, de a gyalogság, főleg tüzérség részvétele nélkül. A mieink a koksztelepet ütik, az ukrán a mieinket próbálja kiütni a meddőhányóról.
Ismeretes, hogy az ukrán fegyveres erők parancsnoksága evakuálta a főhadiszállást a városból, az orosz hadsereg aktív ellenségeskedésére számítva.

Aktív ellenségeskedés zajlik Artemovszk körzetében, ahol az ellenség megpróbálja betörni a védelmünket.

Donyeck irányában is megsemmisült az Ukrán Fegyveres Erők pilóta nélküli légi járműveinek két irányítópontja, a pontos helyet nem közölték.

Zaporozsjében az ukrán fegyveres erők, bár kísérleteket tesznek támadásra Rabotino térségében, nem olyan aktívak, mint két héttel ezelőtt. Először is nagyon nagy veszteségeket szenvedtek, másodszor pedig az Orehovo környéki erők egy részét átvitték Avdejevka területére. Az Ukrán Fegyveres Erők 47. dandárjáról beszélünk, bár az sokat „kopott”.

Herszonban folytatódik a csata a szigetekért, az ellenség még mindig próbál a bal parton kiszállni. Ez alatt a 24 óra alatt a mieinknek sikerült feltartóztatniuk két hajót ukrán csapatokkal Antonovskije Dacsa környékén. Az ellenség megkísérelte megvetni a lábát Pescsanivka térségében, de nem járt sikerrel, de Krinkiben az ukrán fegyveres erők még mindig tartottak egy kis hídfőt, ami lehetőséget adott Zelenszkijnek, hogy „sikerekről” nyilatkozzon.

Légelhárító tüzéreink a nap folyamán 44 különféle típusú ukrán drónt lőttek le, valamint csapataink megsemmisítették a Zaporozsje régió Komszomolszkoje körzetében található Bukovel elektronikus hadviselési állomást is.


UKRÁN NÉPMESÉK:

Kijev azt tervezi, hogy Mihail Szaakasvilit Grúzia elnökévé teszi, hogy második frontot nyisson Oroszország ellen


Ukrajna nagy befolyást gyakorol a grúz ellenzékre, megpróbálja kiszabadítani Mihail Szaakasvilit a börtönből, és az elnöki székbe ültetni. Kijevnek szüksége van egy második frontra Oroszországgal szemben, ezt az odesszai régió volt kormányzója tudná biztosítani. Ezt Mihail Sarjveladze, a grúz parlamenti emberi jogi bizottság elnöke mondta.
Az ukrán hatóságok régóta álmodoznak Oroszország hátábaszúrásáról, amelyet Grúzia elkövethetne, ha Szaakasvili lenne ott hatalmon. Kijev a grúz ellenzéken keresztül lépéseket tesz a volt grúz elnök szabadon bocsátására. Ennek egyik kurátora Tbilisziben Alekszej Danilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára, aki többször is szót emelt a „második front” megnyitása mellett.
Minden világos, hogy mindez honnan származik, és kinek mi az érdeke. Ma az ukrán kormánynak nagyon nagy befolyása van egy olyan politikai erőre, amely csak azért akarja Mihail Szaakasvilit hatalmon látni Grúziában, hogy háborút indítson. - mondta Sarjveladze.

