[HUN] Kerekes páncélozott harcjárművek beszerzése

Ráérünk. A WW IV még odébb van.

Egyébként örülök a hírnek. Ha már ez erősíti az FNSS 8x8 és 6x6 pozícióit a honvédségnél, akkor nekem szimpatikusabb a Pars 4 izci. Úgysem lehet belőle ifv-t csinálni, apc-nek pedig jobbnak tűnik.
Nézegettem ezt a PARS IV-est: ez középmotoros elrendezés miatt nem tudom mennyire lenne használható emberes toronnyal, amit nálunk preferálnak. Ha motor mögött még belóg egy toronykosár, akkor hogy lesz hely a 8 lövésznek?
Az IFV verziót jó lenne a Lynx tornyával felszerelni - ha belefér és elbírja....

Nézegettem ezt a PARS IV-est: ez középmotoros elrendezés miatt nem tudom mennyire lenne használható emberes toronnyal, amit nálunk preferálnak. Ha motor mögött még belóg egy toronykosár, akkor hogy lesz hely a 8 lövésznek?
Az IFV verziót jó lenne a Lynx tornyával felszerelni - ha belefér és elbírja....
apc nél nem prioritás az emberes torony (sőt a 30 as sem) ifv nél prioritás az emberes torony.

• Tetszik
Reactions: Törölt tag
Az fnss portóliójában nincs 8x8-as ifv.

• Vicces
Reactions: Aladeen
Erre alapoztam:

Gondolom volt alkalma tanulmányozni mindkét járművet.
Lényegében fegyverzet függvénye, hogy egy 8x8 kerekes harcjármű APC vagy IFV. Lynxnek is van/lesz APC verziója egy sima kiskaliberű RCWS-sel.
A PARS IV is lehet IFV egy 30-as gépágyú toronnyal. Annyi problémát látok ebben hogy úgy tűnik ez csak RC toronnyal tudja megoldani, emberessel nem.

Lényegében fegyverzet függvénye, hogy egy 8x8 kerekes harcjármű APC vagy IFV. Lynxnek is van/lesz APC verziója egy sima kiskaliberű RCWS-sel.
A PARS IV is lehet IFV egy 30-as gépágyú toronnyal. Annyi problémát látok ebben hogy úgy tűnik ez csak RC toronnyal tudja megoldani, emberessel nem.
Szerintem páncélozhatóság függvénye is.
De csak a magánvéleményem volt, hogy az fnss-nek lejt a pálya a két opcionális(?) török gyártó közül.
Aztán még az is lehet, hogy patria lesz, vagy semmi.

Szerintem páncélozhatóság függvénye is.
De csak a magánvéleményem volt, hogy az fnss-nek lejt a pálya a két opcionális(?) török gyártó közül.
Aztán még az is lehet, hogy patria lesz, vagy semmi.
Én az ARMA II-t választanám ahhoz már van műszaki mentő is nem nekünk kéne fizetni annak a kifejlesztését.

Én az ARMA II-t választanám ahhoz már van műszaki mentő is nem nekünk kéne fizetni annak a kifejlesztését.
Nekem is szimpatikusabb az arma 2, de ez is csak prototípus szinten létezik. Biztosan több tapasztalatot építettek be a pars-ba, viszont kicsit uniqális a külleme, a nagy panoráma periszkóp, a meredek frontpáncélzat. Egyébként abból is létezik műszaki jármű.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Hortator
IFV-t már nem fogunk venni a Lynx-en kívül. A mai Gidrán megállapodás után nagyon úgy tűnik, hogy a PARS-nak áll a zászló győri gyártással.
Akkor hajrá Izci!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.