Akkor meg minél közelebbről jön annál jobb. Ezért nem látok itt nagy lehetőséget a koreaiaknak...Tekintve,hogy lényegében az alkatrészbázis 99+ %-a a "gyártmányainkban" importtermék,qrvára nem mindegy az alkatrészellátás biztonsága.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Akkor meg minél közelebbről jön annál jobb. Ezért nem látok itt nagy lehetőséget a koreaiaknak...Tekintve,hogy lényegében az alkatrészbázis 99+ %-a a "gyártmányainkban" importtermék,qrvára nem mindegy az alkatrészellátás biztonsága.
Annyira volt komoly hogy a megadott határideig az amerikaiak nem is válaszoltak az igényre! Csak 1-2 év múlva blokkolták az eladást amire ajánlat sem érkezett! Hát ennyire volt komoly!Ha eljutott a szenátusig akkor nekünk elèg komoly lehetett a szándèkunk.![]()
Ugyanúgy nem fogod fel,mint a búr reláció esetét.Akkor meg minél közelebbről jön annál jobb. Ezért nem látok itt nagy lehetőséget a koreaiaknak...
Azért mert az nálunk nincs és nem is lesz.Ugyanúgy nem fogod fel,mint a búr reláció esetét.
Koreának komolyabb jármű ipara van: nálunk nagyobb saját alkatrész arány mint egy teljesen importból összelegózott Lazanszki esetében.Egy helyi összeszerelés esetén egyáltalán nem kell az alkatrészbázisnak Koreábol jönnie.
Kazasztháni Mbombe gyártásnál lényegében semmi nem jött fizikailag dél afrikábol.Hajtáslánc amerikai,tengelyek ir,páncéllemez meg orosz importbol származott.(meg a páncélüveg is,ami spec megbukott a próbalövészeten,mert nem hozta az igényelt szintet-másik beszállitót keresnek,de europait,nem dél afrikait).M4 indiai gyártása ugyan ez,csak a motor érkezik az USAbol,minden más helyi gyártás.
A lengyeleknek komoly hadiipara van: van pl. saját gépágyús tornyuk amiben még az elektrooptika is nagy részt saját. Páncéllemezt is gyártank, mi meg még azt sem.Egy helyi összeszerelésnél elég sanszos,hogy a lengyelek gyártanák nekünk az alkatrészbázis legnagyobb részét,meg más europai beszállitók.Csak a máshol le nem gyártható rész érkezne Koreábol.Mbombe 6 helyi gyártása esetén is europai és amerikai gyártású részelemeket szerelnénk össze,nem dél afrikai gyártásuakat.
Ebböl kb ennyi volt,ami lényeges.Magyarországi gyártás esetén kb. annyira lenne minden hazai ebben a koreai gépben mint egy Lynxben: szinte semennyire.
Igen.Nem érdekük, hogy ne legyen légvédelmünk - egyelőre még NATO tagok vagyunk és ebben nem is látszik változás.
Amúgy az NASAMS-ben az a "szép", hogy könnyű hozzá rakétákat integrálni, szóval "jővő álló".
Igen.Nem ritka hogy ezeket az export engedélyekben szereplő cuccokat nem hívják le.
A gyógyulás elsö lèpèse ha beismerés a függősèget.Csak picit!![]()
Sokkal egyszerűbb elengedni azt a marhaságot, hogy egy ekkora járműben elfér 9 katona. Nagyon maximum 7, de ez már tényleg a nagyon maximum.
Sokkal egyszerűbb elengedni azt a marhaságot, hogy egy ekkora járműben elfér 9 katona. Nagyon maximum 7, de ez már tényleg a nagyon maximum.
Iskolabusz?- Olvasom itt magam csendességében a Gidrán hozzászólásokat, nem ti választottátok? Ejnye!
Most meg le-kicsinylettétek, na nekem mindegy csak fura.
Én ugyan gondoltam hogy ez csak 4 vadásznak jó terepre, s be is igazolódott! Nem katonáknak való, rengeteg cuccal ahogy mutattátok!
- Mutatok egy másik gépet ami hasonlít a gidránra, s több hely van benne! Nem tudom hogy volt e már nem akaródzott átnézni a 250 oldalt. Szóval a Huron nevezetű gépről lenne szó!
![]()
- Még most lehetne esetleg variálni a gyártási technológián s megnyújtani kissé a Gidránt! Akkor mindjárt lenne hely benne a felszerelésnek is!
![]()
![]()
A cikket pedig Itt találtam. Több kép is látható a gépről. Talán jobban megfelelne.
Hát ez terepen biztos vagány.- Olvasom itt magam csendességében a Gidrán hozzászólásokat, nem ti választottátok? Ejnye!
Én ugyan gondoltam hogy ez csak 4 vadásznak jó terepre, s be is igazolódott! Nem katonáknak való, rengeteg cuccal ahogy mutattátok!
- Mutatok egy másik gépet ami hasonlít a gidránra, s több hely van benne! Nem tudom hogy volt e már nem akaródzott átnézni a 250 oldalt. Szóval a Huron nevezetű gépről lenne szó!
![]()
- Még most lehetne esetleg variálni a gyártási technológián s megnyújtani kissé a Gidránt! Akkor mindjárt lenne hely benne a felszerelésnek is!
![]()
![]()
A cikket pedig Itt találtam. Több kép is látható a gépről. Talán jobban megfelelne.
- Igen, értelek: akkor marad a vadászgép, 4 fővel! A csomagnak meg a hátulja!Ha mrap, nem rossz a gidrán.
Csak a prospektus adat, módjával tükrözi a valóságot.
Egy szèlsősèges èrtèk.
Ez csuklós változatban kiváló lenne.Iskolabusz?![]()
7 főnek a gidránnak semmi gond nincsen két felhajtható űllést kell úgy átalakítani hogy jobb rakodhatóságot tegyen lehetővé. De a gidrán nállunk elsősorban hordozó platform.- Igen, értelek: akkor marad a vadászgép, 4 fővel! A csomagnak meg a hátulja!
Ezzel a tengelytávval ez mindenhol felakad…- Olvasom itt magam csendességében a Gidrán hozzászólásokat, nem ti választottátok? Ejnye!
![]()
![]()
![]()
A csuklót ki tetszett hagyni középen, mondjuk a 2. és a 3. tengely között.A fórum tagjai szerint Gidran ideális kialakításának ilyennek kell lennie.
![]()
5.- Igen, értelek: akkor marad a vadászgép, 4 fővel! A csomagnak meg a hátulja!
Szóval annyira nem fontos, hogy hány ember fèr el benne.De a gidrán nállunk elsősorban hordozó platform.
És kerekes harcjárművet akar gyártaniBakker a német pénzügyi igazgató megtanult magyarul!!!
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..