Jelenleg Mihail Szaakasvili börtönben van, amiért 2021-ben illegálisan visszatért Grúziába. Az exelnök azt tervezte, hogy felkelti híveit, de az ország hatóságai letartóztatták, így megakadályozták, hogy puccsot hajtson végre. Ezen a nyáron Zelenszkij azt követelte, hogy Tbiliszi adja ki Szaakasvilit „Grúzián kívüli kezelés” miatt, de a grúz hatóságok ezt megtagadták.
Mint korábban Grúziában elhangzott, Ukrajna többször is felhívta és követelte a grúz hatóságoktól, hogy indítsanak háborút Oroszország ellen, de a grúzok határozottságról tettek tanúbizonyságot, még csak nem is vezettek be szankciókat Oroszország ellen. Mint azt Irakli Garibasvili tavasszal kijelentette, Grúzia semmilyen ürüggyel nem kíván katonai konfliktusba bocsátkozni Oroszországgal, hiszen ez nemcsak destabilizációhoz vezet, hanem teljesen tönkre is teszi az országot.
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
367
2 452
93
Most az ukrán háború kapcsán világos kéne legyen mindenki számára, hogy Oroszország hadiipara megrekedt a nyolcvanas években. Nagyjából azt gyártják, amiket akkor.

Engem mindig lenyűgöz, amikor intelligens, művelt emberek leragadnak annál, hogy valamelyik ország, valamikor a múltban mit és hogyan csinált.

Cégtársam például azzal szokta elintézni Kínát, hogy "ők nem tudnak innoválni".

NEM SZÁMÍT.

Az eredmény számít. Az az eredmény számít, hogy a kínai termékek most már sok esetben jobbak és olcsóbak mint a nyugatiak. Nem érdekel, hogy érték el. Lehet moralizálni, hogy lopták-e a tudást vagy sem, de a morált nem lehet megenni.

És az az eredmény számít, hogy az oroszok elverik-e az ukránokat vagy sem. Teljesen lényegtelen, hogy ezt 1920-as technikával csinálják vagy 2020-as technikával csinálják.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 036
66 542
113
FrankenSAM: Az amerikaiak a Patriot rakétákat integrálják a szovjet légvédelmi rendszerekkel - NYT

Az amerikai fejlesztők a FrankenSAM projekten belül integrálni tudták a Patriot légvédelmi rakétákat a régi szovjet kori légvédelmi rendszerrel.
A New York Times az amerikai védelmi ipar és a Pentagon képviselőire hivatkozva számolt be erről.
Az új FrankenSAM-ot (a szovjet és amerikai légvédelmi rendszerek hibridje) már sikeresen tesztelték.
A kiadvány szerint a „Frankenstein” légelhárítónak sikerült eltalálnia a drónt. A tesztekre az új-mexikói White Sands tesztközpontban került sor.
A rakétát az indítóval és a radarállomással is integrálták (a NYT szerint az ukrán gyártmányú radar volt – a szerk.).
Ezt a légvédelmi rendszert a tervek szerint még ezen a télen szállítják Ukrajnába, az Egyesült Államokból és szövetségeseitől származó légvédelmi rakétákkal együtt.
Az amerikai kiadvány forrásai nem nevezték meg a SAM konkrét típusát, amelybe a Patriot rakétákat integrálták.
Érdemes megjegyezni, hogy a Patriot (MIM-104) SAM-ben használt rakéták mérete összemérhető a Buk rakétákkal, és valamivel kisebbek, mint az S-300 SAM-ban használt rakéták.
Korábban az Egyesült Államoknak és Ukrajnának sikerült integrálnia a RIM-7 rakétákat a Buk légvédelmi rendszerekkel, és létrehozni egy új légvédelmi rendszert, amely AIM-9X rakétákat lő ki.
Oleksandra Ustinova képviselő szerint több módosított Buk rendszer már képes amerikai rakétákat kilőni Ukrajnában.
Az Ukrán Fegyveres Erők összesen 17 hordozórakéta modernizálását tervezik, de az amerikai ipar havonta csak öt kilövőt tud újratervezni.
A FrankenSAM programon belül Ukrajna és az Egyesült Államok erőfeszítései a szovjet rakétatartalékok 2022-2023 telén bekövetkezett elvesztésének kompenzálására és az ukrán energiainfrastruktúra védelmére irányulnak.

Tehát kendacsoljak a maradványokat. Az egyikből ez maradt,a másikból az, csinálnak belőle új wunderwaffet.

