Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Erre alapoztam:Akkor ez mi ?
Fordítva.
A PARS egy APC, az ARMA pedig kerekes IFV kiszerelésől függően.
Lényegében fegyverzet függvénye, hogy egy 8x8 kerekes harcjármű APC vagy IFV. Lynxnek is van/lesz APC verziója egy sima kiskaliberű RCWS-sel.Erre alapoztam:
Gondolom volt alkalma tanulmányozni mindkét járművet.
Szerintem páncélozhatóság függvénye is.Lényegében fegyverzet függvénye, hogy egy 8x8 kerekes harcjármű APC vagy IFV. Lynxnek is van/lesz APC verziója egy sima kiskaliberű RCWS-sel.
A PARS IV is lehet IFV egy 30-as gépágyú toronnyal. Annyi problémát látok ebben hogy úgy tűnik ez csak RC toronnyal tudja megoldani, emberessel nem.
Én az ARMA II-t választanám ahhoz már van műszaki mentő is nem nekünk kéne fizetni annak a kifejlesztését.Szerintem páncélozhatóság függvénye is.
De csak a magánvéleményem volt, hogy az fnss-nek lejt a pálya a két opcionális(?) török gyártó közül.
Aztán még az is lehet, hogy patria lesz, vagy semmi.
IFV-t már nem fogunk venni a Lynx-en kívül. A mai Gidrán megállapodás után nagyon úgy tűnik, hogy a PARS-nak áll a zászló győri gyártással.Én az ARMA II-t választanám ahhoz már van műszaki mentő is nem nekünk kéne fizetni annak a kifejlesztését.
Nekem is szimpatikusabb az arma 2, de ez is csak prototípus szinten létezik. Biztosan több tapasztalatot építettek be a pars-ba, viszont kicsit uniqális a külleme, a nagy panoráma periszkóp, a meredek frontpáncélzat. Egyébként abból is létezik műszaki jármű.Én az ARMA II-t választanám ahhoz már van műszaki mentő is nem nekünk kéne fizetni annak a kifejlesztését.
A többi dandárnak is kell valami tűzerő... nem elég csak a lynxeket odatenni a Leopárdok mellé.IFV-t már nem fogunk venni a Lynx-en kívül. A mai Gidrán megállapodás után nagyon úgy tűnik, hogy a PARS-nak áll a zászló győri gyártással.
Akkor hajrá Izci!IFV-t már nem fogunk venni a Lynx-en kívül. A mai Gidrán megállapodás után nagyon úgy tűnik, hogy a PARS-nak áll a zászló győri gyártással.
Önjáró AV a valószínű. Gidránon már volt 120-assal éleslövészet. A kerekes APC szerintem a következő a fontossági sorrendben. Most úgy tűnik, hogy a PARS lehet a befutó.A többi dandárnak is kell valami tűzerő... nem elég csak a lynxeket odatenni a Leopárdok mellé.
Önjáró AV a valószínű. Gidránon már volt 120-assal éleslövészet. A kerekes APC szerintem a következő a fontossági sorrendben. Most úgy tűnik, hogy a PARS lehet a befutó.
Ezeket honnan veszitek amúgy?Önjáró AV a valószínű. Gidránon már volt 120-assal éleslövészet. A kerekes APC szerintem a következő a fontossági sorrendben. Most úgy tűnik, hogy a PARS lehet a befutó.
Lesz Nurol-Rába gyár --> PARS részben Nurol --> jó lenne haza gyártásúra cserélni a BTR-t ---> PARS esélyes befutó, mert lesz itt egy NUROL kötödésű szereldeEzeket honnan veszitek amúgy?
ARMA!Melyik török a jobb?
Az Arma vagy a Pars?
Én jobban örülnék a Parsz III 8x8-nak , kiforrottabbak látszik. Ugyanakkor van neki 6x6-os változata is. Azaz alkatrészileg szerintem ugyan az, csak a 8x8 hosszabb. A törökök Ománnak adtak bedolgozási, gyártási lehetőséget, azaz bevonhatták a hazai ipart. Az alkatrész azonossággal pedig jobban járnánk!Lesz Nurol-Rába gyár --> PARS részben Nurol --> jó lenne haza gyártásúra cserélni a BTR-t ---> PARS esélyes befutó, mert lesz itt egy NUROL kötödésű szerelde