Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
ARMA!Melyik török a jobb?
Az Arma vagy a Pars?
Én jobban örülnék a Parsz III 8x8-nak , kiforrottabbak látszik. Ugyanakkor van neki 6x6-os változata is. Azaz alkatrészileg szerintem ugyan az, csak a 8x8 hosszabb. A törökök Ománnak adtak bedolgozási, gyártási lehetőséget, azaz bevonhatták a hazai ipart. Az alkatrész azonossággal pedig jobban járnánk!Lesz Nurol-Rába gyár --> PARS részben Nurol --> jó lenne haza gyártásúra cserélni a BTR-t ---> PARS esélyes befutó, mert lesz itt egy NUROL kötödésű szerelde
A kèp kicsit csalóka.jármű magassága a többihez képest nagyon jó!
A zöld álcázású Pars-ról kérdezel? A régi Pars sorozat más alvázat használt, és nem hiszem, hogy már gyártásban volt, így nincs értelme vitatkozni. Az új Pars sorozat hidropnimatikus felfüggesztéssel van felszerelve, így valószínű, hogy a jármű magassága állítható.A kèp kicsit csalóka.
A futómű leültethető.
De èn így mèg nem láttam gurulni, csak megemelve, ahogy az utolsó kèpen van.
Persze az nem azt jelenti, hogy így nem mozgáskèpes. @Vlad
Nem tudod mi az elgondolásuk ezzel? Vèdelemben alacsonyabb?
És szerinted melyik a jobb a pars vagy az arma IIA zöld álcázású Pars-ról kérdezel? A régi Pars sorozat más alvázat használt, és nem hiszem, hogy már gyártásban volt, így nincs értelme vitatkozni. Az új Pars sorozat hidropnimatikus felfüggesztéssel van felszerelve, így valószínű, hogy a jármű magassága állítható.
Az Arma kétéltű tulajdonságokkal rendelkezik, ami előny. Mindenki dicséri a termékét, így nem fogjuk tudni, melyik eszköz jobb, hacsak nem teszteljük mindet. Állítólag a Pars IV különleges erők számára kifejlesztett változata rendelkezik a legmagasabb szintű védelemmel az osztályában. Természetesen ezt nem tudhatjuk tesztelés nélkül, de mind a Pars, mind az Arma olyan járművek, amelyeket Törökországon kívül más országokban gyártanak, és jó értékesítési sikereket érnek el, és azok lesznek.És szerinted melyik a jobb a pars vagy az arma II
Huh? Az ARMA 8x8-bol, ami valoban IFV, eddig eladtak vagy 600+ darabot, es rendelesuk van vagy megegyszer annyira, mitol lenne barmibol tobb tapasztalat a PARSban, ami egy felpimpelt APC es a torokokon kivul kb senki nem hasznalja?Nekem is szimpatikusabb az arma 2, de ez is csak prototípus szinten létezik. Biztosan több tapasztalatot építettek be a pars-ba, viszont kicsit uniqális a külleme, a nagy panoráma periszkóp, a meredek frontpáncélzat. Egyébként abból is létezik műszaki jármű.
Papiron. Valojaban ma mar qrvara nem az donti el, hanem a pancelzat, a szenzorok stb sokkal inkabb szamitanak.Lényegében fegyverzet függvénye, hogy egy 8x8 kerekes harcjármű APC vagy IFV.
Mindegyikhez van manned turret.Lynxnek is van/lesz APC verziója egy sima kiskaliberű RCWS-sel.
A PARS IV is lehet IFV egy 30-as gépágyú toronnyal. Annyi problémát látok ebben hogy úgy tűnik ez csak RC toronnyal tudja megoldani, emberessel nem.
Csak ha középen elhelyezett motor mögé belóg egy torony kosár kb másfél-két méternyi helyet elfoglalva, akkor elég kevés hely marad a desszantnak. @Vlad tudod esetleg, hogy emberes toronnyal csökken a hátul szállítható emberek száma a PARS IV-nél?Mindegyikhez van manned turret.
En eleve nem eroltetnem a PARSot, ahogy irtam. Az ARMA egy szelesebb korben hasznalt tipus, es uszokepes is. Ha jol emlekszem, lehet erosebb Cat motorral is kerni, akkor mehet ra meg modularis pancel is, SShield es egyeb mifene is.Csak ha középen elhelyezett motor mögé belóg egy torony kosár kb másfél-két méternyi helyet elfoglalva, akkor elég kevés hely marad a desszantnak.
Fotókon PARS IV-est eddig csak RC toronnyal mutattak...
Nekem is szimpatikusabb az ARMA. A PARS azért került jobban képebe itt fórumon mert, NUROL cég aki most nyit a Rábával közös szereldét. 6x6-osuk Skyranger hordozónak meg más kiegészítő feladatokra jó lehet, de BTR-váltásra én sem a PARS-t választanám...En eleve nem eroltetnem a PARSot, ahogy irtam. Az ARMA egy szelesebb korben hasznalt tipus, es uszokepes is. Ha jol emlekszem, lehet erosebb Cat motorral is kerni, akkor mehet ra meg modularis pancel is, SShield es egyeb mifene is.
Valószínűleg néhány dolgot fel kell áldozni, ha valami mást használnak, mint egy RC turret.Csak ha középen elhelyezett motor mögé belóg egy torony kosár kb másfél-két méternyi helyet elfoglalva, akkor elég kevés hely marad a desszantnak. @Vlad tudod esetleg, hogy emberes toronnyal csökken a hátul szállítható emberek száma a PARS IV-nél?
Fotókon PARS IV-est eddig csak RC toronnyal láttam...
A középmotor jót tesz a súlypontnak.ARMA!
A PARS közép motors, ami nem túl jó szerintem: sok hasznos teret elvesz a motor, emberes torony alkalmazása problémás lehet szerintem..
Ugyanakkor helyet vesz el a toronytól és a desszanttól - nem hiába szinte egy 8x8-ason sincs így kialakítva motortér.A középmotor jót tesz a súlypontnak.
Akkor viszont BTR váltásra sem alkalmas....a parst nem IFV nek tervezték.
a btr sem IFV és tulnyomórészben nem is volt IFV szerepbenAkkor viszont BTR váltásra sem alkalmas....
Túlnyomórèszt abban volta btr sem IFV és tulnyomórészben nem is volt IFV szerepben
De nyilván célszerű lenne egy kerekes IFV-vel váltani őket a Lynxéhez hasonló fegyverzettel. Konkrétan a Lance torony mehetne a BTR váltótípusára, ahogy az ausztrálok is Boxerra teszik őket.a btr sem IFV és tulnyomórészben nem is volt IFV szerepben sem
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..