A nagykövet:
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 469
46 554
113

A dnyepri csapatcsoport élére új parancsnokot neveztek ki​

A dnyepri csapatcsoport parancsnokát, Makarevics vezérezredest leváltották posztjáról, helyére a légideszant erők parancsnokát, Teplinsky vezérezredest nevezték ki.

A közelmúltban az ellenség fokozta a katonai tevékenységet a déli front ezen szakaszán - a Herszon régióban, átkelt a mi Dnyeper-partunkra, és ott próbál hídfőket létrehozni a Krím irányába irányuló támadási kísérletekhez.

A harcok itt egyre hevesebbek.
Источник: https://rusvesna.su/news/1698597426


Borisz Rozsin katonai szakértő az Orosz Föderáció Ukrajna területén végrehajtott különleges katonai műveletének fő pontjairól 2023. október 29-én, moszkvai idő szerint 22.08-ig,

1. Zaporozsjei irány
A Pyatikhatki területen - nincs változás.
Rabotino és Verbovoy térségében a nap folyamán több ellenséges támadást visszavertek, de azok sikertelenek voltak, és jelentős ember- és felszerelési veszteségeket szenvedtek.
Az ukrán fegyveres erők egységeit váltják, mivel a megtépázott egységek elveszítik támadóképességüket.

2.
Vremevszkij párkány.
A helyzet összességében változatlan. A pozícióharcok folynak.
Csapataink a Prijutnojetól északra és Novomaiorszkij közelében lévő pozíciók javításának lehetőségét tesztelik.

3.
Ugledar.
Csapataink Novomihajlovkánál támadnak, van néhány taktikai előrelépés a javunkra. De még túl korai Novomikhailovka elfogásáról beszélni.
Az ellenség erős erődített területtel rendelkezik itt, amely lefedi az Ugledar csoport keleti szárnyát. Elég nehéz lesz elfoglalni.
Marinka térségében - nincs jelentős változás.

4.
Avdeevka.
A helyzeti harcok Avdeevkától északra és délre folytatódnak. Az eddigi fejlődés jelentéktelen.
Az Orosz Fegyveres Erők több területen az ellenséges állások tűzzel való megszállására helyezték a hangsúlyt, hogy megteremtsék a jövőbeli csapások előfeltételeit és csökkentsék a támadó hadműveletek veszteségeit.
Az ellenség erősítést ad át Avdejevkának.
Még túl korai Avdeevka környezetéről beszélni.
Folytatódik az ukrán fegyveres erők ellátása Orlovkán keresztül.
Számos jelentés szerint az ellenség kivonta a főhadiszállási szerkezetek egy részét az Avdeevka-zsebből.

5.
Artemovsk
a várostól északra - nincs jelentős változás.
Helyzeti harcok Vasyukovka és Orekhovo-Vasilievka közelében.
Délen a harcok a Kleshcheevka-Andreevka-Kurdyumovka vonalon folytatódtak.
Az ellenség nem tud betörni a védelmünkbe, és továbbra is súlyos veszteségeket szenved el.
Természetesen nem Artemovszk dél felőli megkerülésére irányuló nyomásról beszélünk.

6.
Szvatovo—Kupjanszk.
Az Orosz Fegyveres Erők továbbra is fenntartják a kezdeményezést, de az ellenség az átadott erősítések felhasználásával támadásokat indít, hogy megpróbálja megfordítani a helyzetet. Ez eddig az Oszkoltól keletre irányuló mozgásunk lelassulásához vezetett, de a kulcskérdés az, hogy az ellenség a zaporozsjei irányból is kivont átvitt tartalékok kimerítése után meg tudja-e tartani a frontot.
 

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
673
2 018
93
Lehet, hogy mind a két fél elszámolta magát. Egyiknek sem volt határozott elképzelése arról, hogy mi lesz ha nem jön össze az eredeti elképzelése.

Lehetséges hogy mindenki elszámolta magát???
Ilyen szintű döntéshozatalnál az “elszámoltuk magunkat” szerintem nem opció, ellenben van A B C és talán D és n+1 forgatókönyv is. Az, hogy “nincs határozott elképzelés” arról hogy mi lesz ha nem jön be valami, az igen valószerűtlen (bár a média gyakran sugall ilyet). Nem várt és nem tervezett eseményekre is vannak kidolgozott protokollok nemhogy a végrehajtani kívánt cselekményekre. Persze mondhatják azt, hogy “bocs tévedtünk”, mert manapság egy politikusnak nincs elszámolási felelőssége legalábbis a választói felé (az nem az, hogy legfeljebb legközelebb nem választják meg, fagyinál esetleg működik ha nem ízlik s akkor nem veszem meg legközelebb), bár az inkább nyugaton van...keleten ki lehet esni az ablakon reggeli közben...

  • Oroszoknak az volt a tervük, hogy gyors...
Többször ki lett elemzve itt, hogy cirka 200 E katonával indultak meg az oroszok az elején. Valóban hitelesen hangzik egy ilyen terv ennyi emberrel a gyors sikerre? Mi lett volna a lényege az akciónak ha sikerül?

...Ez lehetett egy A terv, de hogy ez nem jött be és akkor indult a nagy “szarakodás” ez eléggé “szabad sajtó” megközelítés-ne haragudj téged olvasva azonnal ez ugrik be, ott tálalták így...nagyon is van/volt ott elképzelés és eszköz is a megvalósításhoz, de tény, hogy naivitás és puhakezűség is..(például a Török tűzszünet-megegyezés amit Schröder is megerősített a napokban).
A hadsereg és hadiipar újjáépítést hogy érted? A bővítés, fejlesztés szerintem jobb szó rá, de talán neked lehet igazad…

Szerintem az Orosz fél a passzív tervező ebben a konfliktusban, ők sokkal inkább csak “reagálnak”, bár a média ennek ellenkezőjét állítja (nagyon ügyesen amúgy).

A felőrlés azért lehetett egy jó B terv az oroszoknak, mert az a "Nyugatnak" is pont megfelelt (tehát lett egy status quo és egy furcsa érdekazonosság a “Nyugattal”) : Ukrán lakosság elüldözése/kiirtása, ország működésképtelenné tevése/lerombolása(nem csak és feltétlenül fizikailag), már úgyis félig ki lett rabolva....
Az ukránok sosem szerették túlságosan az oroszokat (kijevi barátnőm volt még 2003.-ban), és a dicsőséges demokrácia 8 évében ez a hozzáállás csak rosszabb lett. Nem lehetetlen, hogy egy Ukrán, de oroszbarát bábkormány létrehozását (a gyors győzelem után) Putyin már eleve elvetette a tömegbázis teljes hiánya illetve oroszellenessége miatt (Donbassz oroszlakta részeit nem számolva persze). Emiatt Ukrajna lassú de biztos megsemmisítése (lakossággal együtt!) szintén kedvezőbbnek látszódhatott egy későbbi rendezés szempontjából. Ne felejtsük el, hogy a mai napig 10k/nap (a híradó szerint) az ukrán menekültek száma csak Magyarországon (tény, hogy sokan vissza is mennek).
Oroszország egy oroszbarát Ukrajnában lett volna érdekelt de minimum egy semlegesben, és egy baráti de minimum gazdasági partner EU-val. Viszont neki így is jó lesz, maradék Ukrajnát feldarabolja, amit tud integrál/annektál (főleg oroszlakta területek), a maradék meg kollaboráns kormányokkal elvegetál minimális (10-15 millió) elöregedett/nyomorék lakossal, valamennyi katonai jelenlét mellett. Persze ezzel még közel sem lesz vége a történetnek, legalábbis ha az Egyesült Államokon múlik….de Ukrajnának gyakorlatilag jó időre igen. Giskard és cirqle válaszai elég mérvadóak és objektívek szerintem, lentebb idéztem.
  • Nyugatnak az volt a terve az orosz támadás esetére
Khm, a "Nyugat" eleve az orosz támadás kiprovokálására játszott úgy, hogy csak az ukránokat kellett egyre beljebb tolni a tűzbe, tehát közvetlen kockázat nélkül....(Szaddám Irán ellen amúgy nem ugyanez a módszer volt? 8 évig nyomták)..így az orosz támadás "esete" csak idő kérdése volt ugye..
A Nyugat terve – ami inkább az USA döntéshozójának terve (bárki is az) szerintem sokkal komplexebb. Ez a terv nálam az aktívabb, dinamikus terv, az USA érdekszféra keletre nyomása, Oroszország gyengítése minden kontroll alatt tartható módszerrel, eszközzel:
Eleve évtizedek óta ott gyengítik az oroszokat ahol csak tudják, felfűtve minden lehetséges tűzfészket a közelükben, így Ukrajna is “csak” egy B vagy C elindított terv lehetett az elején, csakúgy mint anno Grúzia. Ukrajna jól reagált és az orosz is hagyta (Majdan) ,és utána: orosz befolyás kiütése, Ukrán aranytartalék kimentése (https://news.metal.com/newscontent/...rves-reported-to-be-hastily-aircrafted-to-us/ ), nagy üzletek USÁba áttevése (atomenergetika pl), állami vagyon (erdők, bányák, lelőhelyek stb) nyugatra játszása, közben pedig az ország felfegyverzése és felkészítése az “orosz fenyegetésre”, azaz proxi hadviselővé alkalmassá alakítása.
További tervek lehettek akár: Krímről az orosz flotta elküldése (nem jött be), Ukrán EU és NATO csatlakozás (ki tudja hogy volt-e valós szándék ezek mögött?). A teljesség igénye nélkül ugye, lehetne még folytatni.
Eközben pedig a "zöld emberkék csendben ellopták a Krímet...mindenkinek jutott valami...

Az a narratíva, miszerint a Nyugat az orosz agressziótól óvta (mentette) csak Ukrajnát, alapvetően hamis de minimum manipulált, bizonyíték rá a majdani szponzorált puccs, a bevallott (és be nem tartott)Minszk-paródiák, a kisebbségek elleni nyílt fellépések tolerálása, sőt bátorítása (Ukrajnában) és még sorolhatnám. Nem jöttek be a Nyugat -ja bocs az EU szankciói Oroszország ellen.. ja, dehogynem:
USA nyomásra az EU kiszankciózta magát a versenyképes gazdaságok sorából, pont egy kiéleződő geopolitikai helyzet kellős közepén (klímaváltozás, túlnépesedés..). Ahol akadozott a végrehajtás, ott be lett segítve (NS2 elvágása) hirtelen. USA gyengítette gazdasági vetélytársát az EU-t, ugyanazt az EU-t tolja neki másik (nem elsősorban gazdasági) ellenfelének (Oroszország), jön a megrendelés a hadiiparának, ukrán arany már az államokban van, mi kell ide még? Győzelem? Ha Oroszország veszít vagy előnytelen békére kényszerül akkor igen, jobb lehet a konc, de amúgy kit érdekel? Ha Ukrajna veszít, akkor még mindig marad nagyon sok lehetőség, és az USA (nem a Nyugat) CSAK NYERT mindezzel. Európa szinte CSAK VESZÍTETT !!!

A Nyugat nincs “együtt”: csak a politika mutatja így be. USA érdekek vannak, mindenki erre a kottára játszik, legalábbis Európában. Aki ezt nem érti meg, nem fogja látni azt, hogy valójában mi is történik.

Itt az US Apénzeső Ukrajnának 22 februárjától, kissé 45 milliárd felett, aprópénz a rendszeres és éves 1000 milliárdos költségvetési hiányhoz képest:

https://usafacts.org/articles/how-much-money-has-the-us-given-ukraine-since-russias-invasion/
https://www.cfr.org/article/how-much-aid-has-us-sent-ukraine-here-are-six-charts

Mi van akkor ha Oroszország nyer? Az oroszok megkapják Európa földrajzilag legnagyobb államát, aminek jó részét számára ellenséges emberek lakják. Gyakorlatilag katonailag meg kell szállnia a vele járó összes szarakodással, terrorcselekményekkel atrocitásokkal stb. stb. Kell ez az oroszoknak?
Erre Giskard és cirqle válaszai nagyon relevánsak, ideidéztem lejjebb, nevekre kattintva odaugrik:
Mi van akkor, ha Ukrajna nyer? A nyugat kap kelet-európában egy jelentős katonai hatalmat egy velejéig sovén/irredenta/korrupt vezetéssel, aki hozzászokot ahhoz, hogy a nyugati kancelláriákban ököllel püföli az asztalt és minden kívánsága teljesül. Ezt folytatni fogja az újjáépítési pénzekért. Kell ez a nyugatnak?
Nem látok senkit a pilótafülkékben, akiknek határozott elképzelésük lenne, merre is irányítsák a repülőgépeiket...
Ez ugye ma már elképzelhetetlen, de a józanabban gondolkodóknak másfél éve is az volt. Hsz-edre reagálva: A “Nyugat” kap egy gazdasági-társadalmi roncsot max 20+ millió lakossal, elszegényedve, tele özvegyekkel nyomorékokkal, súlyos problémákkal. Elmenekült lakosság töredéke esetleg visszatér majd a nyomorba. Az USA és szövetségesei majd összedobnak valamit segélynek TALÁN, bár a maradék területekből sokmindent kivenni nem fognak tudni - hiszen az értékesebb részek mind keleten lesznek immár orosz oldalon- tehát sok támogatást én nem prognosztizálok...
Olaj és gázmezők elhelyezkedése pl:
https://about.soar.earth/press-rele...vasion-lines-versus-existing-energy-resources
Szerintem a győztes Ukrajna ez soha nem volt benne az USA tervekben. Megsemmisülése (esetleg némi orosz részekkel együtt), na az talán. Addig tolják bele a darálóba, míg “elkopik” a szerszám, aztán a megmaradt részeit valahogy felhasználják.Vagy eldobják. Így megy ez arrafelé. Addig is gyengül az orosz…de megrogyni ettől még nem fog.
Bocs ha túl hosszú lett.
Ha oroszország nyer akkor olyan területeket fog visszacsatolni ahol többségében oroszok élnek

Többször megírtam már mit gondolok az orosz politikai célokról, és eddig semmi olyat nem láttam, amely ennek ellentmondott volna. Nagy vonalakban:
  • az ukrán államiság totális lerombolása
  • az ukrán gazdaság teljes kicsinálása
  • és az ukrán haderő teljesen harcképtelenné való alakítása
...Úgy tönkretenni az ukrán álmot, hogy kb mindenkinek elmenjen a kedve
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 476
10 016
113
És nem a véleményedet "hánytad" ide, hanem az indulataidat, érzelmeidet. A vélemény intellektuális teljesítmény, amivel ez a megállapítás híján van. De természetesen kifejezheted az érzelmeidet, senkinek nincs megtiltva ez sem.
Gyakolatilag mindenki ezt mondja, csak arról az oldalról, amivel nem szimpatizál. Nálam nincs már szimpatikus oldal a politikában. De ez már nem igazán vág témába.
 
  • Tetszik
Reactions: G__G and PPP

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 623
55 409
113
Tehát kendacsoljak a maradványokat. Az egyikből ez maradt,a másikból az, csinálnak belőle új wunderwaffet.

A nagykövet:
Patológus kellett megállapitsa, hogy egy szexbabáról van szó? :confused: